Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
ha! Balonik wlasnie powiedzial "wsrod nowosci do glosowania - happysad" i leci "Milowy las" . Co prawda w zestawie tego jeszcze nie ma, ale mam nadzieje, ze to tylko kwestia czasu i w piatek juz bedzie .
Również to słyszałem. Dobrze, że jeszcze nie ma tego w zestawie, bo pluł bym sobie w brode wiedząc, że kilka minut przed zapowiedzią Balonika zagłosowałem na LP3
to w końcu jest ten 'milowy las' w zestawie, czy nie ma (nie mogę sprawdzić, bo już głosowałam)? bo szczerze mówiąc to już dawno się wkurzałam, że wstawiają nowe piosenki w trakcie tygodnia - czasem przez to niektóre piosenki nie mają szansy zadebiutować bez poczekalni, bo sporo osób już zagłosowało wcześniej. moim zdaniem powinni wstawiać nowe propozycje raz w piątek i tak powinno zostać do następnego notowania.
w sumie to powinnam w takim razie chyba czekać z głosowaniem do piątku rano:/
Powinno być NERWY I WIKTORIANSCY LEKARZE - Nosowska zgadza się ?
Zaprawdę powiadam Ci, tak właśnie być powinno, dziękuję za wskazanie braku
Pewnie przy wycinaniu nazw wytwórni płytowych byłem uprzejmy skasować także wykonawcę
neon pisze:w sumie to powinnam w takim razie chyba czekać z głosowaniem do piątku rano:/
o nieee, z punktu widzenia osoby podliczajacej forumowa to jest bardzo niewskazane. Oczywiscie glosujecie kiedy chcecie, ale mnie najbardziej cieszy jak w piatek przychodzi malo glosow.
neon pisze:to w końcu jest ten 'milowy las' w zestawie, czy nie ma (nie mogę sprawdzić, bo już głosowałam)?
na razie nie ma.
i jeszcze jedno przypomnienie:
UWAGA! Z powodu zlotu, w piatek glosowanie zostanie zamkniete ok. godz. 11.00, wiec tych, ktorzy z nieznanych powodow glosowanie zostawiaja zawsze na ostatni dzien, prosze o pamietanie o tym.
Campari pisze:"Milowy Las" Happysad to moze byc bardzo grozny konkurent "Strach sie Bac" Lady Pank o tytul koszmarka roku 2007
Lady pank jest chyba poza konkurencja, ale Happysad...Cóż...rozdrobnili sie bardzo. Przeciętniactwo. U mnie ledwie drugi tydzien gdzieś na 45-m miejscu, czyli porazeczka
1.04.- GOODBYE - Lionel Richie 2.18.- SOMEWHERE OVER THE RAINBOW - Katie Melua & Eva Cassidy 3.07.- JEST JUZ CIEMNO - Feel 4.14.- WHEN YOU'RE GONE - Avril Lavigne 5.05.- PICTURES OF YOU - The Last Goodnight 6.12.- MLODA URODA - Basia Gasienica-Giewont 7.18.- CISZA I WIATR - Artur Rojek 8.04.- JESTESMY NA WCZASACH - Raz Dwa Trzy 9..01.N GDY UMIERA DZIEN - Maciek Silski 10.04.- AUTUMNSONG - Manic Street Preachers
11.11.09 JEDNA TAKA SZANSA NA STO - Strachy Na Lachy 12.05.- WAKE UP CALL - Maroon 5 13.04.- 1973 - James Blunt 14.19.- HEY NOW NOW - The Cloud Room 15.12.- WORKING CLASS HERO - Green Day 16.05.- TROCHE WOLNIEJ - Ira 17.15.- IN GOD'S HANDS - Nelly Furtado 18.04.- I DON'T KNOW HOW TO LOVE HIM - Sinead O'Connor 19.01.N ME AND MRS. JONES - Michael Buble 20.05.- NERWY I WIKTORIANSCY LEKARZE - Nosowska
odchodzą:
19. CLOSER - Travis
11. WHAT I'VE DONE - Linkin Park
Nie zgodzę się, że to koszmarek. Raczej nie jest cienki czy też kiczowaty. Po prostu kawałek mało ciekawy i tyle. Zresztą, muszę przyznać że ogólnie się zawiodłem. Chłopaki zapowiadali rozszerzenie brzmienia i to, że będzie to spokojniejsza płyta, lekko nostalgiczna. Może i jest spokojnieksza, ale w raczej nudny sposób, a rozszerzenia brzmienia za wiele nie ma (trąbka w jednym kawałku i cośtam w 2 innych i tyle).
A na pewno nie ma niestety rzeczy, które od razu zapadają w pamięć.
nie za bardzo moge sie z tym zgodzic.
od pierwszego uslyszenia zapadla mi w pamiec "Daleka droga w dol", a po kilku nastepnych mam nastepna trojke swoich faworytow. Zdecydowanie sa duze szanse na to, zeby "Nieprzygoda" podobalo mi sie bardziej niz poprzednia plyta.
