No nie, too to nie jest do. To akurat nie wiem czemu wiem.słoik pisze:A błąd, bo to powinno być nie mów do chmur.kajman pisze:Moj angielski jest tak słaby że zawsze mi się wydaje że ta piosenka to Nie mów o chmurach.
LP3 #1589, 13.07.2012 z Darłowa (Piotr Baron)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: LP3 #1589, 13.07.2012 z Darłowa (Piotr Baron)
hehe, just as usual, czy jakoś takBrian pisze:Dzieny, always look on the bright side of life.

"no cześć, jestem Maciek i ech... mam tu kawałek ziemi. taki dom z zielonym dachem"

Tyle tygodni, a ja dalej nabieram się na gitarę na początku Andrzejewskiego. Słaby ze mnie zawodnik. :<
Ja żyłem w czasach Głosu Wybrzeża i też tak myślałem.słoik pisze:Przez wiele lat myślałem, że głos wybrzeża z 'Historii...' to metafora.

ach, tam jest 'too' nie 'to"> ale "too" znaczy nie do lecz zbyt lub także> To może tak: nie mów zbyt chmurnie>kajman pisze: No nie, too to nie jest do. To akurat nie wiem czemu wiem.
- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Dlaczego to spada?! To ma nie spadać!
Mjuuu(t)s... Phelps rules, te białe kiełki, ten krzyk ... i tak kocham Matt'a, Iana "perełkę"... pływacy
Olympiada,
dobry wieczór

dobry wieczór
Na 49.ADDY pisze:To były pumpkiny? Na którym?
Skoro lepszy kawałek z tej płyty niewiele zwojował nie tak dawno, to trudno aby tym razem się udałoADDY pisze:Dlaczego to spada?! To ma nie spadać!

najlepiej jak losują niespodzianki, nie muszą się później odzywać
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Witam wszystkich bardzo serdecznie w ten lipcowy (już, chyba?) wieczór.
Muszę się przyznać, że wciąż nie doszedłem do końca do siebie po wylocie Gotye, tzn., że wciąż nie znalazłem celu, by z ogromną chęcią słuchać listy. No, ale nowości całkiem nieźle rokują. Szkoda tylko, że ten Dave Gahan pojawił się tak późno, to trochę obciach, mi się już znudził, choć chwycił mnie ze sporym opóźnieniem.
No właśnie. W dzisiejszym notowaniu mamy trochę nowości, ale generalnie... I tutaj dochodzę do zasadniczej kwestii, która mnie nurtuje. Czy obecny zastój spowodowany jest tym, że te utwory są tak świetne i dlatego tak długo się trzymają (lepsze od tych z np. 2003 czy 2004 roku?), czy może średnia słuchaczy się starzeje lub też skrystalizował się target, czy też po prostu nie ma z czego wybierać w zestawie i ciągle głosuje się na to samo?
Brzmienie listy jest, według mnie, coraz bardziej archaiczne, nie nadaje ona trendów, po raz kolejny powtórzę, że brakuje mi wynalazków w stylu Kavy 4.2. czy Happysadu (wtedy, osiem lat temu). Dobrze, że chociaż pojawili się niedawno Cuba de Zoo. Uprzedzając komentarze - nie chodzi mi o to, żeby Lp3 zmieniła się w listę pop-dance. Kiedyś jednak Trójka zdawała się być bardziej otwarta. Dzisiaj jakby się zamknęła. Po chwilowej odwilży za samodzielnych rządów Piotra Barona jest, moim zdaniem, jeszcze gorzej. I to nie tylko w kontekście listy, a właściwie całej ramówki. Oryginalne utwory wychwytuję najczęściej w takich audycjach jak "Raport o stanie świata", a chyba nie tak powinno być... Niby rotacja utworów jest spora (choć playlista od dawna pachnie jakimiś układami z wytwórniami), ale stylistycznie, według mnie, jest nudno.
Tak, to było moje narzekania. Na dzisiaj chyba koniec.
Muszę się przyznać, że wciąż nie doszedłem do końca do siebie po wylocie Gotye, tzn., że wciąż nie znalazłem celu, by z ogromną chęcią słuchać listy. No, ale nowości całkiem nieźle rokują. Szkoda tylko, że ten Dave Gahan pojawił się tak późno, to trochę obciach, mi się już znudził, choć chwycił mnie ze sporym opóźnieniem.
No właśnie. W dzisiejszym notowaniu mamy trochę nowości, ale generalnie... I tutaj dochodzę do zasadniczej kwestii, która mnie nurtuje. Czy obecny zastój spowodowany jest tym, że te utwory są tak świetne i dlatego tak długo się trzymają (lepsze od tych z np. 2003 czy 2004 roku?), czy może średnia słuchaczy się starzeje lub też skrystalizował się target, czy też po prostu nie ma z czego wybierać w zestawie i ciągle głosuje się na to samo?
Brzmienie listy jest, według mnie, coraz bardziej archaiczne, nie nadaje ona trendów, po raz kolejny powtórzę, że brakuje mi wynalazków w stylu Kavy 4.2. czy Happysadu (wtedy, osiem lat temu). Dobrze, że chociaż pojawili się niedawno Cuba de Zoo. Uprzedzając komentarze - nie chodzi mi o to, żeby Lp3 zmieniła się w listę pop-dance. Kiedyś jednak Trójka zdawała się być bardziej otwarta. Dzisiaj jakby się zamknęła. Po chwilowej odwilży za samodzielnych rządów Piotra Barona jest, moim zdaniem, jeszcze gorzej. I to nie tylko w kontekście listy, a właściwie całej ramówki. Oryginalne utwory wychwytuję najczęściej w takich audycjach jak "Raport o stanie świata", a chyba nie tak powinno być... Niby rotacja utworów jest spora (choć playlista od dawna pachnie jakimiś układami z wytwórniami), ale stylistycznie, według mnie, jest nudno.
Tak, to było moje narzekania. Na dzisiaj chyba koniec.
o, dobry koleś. za dużo zna osób do pozdrawiania i się zestresował.
Tylko że tam jest Loud, a nie Cloud.słoik pisze:ach, tam jest 'too' nie 'to"> ale "too" znaczy nie do lecz zbyt lub także> To może tak: nie mów zbyt chmurnie>kajman pisze: No nie, too to nie jest do. To akurat nie wiem czemu wiem.

