Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Re: Kawiarenka ForaListy (rozmowy, dyskusje o ForaLiście i nie tylko)

Post autor: gioconda2 »

Czyli co? Mamy tolerować obrażanie innych?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

gioconda2 pisze: sob lut 14, 2026 12:23 am Czyli co? Mamy tolerować obrażanie innych?
jollyroger72 pisze: pt lut 13, 2026 10:45 pm Macie z tym problem? To zgłaszajcie posty. Ja banów nie nakładam, bowiem do tego nie mam uprawnień.
Jak będzie zbanowany, to nie będzie głosował.
Proste?
A na marginesie: nie czepiajcie się Lady Panków (nie Ty, giocondo), to i szeptun będzie cicho.
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

jollyroger72 pisze: pt lut 13, 2026 10:45 pm Obu delikwentom dam radę: jak się napijecie lub naćpacie, to paluszki z dala od klawiatury.
A błotem, jeśli chcecie, to przerzucajcie się na potęgę. Nic mi do tego. Macie z tym problem? To zgłaszajcie posty. Ja banów nie nakładam, bowiem do tego nie mam uprawnień.
Z tego powodu głosy szeptuna będą nadal doliczane. A czy thestranglersa? To już zależy tylko od niego.
Po tym co napisałeś powinieneś nałożyć bana sam na siebie. 8)
Awatar użytkownika
jollyroger72

obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 12:27 am Po tym co napisałeś powinieneś nałożyć bana sam na siebie. 8)
Może zajmij się sobą, bo twoje uszczypliwe ch-am-stwo zaczyna mnie nużyć.
Może czasem też coś zażywasz, bo takie hołubienie LZ i Planta to maniactwo, stąd twoje oburzenie?
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

Nie mam wyjścia... Idę się napić.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Sundrajta pisze: sob lut 14, 2026 12:47 am Nie mam wyjścia... Idę się napić.
Tylko potem grzecznie lulu a nie do klawiatury :wink:
czyku
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1986

Post autor: czyku »

jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:27 am A na marginesie: nie czepiajcie się Lady Panków (nie Ty, giocondo), to i szeptun będzie cicho.
Bez przesady, bo krytyka też potrafi działać pozytywnie. A poza tym tu chodzi o znużenie tym zespołem. W moim przypadku (fana LP od 40 lat) tak jest. Jak w powiedzeniu, "Co za dużo to i świnia nie zje".
Awatar użytkownika
jollyroger72

czyku pisze: sob lut 14, 2026 10:51 am A poza tym tu chodzi o znużenie tym zespołem.
Mimo wszystko nie można (to moje zdanie) SZTUCZNIE w to ingerować.
Jak napisałem już wcześniej - można było dawno temu przyjąć rozwiązanie ograniczające liczbę utworów jednego wykonawcy w zestawie.
.......
Nie ma żadnej gwarancji, że za chwilę ktoś nie zgłosi kolejnego utworu.
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:29 pm
Mimo wszystko nie można (to moje zdanie) SZTUCZNIE w to ingerować.
Jak napisałem już wcześniej - można było dawno temu przyjąć rozwiązanie ograniczające liczbę utworów jednego wykonawcy w zestawie.
no ale wtedy to już było nie było SZTUCZNE ingerowanie?
Awatar użytkownika
jollyroger72

VILKI pisze: sob lut 14, 2026 12:33 pm no ale wtedy to już było nie było SZTUCZNE ingerowanie?
Czym innym jest ograniczanie zasad, co i ile będzie w zestawie, a czym innym ograniczanie w samym głosowaniu.
Jest utwór w zestawie do głosowania, ale nie wolno mi na niego zagłosować, bo jest limit. Trochę to ordynarne, nie?
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:36 pm
Trochę to ordynarne, nie?
jasne że tak. dlatego proponowałem też drugi punkt z ograniczeniem do 3 podmiotów w zestawie (i to się sprawdza w zaświatach i MyCH)
Awatar użytkownika
obserw99

jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:29 am
obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 12:27 am Po tym co napisałeś powinieneś nałożyć bana sam na siebie. 8)
Może zajmij się sobą, bo twoje uszczypliwe ch-am-stwo zaczyna mnie nużyć.
Może czasem też coś zażywasz, bo takie hołubienie LZ i Planta to maniactwo, stąd twoje oburzenie?
Moje ch-amstwo? :lol: Piszesz o naćpanych forumowiczach a mnie zarzucasz ch-amstwo? :lol: O głosujących na LP na 7 utworów w 1 notowanialu nic nie wspomniałeś i ich nawet nie skrytykowaleś a nazwywasz mnie maniakiem za 1 głos na 1 utwór Planta? :lol: :lol: :lol: . Już dalej nie chce mi się pisać w tym temacie. Czas podsumować to jak w przysłowiu: "nie warto się kopać z koniem".
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 1:14 pm Moje ch-amstwo? :lol: Piszesz o naćpanych forumowiczach a mnie zarzucasz ch-amstwo? :lol: O głosujących na LP na 7 utworów w 1 notowanialu nic nie wspomniałeś i ich nawet nie skrytykowaleś a nazwywasz mnie maniakiem za 1 głos na 1 utwór Planta? :lol: :lol: :lol: . Już dalej nie chce mi się pisać w tym temacie. Czas podsumować to jak w przysłowiu: "nie warto się kopać z koniem".
Czekaj, czekaj kolego. Nie zagalopowałeś się z tym wpisem? Przecież to Ty jako jeden z kilku krytykowałeś głosujących na Lady Pank, nikt się nie czepiał i nie czepia tego że od 20 tygodni głosujesz na miejscu pierwszym i drugim na Planta czy a-ha? Ani to mnie ani jollyroger72 to nie przeszkadza i powiem szczerze, że gdyby w zestawie było 10 Plantów to głosowałbyś na 10, wtedy akurat nie mówiłbyś ani słowa. Zarzucasz jollyroger72, że nie skrytykował tych co na 7 LP głosują, a dlaczego ma niby krytykować czyjeś zasady głosowania, czytasz co Ty piszesz? Tu jollyroger72 tylko wspomniał, że robisz wycieczki słowne po innych głosujących a siebie nie widzisz. I może skończmy dyskusję nad tym kto jak głosuje ok? Zgłoś kolejnych Plantów, A-ha, Zeppelinów i głosuj na całą dychę, ja w życiu Ci nie powiem, że tak nie powinieneś robić. A to przysłowie to pasuje do Ciebie idealnie.
Awatar użytkownika
jollyroger72

obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 1:14 pm
O głosujących na LP na 7 utworów w 1 notowanialu nic nie wspomniałeś i ich nawet nie skrytykowaleś (...)
Chłopie, Ty zastanowiłeś się, co piszesz?

Nie zdziw(cie) się, jeśli za ten tekst polecą kolejne wiązanki od szeptuna. Bo prowokatorem jest obserw99.
Awatar użytkownika
obserw99

jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 1:28 pm
obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 1:14 pm
O głosujących na LP na 7 utworów w 1 notowanialu nic nie wspomniałeś i ich nawet nie skrytykowaleś (...)
Chłopie, Ty zastanowiłeś się, co piszesz?
Nie zdziw(cie) się, jeśli za ten tekst polecą kolejne wiązanki od szeptuna. Bo prowokatorem jest obserw99.
Wycinasz celowo tylko fragment mojego zdania (by napuścić fanow LP na mnie) ale podkreśl moje zdanie w całości, które tak dokładnie brzmiało: "O głosujących na LP na 7 utworów w 1 notowanialu nic nie wspomniałeś i ich nawet nie skrytykowaleś a nazwywasz mnie maniakiem za 1 głos na 1 utwór Planta?".
Zaznacz uczciwie na niebiesko całe moje zdanie. Masz odwagę?. Moja rzeczowa krytyka nigdy nie była chamstwem. Nie obrażam innych i nie używam ch-amskich słów (jak Wy) w stylu naćpani, lenie, maniacy itd
kajman

