BLONDE REDHEAD _ 23

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

kajman pisze:Ja myślę, że będziemy mieli moralne prawo do niegłosowania na piosenki, które uważamy za ewidentnie złe.
Pewnie tak, ale ja prawdopodobnie zagłosuję na każdy zaproponowany mimo niechęci do jakiegoś utworu.
No bo co np. jeśli ja zaproponuję jakiś utwór kiedyś, a połowa uczestników powie, że to kiepski utwór i nie zagłosują. Wtedy zamiast ok. 30 dodatkowych głosów, będzie tylko 15 i szansa na wypromowanie maleje.
W końcu to tylko 1 głosik w jednym tygodniu - włos mi z głowy nie spadnie jak zagłosuję na coś co mi się nie podoba.
Myślę, że też byłbyś rozczarowany, gdyby podczas promowania grupy Ampop kilkunastu uczestników stwierdziło, że to nie ich muzyka i w danym tygodniu sobie odpuszczą udział.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Zgadzam się z Robinsonem. Jeżeli to ma nam się udać to musimy głosować na wszystkie zgłoszone propozycje bez względu na wszystko.
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Dopiero teraz przeczytałem ten wątek, ale na forumową już głosowałem. Za to nie głosowałem jeszcze na LP3, więc dołączę się do tej zabawy i zagłosuję na "23".
Jednak nie mogę zagwarantować, że będę w stanie zagłosować na utwór, którego nie jestem w stanie przetrawić...
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Dobra to ja też się dopisuje, moja kolejka bedzie za parenascie tygodni wiec mam czas do zastanowienia ;)
ku3a

Post autor: ku3a »

Gary pisze:Wydaje mi się, że zaostrzanie do pierwszej 5 nie ma sensu. 10 w zupełności wystarczy. Tylko trzeba ustalić co się dzieje wtedy, jeśli osoba, która ma przywilej przedstawienia takiej propozycji, tydzień wcześniej miała 10 złożoną z samych piosenek, które były lub są na liście? Czy wtedy przepada kolejka, czy następuje odłożenie tego przywileju do czasu, aż w 10 pojawi się utwór, który spełnia wymogi?
mi sie wydaje, ze ten warunek jest niepotrzebny. Osoba ktorej kolej przychodzi moze zglosic cokolwiek, wszystko jedno czy to jest w jej piatce, dziesiatce czy w ogole.

ja bede sie staral glosowac na wszystko, ale nie dam gwarancji, bo jesli zdarzy sie cos na miare "Strach sie bac" to nikt mnie sila nie zaciagnie do glosowania. Na szczescie nie wydaje mi sie, zeby w tym roku cokolwiek dorownywalu temu czemus, wiec jest duza szansa, ze na wszystko inne oddam swoj glos.
Robinson

Lista 20-tu zadeklarowanych uczestników została przekroczona. :)
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=44041#44041
kajman

Post autor: kajman »

Robinson pisze:No bo co np. jeśli ja zaproponuję jakiś utwór kiedyś, a połowa uczestników powie, że to kiepski utwór i nie zagłosują. Wtedy zamiast ok. 30 dodatkowych głosów, będzie tylko 15 i szansa na wypromowanie maleje.
Zdaję sobie sprawę, że coś takiego może nastąpić, ale jeżeli mam głosować na utwór, na który w tej chwili reaguję słowy: Co ten koszmar tu robi, to jest coś nie w porządku. Jestem w stanie zagłosować nawet na jakiś utwór, który mi się umiarkowanie nie podoba. Ale lansowanie utworów, które według nas są ewidentnym kiczem doprowadzi do tego, że będziemi sami zaśmiecali listę koszmarami. W tej chwili w zestawieniu są co najmniej 2 utwory, na które głosować na pewno nie będę: Love story Wilków i Lowe today Miki. Myślę, że część osób także zadrżałby palec na klawiaturze, gdyby do zestawu dostała się Gosia Andrzejewicz, a ktoś chciałby ją wylansować. Podejrzewam, że jeżeli będą takie przypadki, to jednak będą one rzadkością i być może nie zdarzy się tak, że zrezygnuję z oddania głosu.
Robinson

kajman pisze:Love story Wilków i Lowe today Miki.
Nie znam tych utworów i chyba lepiej, żebym ich nie poznawał. :lol:

