Edytowałem post z głosami, dodając spóźnioną nowość.
Moderatorzy: ku3a, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Mateusz
Wolno, ale Twoje podsumowania będę omijał szerokim łukiem i skupiał się na tych podawanych przez kajmana, które będą uwzględniały wszystkie głosy.Sundrajta pisze:I ja tu nikomu nie zabraniam głosować jak chce, w tym względzie proszę mnie nie podejrzewać o zapędy dyktatorskie. Napisałem tylko, że takich głosów nie będę uwzględniał! Wolno mi? Wszak żyjemy w końcu w demokratycznym kraju...
Dziękuję za rozjaśnienie. Teraz wiem, że nie masz żadnego sensownego argumentu na nie liczenie głosów z samymi zerami, oprócz tego, że masz taki widzimiś, wywołując zupełnie niepotrzebną dyskusję. Uwzględnienie takich głosów nie zmienia kolejności wyników, ale wysokość not tak. Ta z kolei też ma znaczenie, bo określa jak bardzo dana nowość podoba się WSZYSTKIM głosującym (a nie tylko tym, którzy według Ciebie zasłużyli ). W jedym tygodniu zwyciężca może mieć średnią 4 co świadczy o tym, że nowości były słabe, a w innym średnią 9 co, wiadomo o czym świadczy...Sundrajta pisze:Jeszcze muszę się odnieść do całego sensu moich wypowiedzi, bo widzę że niewiele z tego zrozumieliście.
Ja bym się właśnie wtedy zaczął martwić bo jeśli ktoś dałby jedną 10 i same zera to mogłoby świadczyć, że w nieuczciwy sposób próbuje wypromować jeden z utworów. Jak ktoś daje same zera, to daje jedynie wyraz tego, że WSZYSTKIE nowości są słabe i oczekuje, że w wynikach średnia ocen będzie odpowiednio niższa.Sundrajta pisze:Co innego gdyby przyznać jedną notę wysoką (9 albo 10) a resztę zer!
Ja teżNeo01 pisze:![]()
Edytowałem post z głosami, dodając spóźnioną nowość.
Sundrajta pisze:I ja tu nikomu nie zabraniam głosować jak chce, w tym względzie proszę mnie nie podejrzewać o zapędy dyktatorskie. Napisałem tylko, że takich głosów nie będę uwzględniał!![]()
Nie.Sundrajta pisze:Wolno mi?
Cool idea, dude. Kiedy zaczniesz wprowadzać brak negatywnych emocji w życie?Sundrajta pisze:A zamiast negatywnych emocji proponuję...
Niech Rock Będzie z Nami!
O ludzie! Gdzie ja mam głowę... No nic, mam nadzieję, że ani PJ, ani KoL przez to nie ucierpiSundrajta pisze:
Apel ten dotyczy również ADDY'ego ale tylko w kwestii formalnej,bo chyba pierwszy post także powinien zostać wyedytowany? Wszak pojawiła się jeszcze jedna nowość!
1. Otóż mylisz się. Prawie zawsze nic nie wnosi, ale rozważmy taki przypadek.Sundrajta pisze:1. Według mnie przyznawanie samych zer (lub dziesiątek) dla nowości nie ma żadnego sensu dla punktowego ich wyniku, bo tylko zaniża lub zawyża wynik wszystkim o kilka dziesiątych punktu. Zatem do całego głosowania NIC nie wnosi.
2. Napisałem tylko, że takich głosów nie będę uwzględniał!Wolno mi? Wszak żyjemy w końcu w demokratycznym kraju...
To faktycznie mogłoby nasunąć takie podejrzenia, bardzo możliwe, że nieuzasadnione. Ale tutaj się niektórych posądza, że chcą uzyskiwać rekordowo niskie wyniki.Geephard pisze:Ja bym się właśnie wtedy zaczął martwić bo jeśli ktoś dałby jedną 10 i same zera to mogłoby świadczyć, że w nieuczciwy sposób próbuje wypromować jeden z utworów.
Spoko, wygląda, że w tym tygodniu będą uwzględnione wszystkie.rafal92 pisze:Wolno, ale Twoje podsumowania będę omijał szerokim łukiem i skupiał się na tych podawanych przez kajmana, które będą uwzględniały wszystkie głosy.
Zgadzam się z kajmanem. Nie wiem, czy cała Trójka pragnie być masowa, bo jednak ciekawe, "hipsterskie" (kajman pisze:Obawiam się, że nie. Mam wrażenie, że Trojka pragnie stać się rozgłośnią jak najbardziej masową i coraz częściej dopuszcza rzeczy, których wcześniej by nie dopuściła.Neo01 pisze:Mam tylko nadzieję, że była to sytuacja wyjątkowa (sezon ogórkowy), gdzie dali nam jakieś badziewia (poza PJ i może FF), a nie solidną, "trójkową" muzykę.
