Koszmar roku 2011

Koszmarki z LP3 — wedle subiektywnej oceny użytkowników Forum

Moderatorzy: ku3a, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Mateusz

Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Re: Koszmar roku 2011

Post autor: krzysiek83 »

Szkoda, że Boso znalazło się w top10 ale ogólnie ładna dycha! Wygrał zdecydowanie największy koszmar! :evil:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

kajman pisze:zwycięzca mocno mnie zaskoczył (byłem pewien bezdyskusyjnego zwycięstwa utworu, który w końcu zajął drugie miejsce).
eee, przesadziłeś. przecież ZZ musiał wygrać :-)
kajman

Post autor: kajman »

Yacy pisze:eee, przesadziłeś. przecież ZZ musiał wygrać :-)
Ja byłem pewien, że Kaczka będzie bezkonkurencyjna. ZZ tylko dlatego był tak wysoko, że za długo był na liście, a nie dlatego, że jako utwór był taki straszny. W drugim tygodniu pobytu był dopiero na 9 miejscu, jego rekord punktowy to ponad 20 punktów mniej od Kaczki. Dla mnie wszystko na nią wskazywało.
A skład top10 nie jest dla mnie sensacją, chociaż prywatnie dwa utwory uważam za dobre, a dwa inne za niezłe.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

chciałem wcześniej napisać, że wygrał raczej w kategorii NUDA roku, ale jednak miał również swoich zwolenników jako koszmar ;-)
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

Po wczorajszym wpisie kajmana byłem pewien, że Zamach nie wygrał, a tu taka niespodzianka. :wink:

W TOP 10 największe koszmarki to dla mnie miejsca 2 i 10, ale 7 i 8 też były słabe. Reszta ujdzie. :P
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

krzysiek83 pisze:Wygrał zdecydowanie największy koszmar! :evil:
nieprawda ! Największy koszmar jest na 2, a Zamach wcale nie jest straszny, to świetnie zagrany i poprawnie zaśpiewany utwór - w przeciwieństwie do tej komputerowej potrawki z kaczki w sosie :P
kajman pisze:Ja byłem pewien, że Kaczka będzie bezkonkurencyjna.
a ja tylko miałam taką nadzieję.
kajman pisze: ZZ tylko dlatego był tak wysoko, że za długo był na liście
Prawda. Gdyby Zamach był tyle co Kaczka i na odwrót to wątpię czy zmieściłby się w 20, a Kaczka pobiłaby wszelkie rekordy, nie mówiąc już co by było, gdyby doszła na liście tak wysoko jak Zamach :mrgreen:
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Ładne koszmarki :D w pierwszej "10" nie pasuje mi tylko Ukryte i Hurts.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

No dla mnie akurat numer 1 to wielkie zaskoczenie i wręcz sensacja w kontekście tego, że przecież Zamachowski na liście zdobył najwięcej pkt w 2011 roku, a więc stał się przebojem roku, a u nas koszmarem. Chyba forum coraz bardziej mija się z ogólnymi sympatiami słuchaczy. No cóż, szkoda, bo dla mnie akurat to był jeden z najlepszych utworów roku, a więc mniej więcej mieszczę się jeszcze z gustami większości słuchaczy. Podobnie rzecz się ma co do Coldplay , Myslovitz i Brodki, no i oczywiście Zakopower - wszyscy Ci mieli ogromne pozytywne poparcie wśród słuchaczy.
Kaczka to zdecydowanie najdziwniejszy utwór, który jakimś cudem wszedł aż do top 30, zasłużone miejsce 2.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Szkoda, że ZZ zajął 1 miejsce. Co prawda miałem dość, ale jak napisała lady to dobrze wykonany utwór i wiem, że z perspektywy czasu będę miał do niego sentyment,
w przeciwieństwie do kaczki, której obecność pozostanie dla mnie jedną z największych zagadek LP3. In minus, rzecz jasna.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

adameria pisze:Szkoda, że ZZ zajął 1 miejsce.
tadzio3 pisze:No dla mnie akurat numer 1 to wielkie zaskoczenie i wręcz sensacja w kontekście tego, że przecież Zamachowski na liście zdobył najwięcej pkt w 2011 roku, a więc stał się przebojem roku, a u nas koszmarem. Chyba forum coraz bardziej mija się z ogólnymi sympatiami słuchaczy. No cóż, szkoda, bo dla mnie akurat to był jeden z najlepszych utworów roku, a więc mniej więcej mieszczę się jeszcze z gustami większości słuchaczy.
Popieram!!!
tadzio3 pisze:Kaczka to zdecydowanie najdziwniejszy utwór, który jakimś cudem wszedł aż do top 30, zasłużone miejsce 2.
A tu się nie zgodzę. To była bardzo miła odmiana w morzu przeciętności...
ODPOWIEDZ