Notowanie 1668 - 17.01.2014 - Marek Niedźwiecki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- konwicki1980
- Kontakt:
Re: Notowanie 1668 - 17.01.2014 - Marek Niedźwiecki
PanMarek nieźle przygadał forowiczom. Nie wiem, co zrobić, by "sp...dalać tępi mądrale" sp... w dół...
Umknęło mi, co powiedział?konwicki1980 pisze:PanMarek nieźle przygadał forowiczom.
- konwicki1980
- Kontakt:
Że forowicze narzekają, że na liście stagnacja, a na forumowej Stereophonics 15 (? albo 16) razy na pierwszym. 

Usłyszałem tylko o Panu Kubie, który donosił o 16 razie na 1 miejscu dla Stereo. Jak by nie patrzeć, to trochę racji w tym jest 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
No to na matce liście Stereo na 1.konwicki1980 pisze:Że forowicze narzekają, że na liście stagnacja, a na forumowej Stereophonics 15 (? albo 16) razy na pierwszym.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Kto narzeka na stagnację, ten narzeka. Jedni wybierają Stereophonics, inni U2. Tu, czy tam z demokratycznymi głosami należy się liczyć.konwicki1980 pisze:Że forowicze narzekają, że na liście stagnacja, a na forumowej Stereophonics 15 (? albo 16) razy na pierwszym.
konwicki1980 pisze:Że forowicze narzekają, że na liście stagnacja, a na forumowej Stereophonics 15 (? albo 16) razy na pierwszym.

ku3a pisze:8 piosenek dotarło do pierwszego miejsca - 6 zagranicznych i tylko 2 polskie. Tylko 1 tydzień na miejscu pierwszym spędziła piosenka śpiewana po polsku! Gdyby nie ostatnie notowanie roku, to w drugim półroczu mielibyśmy tylko 2 piosenki na pierwszym miejscu!
Na serio gdyby tak to miało wyglądać na LP3 (chodzi mi o samo zjawisko braku ruchu na pierwszym miejscu, a nie o konkretne utwory), to pewnie mało kto byłby zadowolony (bo na dłuższą metę taką stagnację trudno byłoby wytrzymać).ku3a pisze:1. 872. 1x12. 32. Black Sabbath - GOD IS DEAD?
2. 848. 1x9. 33. Riverside - THE DEPTH OF SELF DELUSION
3. 704. 1x8. 33. Depeche Mode - HEAVEN
4. 665. 1x4. 26. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES
6. 555. 1x4. 28. Depeche Mode - SOOTHE MY SOUL
9. 470. 1x13. 16. Stereophonics - GRAFFITI ON THE TRAIN

Tak więc wiem, że to nic nie da, ale... drogie Koleżanki i drodzy Koledzy, głosujcie w sposób bardziej zróżnicowany i wprowadzajcie więcej ruchu do swoich cotygodniowych dziesiątek!

- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Dlaczego? Jeśli pojawi się piosenka, którą wolę słuchać zamiast mojego numeru jeden, to na nią zagłosuję, ale dopóki nie ma takiej opcji, to dlaczego mam zmieniać głosy, bo Niedźwiedź albo Ty tak chcesz?gżegoż pisze:Tak więc wiem, że to nic nie da, ale... drogie Koleżanki i drodzy Koledzy, głosujcie w sposób bardziej zróżnicowany i wprowadzajcie więcej ruchu do swoich cotygodniowych dziesiątek!![]()
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Ciebie chyba Bóg opuścił... Dla mnie "God Is Dead?" to numer 1 od 30 tygodni i jest fajniegżegoż pisze:Tak więc wiem, że to nic nie da, ale... drogie Koleżanki i drodzy Koledzy, głosujcie w sposób bardziej zróżnicowany i wprowadzajcie więcej ruchu do swoich cotygodniowych dziesiątek!![]()