Ja myślę, że większość forum doskonale rozumie o co Ci chodzi. I muszę powiedzieć, że ja również.Sundrajta pisze:Jeszcze muszę się odnieść do całego sensu moich wypowiedzi, bo widzę że niewiele z tego zrozumieliście.
Ale był np. Scatman John, wykonawcy wymienieni przez Hodora, a także min. Ace of Base, Akon, Bloodhound Gang, Bomfunk MC's, Kool and the Gang, Ricky Martin, Spice Girls, zaś z pojedynczymi utworami również min. Britney Spears, Eric Prydz, Liroy czy Tatu. A teraz bywa, że pomijani są nawet tacy klasycy, jak Linkin Park.kajman pisze:No patrzę i co widzę? Muzyki disco z przyległościami było zdecydowanie mniej. Jedna Samanta, Sandra gościnnie, Sabriny, Młodych Tłoków i takiej jednej pani na D (chyba), która myliła mi się z Kylie wcale, Kylie zresztą też tylko u Cave'a, z polskich Boltera też nie uświadczyłeś. A to z tych, których pamiętam, a było jeszcze wielu innych.seblit pisze:Popatrz sobie co było na LP3 w latach 80. i 90.
I ja. Ten KoL to dla mnie typowy średniak, któremu równie daleko do miana hitu, co koszmaru i który - jak to się mówi - ani mnie ziębi, ani grzeje (choć gdyby był na liście ponad 20 tygodni, to pewnie z czasem zacząłby ziębić). W mojej skali takim "absolutnym średniakom" daję 5,0 i taka ocena stanowi dla mnie punkt wyjścia (i jak coś jest bardzo nieznacznie "na plus", to dostaje 5,5, gdy nieznacznie na minus, to 4,5 itd. aż do skrajności po obu stronach). Dlatego też we wszystkich dotychczasowych głosowaniach nie postawiłem żadnej dziesiątki i zaledwie dwa zera. I właśnie dlatego, że od początku kieruję się takimi zasadami, gdy nieraz patrzę na oceny co niektórych, to nie potrafię ich zrozumiećSundrajta pisze:Ja teżNeo01 pisze:Edytowałem post z głosami, dodając spóźnioną nowość.![]()
nie wyraziłem się zbyt ściśle, bo jednak ten Sting nie jest dla mnie aż takim zupełnym "zerem absolutnym" i nie wywołuje tak skrajnie negatywnych emocji, jak... (patrz pozycje nr 2 i 3 w moim glosowaniu na Superkoszmar roku 2012), więc dostał nieznacznie wyższą notę. Choć trochę usprawiedliwia mnie użycie słowa "praktycznie", bo rzeczywiście w praktyce tak słabe noty zdarzają się u mnie niezmiernie rzadko, więc nawet otrzymanie jedynki świadczy jak najgorzej o takim utworze.Myślę, że najnowszy Sting dużo bardziej mnie zdegustował, niż wielu z Was tegotygodniowe nowości, ale mimo to nie dałem mu zera, tylko 1,0 (co i tak u mnie jest praktycznie "zerem absolutnym").
Jak to kiedy, nie widać???Brian pisze:Cool idea, dude. Kiedy zaczniesz wprowadzać brak negatywnych emocji w życie?Sundrajta pisze:(...)A zamiast negatywnych emocji proponuję...
Niech Rock Będzie z Nami!
Teraz tylko pytanie co uważasz za średniaka. Z tego co czytam to taki, którygżegoż pisze:W mojej skali takim "absolutnym średniakom" daję 5,0
Tak się składa, że ja też. Tylko że oceniam, że jakieś ponad 90% utworów, które można usłyszeć w radio mnie zdecydowanie ziębi. W zestawie ten procent jest znacznie niższy, a wśród utworów, które na listę się dostają jest jeszcze lepiej.gżegoż pisze:ani mnie ziębi, ani grzeje
Ja również witam nowego uczestnika zabawy.Kukus pisze:(...)
Tak poza tym to witam.
Rzeczywiście, to jest możliwe.Neo01 pisze:Możliwe, że trochę ta dyskusja wpłynęła mobilizująco na innych, a też skromna liczba nowości bardziej zachęca do przesłuchania całości.
Dlatego bardziej miarodajny jest system oceniania wg. średniej punktowej! Bo w tym przypadku akurat im więcej uczestników tym wynik jest bardziej odzwierciedlający faktyczne gusta głosujących.kajman pisze:Nie ujmując nic 95 punktom zwycięzcy warto jednak zauważyć, że mogły mieć na to wpływ: mała ilość piosenek i duża uczestników.