Nasza Lista IV

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Yacy pisze:1. Albion - Bieg po tęczy z 2005
2. Arena - The butterfly man z 2000
3. Totentanz - Całkiem sam z 2007
No cóż, czyżby zwycięzca jak zwykle miał się wywodzić z tego zestawu? ;)
Ja znam jeden z tych utworów i ciekaw jestem czy ...?
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Okej, no to czas teraz na peerzecika i jego propozycje (wiadomo juz, które utwory zajmą 3 ostatnie miejsca :mrgreen: )

M.I.A. - Bamboo Banger
O M.I.I. już było powiedziane dużo (aż za dużo). Dotychczas opinie o jej utworach były niezbyt pochlebne, ale wynika to z tego, że przeważająca większość nie zapoznała się z płytą "Kala". Dlatego zamiast znanego wszystkim "Jimmy'ego" wpuszczam pierwszy w kolejności, a zarazem najdłuższy utwór na płycie - "Bamboo Banger". Ale nie bójcie się - to tylko 4:58, w porównaniu do niektórych przydługasów to naprawdę mało ;)
Gary Numan vs. Ade Fenton - The Leather Sea
Tutaj posłużę się recenzją z Fan.Pl
Ade Fenton jest znanym DJem i producentem KOJARZONYM jednak przede wszystkim dzięki współpracy z Gary Numanem przy albumie "Jagged".Wiosną 2006, Ade przystąpił do rejestracji swojego pierwszego solowego albumu "Artificial Perfect" na którym w 4 utworach zaśpiewał...Gary Numan. Powstał ciężki elektroniczny, industrialny produkt w którym mieszają się elementy klimatów Cabaret Voltaire i Gary Numana z Nine Inch Nasil, Aphex Twin i Front 242. Album zebrał entuzjastyczne oceny prasy muzycznej począwszy od Metal Hammera aż po DJ Magazine
Dzieło naprawdę warte uwagi, moim zdaniu o wiele lepsze od obecnych dokonań chociażby Dave'a Gahana.

Turisas - Rasputin
A to taki jeden z wielu lubianych przeze mnie żartów muzycznych. Utwór na pewno znany, ale w takiej aranżacji raczej go nie słyszeliście :) Nie ma to jak fińskie...

Dodam, że wszystkie 3 utwory są nowe, a dwa ostatnie są obecnymi singlami.
Nivo

Post autor: Nivo »

Tym razem coś wrzucę :)

Testament - The Ritual
Wielu pewnie kojarzy jakieś hasła typu trash metal etc, a tu coś takiego... bardzo klimatyczny i ciekawy utwór.

Default - Deny
Amerykańska perełka. Szkoda, że zespół jakoś nie jest skory do nagrywania większej ilości tego typu piosenek.

Acroma - Sun Rises Down
Powrót po nieudanym wystąpieniu w I edycji. Trochę bardziej reprezentatywny utwór tej kapeli, na pewno jeden z 3 najlepszych na płycie.

Miłego słuchania życzę :)

PS Sam myślałem nad Bjelo Dugme... :D

Odnośnie punktu h) regulaminu proponuję zamianę z kolejności alfabetycznej na antyalfabetyczną, gdyż typowo komercyjną zagrywką jest nazwanie zespołu wczesną literą alfabetu (wcześniejsze pojawianie się w zestawieniach... to opinia paru specjalistów od marketingu, a na dodatek wyjątkowo mi się sprawdziła podczas słuchania Pandory, gdzie literka A była rzeczywiście najbardziej zatłoczona jako szufladka nazw zespołów)
Oczywiście nie przeczę, że mają na to także inne czynniki. To jest jasne.
Na dodatek, zasada taka jest znacznie oryginalniejsza i nieszablonowa, a i tak nie będzie użyta :D
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:jesli pozostaje bez zmian to jako trzecia swoja propozycje biore:
"Empty Walls" - Serj Tankian :mrgreen:
Wielka szkoda, że nie Unthinkin majority. Na moje odczucie jest o klasę lepsze od Empty walls.
kajman

retry2 pisze:Moje propozycje:
INDUKTI - no 11812 - utwór z płyty S.U.S.A.R. Moim zdaniem jedno z lepszych polskich nagrań z 2005r.
Przynajmniej za jakieś póół roku, rok ubędzie mi jeden wykonawca do ustawiania. Ale przyznam się, że miałbym wielkie problemy, które nagranie Indukti miałbym wybrać.
ku3a

