Kiedy VII Zlot?

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

kajman

Re: Kiedy VII Zlot?

Post autor: kajman »

Martyr pisze:myślę, że propozycja abd3mza żeby zrobić podsumowanie na temat kto chce jak spędzić wiadome godziny soboty jest jak najbardziej na miejscu :)
Chciałem poczekać na trochę więcej wypowiedzi, a poza tym niektóre są tak napisane, że trudno je podsumowywać. No ale jutro (czyli dzisiaj) postaram się to uczynić.
Do herMMana (i myślę, że nie tylko): myślę, że góra na początku przyszłego tygodnia powinniśmy to ustalić, przy czym myślę, że 2-4 październik będzie mimo wszystko najlepszym rozwiązaniem.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Na razie mi chodziło o podsumowanie kto uważa, że można się rozdzielić, a kto jest przeciwny, a nie kto co wybiera, bo ja na razie nie wiem. :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ja mogę się rozdzielić pod warunkiem, że potem wszyscy się połączymy :)
kajman

tadzio3 pisze:Ja mogę się rozdzielić pod warunkiem, że potem wszyscy się połączymy :)
I z tym może być pewien problem. Z kocinem i być może jeszcze jedną osobą.
kajman

Zrobiłem to podsumowanie, w niektórych przypadkach, kiedy wydawałomi się, że wyczuwam intencję, ale nie mam poewności stawiałem (?) uzi* - razem
PaTToN* - razem
nemo - razem, studio
neon.ka - razem, domek (?)
Robert - razem (?), domek
ku3a - osobno
ksch - osobno
tadzio3 - osobno***
Martyr - osobno (?)
Yacy - osobno, domek (?)
Gary - osobno (?), domek
kajman - osobno, studio (?)
Artur - domek
bear - domek (?)
kocin** - studio
* - raczej nie przyjedzie
** - tylko na liście
*** - pod warunkiem spotkanie się potem wszystkich razem
Proszę o dalsze informacje na ten temat, ewentualnie poprawienie, jeżeli nie wyczułem intencji. :oops:
Ostatnio zmieniony śr lip 29, 2009 1:09 pm przez kajman, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Aż dziwne, że jeszcze się tu nie odezwałem.
I jak zwykle wstępnie tak, a co będzie potem, to zobaczymy...

Chętnie zabrałbym głos w dyskusji, ale Kuba większość już napisał ;-) Ja od siebie dodam tylko, że pomysł, aby wszyscy byli razem, jest piękny, ale: nawet na Myśliwieckiej każdy kursuje według swojego rozkładu pomiędzy studiem, reżyserką, a pokojem Helen i Kuby. Jeżeli dodamy do tego fakt, że część osób chciałaby zobaczyć na własne oczy, jak wygląda Lista od zaplecza, to okazuje się, że pomysł ten jest /póki co/ niemożliwy do zrealizowania.
...ech, miałem napisać coś od siebie, a i tak napisałem to, co pojawiało się wcześniej ;-)
Ostatnio zmieniony czw lip 23, 2009 6:40 pm przez tsch, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

Jesli mogę, to ja najchetniej:
kajman pisze:*** - pod warunkiem spotkanie się potem wszystkich razem
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

Tak sobie przeglądam i oczywiście przegapiłem cały wątek... Ja bym się chciał wkręcić na Zlot kolejny, chociaż nie wiem co z tego wyjdzie... Podejrzewam że termin już ustalony ale jeśli można to ja bym chciał jakoś październik...
EDIT: już rozumiem wszystko i od razu informuję że wszyscy powinni się trzymać razem a nie rozdzielać... Bo np. ja chciałbym poznać osobiście takiego kajmana, Kubę czy Sebastiana... Dla mnie miejsce spotkania jest obojętne i miło byłoby posiedzieć sobie w zacisznym domku na jakimś odludziu... A z drugiej strony bardzo bym chciał poznać Trójkę od kuchni, to jest od środka...
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Kertoip pisze:już rozumiem wszystko i od razu informuję że wszyscy powinni się trzymać razem a nie rozdzielać... Bo np. ja chciałbym poznać osobiście takiego kajmana, Kubę czy Sebastiana...
To ja od razu informuję, że pełny zlot trwa od wieczoru w piątek do ranka w niedzielę, więc nie ma możliwości żebyś nie poznał większości forowiczów. Większości, bo niektórzy będą tylko na Liście, a może inni tylko na komentowanie Listy przyjadą.

