Aktualności (Około) Trójkowe

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
abd3mz

Re: Aktualności (Około) Trójkowe

Post autor: abd3mz »

Album "Miłośników Trójki" wreszcie na papierze!

i jeszcze:

W tym roku kapituła Złotego Mikrofonu pod przewodnictwem Krzysztofa Michalskiego uhonorowała pięć osób: Piotra Kamińskiego, Krzysztofa Renika, Marię Szabłowską-Szabel, Henryka Talara i Tomasza Zimocha. Z kolei zarząd Polskiego Radia przyznał nagrodę honorowego Złotego Mikrofonu Lesławowi Skinderowi. Wcześniej zarząd Polskiego Radia wręczył honorowy Złoty Mikrofon Lesławowi Skinderowi - dziennikarzowi sportowemu, wieloletniemu redaktorowi Polskiego Radia - "za niezwykłe wzruszenia, za wspaniałą umiejętność malowania słowem relacji sportowych oraz za stworzenie od fundamentów polskiej szkoły na Białorusi i za bezustanne czuwanie, aby uczącym się tam dzieciom nigdy niczego nie zabrakło". Złote Mikrofony to coroczna, przyznawana od 1969 r. nagroda dla największych osobowości radiowych.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Mam uzasadnione podejrzenia, że na jednym ze zdjęć, które akurat widać na stronie Trójki (powyższy link podany przez abd3mz) można zobaczyć fajnexa z mikrofonem Trójki. ;)
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

Robinson pisze:Mam uzasadnione podejrzenia, że na jednym ze zdjęć, które akurat widać na stronie Trójki (powyższy link podany przez abd3mz) można zobaczyć fajnexa z mikrofonem Trójki. ;)
Masz rację, znalazłem się na trzeciej stronie albumu...
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Tanecznym krokiem udam się zatem na stronę Trójki by ujrzeć ową fotkę :mrgreen:
Awatar użytkownika
krzysiek83

Pan Piotr Kaczkowski mówił przez telefon w Minimaksie :D
Mówił o trzeszczących płytach i ogólnie bardzo ciekawie. Nie mogłem oderwać się od odbiornika. Ależ pięknie Pan Piotr opowiada... To jest kwintesencja magii radia :oops:
Pięknie :D
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Też miałem okazję to usłyszeć :-) zdaje się, że to było spontaniczne. usłyszał w radio, że nie może się pokazywać w pracy i że nie będzie w tym roku prowadził MUZYKI DO UBIERANIA CHOINKI, więc chociaż w ten sposób dał znać. Świetnie :-)
Awatar użytkownika
abd3mz

Święta w Trójce zaskoczą niezwykłą ilością prezentów radiowych – muzycznych i nie tylko…

W wigilijne przedpołudnie, w audycji Piotra Barona (09:00 -12:00), zostanie rozegrany finał konkursu „O nich mówił świat”, w którym nagrodą główną jest rodzinny samochód. Przez cały dzień o Świętach, choince, karpiu i prezentach opowiedzą dzieci w cyklu Katarzyny Stoparczyk „Dzieci mają głos”. W ostatnich przygotowaniach przed wieczerzą wigilijną towarzyszyć będzie słuchaczom: Jan Chojnacki, który zagra „Muzykę do ubieranie choinki” (14:00-16:00) oraz Kuba Strzyczkowski (16:00- 18:00). Prawdziwie wigilijna atmosfera zapanuje na antenie Trójki od godz. 18.00, kiedy pojawią się najpiękniejsze kolędy i pastorałki. Później Barbara Marcinik zaprosi na „Wigilię w Trójce” (19:00-24:00). Słuchacze, tradycyjnie już mogą spodziewać się wspaniałej muzyki i wyjątkowego nastroju obecnego w tej audycji.

25 grudnia, w świąteczny poranek o godz. 10:00 spotka się ze słuchaczami Wojciech Mann. Od 13:00 na antenie będzie można posłuchać dwóch wyjątkowych koncertów. O 13:00 koncertu „Miłość nieduża” Chóru Collegium Musicum UW pod dyr. Andrzeja Borzyma, a o godz. 14.00 Koncertu Świątecznego Kasi Pumy Piaseckiej. W audycji „Nasze święte miejsca” (16:00 – 19:00) Jerzy Sosnowski będzie rozmawiał ze słuchaczami o świętych miejsca, nie tylko tych, które można odnaleźć na mapie. Specjalny bożonarodzeniowy nastrój zapanuje również w audycjach dwóch Piotrów: Piotra Metza, który w Liście Osobistej będzie gościł Tymona Tymańskiego, oraz Piotra Stelmacha w Offensywie.

