Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
gżegoż pisze:Czy ja dobrze przypuszczam, że kajman ma cichą nadzieję, iż dzięki wersji Męskiego Grania jedną z niepodziewanych nowości będzie "Lipstick on the Glass"?
Ale Męskiego Grania nie ma w zestawie.
Ale Ty podobno bardzo lubisz oryginał Maanamu i dlatego liczysz, że sprawi niespodziankę i na fali popularności MG wejdzie do setki
Nigdy nie byłem na koncercie 1,2,3, a miałem jedną osobliwą okazję. Kiedy byłem w gimnazjum, w mojej rodzinnej Kruszwicy zatrzymała się pielgrzymka z relikwiami świętej Teresy. Z tej okazji zorganizowano uroczystą mszę, a potem koncert - co ciekawe, właśnie Raz, Dwa, Trzy. Nie znałem dobrze tego zespołu, kojarzyłem go jedynie z piosenki przewodniej do programu "Słowo na niedzielę", więc stwierdziłem, że nie pójdę jakichś religijnych piosenek słuchać. Potem zacząłem słuchać Trójki i zorientowałem się, że pochopnie oceniłem ten zespół. Nie zostałem jego fanem, ale do dziś żałuję, że wtedy nie poszedłem na ten koncert.
Ciekawe co się stało z taką "Kryzysową narzeczoną" na przykład. Mocny awans czy też mocny spadek? Będą w ogóle jakieś awanse czy same nowości? A jeśli tak, to czemu, no bo przecież nie przez głosy... Trochę ciężko, aby nagle takie przetasowania były, skoro kilka lat z rzędu było spokojnie.
albarn pisze:Nigdy nie byłem na koncercie 1,2,3, a miałem jedną osobliwą okazję. Kiedy byłem w gimnazjum, w mojej rodzinnej Kruszwicy zatrzymała się pielgrzymka z relikwiami świętej Teresy. Z tej okazji zorganizowano uroczystą mszę, a potem koncert - co ciekawe, właśnie Raz, Dwa, Trzy. Nie znałem dobrze tego zespołu, kojarzyłem go jedynie z piosenki przewodniej do programu "Słowo na niedzielę", więc stwierdziłem, że nie pójdę jakichś religijnych piosenek słuchać. Potem zacząłem słuchać Trójki i zorientowałem się, że pochopnie oceniłem ten zespół. Nie zostałem jego fanem, ale do dziś żałuję, że wtedy nie poszedłem na ten koncert.
Ciekawe... Ja podobnie miałem z Voo Voo na pierwszym roku juwenaliowym. Olałem ich kompletnie w oczekiwaniu na mój ukochany Hey... A teraz ile bym dał, żeby zawitali do Rzeszowa
Ostatnio zmieniony wt maja 02, 2017 12:58 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
gżegoż pisze:Ja od lat nie rozumiem, dlaczego akurat ten utwór Raz, Dwa, Trzy jest co roku w setce, skoro w zestawie mają znacznie więcej piosenek, według mnie znacznie lepszych (np. "Jutro możemy być szczęśliwi", "Czarna Inez", "Czekam i wiem")
Co do Czekam to zgoda, ale Inez to ich największa pomyłka. A Jutro gdzieś na poziomie Trudno.
Ten Tilt kiedyś bardziej mi się kiedyś podobał mi się bardziej - obecnie 7,0.
A text mi się kojarzy z Przyszli o zmroku Miecza.
albarn pisze:kojarzyłem go jedynie z piosenki przewodniej do programu "Słowo na niedzielę", więc stwierdziłem, że nie pójdę jakichś religijnych piosenek słuchać
Młody byłeś i... Tak to jest, jak się danego artystę wpycha do jednej szuflady , choć ja na koncercie Vejdera czy Behemota się nie znajdę. Natomiast Marii Peszek nie wykluczam, ba, nawet kiedyś słyszałem fragment jej koncertu na krakowskim Rynku. To była era "Mojego miasta".
Moja kolejność 12:00 - 13:00:
( 5 b. dobrych, 2 tylko dobre, reszta mizerna i koszmarna)
1. BREAKOUT - Kiedy byłem małym chłopcem
2. T.LOVE - Warszawa
3. CZESŁAW NIEMEN - Bema pamięci żałobny rapsod
4. TILT - Jeszcze będzie przepięknie
5. RAZ, DWA, TRZY - Trudno nie wierzyć w nic
6. RÓŻE EUROPY & EDYTA BARTOSIEWICZ - Jedwab
7. JACEK KACZMARSKI – Obława
Dalej już tylko mizerności
…
PERFECT – Niepokonani
w tym koszmary
...
VARIUS MANX - Do ciebie (Pocałuj noc)
Podsumowanie Polskiego Topu Wszech Czasów (notowania: 1 – 10)
MIEJSCE: 51 PUNKTY 411 NAJWYŻSZA POZYCJA: 35 x1 ILE RAZY W TOP100: 9
Dotychczasowa historia utworu:
2.05.2008 – 3.05.2008
1 (2008)
60
1.05.2009 – 3.05.2009
2 (2009)
151
1.05.2010 – 3.05.2010
3 (2010)
89
3.05.2011
4 (2011)
35
1.05.2012 – 3.05.2012
5 (2012)
50
1.05.2013 – 3.05.2013
6 (2013)
53
2.05.2014
7 (2014)
42
1.05.2015
8 (2015)
55
3.05.2016
9 (2016)
41
2.05.2017
10 (2017)
73
W głosowaniu forum utwór nie został sklasyfikowany.
Przecież zajął 80. miejsce, zresztą sam na niego zagłosowałem (czwarty utwór z mojego zestawu, który dziś zabrzmiał, włącznie z Republiką i Rojkiem poza Top 100).