No to jak na razie najlepszy utwor na liście i pierwszy mój głos. Dorota + Wojtek - marsz do top30.

I to jest miły akcent Slash w górę 

eee... zdecydowanie nie.kajman pisze:No to jak na razie najlepszy utwor na liście
ojtam, przecież to prawie to samo.kajman pisze:Tylko że tam jest Loud, a nie Cloud.![]()
to fajnie. robisz z nami ciężką wiochę?prz_rulez pisze:Tak, to było moje narzekania. Na dzisiaj chyba koniec.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Muszę zgodzić się z prz_rulez- lista kiedyś była bardziej otwarta a teraz .... wieje nudą .
nie jestem translatorem, cała wymiana zdań wydawała mi się w tonacji purenonsensu, takich rzeczy nie musisz mi objaśniać.kajman pisze: Tylko że tam jest Loud, a nie Cloud.![]()
a czy "cloud and clear" cranberries to inaczej "czasem słońce czasem deszcz"
Słychać, że chłop napędzany "świeżym, górskim powietrzem". Szkoda, że trafił na taką słabiznę.
Bo tak glosujemy. Zestaw jest całkiem różnorodny.miszony pisze:Muszę zgodzić się z prz_rulez- lista kiedyś była bardziej otwarta a teraz .... wieje nudą .
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Jaki zespół? Usłyszałem Wu Tang Clan 

-
- Kontakt:
Chyba nie bawi mnie kpienie z ludzi.Kertoip pisze:to fajnie. robisz z nami ciężką wiochę?
Choć przyznam, że pan zapowiadający rzekomy zespół "We Are Young" nie zyskał mojej sympatii.
-
- Kontakt:
To ja go chyba prześledzę i ocenię... Inna sprawa, że nie wszystkie utwory są dostępne w sieci.kajman pisze:Bo tak glosujemy. Zestaw jest całkiem różnorodny.
Raczej przejaśniło się (bo chmury są klarowne).słoik pisze:a czy "cloud and clear" cranberries to inaczej "czasem słońce czasem deszcz"
albarn pisze:Jaki zespół? Usłyszałem Wu Tang Clan

słoik pisze:a czy "cloud and clear" cranberries to inaczej "czasem słońce czasem deszcz"

nie chodzi mi o kpienie z ludzi, tylko o ogólne robienie wiochy, pisanie idiotycznych postów i śmianie się z niczego. no ale jak wolisz być smutasem i narzekać to spoko. your choice.prz_rulez pisze:Chyba nie bawi mnie kpienie z ludzi.
ale nie wprowadzasz opozycji do zgniłego nadnarewskiego powietrza bagiennego?Brian pisze:Słychać, że chłop napędzany "świeżym, górskim powietrzem