Hej forowicze i forowiczki.
Konkurs rozstrzygnięty!
12 osób zechciało się zabawić i nadesłało swe odpowiedzi, z których tylko dwie odgadły wszystkie 10 piosenek i wykonawców w konkursowym miksie!
Zacznę może od części składowych:
Raz, Dwa, Trzy - Trudno nie wierzyć w nic
Grzegorz Turnau - Bracka
The Cure - Lovesong
Depeche Mode - Never let me down again
Kult - Krew Boga
Maria Peszek - Sorry Polsko
Rodriguez - Sugar man
Republika - Poranna wiadomość
Dominik Kwaśniewski i Bogusław Kaczmarczyk - Bolero
Deep Purple - All The Time In The World
Najwięcej problemów było przy dwóch ostatnich fragmentach.
A jak strzelali nasi forowicze:
10 – misiulek
10 – parsifal
9 – Martyr, Yacy
9 – geephard
9 – roman
9 – konwicki1980
9 - jacek1984
8 - adameria
7 - barb42
7 – Gary
7 - trial555
4 – Tomekk
I tak. Niestety mam tylko 1 egzemplarz płyty. W związku z tym losowanie było szczęśliwe dla...
misiulek
Dla parsifala myślę, że znajdę jakąś inną płytę. W końcu też mu się należy
Raz jeszcze GRATULUJĘ laureatom i dziękuję za udział!
Do za tydzień
Konkurs rozstrzygnięty!
12 osób zechciało się zabawić i nadesłało swe odpowiedzi, z których tylko dwie odgadły wszystkie 10 piosenek i wykonawców w konkursowym miksie!
Zacznę może od części składowych:
Raz, Dwa, Trzy - Trudno nie wierzyć w nic
Grzegorz Turnau - Bracka
The Cure - Lovesong
Depeche Mode - Never let me down again
Kult - Krew Boga
Maria Peszek - Sorry Polsko
Rodriguez - Sugar man
Republika - Poranna wiadomość
Dominik Kwaśniewski i Bogusław Kaczmarczyk - Bolero
Deep Purple - All The Time In The World
Najwięcej problemów było przy dwóch ostatnich fragmentach.
A jak strzelali nasi forowicze:
10 – misiulek
10 – parsifal
9 – Martyr, Yacy
9 – geephard
9 – roman
9 – konwicki1980
9 - jacek1984
8 - adameria
7 - barb42
7 – Gary
7 - trial555
4 – Tomekk
I tak. Niestety mam tylko 1 egzemplarz płyty. W związku z tym losowanie było szczęśliwe dla...
misiulek
Dla parsifala myślę, że znajdę jakąś inną płytę. W końcu też mu się należy

Raz jeszcze GRATULUJĘ laureatom i dziękuję za udział!
Do za tydzień

- konwicki1980
- Kontakt:
Utworu nr 9 przed zagadką nie znałem, 10 znam dobrze, ale jakoś nie skojarzyłem w głowie tytułu, poza tym fragment był dosyć krótki. Po solówce gitarowej myślę, że zgadłby każdy. 

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Nie wiem czy każdy, ale z pewnością nie popełniłby takiego błędu jak ja.
Perkusja zmyliła mnie na tyle mocno, że miałem skojarzenie z... utworem Tiltu...
"Tak jak ja kocham Cię", a przecież tam jest zupełnie inny koniec.
No a utwór nr 9 - wstyd, że nie rozpoznałem.
Za to ogólnie - zabawa była świetna.
jotem3, dzięki za fajny konkurs. Gratuluję Zwycięzcom!
gżegoż, myślę, że intencją uwgi Pana Marka pod adresem Forum było nie to, jak my mamy głosować, tylko raczej:
Narzekacie na listę, a sami co robicie? To przestańcie narzekać.
Perkusja zmyliła mnie na tyle mocno, że miałem skojarzenie z... utworem Tiltu...
"Tak jak ja kocham Cię", a przecież tam jest zupełnie inny koniec.
No a utwór nr 9 - wstyd, że nie rozpoznałem.
Za to ogólnie - zabawa była świetna.
jotem3, dzięki za fajny konkurs. Gratuluję Zwycięzcom!
gżegoż, myślę, że intencją uwgi Pana Marka pod adresem Forum było nie to, jak my mamy głosować, tylko raczej:
Narzekacie na listę, a sami co robicie? To przestańcie narzekać.
- jollyroger72
Myślę, że bana powinni otrzymywać osobnicy twojego pokroju, którzy mają problem z tolerancją dla poglądów innych, do tego przejawiają poważniejszy problem związany z brakiem umiejętności czytania i analizowania treści w danym kontekście.bear pisze:czy za takie rzeczy nie powinien byc od razu ban, czy jednak do tego niezbędne jest obrażenie Stelmacha?FOXD pisze:Na tę chwilę pozytyw taki płynie z dzisiejszej czołówki, że Kult nie spada:)
Niestety nie rozumiem, co wy widzicie złego w tym poście. Całkiem normalny, sensowny post. Czy po prostu wyznajecie zasadę, że jak się chce psa uderzyć to zawsze jakiś kij się znajdzie?temik3 pisze:bear nie przejmuj się, ja ograniczam się z pisaniem jakichkolwiek postów, choć był okres (ostatnie poł roku), kiedy sporo komentowałem, ale właśnie poprzez takie lub podobne nie chce mi się pisać i czytać. oczywiście jest wiele bardzo cennych komentarzy, których aż zal nie czytać. Szkoda, że znów wracamy do przeszłości.bear pisze:czy za takie rzeczy nie powinien byc od razu ban, czy jednak do tego niezbędne jest obrażenie Stelmacha?FOXD pisze:Na tę chwilę pozytyw taki płynie z dzisiejszej czołówki, że Kult nie spada:)
dziękuję, nie trzeba odpowiadac.
byłem tu dzisiaj po bardzo długiej przerwie, ale to jak widac był błąd.
więcej byc nie muszę.
Teraz to przesadziłeś. A bear chyba zbyt skomplikował to co chciał przekazać, bo nie wiem o co mu akurat konkretnie chodziło.FOXD pisze:Myślę, że bana powinni otrzymywać osobnicy twojego pokroju, którzy mają problem z tolerancją dla poglądów innych, do tego przejawiają poważniejszy problem związany z brakiem umiejętności czytania i analizowania treści w danym kontekście.
- konwicki1980
- Kontakt:
Całe szczęście, że nie czytałem podczas listy FOXD-owych wymiocin.
Pięć nowości w trzydziestce i pięć w poczekalni, no to chyba koniec stagnacji.
Mam wrażenie że nowości w poczekalni są o wiele lepsze niż w podstawowym zestawieniu.
Mam wrażenie że nowości w poczekalni są o wiele lepsze niż w podstawowym zestawieniu.
Całe szczęście, że nie czytałeś moich bo były na porównywalnym poziomie.konwicki1980 pisze:Całe szczęście, że nie czytałem podczas listy FOXD-owych wymiocin.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Tutaj też? Co z tym forum się dzieje... Dajcie na wstrzymanie, please.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Heh, to żadna nowość z tą stagnacją na forumowej, chyba nawet kiedyś o tym pisałem że nijak te nasze narzekania się mają do naszych głosowań. W sensie: co innego mówimy/piszemy, a co innego robimy.
Także bardzo słusznie Niedźwiedź przygadał
.
Także bardzo słusznie Niedźwiedź przygadał