A tak swoją drogą to :oops: że zostałem wymieniony w tej trójce. :roll:
kajman

abd3mz pisze:To ja od razu informuję, że pełny zlot trwa od wieczoru w piątek do ranka w niedzielę, więc nie ma możliwości żebyś nie poznał większości forowiczów. Większości, bo niektórzy będą tylko na Liście, a może inni tylko na komentowanie Listy przyjadą.
A tak swoją drogą to :oops: że zostałem wymieniony w tej trójce. :roll:
Myślę, że jak będzie w Trójce to pozna wszystkich zlotowiczów, bo nie sądzę, żeby ktoś jechał do domku pod Warszawą żeby po 22 z niego wracać do domu. Chyba, że zlot będzie w Warszawie, ale myślę, że i wtedy też takich nie będzie.
Ja także czuję się wyróżniony. :oops:
kajman

Jak już niektórzy pisali, że czym szybciej to lepiej, to wydaje mi się, że trzeba podjąć decyzję co do terminu zlotu.
Nie wiem czy jestem władny, żeby ją podejmować, ale nim znajdzie się ktoś władny, to może być za późno na cokolwiek.
Więc:
2-4.10.09
Z waszych wypowiedzi wynika, że jednak ten termin wydaje się w sumie najwygodniejszy. Jeżeli będą jakieś inne opinie to proszę o napisanie tego jak najszybciej.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ja po pierwsze wstępnie jestem zainteresowany październikowym terminem zlotu. Po drugie jeśli znajdzie się dość duża grupa *) chcąca wspólnie słuchać listy poza Myśliwiecką, to również się do niej zapisuję. Właściwie chciałem złożyć taką propozycje po ostatnim moim udziale w zlocie.

*) wystarczy 1 osoba poza mną. :wink:
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Kajmanie, jaka jest różnica między "rozdzielnie" a "osobno"?
albo może napisz co masz na myśli pisząc jeden wyraz a co - jak drugi? :P
kajman

Teraz dobrze, Gosiu?
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Tak, Krzysiu :)
Awatar użytkownika
Gary

Ok. Przeczytałem wszystko i chyba salomonowe wyjście jest takie, że w okolicach południa spotykamy się wszyscy w jakiejś knajpce w Wa-wie, poczym część idzie na listę, a druga wraca do domku. Wtedy będzie się można spotkać z tymi co tylko w sobotę będą.
kajman

Gary pisze:Ok. Przeczytałem wszystko i chyba salomonowe wyjście jest takie, że w okolicach południa spotykamy się wszyscy w jakiejś knajpce w Wa-wie, poczym część idzie na listę, a druga wraca do domku. Wtedy będzie się można spotkać z tymi co tylko w sobotę będą.
Pomysł niegłupi, tylko wydaje mi się, że pora jest trochę za wczesna. Trzeba wstać po długiej piątkowej nocce, coś jeszcze zrobić, a i tak Ci, co tylko w sobotę będą to raczej tak wcześnie nie przyjadą, no chyba że mówisz o nieformalnym południu (14-16).
Awatar użytkownika
Gary

O takie godziny mi chodziło.
Na 12tą to pewnie bym nie dał rady wstać. ;-)
Ps. W sumie to przy moim nicku nie musi stać ściśle październikowy termin. Oba mi na razie pasują.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Teraz widać zalety niegdysiejszej, piątkowej pory nadawania Listy -- stanowiła ona naturalny początek ,,zlatania'', a potem jeden lub dwa dni (i noce) na wspólne oblatanie wszelkich tematów...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

JaceK pisze:Teraz widać zalety niegdysiejszej, piątkowej pory nadawania Listy -- stanowiła ona naturalny początek ,,zlatania'', a potem jeden lub dwa dni (i noce) na wspólne oblatanie wszelkich tematów...
W ogóle piątkowa lista miała więcej zalet niż ta sobotnia (jezeli chodzi o termin)
bear

Post autor: bear »

dawno tu nie pisałem...
tak jak mówiłem wcześniej - dla mnie termin jest bez znaczenia, nie mam w tym czasie żadnego ślubu, chrztu, komuni itp., jedynie jakieś nieprzewidziane wypadki mogą sprawić że mnie tam nie będzie.
co do formy zlotu - dla mnie jest w zasadzie bez różnicy (tzn. jakby nie było, i tak będę zadowolony 8) ). Na Myśliwieckiej już byłem, oczywiście bardzo ciekawi mnie jak tam jest gdy jest tam dużo więcej ludzi, ale myślę że takie zloty będą jeszcze nie raz więc jeszcze zdążę to zobaczyć:wink: a takie klimatyczne wspólne słuchanie listy jest bardzo kuszące...
kwestia techniczna: prawdopodnie będę mógł przyjechać w dopiero sobotę i w niedzielę po południu będę musiał się zwijać, dlatego opcja trzydniowa w moim przypadku raczej odpada. I chyba przyjadę samochodem (po ostatniej podróży do stolicy straciłem serce do PKP), więc na "alpagi łyk i dyskusje po świt" nie będę mógł sobie pozwolić... ale o konkretach będziemy rozmawiać, gdy będzie bliżej zlotu.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Co do formy to i dla mnie jest bez róznicy. Niech organizatorzy ustalą to sami, bądź z osobami, którym zalezy aby zlot wyglądał tak, a nie inaczej. Zależy mi jedynie na spotkaniu :)
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

ja raczej nie będę mógł :(
chociaż jeszcze coś się może zdarzyć i może mi się uda przybyć :wink:
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

tadzio3 pisze:Co do formy to i dla mnie jest bez róznicy. Niech organizatorzy ustalą to sami, bądź z osobami, którym zalezy aby zlot wyglądał tak, a nie inaczej. Zależy mi jedynie na spotkaniu :)
ja myslę to samo
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Jakby co to jestem chętny na zlot.
Mam w tej chwili dylemat. Trójka, czy wspólne komentowanie. W tej chwili nie wiem.
Zablokowany