Nasza Lista V

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

No dobrze. To wybiore wykonawców, którzy sie jeszcze na LP3 nie pojawiły.
1. Juha-Pekka Leppäluoto - Joululaulu -Świetna balladka wykonawcy pochodzącego z Finlandii. Śpiewa również w grupach Charon i Nothern Kings. Utworek zdobyty dzięki pani S. :)
2. Lilu - Za najlepsze brzmienie - Nawet mnie Największemu Przeciwnikowi Hip Hopu ten utwór przypadł do gustu. Utwór poznany w Minimaxie.
3. Hellowen - Forever and one (Neverland) - Piękna ballada zespołu, który był dla mnie faworytem poprzedniej edycji. Tym razem utworek krótszy, więc myślę, że sobie poradzi :P :) Do tego utworu przekonał mnie Narzeczony Siostry.
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

Oto i mój zestaw "trójkowy", czy jakoś tam:
1. Little Jimmy Osmond - Long Haired Lover From Liverpool
1973 rok; ostatnio przypomniany przez Marka Niedźwieckiego na liście w ZP; piękne czasy ...
2. Poetry'N'Motion - Romeo & Juliet
1997 rok; tak jak kolega przede mną nie przepadam za tego typu muzą, ale ten numer mnie powala ... przy okazji czy może ktoś mi powie co to za motyw z muzyki klasycznej ... :lol:
3. Real Life - Send Me An Angel
1983 rok; słodkie lata 80-te ... moim zdaniem jedna z najbardziej charalterystycznych piosenek z tamtego okresu ... zespół pochodził bodajże z Australii ...

miłych wrażeń ...
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Bodeczek pisze: ... przy okazji czy może ktoś mi powie co to za motyw z muzyki klasycznej ... :lol:
[/b]
Strzelam po tytule, że "Romeo i Julia" Prokofiewa 8) .
2. Lilu - Za najlepsze brzmienie - Nawet mnie Największemu Przeciwnikowi Hip Hopu ten utwór przypadł do gustu.
Mam takie same wrażenia. A opis utworu w zestawieniu z wyglądem Lilu naprawdę ciekawy kontrapunkt tworzy ;).
Widzę, że minimax trzeci.pl popularny w tej edycji :).
retry2

Post autor: retry2 »

A oto i moje propozycje:

Division by zero - Your Salvation - utwór młodego polskiego zespołu, gdyby tylko poprawić angielski... W zeszłym roku wydali własną płytę

Ambeon - Fate - b. ładny i przystępny utwór holenderskiego zespołu. Wspaniała Wikipedia podpowiada, że grają "progresywny metal z elementami dark ambient" (cokolwiek to znaczy). Członkowie zespołu grają również w zespole Ayeron, utwór tego zespołu był jedną z moich propozycji do NL IV

Anthony Phillips - Henry: Portraits from Tudor Times - długo zastanawiałem się czy umieścić ten utwór. Właściwie na płycie Phillips'a grają prawie wszyscy muzycy z zespołu, który opuścił, więc można by właściwie zaliczyć tą kompozycję do dorobku tego zespołu. Utwór jest nie najświeższy, więc nie ma zbyt dużych szans na popularność. Jest długi (11 min.), składa się z 6 części, które z przyczyn technicznych na płycie są osobnymi utworami. Zdecydowałem się jednak, bo utwór jest magiczny i przejmujący. Zyskuje na wartości po zapoznaniu się z opisem poszczególnych części (autorem jest A. Phillips), który dołączę (jeśli Grycek pozwoli) w pliku .txt w wersji angielskiej i w moim koślawym tłumaczeniu
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

1. Agata Budzyńska - Testament
2. Powderfinger - Nobody Sees
3. Chiara Civello - Night
kajman

Post autor: kajman »

Właściwie ten artysta kojarzy mi się z bluesem, ale akurat to nagranie ma (przynajmniej według mnie) trocę Doorsowskiego klimatu.
Kevin Coyne - Sand All Yellow

