Głosowanie na 1328 LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

kajman

Post autor: kajman »

No to teraz już oficjalnie podaję, że do zestawu dodano:
Jadę sobie gdzieś - Piotr Zarzycki
Peachy - Missy Higgins
a niestety usunięto:
Steer - Missy Higgins
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

kajman pisze: a niestety usunięto:
Steer - Missy Higgins
A ja wiem czy niestety? I tak by utwór raczej już nic nie zdziałał, może "Peachy" się uda, bo moim zdaniem ten kawałek jest trochę lepszy. Na marginesie - chwała dla pana Marka, że ją odkrył (chociaż nie było to az tak trudne bo w swoim rodzinnym kraju jest całkiem całkiem popularna)
kajman

prz_rulez pisze:
kajman pisze: a niestety usunięto:
Steer - Missy Higgins
A ja wiem czy niestety? I tak by utwór raczej już nic nie zdziałał, może "Peachy" się uda, bo moim zdaniem ten kawałek jest trochę lepszy. Na marginesie - chwała dla pana Marka, że ją odkrył (chociaż nie było to az tak trudne bo w swoim rodzinnym kraju jest całkiem całkiem popularna)
Dla mnie niestety. Peachy to dla mnie totalna przeciętność, a Steer jest świetne. Jedyna korzyść, że mam mniej dylematów, na co głosować.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

1- RUNNING UP THAT HILL - Placebo (a jakże by inaczej..:?: tylko tu :P )
2- SURRENDER - Billy Talent
3- WHAT I'VE DONE - Linkin Park
4- SOMEWHERE OVER THE RAINBOW - Katie Melua & Eva Cassidy
5- 2000000 GŁOSÓW - L Dópa
6- YOUR LOVE ALONE IS NOT ENOUGH - Manic Street Preachers
7- MAKES ME WONDER - Maroon 5
8- ICKY THUMP - The White Stripes
9- AUTUMNSONG - Manic Street Preachers
10- MY HUMPS - Alanis Morissette

(11) 23 - Blonde Redhead - oddałam głos zamiast MY HUMPS
ku3a

Post autor: ku3a »

Martyr pisze:1- RUNNING UP THAT HILL - Placebo (a jakże by inaczej..:?: tylko tu :P )
yeah, tylko tu! :-D
Martyr pisze:2- SURRENDER - Billy Talent
yeah!
Martyr pisze:10- MY HUMPS - Alanis Morissette

juz niedlugo nie bedzie nic zamiast, co najwyzej to Alanis bedzie zamiast :-P
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ku3a pisze:
Martyr pisze:10- MY HUMPS - Alanis Morissette

juz niedlugo nie bedzie nic zamiast, co najwyzej to Alanis bedzie zamiast :-P
no to przy okazji przysłużysz się albo Billemu albo Maniakom 8)
Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 1:10 am przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Martyr

ku3a pisze:juz niedlugo nie bedzie nic zamiast, co najwyzej to Alanis bedzie zamiast :-P
hmm... znaczy się, że to jest Twój typ na za tydzień :wink: A co z "Surrender"?
ku3a

no wlasnie, twardy orzech do zgryzienia. "Surrender" jest znacznie dluzej w zestawie i zajmuje bardzo dalekie pozycje w glosowaniach, wiec nie sadze, zeby udalo sie nam to jakos mocno wypchnac do gory, wiec...
wiec chyba jednak Pani Magister ma racje :-)
ale jeszcze pomysle
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

ku3a pisze:no wlasnie, twardy orzech do zgryzienia. "Surrender" jest znacznie dluzej w zestawie i zajmuje bardzo dalekie pozycje w glosowaniach, wiec nie sadze, zeby udalo sie nam to jakos mocno wypchnac do gory, wiec...
wiec chyba jednak Pani Magister ma racje :-)
ale jeszcze pomysle
Dobrze się zastanów :wink:
ku3a

wybor trudny, bo z jednej strony jedna z moich piosenek roku, a z drugiej piosenka ktora strasznie mocno chcialbym ujrzec przynajmniej w piecdziesiatce...
Awatar użytkownika
Martyr

ku3a pisze:wiec chyba jednak Pani Magister ma racje :-)
ale jeszcze pomysle
W tym przypadku nie chciałabym mieć racji :wink:
A nie uważasz że piosenka Alanis może poradzić sobie bez Twojego wsparcia?
Szkoda mi "Surrender", jak przyjdzie moja kolejka to już pewnie dawno wyleci z zestawu... :cry:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Martyr pisze:Szkoda mi "Surrender", jak przyjdzie moja kolejka to już pewnie dawno wyleci z zestawu... :cry:
No, Kuba, taka desperacja w głosie świeżo upieczonej pani magister może jednak sprawić, że się podddasz (surrender). ;)
PS. Serdeczne gratulacje dla Martyrki.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

Surrender jest piosenka, która chwyta i naprawde miala by szanse gdyby ktos ja usluszal ja glowalem juz na nia 11 razy :lol:
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

dzis wczesniej

1.TARANTULA - The Smashing Pumpkins
2.TEENAGERS - My Chemical Romance
3.SURRENDER - Billy Talent
4.ERA RETUSZERA - Nosowska
5.ICKY THUMP - The White Stripes
6.THE HEINRICH MANEUVER - Interpol
7.THNKS FR TH MMRS - Fall Out Boy
8.GIDDY STRATOSPHERES - The Long Blondes
9.FLUORESCENT ADOSCELENT - Arctic Monkeys
10.I'M NOT SORRY - Pigeon Detectives
kajman