Post autor: ku3a »

kajman pisze:Wielka szkoda, że nie Unthinkin majority. Na moje odczucie jest o klasę lepsze od Empty walls.
a na moje nie :mrgreen:
"The Unthinking Majority" za szybko sie nudzi.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Robinson pisze:
Yacy pisze:1. Albion - Bieg po tęczy z 2005
2. Arena - The butterfly man z 2000
3. Totentanz - Całkiem sam z 2007
No cóż, czyżby zwycięzca jak zwykle miał się wywodzić z tego zestawu? ;)
Ja znam jeden z tych utworów i ciekaw jestem czy ...?
prz_rulez pisze:Okej, no to czas teraz na peerzecika i jego propozycje (wiadomo juz, które utwory zajmą 3 ostatnie miejsca :mrgreen: )(...)
Czyli jak rozumiem początek i koniec jest już ustalony. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

jackal pisze:cholera, od wczoraj chomik nie chce łykać moich plików, macie ten sam problem?
Chyba tak, bo od około 40 minut próbuję wrzucić 20MB i jakoś nie wychodzi...
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Może chomiki się przejadły :lol: ,ja właśnie wrzuciłem plik (16MB) w niecałe 20 minut. :)
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Przesłuchałem i obejrzałem sobie to co do tej pory zostało zaproponowane i to co było dostępne na youtube. Z tego mam już 7 utworów które znajdą się w mojej 10, 2 utwory które mam nadzieję będą walczyć z jeszcze lepszymi propozycjami. Bo na razie jakoś mało dobrej muzyki.
Niektóre utwory brzmią jak by grały dzieci jeden wielki zamęt i szum. Już Sex Pistols byli lepsi :wink:
I jeszcze co najmniej jedne kawałek w stylu Mndaryna, Doda i Disco Polo - totalna klapa.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

dominik_fi pisze:Przesłuchałem i obejrzałem sobie to co do tej pory zostało zaproponowane i to co było dostępne na youtube. Z tego mam już 7 utworów które znajdą się w mojej 10, 2 utwory które mam nadzieję będą walczyć z jeszcze lepszymi propozycjami. Bo na razie jakoś mało dobrej muzyki.
Niektóre utwory brzmią jak by grały dzieci jeden wielki zamęt i szum. Już Sex Pistols byli lepsi :wink:
I jeszcze co najmniej jedne kawałek w stylu Mndaryna, Doda i Disco Polo - totalna klapa.
I tego właśnie chcieliśmy uniknąć udostępniając wszystkie utwory jednego dnia. :(
Awatar użytkownika
dominik_fi

Grycek pisze:
dominik_fi pisze:Przesłuchałem i obejrzałem sobie to co do tej pory zostało zaproponowane i to co było dostępne na youtube. Z tego mam już 7 utworów które znajdą się w mojej 10, 2 utwory które mam nadzieję będą walczyć z jeszcze lepszymi propozycjami. Bo na razie jakoś mało dobrej muzyki.
I tego właśnie chcieliśmy uniknąć udostępniając wszystkie utwory jednego dnia. :(
Spokojnie, myślisz że inni nie szukają tych wstawionych utworów?
A poza tym co w tym złego, że teraz jak mam czas to sobie słucham już niektórych. I tak po udostępnieniu wszystkich nagrań nie słuchałbym wszystkiego na raz tylko co bym pobrał to bym przesłuchiwał.
Awatar użytkownika
stavanger

Grycek pisze:
dominik_fi pisze:Przesłuchałem i obejrzałem sobie to co do tej pory zostało zaproponowane i to co było dostępne na youtube....
Przecież nikt jeszcze nie udostępnił zadnych piosenek, a nikt nie może zabronić szukania już teraz 8)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A oto moje propozycje:

Cradle Of Filth - The Foetus Of A New Day Kicking
Miałem duży dylemat co wybrać z ich twórczości, więc w końcu postawiłem na coś, co teraz słucham dosyć często. Jest teraz w mojej poczekalni.

King Diamond i Matthew K. Heafy - In the Fire
Całkiem ciekwy duet i piosenka troszeczkę inna niz pozostałe ich dokonania, ale może to tylko moje odczucia.