Miał być White room Creamu, ale uznałem, że jest zbyt słaby i wybrałem nagranie jak sądzę większości znane, ale myślę, że spora część nie wie, kto jest jego wykonawcą i jaki ma tytuł. Ale od początku: twórcą jest niemiecki kompozytor Richard Strauss, który napisał ten poemat symfoniczny w 1896 r. W 1972 nagrał go Brazylijczyk Eumir Deodato.
Eumir Deodato - Also Sprach Zarathustra

I jak zwykle trzecia propozycja po polsku.
To moim zdaniem jedna z najciekawszych polskich wokalistek (niestety już nie żyje). Śpiewała głownie poezję, a szczególnie upodobała sobie moich ulubionych poetów: Leśmiana i Herberta. Niestety jej ulubioną piosenkę - Leśmianowskiego Szewczyka posiadam w kiepskiej wersji. Padło więc na Herberta, ale nie na tego, o którym myślałem na początku. I może jeszcze ciekawostka - muzykę skomponował Jan Kanty Pawluśkiewicz.
Natasza Czarmińska - Późnojesienny wiersz pana Cogito

I znów moje nagrania mają w sumie ponad 100 lat. :)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

kajman pisze: I znów moje nagrania mają w sumie ponad 100 lat. :)
No sam Strauss ma więcej przecież :).
CHyba, że to jakaś mocno przerobiona wersja. Ale fragment super. Zakładam, że chodzi o sam wstęp do owego poematu symfonicznego, a nie całość? (czyli to jest to, co było w "Odysei Kosmicznej" Kubricka?)
kajman

Miszon pisze:
kajman pisze: I znów moje nagrania mają w sumie ponad 100 lat. :)
No sam Strauss ma więcej przecież :).
CHyba, że to jakaś mocno przerobiona wersja. Ale fragment super. Zakładam, że chodzi o sam wstęp do owego poematu symfonicznego, a nie całość? (czyli to jest to, co było w "Odysei Kosmicznej" Kubricka?)
No, ale nagranie pochodzi z 1972.
A co do OK2001 to mnie rozgryzłeś. :wink:
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Zostało jeszcze 2,5 godziny.

[edit]
Mam zaszczyt ogłosić, że ...
dla zwycięzców plebiscytu "Nasza Lista edycja 5" czekają drobne niespodzianki :)
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

kajman pisze:Miał być White room Creamu
Cream został mi wyperswadowany z powodów regulaminowych edycję temu :wink:
kajman

Łucek pisze:
kajman pisze:Miał być White room Creamu
Cream został mi wyperswadowany z powodów regulaminowych edycję temu :wink:
To dobrze, że się nie zdecydowałem.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Niestety nie zdążyłem jeszcze policzyć statystyk.
Narazie tylko link do plików :)
TUTAJ
Miłego słuchania.
Eliminacje uważam za rozpoczęte.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Grycek pisze:Narazie tylko link do plików :)
Eliminacje uważam za rozpoczęte.
no to razem z moim komputerem zabieram się za ostatni posiłek dzisiaj (właściwie to pierwszy dzisiaj, ewentualnie ostatni wczoraj :) ).
tworząc sobie Znawcę przy okazji.
[w słuchawkach 'agaetis byrjun'...]
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Grycek pisze:Eliminacje uważam za rozpoczęte.
Super! :D Teraz juz nie zdąże ale wieczorkiem ściągne :)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Grycek pisze:Niestety nie zdążyłem jeszcze policzyć statystyk.
To może ja spróbuję :).

76 utworów
6 godzin 8 minut 51 sekund słuchania
najdłuższy utwór - 15:29 (uch! to może być ciężkie ;) )
najkrótszy - 2:08 (a to wyrównuje sytuację minutową :) )
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Aro pisze: 3. EVEN THE SPIRITS ARE AFRAID - The Gathering - holenderski gotyk ostatno wydali album " A Noise Severe" prosto w Santiago w Chile
Hahaha! Wreszcie wiem jaki to ma tytuł! :mrgreen:
Bo miałem nagrane parę lat temu z minimaxu, ale Kaczor jak zwykle nie podał tytułu.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Bodeczek pisze: 2. Poetry'N'Motion - Romeo & Juliet
1997 rok; tak jak kolega przede mną nie przepadam za tego typu muzą, ale ten numer mnie powala ... przy okazji czy może ktoś mi powie co to za motyw z muzyki klasycznej ... :lol:
Jednak to "Romance d'amour", klasyka hiszpańska anonimowego autora, najbardziej znana w aranżacji Vicente Gomeza.

