Ja o tym nie wiedziałem. Z pewnością jeszcze rok temu było ograniczenie, gdyż tworzyłem swoją playlistę z moim Topem Wszech Czasów i musiałem ją podzielić na dwie. Teraz już mogą ją połączyć.jedrzej2012 pisze: Już dawno playlisty na Youtube są nieograniczone i nie ma tam limitu 200 filmów.
XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- tadzio3
- Kontakt:
Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
1155
1093 • —
1154
1071 • —
1153
1098 • —
1152
959 • —
1151
1059 • —
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1991
Ten największy skok w tej setce to nie moja muzyczna bajka 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Hmm dość spory spadek The Rolling Stones. Jakoś mnie to nie martwi, mam nadzieje, że "Brown Sugar" na tym zyska i pójdzie do góry. 

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1150
1148 • —
1149
880 • —
1148
1021 • —
1147
1175 • —
1146
1047 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
Ojć, Rolling Stonesi i Beatlesi (czy solowo, czy w grupie) jak na razie solidarnie w dół...
No właśnie, jak na razie oba utwory Beatlesów o ponad 200 miejsc w dół. Trochę się boję, co będzie dalej.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Jeśli się nie myle to Sorry seems... to póki co pierwszy tutaj utwór Eltona Johna. Trochę szkoda, bo według mnie to jego najlepszy albo prawie najlepszy utwór w dorobku. Ale zobaczymy co będzie dalej 

z małych radostek to fajnie, że JJF wyprzedził "Miss You" 
Z kolei ciekawe, że "Dissapear" zalicza spadek, podczas gdy z tej samej płyty "By My Side" awans o 102 pozycje.

Z kolei ciekawe, że "Dissapear" zalicza spadek, podczas gdy z tej samej płyty "By My Side" awans o 102 pozycje.
- Piotr
1145
1078 • —
1144
976 • —
1143
891 • —
1142
1025 • —
1141
1096 • —
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1140
995 • —
1139
1040 • —
1138
1168 • —
1137
1121 • —
1136
1235 • 1
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
Coraz częstsze wypadki z pierwszego tysiąca. Mam wrażenie, że im wyżej, tym dynamiczniejsze zmiany. A wydawało mi się, że będzie wręcz odwrotnie.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
niezla strefa spadków! wręcz strefisko!
ale pociąg ucieka (mam nadzieję) do top 1000. Awans o 99 miejsc bardzo ładny
- Piotr
1135
1063 • —
1134
1133 • —
1133
1105 • —
1132
828 • —
1131
— • —
- Piotr
Nieźle, żeśmy to zestawienie poukładali razem z Jackiem, co? Musimy tylko uważać, żeby się zgadzały pozycje te co padły na antenieSSupras pisze:Coraz częstsze wypadki z pierwszego tysiąca. Mam wrażenie, że im wyżej, tym dynamiczniejsze zmiany. A wydawało mi się, że będzie wręcz odwrotnie.

W tej setce czeka nas jeszcze jeden - ten największy - spadek, ale jeszcze chwila cierpliwości. Ale będą jeszcze większe spadki, ten przed nami zajmuje dopiero 8 miejsce w klasyfikacji najlepiej spadających.
Spojrzałem na szybko do kolejnej setki, która dopiero przed nami i muszę stwierdzić, że będzie ciekawie, oj ciekawie i być może dla niejednego lub niejednej z Was nawet zaskakująco.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
mam nadzieje że spadek tego Yes jest w związku z nowym utworem w zestawie.
No to już trzeci Yes (wliczając ABWH) który zalicza mocny spadek.
- Piotr
Obawiam się, że tak/nie*Miszon pisze:mam nadzieje że spadek tego Yes jest w związku z nowym utworem w zestawie.
* niepotrzebne skreślić
A w dzisiejszej dziesiątce będzie 5 spadków i tyle samo awansów, a średnia wyniesie niestety -19 miejsc (przy średniej całego Topu wynoszącej prawie -13 pozycji)
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Wielka szkoda mi zespołu Yes..airborn pisze:No to już trzeci Yes (wliczając ABWH) który zalicza mocny spadek.
Myślałem, że składanka Marka Niedźwieckiego "Muzyka Ciszy I" trochę "zareklamuje" ludziskom (głównie młodszym) świetny Yes i Jona Andersona. Na 2 płytowej składance Pan Marek umieścił 2 utwory Jona Andersona, 1 utwór Yes "Soon" i 1 utwór ABWH "The Meeting" czyli w sumie aż 4 utwory z tego klimaty „około Yesowego”... Martwią mnie też spadki utworów innych wielkich wykonawców wszechczasów.. Ciekawe czy zespół Led Zeppelin się przed tymi wielkimi spadkami jako tako obronił…
-
Cóż za wymijająca odpowiedź.Piotr pisze:Obawiam się, że tak/nie*Miszon pisze:mam nadzieje że spadek tego Yes jest w związku z nowym utworem w zestawie.
* niepotrzebne skreślić