NRM - Pavietrany sar
Jako trzecia wybrałem piosenkę w troche innym stylu i konwencji. Skoro został mi zabrany Helloween ("Light The Universe") wrzucam piosenkę z zestawu utworów wykonywanych w języku nie-polskim i nie-angielskim. A że kawałek ostry, rockowy, to przynajmniej trochę pasuje do zestawu metal.
Z reszta bardzo lubie ten zespół. Jednka mimo tego, że w Białymstoku gra regularnie, to jakoś ani razu nie byłem na ich koncercie i żałuję bardzo. To świetna, białoruska grupa, juz legendarna. Co roku gra na festiwalu Basowiszcza (to taki białoruski Jarocin z tym, że wciąż w duchu buntu przeciw reżimowi), a ten utwór dotarł do pierwszego miejsca mojej listy. Jestem ciekawy jak sobie poradzi w Naszej Liście.
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 12:23 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
stavanger

tadzio3 pisze: NRM - Pawietrany szar
No to mamy już dwa białoruskie zespoły w NL :wink:
Nivo

Post autor: Nivo »

tadzio3 pisze:A oto moje propozycje:

NL robi się coraz bardziej zróżnicowana. Coraz ostrzjsza przy okazji... To nawet cieszący kierunek rozwoju. Chociaż Kredki nie należą do moich ulubionych zespołów.
kajman

Ja na szczęście mam jeszcze czas na wrzucanie, ale jedno jest pewne: wszyscy wykonawcy będą na literę C i jeden będzie polski, a dwóch pozostałych z GB lub US. I coś mnie kusi piosenka o pewnym bardzo dobrze znanym z literatury psie.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

kajman pisze:Ja na szczęście mam jeszcze czas na wrzucanie, ale jedno jest pewne: wszyscy wykonawcy będą na literę C i jeden będzie polski, a dwóch pozostałych z GB lub US. I coś mnie kusi piosenka o pewnym bardzo dobrze znanym z literatury psie.
O psie, który jeździł koleją :D ?
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

"Psie serce" Bułhakowa? :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

dominik_fi pisze: I tego właśnie chcieliśmy uniknąć udostępniając wszystkie utwory jednego dnia. :(
[/quote]
Wyobraź sobie, że nawet mi to do głowy nigdy nie przyszło (odkąd jednocześnie jest wszystko upubliczniane).
Awatar użytkownika
dominik_fi

Miszon pisze:
dominik_fi pisze: I tego właśnie chcieliśmy uniknąć udostępniając wszystkie utwory jednego dnia. :(
Wyobraź sobie, że nawet mi to do głowy nigdy nie przyszło (odkąd jednocześnie jest wszystko upubliczniane).[/quote]
A wyobraź sobie, że mi właśnie to przyszło do głowy, po raz pierwszy bo sobie pomyślałem, że nie będę miał może czasu na dokładne przesłuchanie każdego utworu jak bym je zaczął pobierać dopiero w poniedziałek, więc zacząłem już teraz prze "tubę"

[/quote]Spokojnie, myślisz że inni nie szukają tych wstawionych utworów?[/quote]
Nie napisałem, że ty na pewno już przesłuchujesz, nie napisałem też że ich nie przesłuchujesz. Jest taka możliwość to będę słuchał.
A z tego co pamiętam to jednoczesne publikowanie utworów miało dać wszystkim jednakowe szansę na pobieranie i jednoczesne odsłuchiwanie.
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

A oto mój zestaw:

Cat Power - He war: moim zdaniem to jedna z największych osobowości wśród wokalistek XXI wieku. Trudno było mi wybrać cokolwiek z płyty "You are here" z uwagi na jej niesamowitą wręcz spójność oraz poziom - dla mnie album ten nie posiada praktycznie żadnego słabego momentu.

Modest Mouse - World at large: wyborna porcja indie rocka zza Wielkiej Wody.

The Shins - New slang: bardzo zdziwiłem się, gdy okazało się że bardzo fajny kawałek Shinsów, polecony przez Martyrkę, nie przeszedł przez sito eliminacji III edycji zabawy. Mam nadzieję, że tym razem bardziej im się poszczęści. Utwór znalazł się na ścieżce dźwiękowej filmu "Garden State
Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 12:27 am przez jackal, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Nivo pisze:
tadzio3 pisze:A oto moje propozycje:

NL robi się coraz bardziej zróżnicowana. Coraz ostrzjsza przy okazji... To nawet cieszący kierunek rozwoju. Chociaż Kredki nie należą do moich ulubionych zespołów.
Tym razem przyszedł czas na metal :)
kajman

Grycek pisze:
kajman pisze:Ja na szczęście mam jeszcze czas na wrzucanie, ale jedno jest pewne: wszyscy wykonawcy będą na literę C i jeden będzie polski, a dwóch pozostałych z GB lub US. I coś mnie kusi piosenka o pewnym bardzo dobrze znanym z literatury psie.
O psie, który jeździł koleją :D ?
A znasz jakąś piosenkę o psie, który jeździł koleją? Bo ja nie kojarzę :D
kajman

jackal pisze:"Psie serce" Bułhakowa? :)
Chociaż bardzo lubię Bułhakowa, to jednak wzrok kieruję na zgniły Zachód.
ODPOWIEDZ