1576 - 13.04.2012 (P.Baron)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1576 - 13.04.2012 (P.Baron)
Dzięki wszystkim za obcowanie i do następnego razu. Dzisiaj mieszane odczucia, ale może to efekt nie możności sączenia trunku 

dobranoc
uściski dla Dohtora Kruszewicza
uściski dla Dohtora Kruszewicza

Całkiem do rzeczy notowanie. Aż 5 gniotów poległo
Power of Trinity się utrzymał, Fun zadebiutował i Andrus spadł z 1., choć Birdy też niezbyt lubię. Dobranoc!

Dzisiejsze notowanie bardzo pozytywne. Kilka całkiem niezłych nowości w poczekalni i rewelacyjne nowości w podstawowym. No i Andrus spadł z pierwszego miejsca
Dzięki za miły wieczór
Dobranoc

Dobranoc
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007
Birdy na pierwszym! Ależ się cieszę! Nigdy bym nie przypuszczał, że utwór, który promowałem dojdzie do pierwszego 
Naprawdę bardzo się cieszę

Naprawdę bardzo się cieszę
Naprawdę brakowało mi Twoich odniesień literackich w poprzednich godzinach dyskusjisłoik pisze:Norwid przewróciłby się w grobie gdyby go miał>

Dzisiaj się bardzo fajnie słuchało Listy, bo 2 koszmary wypadły (Walentynki i Okruchy), przy trzech wyłączyłem radio (Cree, Przyjaciele i Andrus), a pozostałe kiepsko sobie poradziły (Przemyk, Balcar i Cranberries). I ogólnie nowości (zarówno w Top30, jak i w zestawie) są lepsze niż wypadki!

A fenomenu Birdy nie potrafię zrozumieć

1565 - 60. miejsce
1566 - 53.
1567 - 34. (dzięki min. promocji na Forum i 63 głosom od nas)
a potem - wiadomo...
Czemu przez kilkanaście tygodni nie było o niej ani widu, ani słychu, a jak wielkimi krokami zbliżało się usunięcie z zestawu, to nagle nabrała takiego przyśpieszenia?

Dobranoc wszystkim!

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Reklama konkurencji (bo głosowanie było na innym forum):
Zapraszam na Top 2TM 2,3 - właśnie leci na http://www.radioorbit.pl !

Zapraszam na Top 2TM 2,3 - właśnie leci na http://www.radioorbit.pl !

Birdy rulez!
Dobranoc
Do napisania za tydzień - na szczęście będę słuchała przy radioodbiorniku
zamieniłam sobie zmiany w pracy! Udało się... uff! 

Do napisania za tydzień - na szczęście będę słuchała przy radioodbiorniku

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Po promocji dinozaury usłyszały ten utwór i zaczęły głosować, prostegżegoż pisze:Czemu przez kilkanaście tygodni nie było o niej ani widu, ani słychu, a jak wielkimi krokami zbliżało się usunięcie z zestawu, to nagle nabrała takiego przyśpieszenia?![]()

To ja się nie zaliczam do tych głosujących na nią, mimo ze słyszałem już wcześniejADDY pisze:Po promocji dinozaury usłyszały ten utwór i zaczęły głosować, prostegżegoż pisze:Czemu przez kilkanaście tygodni nie było o niej ani widu, ani słychu, a jak wielkimi krokami zbliżało się usunięcie z zestawu, to nagle nabrała takiego przyśpieszenia?![]()

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Ja też nieFOXD pisze:To ja się nie zaliczam do tych głosujących na nią, mimo ze słyszałem już wcześniej

cover to jednak tylko cover
Chodzi raczej o to dlaczego przez 14 tygodni nie potrafiła dostać się nawet do N7, a dopiero tuż przed nadciągającym usunięciem "wlazła" na 53. miejsce? Patrząc na to, co się działo później, można przypuszczać, że promocja pomogła, ale nie była decydująca (bez niej raczej nie debiutowałaby w poczekalni aż na 34. miejscu, ale do pięćdziesiątki prawie na pewno by weszła). Dinozaury dinozaurami, ale chyba musiały byś jeszcze jakieś inne przyczyny? Może akurat wtedy była bardzo lansowana w innych stacjach? Nie mam pojęcia.
Szkoda tylko, że "polskiej Birdy, tylko piszącej własne teksty" (jak o niej napisałeś) promocja nie pomogła
Czekamy na Nieszczęśliwą Dwudziestkę, ciekawe czy tam jest i jak blisko poczekalni.
Szkoda tylko, że "polskiej Birdy, tylko piszącej własne teksty" (jak o niej napisałeś) promocja nie pomogła

I dla Ptaszyna Wróblewskiego też!anowika pisze:uściski dla Dohtora Kruszewicza

W wszystkim Państwom - dobranoc! Do następnego!
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Niedźwiedź zagrał ją ze 2 razy w LPTrójce po prostu.gżegoż pisze:Chodzi raczej o to dlaczego przez 14 tygodni nie potrafiła dostać się nawet do N7, a dopiero tuż przed nadciągającym usunięciem "wlazła" na 53. miejsce? Patrząc na to, co się działo później, można przypuszczać, że promocja pomogła, ale nie była decydująca (bez niej raczej nie debiutowałaby w poczekalni aż na 34. miejscu, ale do pięćdziesiątki prawie na pewno by weszła). Dinozaury dinozaurami, ale chyba musiały byś jeszcze jakieś inne przyczyny? Może akurat wtedy była bardzo lansowana w innych stacjach? Nie mam pojęcia.
Mówiąc krótko - zaczęli ją grać na antenie. Jakby Gotye nie grali na antenie, to też by nie wszedł na Listę, albo dopiero w grudniu, jak wszędzie. Czyli by nie wszedł, bo by wypadł z zestawu do tego czasu.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
No i spełniło się.adameria pisze:Miłego słuchania i Birdy na 1.