-
Ja wielu nie przeczytałem, ale jak kilka zobaczyłem to ode chciało mi się w ogóle zaglądać do tego wątku. I nie dziwię się niektórym, że mają dość bywania na tym forum podczas listy, ja również nie będę bo tak zadufanego w sobie i wszystkowiedzącego forowicza w życiu nie miałem okazji przeczytać, więc nie mam zamiaru tracić czasu, wolę czas spędzić przy radełki z dala od hałasu.kajman pisze:Całe szczęście, że nie czytałeś moich bo były na porównywalnym poziomie.konwicki1980 pisze:Całe szczęście, że nie czytałem podczas listy FOXD-owych wymiocin.
P.S Twoje posty kajman na pewno tak nie rażą w oczy.
- jollyroger72
Myślę, że zdecydowanie przesadzasz...temik3 pisze:Ja wielu nie przeczytałem, ale jak kilka zobaczyłem to ode chciało mi się w ogóle zaglądać do tego wątku. I nie dziwię się niektórym, że mają dość bywania na tym forum podczas listy, ja również nie będę bo tak zadufanego w sobie i wszystkowiedzącego forowicza w życiu nie miałem okazji przeczytać, więc nie mam zamiaru tracić czasu, wolę czas spędzić przy radełki z dala od hałasu.
-
Nie teraz czas na przesadzanie. Może jesienią. A poważnie to na pewno nie przesadzam takie jest moje zdanie.jollyroger72 pisze: Myślę, że zdecydowanie przesadzasz...
- jollyroger72
Ok, rozumiem to. Tylko po co ta nagonka na FOXD-a? Jeśli nie podobają się jego wypowiedzi, nie lepiej je ignorować?temik3 pisze:Nie teraz czas na przesadzanie. Może jesienią. A poważnie to na pewno nie przesadzam takie jest moje zdanie.jollyroger72 pisze: Myślę, że zdecydowanie przesadzasz...
-
No właśnie to samo napisałem co teraz Ty, w taki sposób będę ignorował je. A nagonki żadnej nikt nie robi tylko wyrażał swoje zdanie czy to bear czy konwicki1980 bo wybitnie jego posty ich urażały. Ja odniosłem się do ich odpowiedzi bo mnie też nie podobają się takie posty. Unikałem ich czytania, no ale się niektórych z cytatem nie dało, niestety.jollyroger72 pisze: Ok, rozumiem to. Tylko po co ta nagonka na FOXD-a? Jeśli nie podobają się jego wypowiedzi, nie lepiej je ignorować?