Mnie w większości te spadki ani nie cieszą ani nie smucą, TRS obydwa nagrania są dla mnie co najwyżej niezłe, jeżeli to ma się odbić tym, że inne ich utwory pójdą do góry to ok. TB mają tyle utworów, że jak te dwa zaliczyły spory spadek to kompletnie mnie to nie martwi.

Mi za to szkoda, że "Crossroads" i "Grand Hotel" pospadały. Ani Procol Harum ani Cream nie mają dużo utworów w zestawie, a nie radzą sobie najlepiej, choć bardzo źle też nie jest. Mogło być gorzej.
Co do Yes to nie znam więc się nie wypowiadam. Te kilka utworów co poznałem na wyrywki szału nie robi. Camel zrobił na mnie lepsze wrażenie na początku.
A które poznałeś?
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1130
1109 • —
1129
1155 • —
1128
1217 • —
1127
1167 • —
1126
1146 • —
-
Te dwa co były do tej pory czyli "Going For The One" i "Wonderous Stories". Poza tym znam jeszcze "Owner of a Lonely Heart" i z chyba ostatniej płyty "We Can Fly".airborn pisze:A które poznałeś?
Poza tym te utwory co były ABWH i Jona Andersona też nie bardzo mi się spodobały, a jedna osoba określiła to klimatem około Yesowym.
Nie wiem czy klimatem okolo Yesowym jest to co Jon Anderson nagrał z Vangelisem, ale jeżeli tak to to mi się akurat podoba. Znam wszystkie cztery albumy szczególnie podoba mi się album "The Friends Of Mr Cairo" i "Page Of Life", ale pozostałe dwa też są w porządku.

To są utwory albo kompletnie niereprezentatywne dla Yes, albo niezbyt istotne w ich dorobku.
Poszukaj sobie Awaken, And You And I czy Heart of the Sunrise. Albo Close To The Edge, wreszcie dodane do zestawu.
Ogólnie - Yes to jest zespół, którego prawdziwa wielkość objawia się w utworach powyżej dziesięciu, czy wręcz powyżej piętnastu minut. Jak żadnego innego zespołu progresywnego. Te popierdółki, które są w zestawie do głosowania (rzeczone Going for the One) kompletnie nie odzwierciedlają tego, co w nim najważniejsze. Takie Soon to jest brutalnie wycięty fragment suity Gates of Delirium. To tak jakby ze Schodów do Nieba wyciąć końcowy fragment...
(Edit: myślę, że nagrania Jona i Vangelisa są najbliższe "klasycznemu Yes" z tego co znasz. Chociaż też nie do końca. W każdym razie zacznij może od tej łagodniejszej strony Yes, właśnie Awaken czy And You And I).
Poszukaj sobie Awaken, And You And I czy Heart of the Sunrise. Albo Close To The Edge, wreszcie dodane do zestawu.
Ogólnie - Yes to jest zespół, którego prawdziwa wielkość objawia się w utworach powyżej dziesięciu, czy wręcz powyżej piętnastu minut. Jak żadnego innego zespołu progresywnego. Te popierdółki, które są w zestawie do głosowania (rzeczone Going for the One) kompletnie nie odzwierciedlają tego, co w nim najważniejsze. Takie Soon to jest brutalnie wycięty fragment suity Gates of Delirium. To tak jakby ze Schodów do Nieba wyciąć końcowy fragment...
(Edit: myślę, że nagrania Jona i Vangelisa są najbliższe "klasycznemu Yes" z tego co znasz. Chociaż też nie do końca. W każdym razie zacznij może od tej łagodniejszej strony Yes, właśnie Awaken czy And You And I).