Dobra nie było karnego i co w związku z tym, zabieramy Messiemu statuetkę, bo mu się nie należała?jollyroger72 pisze: ↑pn gru 19, 2022 1:19 pm Jeszcze nim doszło do kontaktu nogi Francuza z nogą Argentyńczyka, to Di Maria już zaczął się wykładać.

Dobra nie było karnego i co w związku z tym, zabieramy Messiemu statuetkę, bo mu się nie należała?jollyroger72 pisze: ↑pn gru 19, 2022 1:19 pm Jeszcze nim doszło do kontaktu nogi Francuza z nogą Argentyńczyka, to Di Maria już zaczął się wykładać.
A czy ja podważam przyznanie statuetki?
Moim zdaniem statuetke mogli przyznać komuś z dwójki Messi -Mbappe, Messi zawalił bramkę na 2-2, Mbappe sam w pojedynkę wyciągnął Francję z dna na jakim byli do 75 minuty. Ale Argentyna jest MŚ więc nie ma się co spinać na temat tego czy dostał słusznie czy nie, tym bardziej, że nikt tu o to się nie spiera. A karny dla Argentyny? Do wczoraj kiedy położyłem się spać byłem pewny, że karny był, dziś po burzy w sieci postanowiłem bliżej się temu przyjrzeć i co? Aktor DiMaria pokazał, że Marciniak jednak popełnił błąd. Co nie zmienia faktu, że sędziował bardzo dobrze i z tej sytuacji się wybroni, jednak nie podoboają mi się takie karne, ani karny Szczęsnego, ani karny na Ronaldo, a jesli już takie gwiżdźą to powinno ich w każdym meczu być po kilka. Jednak stawiając się w sytuacji francuzów to mieli rację. Kontakt czyli jakieś delikatne pchnięcie było ręką, ale nie było kontaktu z nogą, dopiero wtedy gdy "faulowany" prawie leżał.jollyroger72 pisze: ↑pn gru 19, 2022 3:28 pmA czy ja podważam przyznanie statuetki?
Napisałem w kontekście stwierdzenia "żałosne". Obraz Marciniaka wcale nie jest taki idealny. Choć i tak wybroni się z tej swojej decyzji, bo kontakt noga-noga był![]()
Niedługo piłka nożna stanie się grą bezkontaktową, bo każda ocierka to będzie odgwizdywany faul![]()
O to to by trzeba sędziego Lahoza sklonowaćjollyroger72 pisze: ↑pn gru 19, 2022 3:28 pm Niedługo piłka nożna stanie się grą bezkontaktową, bo każda ocierka to będzie odgwizdywany faul![]()
A tu się całkowicie zgadzam piłkarzem finału był Francuz, ja raczej pisałem o statuetce za cały Mundial.
Też to widziałem. I miał prawo tak zrobić. Bo w którymś ze spotkań fazy grupowej była podobna sytuacja i na innym forum piłkarskim wypowiadał się kolega, który świetnie (mam nadzieję) orientuje się w przepisach i do bramkarza piłki podawać nie można tylko stopą i piszczelem! Od kolana wzwyż już jest dopuszczalne.
Tak była taka sytuacja i była powtórka. Jedna ale była. Też można się spierać czy nie powinno być rzutu wolnego pośredniego. Raczej tak.Artur pisze: ↑pn gru 19, 2022 4:47 pm Ja jeszcze wypatrzyłem inną sytuację, wydawało mi się że pod koniec regulaminowego czasu meczu, przy stanie 2:2, był ogromne zamieszanie pod bramką Argentyny i obrońca klęcząc podał piłkę do bramkarza. Sytuacja miała miejsce z pół metra przed linią bramkową. Powtórki nigdy nie było.
dokładnie tak widziałem i w takim przypadku wszystko było w porządkuSundrajta pisze: ↑pn gru 19, 2022 4:48 pmTeż to widziałem. I miał prawo tak zrobić. Bo w którymś ze spotkań fazy grupowej była podobna sytuacja i na innym forum piłkarskim wypowiadał się kolega, który świetnie (mam nadzieję) orientuje się w przepisach i do bramkarza piłki podawać nie można tylko stopą i piszczelem! Od kolana wzwyż już jest dopuszczalne.Widziałeś przecież że ten obrońca właśnie przykląkł, żeby podać piłkę kolanem.
miałem na myśli że nie było powtórki powtórkitemik3 pisze: ↑pn gru 19, 2022 5:00 pmTak była taka sytuacja i była powtórka. Jedna ale była. Też można się spierać czy nie powinno być rzutu wolnego pośredniego. Raczej tak.Artur pisze: ↑pn gru 19, 2022 4:47 pm Ja jeszcze wypatrzyłem inną sytuację, wydawało mi się że pod koniec regulaminowego czasu meczu, przy stanie 2:2, był ogromne zamieszanie pod bramką Argentyny i obrońca klęcząc podał piłkę do bramkarza. Sytuacja miała miejsce z pół metra przed linią bramkową. Powtórki nigdy nie było.
miałem na myśli że nie było powtórki powtórki
Kumam, powtórka powtórki fajne
Czy wczoraj po meczu przyznawali Messiemu nagrodę piłkarza meczu, czy była to nagroda dla najlepszego piłkarza turnieju? 4 lata wcześniej nagrodę otrzymał Luka Modric właśnie z drużyny przegranej- nagrodę dla najlepszego piłkarza turnieju.
Albo mało meczy oglądasz takich czy takich, albo nie wiesz co znaczy najlepszy zawodnik meczu. Masz jednak prawo do takiej oceny bo to Twoja opinia, absolutnie Ci tego raczej nikt nie będzie odbierał. Ale z moich obserwacji różnorakich meczy niejednokrotnie, nawet dość często zawodnikiem meczu zostaje zawodnik drużyny przegranej.
Messi otrzymał nagrodę dla piłkarza turnieju, tak jak rzeczywiście Modrić poprzednio, tu finał nie był naistotniejszy siłą rzeczy. Natomiast co do piłkarza meczu to chyba jednak reguła jest taka, że przy wygranej jednej z drużyn otrzymuje ją najlepszy piłkarz zwycięskiej drużyny, jeśli są odstępstwa to raczej bardzo rzadkie, inaczej dziwnie by to wyglądało.