Można ją usłyszeć w całości choćby tu:
http://www.youtube.com/watch?v=hbAmGCV4 ... re=related
(średnio tu zagrane, ale za to jest razem z intro).
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Martyr pisze:Super! :D Teraz juz nie zdąże ale wieczorkiem ściągne :)
a mi się udało ściągnąć wszystko i to już w nacy. i nawet pozwoliłem sobie poskakać po fragmentach ;-)
Na pierwszy rzut ucha sporo jest utworów, które mi się podobają, a które znałem już wcześniej (pewnie jest tak dlatego, że jestem umysł ścisły :mrgreen: ). Jest też wiele nie znanych mi utworów, które zapowiadają się całkiem nieźle. Ale jest też jeden brak!!! Brak jest utworów, które zdecydowanie mi się nie podobają ;-) Już mogę napisać, że na pewno każdy utwór dostanie ode mnie dwie szanse przynajmniej. W poprzednich edycjach były utwory, które po pierwszym razie odpadały ( bo np. znałem je ze słyszenia, a nie kojarzyłem tytułu ) albo wręcz bez przesłuchania - bo znałem wykonawcę ;-) Teraz tego nie będzie!
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Ja też już ściągnąłem, ale na razie odłożyłem, bo muszę ułożyć top U2. A jak zacząłbym słuchać...
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Yacy pisze:Ale jest też jeden brak!!! Brak jest utworów, które zdecydowanie mi się nie podobają ;-) Już mogę napisać, że na pewno każdy utwór dostanie ode mnie dwie szanse przynajmniej.
ja co prawda nie przesłuchałam jeszcze wszystkich ale, nie wiem czy uwierzysz Yacy, przed chwilą pomyślałam rzecz bardzo podobną - że będzie bardzo ciekawie, jak zaraz przyjdzie mi tu napisać, że nie mam czego odrzucić :wink: .
no ciekawie sie zapowiada...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Miszon pisze:najdłuższy utwór - 15:29 (uch! to może być ciężkie ;) )
Oj tak, może być problem, żeby przez to przebrnąć. ;)
Założę się, że będą takie osoby, u których cała 10-tka będzie trwała niewiele dłużej niż ten jeden utwór. :lol:
A wśród plików od Nivo jest jakiś bonus.
Nivo

Post autor: Nivo »

Ale Miszon policzył statystyki dobrze mimo to (75 dzieli się przez 3, wszyscy wrzucili 3 utwory i Grycek 1 bonus - 76 utwór, zatem 2 bonus nie był policzony)

No a ja dopiero zaczynam przygodę ze ściąganiem...
Awatar użytkownika
Bodeczek

Miszon pisze:Jednak to "Romance d'amour", klasyka hiszpańska anonimowego autora, najbardziej znana w aranżacji Vicente Gomeza.
(średnio tu zagrane, ale za to jest razem z intro).
dzięki serdeczne ... tak nawiasem mówiąc szkoda że nie słyszałeś tego w moim wykonaniu i aranżacji ... :lol:
Awatar użytkownika
Bodeczek

i jeszcze jedno ...
gratuluję Panom Administratorom - logowanie do foru.lp3.pl i ściąganie nagrań idzie "trochę" lepiej niż na kupbilet.pl ... :lol: (dla zainteresowanych)
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Grycek pisze:W ilu edycjach wziął udział
0,66 ksch
...W sumie nie było źle napisane - ostatnio wrzuciłem tylko dwa utwory, kompletnie nie miałem pomysłu na trzeci :lol: To zabawne, bo już mam pierwsze pomysły na propozycje do NL6 :P

Naaa chwiiiiiiiiilę żegnam się z Wami... Do czwartku pozostaję w Katowicach, nie będę miał dostępu do internetu /na telefonie trochę ponad 2 zł, więc długo bym sobie nie posiedział :lol:/

Zdravim!
ODPOWIEDZ