Martyr pisze:
ku3a pisze:juz niedlugo nie bedzie nic zamiast, co najwyzej to Alanis bedzie zamiast :-P
hmm... znaczy się, że to jest Twój typ na za tydzień :wink: A co z "Surrender"?
A mi się wydawało, że będzie kolejność Blonde RH, Scorpions, a dopiero potem w/g ilości głosujących, ale może coś źle zrozumiałem.
kajman

marsvolta pisze:Surrender jest piosenka, która chwyta i naprawde miala by szanse gdyby ktos ja usluszal ja glowalem juz na nia 11 razy :lol:
Mnie jakoś nie chwyciła. Dla mnie to piosenka, jakich wiele.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

zarówno 'Surrender', 'my humps' jak i Scorpions z pewnoscią mialyby wiekszą szansę pojawic sie na liscie, gdyby były tak 'bezczelnie' promowane jak Basia Gąsienica-Giewont w TuBaronie. :wink:
Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 3:46 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotreklp3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2005 roku
Kontakt:

Post autor: piotreklp3 »

Gary pisze:zarówno 'Surrender', 'my humps' jak i Scorpions z pewnoscią mialyby wiekszą szansę pojawic sie na liscie, gdyby były tak 'bezczelnie' promowane jak Basia Gąsienica-Giewont w TuBaronie. :wink:
Co do Scorpionsów miejmy nadzieję, że nasze głosowanie im pomoże i wejdą na listę. :) Przypominam - w tym tygodniu oddajemy swój jeden głos na 23 Blonde Redhead :)
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Martyr pisze:
ku3a pisze:wiec chyba jednak Pani Magister ma racje :-)
ale jeszcze pomysle
W tym przypadku nie chciałabym mieć racji :wink:
A nie uważasz że piosenka Alanis może poradzić sobie bez Twojego wsparcia?
Szkoda mi "Surrender", jak przyjdzie moja kolejka to już pewnie dawno wyleci z zestawu... :cry:
Dokładnie. Alanis już nie raz była na liście, a Billy Talent to nieznany nikomu zespół. Moim zdaniem istotą tego naszego promowania nie jest promowanie kolejnych singli listowych weteranów, lecz wynajdywanie nowych rzeczy, które na liście jeszcze nie zaistaniały. Takie jest moje zdanie, ale może jestem w mniejszości...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

mrsap pisze:Dokładnie. Alanis już nie raz była na liście, a Billy Talent to nieznany nikomu zespół. Moim zdaniem istotą tego naszego promowania nie jest promowanie kolejnych singli listowych weteranów, lecz wynajdywanie nowych rzeczy, które na liście jeszcze nie zaistaniały. Takie jest moje zdanie, ale może jestem w mniejszości...
Mnie się wydaje, że promujemy nie tyle wykonawców co konkretne utwory. Można oczywiście promować średniawy utwór nieznanego wykonawcy, ale równie dobrze można promować dobry utwór weteranów jakimi są Scorpions, tym bardziej, że praktycznie nikt ich w Trójce nie gra. A jestem przekonany, że gdyby wszedł do poczekalni, to potem bez problemu dostałby się do 30-tki.
PS. Wydaje mi się, że Alanis wejdzie do poczekalni bez promocji, chyba że ten utwór w ogóle nie będzie grany w Trójce.
kajman

mrsap pisze:Moim zdaniem istotą tego naszego promowania nie jest promowanie kolejnych singli listowych weteranów, lecz wynajdywanie nowych rzeczy, które na liście jeszcze nie zaistaniały. Takie jest moje zdanie, ale może jestem w mniejszości...
Ciekawy punkt widzenia, chociaż nie do końca jestem pewien, czy słuszny. A tak z ciekawości, jak w tej kategorii traktujesz nową twarz Anjelique Kidjo w towarzystwie weterana Petera Gabriela?
kajman

Robinson pisze:Mnie się wydaje, że promujemy nie tyle wykonawców co konkretne utwory. Można oczywiście promować średniawy utwór nieznanego wykonawcy, ale równie dobrze można promować dobry utwór weteranów jakimi są Scorpions, tym bardziej, że praktycznie nikt ich w Trójce nie gra. A jestem przekonany, że gdyby wszedł do poczekalni, to potem bez problemu dostałby się do 30-tki.
I to jiuż jest kwestia dyskusji czy utwór weteranów jest dobry czy nie. Na mnie Humanity robi przeciętne, może trochę ponadprzeciętne wrażenie i sądzę, że to jest także przyczyna, dlaczego nie został zauważony.
ku3a

Martyr pisze:A nie uważasz że piosenka Alanis może poradzić sobie bez Twojego wsparcia?
no wlasnie mam duze co do tego obawy. To nie jest singiel, a poza tym w Trojce sie tego nie slyszy.
ku3a

marsvolta pisze:Surrender jest piosenka, która chwyta i naprawde miala by szanse gdyby ktos ja usluszal ja glowalem juz na nia 11 razy :lol:
ja tez cos kolo tego i to nie raz na pierwszym :-)
moze niektorzy sie skusza, sciagna to sobie i sami zadecyduja czy warta jest oddania swego glosu?
ku3a

kajman pisze:A mi się wydawało, że będzie kolejność Blonde RH, Scorpions, a dopiero potem w/g ilości głosujących, ale może coś źle zrozumiałem.
i tak chyba rzeczywiscie bylo ustalone. Ja zwrocilem bardziej uwage na to co bedzie moim wyborem, a nie kiedy.
ODPOWIEDZ