Post autor: kajman »

jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 1:28 pm Nie zdziw(cie) się, jeśli za ten tekst polecą kolejne wiązanki od szeptuna.
Ja się nie zdziwię, bo takie zachowanie jest dla niego normalne. I na pewno wpis obserwa99 (chociaż uważam go za niewłaściwy) do niczego nie prowokuje.
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:36 pm Trochę to ordynarne, nie?
Ordynarne to na pewno nie, ale moim zdaniem niewłaściwe. No ale z tego co napisałeś, to wygląda na to, że uważasz, że dziennikarze LP357 ordynarnie się zachowują (w kwestii topu Metallicy i TWC).
VILKI pisze: sob lut 14, 2026 12:44 pm dlatego proponowałem też drugi punkt z ograniczeniem do 3 podmiotów w zestawie
Czyli jesteś za tym, żeby w praktyce następny utwór Lady Pank można było zgłosić za jakieś 10 lat?
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:29 pm Mimo wszystko nie można (to moje zdanie) SZTUCZNIE w to ingerować.
To, że wyraził (zbyt dosadnie w moim odczuciu) swoją opinię to jest ingerowanie? Przecież on nie zablokował ich głosów ani nie mógł przeszkodzić w ich policzeniem. Ingerencja to było to, co zrobiłeś swego czasu ze mną i czapsownikiem, bo Ci się ubzdurało, że jesteśmy jedną osobą.
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:29 pm Nie ma żadnej gwarancji, że za chwilę ktoś nie zgłosi kolejnego utworu.
Jak chce, to niech zgłasza. No ale rozumiem, że to może się niektórym głosującym nie podobać.
obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 12:27 am Po tym co napisałeś powinieneś nałożyć bana sam na siebie.
Komentarz przesadny, ale jak najbardziej zrozumiały.
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 12:29 am Może czasem też coś zażywasz, bo takie hołubienie LZ i Planta to maniactwo, stąd twoje oburzenie?
Tym wpisem przekroczyłeś granice przyzwoitości.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 1:40 pm Zaznacz uczciwie na niebiesko całe moje zdanie. Masz odwagę?. Moja rzeczowa krytyka nigdy nie była chamstwem. Nie obrażam innych i nie używam ch-amskich słów (jak Wy) w stylu naćpani, lenie, maniacy itd
Człowieku jaka rzeczowa krytyka, gdzie w niej nie ma ataku na inne osoby, bo zdecydowanie widać jak atakujesz osoby głosujące na LP, w jaki sposób swą krytyką rzeczową chcesz wpływać na ich rozwój, jakie konkretne błędy popełniają głosujący głosując na Lady Pank? Wytłumacz mi to? Ok, chcesz może i rozwoju w swoim znaczeniu i teoretycznie nikomu nie ubliżasz, ale proszę Cię nie właź ludziom do "domu" i nie mów im jak mają żyć.
Awatar użytkownika
jollyroger72

obserw99 pisze: sob lut 14, 2026 1:40 pm Zaznacz uczciwie na niebiesko całe moje zdanie. Masz odwagę?.
Tak, mam odwagę napisać, że jesteś chory na punkcie LZ, Planta i a-ha. Wystarczy trafić na Twoje wpisy na innych forach.
Prawdopodobnie takie schorzenia się leczy, ale nie moja to broszka.
Personalnie obrażasz tych, którzy głosują na LP. Tyle mi wystarczy.