„Świąteczny odcień blusa” Jana Chojnackiego zagości na antenie Trójki w drugi Dzień Świąt (10:00-13:00). Później w Radiowym Domu Kultury (13:00 – 15:00) zostanie rozwiązany plebiscyt na najlepsze: wydarzenie, płytę, książkę i wydawnictwo dvd roku 2009. Piotr Baron zadba o to, by Lista Przebojów Trójki nabrała również świątecznego charakteru.

Na antenie Trójki w dniach 25-29 grudnia nie lada wydarzenie dla wielbicieli teatru. Program III wyemituje pięć słuchowisk w ramach Festiwalu NOWE SŁUCHOWISKA 2009 , których autorami są debiutujący dramatopisarze i młodzi reżyserzy:
25 grudnia, godz. 15:05 - Zapach czekolady, Radosław Paczocha, reż. Michał Kotański
26 grudnia, godz. 15:05 - Pensjonat, Piotr Mańk, reż. Darek Błaszczyk
27 grudnia, godz. 19:05 - Nawigacja nocą, Zyta Rudzka, reż. Małgorzata Bogajewska
28 grudnia, godz. 21:05 - Troje w sypialni, Ewa Banaszkiewicz, reż. Mateusz Dymek
29 grudnia, godz. 21:05 - Strøkne Ann, Dana Łukasińska, reż. Anna Wieczur-Bluszcz

Sylwester i pierwszy dzień Nowego Roku upłyną w Trójce pod hasłem muzycznych wspomnień i nowości.
W tym szczególnym czasie, słuchaczom tradycyjnie towarzyszyć będzie jedna z ulubionych audycji Top Wszech Czasów. Rozegra go trzech Piotrów w trzech odsłonach: pierwsza odsłona Piotra Stelmacha w Sylwestra (16:00 – 19:00), druga Piotra Barona w Nowy Rok (16:00 - 19:00), trzecia Piotra Metza w sobotę 2 stycznia (16:00 do 19:00).
Trójka tradycyjnie już będzie towarzyszyć słuchaczom w sylwestrowych szaleństwach. Do tańca zagrają Tomek Żąda (19:00- 23:00, Piotr Stelmach (23:00 – 02:00) i Michał Margański (02:00 – 07:00)

Pierwszy ranek 2010 roku, muzycznie powita Agnieszka Szydłowska (10:00 – 13:00). Później Tomek Żąda, zagra piosenki wybrane przez słuchaczy w „Muzycznej Poczcie UKF” (14:00 – 16:00). Pierwszy dzień Nowego Roku również zakończy się audycjami muzycznymi „Listą osobistą” Piotra Metza i „Offensywą” Piotra Stelmacha.

http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=128164

Mam nadzieję, że misie nie oberwie, że wkleiłem całość, ale wiem że niektórzy nie mogą sprawdzić na stronie Trójki w pracy.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A więc top jedynie po 3 godziny...
Awatar użytkownika
krzysiek83

abd3mz pisze:Święta w Trójce zaskoczą niezwykłą ilością prezentów radiowych – muzycznych i nie tylko…
Zmiany, zmiany...
http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id=21152
Awatar użytkownika
abd3mz

:know:
nie słuchałem wtedy Biski, ale z tego co mi wiadomo to Sobala ją zniszczył...
:know:
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Ale kupa! Strasznie śmierdząca...sprawa :twisted:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

i znowu nietrójkowy dyrektor....
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

po początkowym zamieszaniu, wydawało mi się, że Jethon nie jest zła. przede wszystkim dlatego, że nie zepsuła za dużo... a Sobali po prostu się obawiam...
GregF

Post autor: GregF »

Jak na ironię Jethon została odwołana akurat w momencie, gdy Trójka uzyskała rekordowe wyniki słuchalności (dla przypomnienia - w przeszłości jednym z pretekstów do odwoływania niektórych dyrektorów w radiu publicznym, jak choćby Kaczkowskiego, były właśnie słupki). Zresztą i poziom programu, wbrew początkowym obawom, można zapisać pani dyrektor na plus - z jednej strony powróciły niezbyt inteligentne konkursy sms-owe za kilka zł + VAT, a z drugiej wiele audycji i pomysłów wprowadzonych przez Skowrońskiego, jak brak sztywnej playlisty w dziennej ramówce, pozostało na antenie po wiosenno-letnich zmianach programowych.
Teraz z Trójką zdążyli już pożegnać się Wagle, choć na razie trudno powiedzieć, czy bezpośrednio z powodu zmiany dyrekcji - w każdym razie stwierdzili, że umowę z radiem mają ważną tylko do końca grudnia. Ja mam nadzieję, że pojutrze zgodnie z harmonogramem pełni zabrzmi Trzecia Strona Księżyca, bo po przyjściu do Biski Sobala już na dzień dobry zlikwidował właśnie nocną audycję Starzyka i Połatyńskiego, i to bez możliwości pożegnania się na antenie ze słuchaczami.
słoik