Jak zwykle do ostatniej pół godziny listy odnoszę się z poślizgiem, bo spędziłem ją na liczeniu wstępnym (słuchając oczywiście):
To że Birdy na szczycie to specjalnie mnie nie zachwyca, ale że spowodowała spadek trzech gniotów to jak najbardziej.
Poza tym cieszy Florencja, cieszą albo przynajmniej nie przeszkadzają (poza jedną w poczekalni) nowości. Wypadki też w sumie dobrze że się ich pozbyliśmy.
Lista w sumie na spory plus.
No i o ile Dogs były dobrym utworem (zresztą zaszły całkiem wysoko) to Yo're podobnie jak wcześniejsza Pieśń królika zaliczyłbym do koszmarów.lady pisze:wtedy jeszcze nie była " na topie "Tomekk pisze:mnie tylko dziwi, że "You've Got The Love" czy "Dog Days Are Over" poradziły sobie fatalnie w porównaniu z tym, co Florencja wyrabia teraz
No w tym miejscu całkowicie się zgadzamy.mefiu pisze:a ja widzę ze 3 razyJaceK pisze:Skąd ta demagogia? Jakie 3 razy... Jeden raz! za to 34 tygodnie w topie zasadniczym.mefiu pisze:był jeden większy koszmar (kilka razy większy) na 1 i to nie raz a bodajże trzy razy
To że Birdy na szczycie to specjalnie mnie nie zachwyca, ale że spowodowała spadek trzech gniotów to jak najbardziej.
Poza tym cieszy Florencja, cieszą albo przynajmniej nie przeszkadzają (poza jedną w poczekalni) nowości. Wypadki też w sumie dobrze że się ich pozbyliśmy.
Lista w sumie na spory plus.
-
Ta Birdy moim zdaniem nudna, nie zasługuje na szczyt. Chociaż i tak najgorsze jest miejsce 13. Nie wiem jak na coś takiego można głosować. Dno! Dobrze, że chociaż kiepski Van Halen poleciał.
Dziwi mnie przeciętne RHCP w trzydziestce, jakoś dużo lepsze MoR się nie przebiło.
Cieszy, że Afro Kolektyw coraz wyżej, i Kasabian z Re-Wired oraz FF w końcu się przebili. Jacka White'a też dobrze widzieć. I The Black Keys wreszcie w 50-tce! Dziwne, że "Lonely Boy" w ogóle się nie przebiło, na rockowych stacjach to jest megahit.
Dziwi mnie przeciętne RHCP w trzydziestce, jakoś dużo lepsze MoR się nie przebiło.
Cieszy, że Afro Kolektyw coraz wyżej, i Kasabian z Re-Wired oraz FF w końcu się przebili. Jacka White'a też dobrze widzieć. I The Black Keys wreszcie w 50-tce! Dziwne, że "Lonely Boy" w ogóle się nie przebiło, na rockowych stacjach to jest megahit.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Bardzo dobrze że Birdy na pierwszym
głosuję na nią bodajże od 25 tygodni i jeszcze mi się nie znudziła.
Notowanie rzeczywiście bardzo pozytywne, choć nie podoba mi się debiut Nionio w "30". Ale może dzięki temu szybciej wypadną. Cieszy duży awans Anathemy, debiut Foo Fighters no i wypadnięcie Tatoo oczywiście.

Notowanie rzeczywiście bardzo pozytywne, choć nie podoba mi się debiut Nionio w "30". Ale może dzięki temu szybciej wypadną. Cieszy duży awans Anathemy, debiut Foo Fighters no i wypadnięcie Tatoo oczywiście.
Przeczytałem komentarze i mam małą uwagę:
Vlorki są ftorki, lista emitowana jest w ptasiątki.barb42 pisze:Lany był poniedziałek
Piątek jest Florki!
Notowanie wreszcie pozytywnie odświeżone, jednak mizerota w 10 jaka się robi, nie napawa optymizmem. Poza 2 kawałkami, reszta nie zasługuje na 10.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Rozdanie tygodnia!słoik pisze:Przeczytałem komentarze i mam małą uwagę:Vlorki są ftorki, lista emitowana jest w ptasiątki.barb42 pisze:Lany był poniedziałek
Piątek jest Florki!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Przesłuchałem dokładnie tego Andrusa... i w sumie niezła parodia z tego 
A niedługo czas na rodzinną sesję w Playboyu - mama, ojciec i syn ujawniają swoje... zwierzątka.

A niedługo czas na rodzinną sesję w Playboyu - mama, ojciec i syn ujawniają swoje... zwierzątka.