Wypowiedzi kajmana komentował nie będę. Żyjesz w innej czasoprzestrzeni.
kajman pisze: sob lut 14, 2026 1:57 pm Tym wpisem przekroczyłeś granice przyzwoitości.
jollyroger72 pisze: pt lut 13, 2026 10:45 pm Jednak muszę zacząć pisać dosadniej, bo czegoś nie rozumiecie...
Jasne?
Awatar użytkownika
jollyroger72

Zapodałem Wam wzór ankiety.
DLACZEGO NIKT NIE KWAPI SIĘ DO JEJ ZAŁOŻENIA?
Potraficie wiele pisać, oceniać głosowania innych (LP), obrażać się o byle co.
Ale brak Wam odwagi przyjęcia krytyki na swoje barki.
No i gdzie jest ankieta? Nie ma komu jej zrobić?
To zakończmy tę dyskusję.
Wszystko pozostaje bez zmian.
kajman

Żenujący wpis. To na tym forum mamy kilka osób chorych na Lady Pank, Ciebie chorego na metal, lady na bluesa, mnie na Les 'Livizz obecnie. Jest przesadnym (w moim odczuciu) fanem tych wykonawców, ale pisanie o maniactwie czy chorobie jest chamstwem. Czyżbyś chciał iść w zawodu z szeptunem68, kto jest bardziej chamski.
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 2:06 pm Personalnie obrażasz tych, którzy głosują na LP.
Chodzi Ci o ten wpis, który zacytowałeś we fragmencie?
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 2:06 pm Żyjesz w innej czasoprzestrzeni.
W innej niż Ty na pewno. I cieszy mnie to bardzo, bo Twoja wygląda bardzo nieprzyjaźnie.
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 2:15 pm Zapodałem Wam wzór ankiety.
Ni i co z tego, skoro ustaliłeś zasady jej liczenia nie mające nic wspólnego z demokracją.
jollyroger72 pisze: sob lut 14, 2026 2:15 pm Potraficie wiele pisać, oceniać głosowania innych (LP), obrażać się o byle co.
Nie oceniam głosowania innych, nie obrażam się, ale pisać będę, bo mam do tego prawo i uważam to za stosowne.
kajman

W związku z wypowiedzią szeptuna68 w innym wątku uznaję sprawę za wyjaśnioną i swoje wnioski wycofuję.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

kajman pisze: sob lut 14, 2026 2:26 pm lady na bluesa
Jest nawet taki utwór Nocnej Zmiany Bluesa "Chory na bluesa", tam w tekście jest "i wyzdrowieć wcale nie chcę już" czy jakoś tak. I ja się pod tym podpisuję :lol:
Jednak blues obecnie na ForaLiście nie ma szans pokonać Lady Panka i już tak pewnie zostanie, bo rzeczywiście na zmiany w regulaminie jest już chyba za późno, i nie dojdziemy w tej sprawie do porozumienia, tym bardziej obrażając się nazwajem.
Dlatego niech zostanie tak jak jest, Lady Pank kiedyś skończą karierę, byle wcześniej nie skończyła się ForaLista ...
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: sob lut 14, 2026 2:26 pm To na tym forum mamy kilka osób chorych na Lady Pank
kajman pisze: sob lut 14, 2026 2:26 pm ale pisanie o maniactwie czy chorobie jest chamstwem.
Nie będę Ci niczego udowadniał, bo nie widzę takiej potrzeby, ale możesz mi wierzyć, że obsesja na punkcie LZ czy a-ha tego gościa to choroba/maniactwo (jak zwał tak zwał). Widocznie mało różnych for przeglądasz, gdzie ten gość się udziela.

I co jeszcze dodam: czasem uderzenie "prosto w ryj" odnosi lepsze skutki niż czarowanie miłymi słówkami. Bo fajne słówka to nader często ludzka obłuda. A prawda w oczy kole. Nie jest to personalnie do Ciebie, kajmanie. To ogólne spostrzeżenie.
kajman

Czytam jego wypowiedzi na tym forum i na mycharts i jakoś tego nie zauważam. Jest zafiksowany na punkcie LZ i a-ha, ale można z nim na ten temat sensownie porozmawiać, a do tego ceni jeszcze bardzo dużo innej muzyki (mam dużą zgodność z jego gustem).
Awatar użytkownika
jollyroger72

kajman pisze: sob lut 14, 2026 3:30 pm Jest zafiksowany na punkcie LZ i a-ha (...)
Zafiksowany=maniactwo
Poza tym nie mycharts miałem na myśli.
ODPOWIEDZ