A ten post był zaliczony czy nie?michal91d pisze:piątek, 11.09.2009, 18:06
Bo w przeszłości (po wprowadzeniu regulaminu) takie posty były odrzucane, więc przydałaby się konsekwencja.
A ten post był zaliczony czy nie?michal91d pisze:piątek, 11.09.2009, 18:06
Omawialiśmy tą sprawę po (ew. przed) koncertem i wyszło na to, że raczej PW nie jest dobrym rozwiązaniem, bo jak mnie poinformowali koledzy, to ma za małą pojemność i że lepiej byłoby założyć jakieś konto, gdzie można byłoby wysyłać maila z typami, a na przykład my (Gary i ja) znalibyśmy hasło. I uważam, że żeby nie było podejrzeń w stosunku do nas powinniśmy typować dosyć wcześnie i wysyłać nasze typy np. do zwycięzcy ostatniej edycji.neon.ka pisze:przy okazji chciałabym poruszyć pewną sprawę - może jeszcze zanim zaczniemy typować następnego Znawcę...
ja jednak mam od dawien dawna poczucie, że typowania powinny być tajne aż do momentu podania typu wspólnego. gdyby ta propozycja spotkała się z poparciem, może można by wysyłać je jako PW do kajmana i do Garego, aby mogli wprowadzić w formularze, a potem któryś z nich wklejałby je hurtowo w jednym poście.
moja propozycja wynika przede wszystkim z tego, jak ja rozumiem i odczytuję ideę sensu naszej zabawy. tak jak głosowanie na stronach Trójki nie jest jawne, tak samo i nasze typy, które w pewnym sensie są też takim głosowaniem na następne notowanie, nie powinny być widoczne i znane innym osobom do czasu utworzenia typu wspólnego, który jest wynikiem tego głosowania.
ale do tego dochodzi także, i nie ma co ukrywać, że tak nie jest, kwestia dawania wszystkim takiej samej szansy - jest jednak tak, że osoba typująca np. jeszcze w sobotę, lub w niedzielę, może mieć mniejsze szanse, niż ta, która typuje w czwartek, czy piątek, gdy większość typów jest już wklejona. [nie jest dla mnie istotne, jak wygląda praktycznie 'oglądalność' wklejanych typów przez nas forowiczów przed piątkiem godz. 18:00, ale sama teoretyczna możliwość takiego ich oglądania, która moim zdaniem nie powinna być możliwa...].
z tego wynika, że raczej w tym tygodniu typowalibyśmy jeszcze normalnie. [zwłaszcza, że zobaczyłam właśnie że gaja6 już wrzuciła swój typ - choc samego typu nie widziałamkajman pisze:Omawialiśmy tą sprawę po (ew. przed) koncertem i wyszło na to, że raczej PW nie jest dobrym rozwiązaniem, bo jak mnie poinformowali koledzy, to ma za małą pojemność i że lepiej byłoby założyć jakieś konto, gdzie można byłoby wysyłać maila z typami, a na przykład my (Gary i ja) znalibyśmy hasło.
a zwycięzca wcześniej swój typ miałby wysłać do kogo?kajman pisze:I uważam, że żeby nie było podejrzeń w stosunku do nas powinniśmy typować dosyć wcześnie i wysyłać nasze typy np. do zwycięzcy ostatniej edycji.
Raczej nie były, ale myślę że teraz nie ma już co mieszać: skoro zostały policzone to niech tak zostanie.neon.ka pisze:EDIT: a co do typu michala91d to wydaje mi się, że takie typy z 'tuż po 18' to były zaliczane. ale nie jestem pewna.
muszę stanąć "w obronie" krzyśka83. przecież on ostatnio regularnie typuje. dlaczego więc miałby wypaść?neon.ka pisze:ksch niestety wypadł z klasyfikacji, a to samo grozi w przyszłym tygodniu krzyśkowi83 jeśli nie zatypuje...
Czyli nie ma już usuwania wypadków w piątki?Gary pisze:O ile się orientuję, a należę do ciekawskich słuchaczy LP3 - nie ma już sposobu, aby sprawdzić co wypadło, a także co jest w tym tygodniu w top 10.
Nie. Nawet ostatnio, gdy nie słuchałem akurat listy przypadkowo zagłosowałem jeszcze na Blue October.Robinson pisze:Czyli nie ma już usuwania wypadków w piątki?Gary pisze:O ile się orientuję, a należę do ciekawskich słuchaczy LP3 - nie ma już sposobu, aby sprawdzić co wypadło, a także co jest w tym tygodniu w top 10.
Ale ksch nie ma z krzyśkiem83 nic wspólnego.Dede pisze:muszę stanąć "w obronie" krzyśka83. przecież on ostatnio regularnie typuje. dlaczego więc miałby wypaść?neon.ka pisze:ksch niestety wypadł z klasyfikacji, a to samo grozi w przyszłym tygodniu krzyśkowi83 jeśli nie zatypuje...
Myślę, że lepiej by było jakbyście mieli obydwaj. Przecież możesz wysłać maila ze swoim znawcą zaraz po LP3 i wtedy spokojnie zaglądać.Gary pisze:Mail to chyba jednak lepszy pomysł.
Myślę, że dostęp do maila powinna mieć tylko 1 osoba i tą osobą powinien być kajman, który jednak jest zdecydowanie częściej dostępny niż ja. A ja ze swej strony postaram się zawsze wygospodarować te 2 godzinki na wypełnienie formularza między piątkowym wieczorem, a listą.
I wypadłem...Robinson pisze:Ale ksch nie ma z krzyśkiem83 nic wspólnego.Dede pisze:muszę stanąć "w obronie" krzyśka83. przecież on ostatnio regularnie typuje. dlaczego więc miałby wypaść?neon.ka pisze:ksch niestety wypadł z klasyfikacji, a to samo grozi w przyszłym tygodniu krzyśkowi83 jeśli nie zatypuje...
no więc okazuje się, że pomyliłam krzyśka83 z fajnexem... to mogło nastąpić ze względu na to, że w klasyfikacji za ten rok występują obok siebie [a właściwie pod sobąDede pisze:dlatego pisałem o krzyśku83, a nie ksch, bo ten pierwszy ostatnio typuje, a ten drugi nie, dlatego te drugi słusznie wypadł (póki co) z klasyfikacji, ale temu pierwszemu wcale to (póki co) nie grozi.
Gary pisze:Nie doczytałem zdania w [...], wszedłem na gmaila, aby założyć konto znawcalp3@, a tu mi wyskakuje, że takie już jest zajęte.