Post autor: słoik »

Jednak trochę żałuję, bo odejście Gregorza Wasowskiego wynagrodził z nawiązką powrót Jerzego Sosnowskiego - znowu zacząłem słuchać Klubu Trójki(oczywiście nie toleruję głupawych konkursów esemesowych).
Okoliczności powołania Magdy Jethon wskazywały, że prędzej czy później spotka ją taki sam los co Krzysztofa Skowrońskiego więc łez jak na razie wylewać nie będę, choć obawy mam, bo nowy dyrektor wśród miłośników radia raczej nie ma dobrej opinii. Zobaczymy w praniu, skoro twierdziłem, że należy dać kredyt zaufania Magdzie Jethon (chyba nie zawiodła), nie widzę powodów, żeby skreślać nową dyrekcję. Miejmy nadzieję, że on poczuje bluesa Trójki.
Za to hip hip hurra - odwołano Milcarka, może znowu wrócę do Dwójki, choć słuchanie jej przez sieć, po tym jak skradziono jej częstotliwości (że niby kto na prowincji słucha Dwójki) jest dyskomfortowe dość.
Edit: a właściwie to w jakiej teraz jest sytuacji Ola Kaczkowska, czy jej odejście BIS-ki miało związek z dyr. Sobalą?
Awatar użytkownika
krzysiek83

GregF pisze:Ja mam nadzieję, że pojutrze zgodnie z harmonogramem pełni zabrzmi Trzecia Strona Księżyca, bo po przyjściu do Biski Sobala już na dzień dobry zlikwidował właśnie nocną audycję Starzyka i Połatyńskiego, i to bez możliwości pożegnania się na antenie ze słuchaczami.
Żadne to pocieszenie, ale o ile mi wiadomo zlikwidowano wtedy całe pasmo nocne, którego byłem stałym słuchaczem na BISce.
Akurat na Trójce potrzebne są zmiany muzyczne, więc liczę, że nowe szefostwo nie będzie się bało poprawić ramówkę również pod tym kątem, a nie tylko skupi się na polityce.
Awatar użytkownika
mefiu

Post autor: mefiu »

abd3mz pisze:nie słuchałem wtedy Biski, ale z tego co mi wiadomo to Sobala ją zniszczył...
też nie słuchałem jej wtedy, ale z tego co czytam w internecie (także Wikipedii) wnioskuje że po Nowym Roku może być bardzo ciekawie
Awatar użytkownika
krzysiek83

Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

O nie, tylko nie to! Biski słuchałem wówczas więcej niż Trójki, była super stacją. Po roku wszystko poszło w pył i było po zabawie. Z racji tego, że kryzys w Trójce wówczas właśnie się skończył, przeszedłem na nią z Bis i 94, bo Bis straciło cały swój charakter.

edit:
trochę lata mi się pomyliły, to nie było wcześniej, tylko właśnie przed moim powrotem na Trójkę ;-) ,
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 4:35 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

mimo, że u mnie raczej o to ciężko, to jednak jak przeczytałem ten artykuł do końca , to włosy mi się zjeżyły na głowie...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Już mi nie chce się o tym wszystkim pisać. Coraz więcej zamieszania z Trójką, niestety na coraz gorsze.
Awatar użytkownika
krzysiek83

Yacy pisze:mimo, że u mnie raczej o to ciężko, to jednak jak przeczytałem ten artykuł do końca , to włosy mi się zjeżyły na głowie...
W Trójce NIESTETY :!: :evil: Nie ma "radykalnych gatunków muzycznych" (CYTAT z tego artykułu! - co to ma być za stwierdzenie tak na marginesie???? radykalnie źle to dla mnie gra np emfer emef :? ale radykalna muzyka...). Krótko mówiąc chodzi o to, za co uwielbiałem BISkę (a co na zaistnienie w Trójce nie ma szans - trzeba promować alternatywę :x ) czyli metal w każdej postaci. Metaluś kochany nie ma miejsca pod rządami żadnej władzy w Polskim Radiu (czy prawica, czy liberał :P )...
Awatar użytkownika
krzysiek83

Och, jak własną piersią GW broni w sposób jakże niezależny wybranej byłej szefowej Trójki :?
Co za obiektywizm w podejściu do tematu, hehe. Mentalność Kalego ;)
Widzę, że pod listem nie podpisał się red. Ossowski ani red. Cejrowski.
PS. Widzę, że bear wchodzi w nowy rok z kubkiem świeżej kawy w dłoni i z optymizmem w sercu :)
To jeszcze jeden artykuł w temacie.
http://www.rp.pl/artykul/413154_Pokieru ... reka_.html
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ODPOWIEDZ