Cześć
Opuściłem na chwilę Miasto Spotkań, jadę IC Porazińską.
A wrócę dopiero w poniedziałek Leśmianem.
To taki dłuższy weekend ociupinę. Wolne od małego wrocławskiego żyćka.
A u Was?
AlekOb pisze: ↑pt lut 13, 2026 6:57 pm
Poprzednie jego utwory u nas były pod Vix.N, w podlinkowanym klipie jest Vix.N, na okładce singla jest Vix.N, to jak mam nie zmieniać
Witam wszystkich w tym 297 notowaniu TF-LP z nieco odwilżonego południa Podlasia.
Tyle że to ocieplenie jest chwilowe, tak samo jak dzisiejszy dzień uplasował się pomiędzy Tłustym Czwartkiem a Walentynkami.
A przecież to jest piątek trzynastego, więc za wiele dobra po nim się nie spodziewam, chociaż akurat na Igrzyskach zdobyliśmy srebro.
Zacznę jednak o czasie, a później zrobię przerwę na posiłek...
ChzPB debiutują podobnie jak Kerala Dust i w sumie oba kawałki mnie cieszą, chociaż ten drugi bardziej.
Alexa i Billy się utrzymują, zaś Sidney z Benedekiem wracają.
Joe i Marcus spadają, to zły znak, podobnie jak spadek Frankiego z Samotnym Klubem. Za to w górę Megadeth, a debiutują Harry i Bielizna (no coś podobnego).
Jack oraz Grzegorz z Dorotą ciut w górę, wracają dzięki również jedynkom ode mnie i zapominalskiego Jacka, Blondshell i BoH.
Lipa z Kasią debiutują, co z pewnością cieszy prowadzącego.
Najwyższa nowość w Poczekalni na 35. bywało lepiej, ale Van i Buddy i tę lokatę przyjmą z godnością.
Lekki spadek Świętej Łucji i wyraźne skoki Clödie (to martwi), Universe (to też trochę) i Maryli z Kompanami (to za to bardzo cieszy) i teraz nie wiem czy warto dalej "Bal" promować, żeby po tygodniu wyleciał>?
50. NN. 01. Chłopcy z Placu Broni — MÓJ PRZYJACIELU B. 14/5 49. PP. 04. Billy Branch & The Sons Of Blues feat. Bobby Rush — HOLE IN YOUR SOUL 15/2 48. 50. 05. Alexa Ray Joel — HEAVY EYES 15/2 (Jedynka u djjacka) 47. PP. 02. Sidney Polak & BNDK — JESTEM Z POLSKI 15/3(Jedynka u giocondy2) 46. NN. 01. Kerala Dust - EDEN TO EDEN 16/2 45. 36. 02. Joe Bonamassa & Marcus King — DON'T ANSWER THE DOOR 16/4 44. 47. 05. Megadeth — I DON'T CARE 17/2(Jedynka u czyku) 43. 40. 02. Frankie V and the Lonely Club — BIRDS AND BEES 17/3(Jedynka u lady) 42. NN. 01. Harry Styles — APERTURE 17/4(Jedynka u SuiTirany) 41. NN. 01. Bielizna — BĄDŹ PRZEKLĘTY 17/6
40. 42. 03. Jack Savoretti — WE WILL ALWAYS BE THE WAY WE WERE 18/2(Jedynka u VILKI'ego) 39. NN. 01. Tomasz Lipa Lipnicki feat. Kasia Kowalska — SAMEMU 18/5 38. PP. 03. Blondshell — EVENT OF A FIRE 19/2(Jedynka u Sundrajty) 37. PP. 02. Band of Horses — (BIDING TIME IS A) BOAT TO ROW 19/4(Jedynka u Yacego) 36. 38. 03. Grzegorz Turnau feat. Dorota Miśkiewicz — GDYBYŚ 21/4 35. NN. 01. Van Morrison feat. Buddy Guy — I'M READY 21/4 34. 31. 02. St. Lucia — PEOPLE CHANGE 21/4(Jedynka u Konrada) 33. 44. 02. Clödie — NIE IDEALNA 21/4(Jedynka u tadka453) 32. 39. 02. Universe — ONA CZEKA ONA WIE 22/3
31. 46. 06. Maryla Rodowicz & Błażej Król & Igor Herbut & Misia Furtak — NIECH ŻYJE BAL 22/5
Rosalia z Resztą utrzymała się tylko na słowo honoru, Kabaret Hrabi i a-ha podobnie i tylko debiut BoT się w tym gronie wyróżnia, ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Ależ mnie LP357 wyprzedziła!
A tutaj BL i OC spadają o kilka lokat, za to debiutują Jessie i Kaleo, a że obie piosenki wpadają w ucho, to dobrze im tak.
Jedne ladypanki lecą na łeb na szyję, inne jakoś odbijają się (prawie) od dna i tak żyjemy w tym świecie ich muzyki.
Robert też poleciał mimo dwóch jedynek i do tego zadebiutowali nam DL, czego akurat mogłem się nawet domyślać.
Znowu spadający LP, to już nie rzadkość a reguła. Jednak po kilkunastu tygodniach na liście, nie spodziewałem się że również Taylor będzie w podonmej tendencji, bo u Ani to było bardziej przewidywalne. I tylko Taco z Rumakiem i Livką w górę.
I prawie wszyscy zyskali u nas (poza panią Swift) na tyle duże uznanie, że zasłużyli na jedynki.
O pewnym zespole już się nie będę wypowiadał, bo bym się powtarzał.
Kuba również w dół, co mnie osobiście smuci, BJ z "Living Proof" jednak do góry (no i fajnie), ale że Mery z "PRL-em" dopiero debiutuje w Top 30, no to jest nie do pomyślenia!
17. 29. 03. Metro — NIC NIE PŁONIE 20/3 ^ (Jedynka u forumowicza AlekaOb)
29. NN. 01. Dezerter — WOLNY WYBIEG 18/5
28. NN. 01. Hämatom & The Hardkiss — CHILDREN OF THE SUN 17/3 ^ (Jedynka u forumowicza jollyrogera72)
30. 25. 02. Dirkschneider & The Old Gang — PROPAGANDA 16/2
25. NN. 01. Variete — SYCYLIA 4/1
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2026 11:42 pm przez Sundrajta, łącznie zmieniany 1 raz.