01.DO IT - Nelly Furtado feat. Missy Elliott
02.MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse
03.IN GOD'S HANDS - Nelly Furtado
04.AUTUMNSONG - Manic Street Preachers
05.1973 - James Blunt
06.ICKY THUMP - The White Stripes
07.RUNNING UP THAT HILL - Placebo
08.GOODBYE - Lionel Richie
09.HELLO (I LOVE YOU) - Roger Waters & Howard Shore
10.YOU DON'T KNOW WHAT LOVE IS (YOU JUST DO WHAT YOU'RE TOLD) - The White Stripes
01. 01. I DON'T KNOW HOW TO LOVE HIM - Sinead O'Connor
02. 02. WHEN WE WERE YOUNG - Dolores O'Riordan
03. 06. WORKING CLASS HERO - Green Day
04. 09. JE VOLE - Rike
05. 08. HELP IS COMING - Ayo
06. 03. GOODBYE - Lionel Richie
07. 07. JESTEŚMY NA WCZASACH - Raz Dwa Trzy
08. 12. FROZEN - Within Temptation
09. 20. JA TU CZEKAM - Mr Zoob
10. 05. ICKY THUMP - The White Stripes
11. 10. TERAZ I TU - Anna Maria Jopek
12. 11. THE LIVING TREE - Shirley Bassey
13. 16. PONCIANA - Lura
14. 13. JEDNA TAKA SZANSA NA STO - Strachy Na Lachy
15. 14. YOUR LOVE ALONE IS NOT ENOUGH - Manic Street Preachers
16. 15. TU I TU - Justyna Steczkowska
17. 18. BOSSANOVA Z AUGUSTOVA - Basia Stępniak-Wilk & Andrzej Poniedzielski
18. 19. SOMEWHERE OVER THE RAINBOW - Katie Melua & Eva Cassidy
19. N. DARK ROAD - Annie Lennox
20. N. C'EST BON - Mareva
1. MAP OF THE PROBLEMATIQUE - Muse
2. BOUNCING OFF CLOUDS - Tori Amos
3. WORKING CLASS HERO - Green Day
4. RUNNING UP THAT HILL - Placebo
5. IN GOD'S HANDS - Nelly Furtado
6. YOUR LOVE ALONE IS NOT ENOUGH - Manic Street Preachers
7. WHAT I'VE DONE - Linkin Park
8. THE PRETENDER - Foo Fighters
9. RAININ IN PARADIZE - Manu Chao
10. JEDNA TAKA SZANSA NA STO - Strachy Na Lachy
W tym tygodniu wcześniej, zgodnie z prośbą:
1.GOODBYE- Lionel Richie
2. MAP OF THE PROBLEMATIQUE- Muse
3. RUNNING UP THET HILL- Placebo
4.ICKY THUMP- The White Stripes
5. SHADOW OF THE DAY- Linkin Park
6.1973- James Blunt
7.WHEN WE WERE YOUNG- Dolores O`Riordan
8.YOUR LOVE ALONE IS NOT ENOUGH- Manic Street Preachers
9.SELFISH JAEN- Travis
10.SMOKERS OUTSIDE THE HOSPITAL DOORS- Editors
Zazdroszczę Wam jutra i całego weekendu.
Pozdrówcie Balonika również ode mnie. Popieram jego osobę do prowadzenia Listy.
POZDROWIENIA.
Miszon pisze:Nie zgodzę się, że to koszmarek. Raczej nie jest cienki czy też kiczowaty. Po prostu kawałek mało ciekawy i tyle. Zresztą, muszę przyznać że ogólnie się zawiodłem. Chłopaki zapowiadali rozszerzenie brzmienia i to, że będzie to spokojniejsza płyta, lekko nostalgiczna. Może i jest spokojnieksza, ale w raczej nudny sposób, a rozszerzenia brzmienia za wiele nie ma (trąbka w jednym kawałku i cośtam w 2 innych i tyle).
A na pewno nie ma niestety rzeczy, które od razu zapadają w pamięć.
Tylko ponarzekac. Wiem, że gdyby Happysad bardzo odmienił swój styl narosła by lawina zarzutów, że Happysad juz nie ten sam co kiedyś, kiedy zdobyli popularność. Z drugiej strony gdyby nic nie zmienili pojawiły by się pretensje, ze zespól się nie rozwija, jest nudny i odcina kupony itd Moim zdaniem niewielkie zmiany są środkiem na wszystko. Widać, ze sie rozwijają nie tracąc swego świetnego stylu.
A grają bardzo melodyjnie.
Krótko mówiąc- mi się podoba!