(W Forumowym TWC 2020 był na miejscu 5 zatem awans +1)
https://www.youtube.com/watch?v=fJ9rUzIMcZQ
Czas na odsłuch ok. 05:55

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
+1 (czyli zgadzam się z Twoją opinią)
Wyraziłeś swoje zdanie i - jak zrozumiałem - uznałeś, że w takich realiach nie warto głosować.gżegoż pisze: ↑ndz sty 10, 2021 5:56 pmWłaśnie się zastanawiam, czy z punktu widzenia topów taka postawa ma sens, czy raczej nie. Jak popatrzymy na ostatni forumowy ogólny top, to było bardzo dużo sytuacji, gdy forumowicze zgłaszali mało znane (by nie powiedzieć: w ogóle szerzej nieznane) utwory, zapewne ze swoich prywatnych topów wszech czasów, na które zagłosowali tylko oni sami (może czasem jeszcze jakaś inna osoba, ale chyba wyłącznie z "braku laku" i na odległym miejscu). Efekty były takie, że pozajmowały one miejsca w okolicach 600-800 i raczej nie mają żadnych szans, by w przyszłych latach znacząco awansować. Jak sam formowałem swoją dwudziestkę propozycji, to celowo zgłosiłem kawałki, które nie są zupełnie nieznane i co do których byłem prawie pewien, że oprócz mnie ktoś jeszcze na nie zagłosuje. Nawet jeśli chodzi o piosenki, które były w poprzednich trójkowych zestawach, to celowo patrzyłem na wyniki zeszłorocznego forumowego topu i odrzuciłem te, na które głosowałem sam jeden (lub tylko jako jedna z dwóch osób). Jaki byłby sens, gdybym zgłosił na przykład to, co dla mnie jest genialne, ale skoro było w zestawie do głosowania na LP3 i nie dostało się nawet do poczekalni i zapewne prawie nikt z Was nie wie, co to jest? Albo do polskiego zestawu to lub to? Albo coś od mojej ulubionej Mery Spolsky, bo przy trzyletniej karencji hity z jej pierwszej płyty już by się łapały?Chyba lepiej postawić na coś, co w moim prywatnym topie (gdyby takowy istniał nie tylko w wyobrażeniach) jest trochę dalej, ale jest dużo bardziej znane i mogłoby liczyć na głosy jeszcze przynajmniej 3-4 innych osób z forum. Nikomu nic nie narzucam, ale pomyślcie nad tym, również w kontekście wyników wklejonych przez kajmana!
Dlatego też nie byłem przekonany do tego, by wszystko to, co polskie i co zostało zgłoszone do ogólnego topu z automatu weszło do tego zestawu, gdyż sporo z tych utworów to są właśnie mało znane kawałki, ważne dla pojedynczych osób, z których część w tym topie może jakimś cudem dostanie jednostkowe głosy od kogoś jeszcze, ale na pewno nie zawojuje drugiej ani trzeciej setki, o pierwszej nie wspominając. Ale wiedziałem, że to nie przejdzie, więc tych wątpliwości nie podnosiłem.