Zgadzam się, że to najlepsza edycja ze wszystkich. Na początku myślałem, że to tylko takie moje odczucia, gdyz chyba najwięcej słuchałem utworów własnie z tej edycji. Jednak widze, ze to nie tylko mój pogląd.
A pamiętam opinie i pierwsze wrażenia po przesłuchaniu piosenek, były one mówiąc delikatnie średnie.
Pozostały moje numery 3,5,8,10,11,12,17 oraz 1 piosenka, która padła od rau (zwygrała z pioseekńą w identycznej sytuacji). A że z faworytów przegrały tylko 6 z 10 i 4 z 5 to tą rundę oceniam bardzo dobrze.
kajman pisze:Pozostały moje numery 3,5,8,10,11,12,17 oraz 1 piosenka, która padła od rau (zwygrała z pioseekńą w identycznej sytuacji). A że z faworytów przegrały tylko 6 z 10 i 4 z 5 to tą rundę oceniam bardzo dobrze.
W sumie większośc powinna się cieszyć, przecież były to demokratyczne wybory.
z mojej 11 został nr 1, 7 i 11. ale ten mój nr 1 i tak nie wygra
dwie z tych, które są w drugiej ósemce chciałabym, żeby były w pierwszej...
zagłosowane.
Moj nr 1 też ciągle w grze chociaż wydawało mi sie że bedzie mial problemy z wejsciem do 16, moj nr 2 obstawiam jako pewniak do koncowego zwyciestwa, chociaż . . . juz nie raz sie przekonałem że nie można być niczego pewnym.
ku3a pisze:SZOK Totentanz out Nie wierze! A moim zdaniem walka w tej edycji toczyla sie juz tylko o drugie miejsce...
Ja akurat tej piosenki tak nie postrzegałem...
A jak najbardziej... ta piosenka zdeklasyfikowała resztę listy o parę poziomów w klasie... ale najwyraźniej jest to wynik specyficznego gustu (na szczęście nie ja jeden mam taki )
W pierwszej 8 został 1 utwór na który głosowałem (z końcówki)... i w zasadzie znalazł się w parze nad którą będę zdecydowanie myślał najwięcej...
W zasadzie odpadły wszystkie te nieschematyczne, nieutarte kawałki (tzn. nie neguję wartości tych, które przeszły, bo w zdecydowanej większości mają naprawdę dobry poziom...) z własnym charakterkiem (chociaż może to jest moje zdanie)... szkoda
Miejsca 1-4
α.Abraxas - Pokuszenie vs. Albion - Bieg po tęczy
β.Pendragon - The Edge Of The World vs. Transatlantic - We all Need Some Light
Miejsca 5-8
γ.Arena - The butterfly man vs. Avenged Sevenfold - M.I.A.
δ.Detlev Schmidtchen - Seven Bells vs. Peter Cincotti - Goodbye Philadelphia
Miejsca 9-12
ε.Fuel - Hemorrhage (In My Hands) vs. Serj Tankian - Empty Walls
ζ.Explosions in the sky - The Only moment we are alone vs. INDUKTI - no 11812
Miejsca 13-16
η.Anathema - Closer vs. Totentanz - Całkiem sam
θ.NRM - Pavietrany Šar vs. Testament - The Ritual
Czas głosowania w kolejnej fazie pucharowej do 14 XII 2007 godz. 24:00.
Tu pytanie, czy zlotowicze zdążą zagłosować, bo jak nie to mogę przedłużyć termin.
Ostatnio zmieniony czw gru 13, 2007 1:05 am przez Grycek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ogólnie 5 wyszło tak jak głosowałem, 3 odwrotnie, ale najbardziej mnie cieszy, że poległy tym razem wszystkie piosenki, które odpadły u mnie po 1 przesłuchaniu. A w 4 zostały moje utwory 3, 8, 12 i 17 więc moja ścisła czołówka.
Jeżeli chodzi o pólfinał, to przeszły wszystkie utwory na które głosowałem! Niżej już z tym gorzej.
A po za tym Grycek w tej edycji wybrał doskonałe utwory, a Yacy tradycyjnie musi być w ścisłej czołowce- to już chyba po znajmomości
Wynik tylko jednej pary tak naprawde mnie zaskoczył, w półfinale kibicuje ostatniej piosence z mojej dziesiątki. Poziom bardzo wysoki, a mi wiekszosc piosenek kojarzy sie z tworczością starego Marillion, niektóre solówki, fragmenty utworów, ogólna koncepcja utworu - takie mam odczucia, ale to akurat mnie cieszy.