PS. A autor tematu nam coś zamilkł.
kajman

I wyskoczył pewien problem. Uważam, że deklarując chęć udziału w zabawie zobowiązujemy się do oddania głosu na tą piosenkę na LP3, a nie umieszczenia jej na swojej 10 do forumowej. Naszym celem jest wepchnięcie piosenki do poczekalni LP3, a nie do poczekalni forumowej, w której zresztą już chyba była. Jeżeli ktoś chce dorzucić ją do swojej forumowej to jego sprawa, ale nie jest to rzecz obowiązująca. Ja w każdym razie zagłosuję na 23, ale nie znajdzie się ona w umieszczanej przeze mnie co tydzień 30.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

kajman pisze:I wyskoczył pewien problem. Uważam, że deklarując chęć udziału w zabawie zobowiązujemy się do oddania głosu na tą piosenkę na LP3, a nie umieszczenia jej na swojej 10 do forumowej. Naszym celem jest wepchnięcie piosenki do poczekalni LP3, a nie do poczekalni forumowej, w której zresztą już chyba była. Jeżeli ktoś chce dorzucić ją do swojej forumowej to jego sprawa, ale nie jest to rzecz obowiązująca. Ja w każdym razie zagłosuję na 23, ale nie znajdzie się ona w umieszczanej przeze mnie co tydzień 30.
Yhm, zgadzam się w zupełności. U mnie akurat w tym tygodniu się tak złożyło, że 23 tak czy siak znalazłoby się w mojej 10. Dobrze by było, żeby ten kto zagłosował na jakiś tam proponowany przez nas utwór, dodał o tym informację gdzieś na marginesie, przy okazji głosowania ;>
Awatar użytkownika
Gary

nastoletni_duch pisze:
kajman pisze:I wyskoczył pewien problem. Uważam, że deklarując chęć udziału w zabawie zobowiązujemy się do oddania głosu na tą piosenkę na LP3, a nie umieszczenia jej na swojej 10 do forumowej. Naszym celem jest wepchnięcie piosenki do poczekalni LP3, a nie do poczekalni forumowej, w której zresztą już chyba była. Jeżeli ktoś chce dorzucić ją do swojej forumowej to jego sprawa, ale nie jest to rzecz obowiązująca. Ja w każdym razie zagłosuję na 23, ale nie znajdzie się ona w umieszczanej przeze mnie co tydzień 30.
Yhm, zgadzam się w zupełności. U mnie akurat w tym tygodniu się tak złożyło, że 23 tak czy siak znalazłoby się w mojej 10. Dobrze by było, żeby ten kto zagłosował na jakiś tam proponowany przez nas utwór, dodał o tym informację gdzieś na marginesie, przy okazji głosowania ;>
No tak, jeśli ktoś ma w zwyczaju głosować na inne utwory wypełniając formularz do głosowania na lp3 i na inne głosując na listę forumową to oczywiście nie powinien w tym drugim zestawie jej uwzględniać.
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Ja ostatnio zawsze głosowałem na LP3 tak samo jak na forumową, ale chyba w zaistniałej sytuacji będę głosował na 9 pierwszych miejsc z mojej forumowej dziesiątki i dodatkowo na promowany utwór. Informację o tym będę umieszczał w każdym tygodniu pod głosami.
kajman

Gary pisze:No tak, jeśli ktoś ma w zwyczaju głosować na inne utwory wypełniając formularz do głosowania na lp3 i na inne głosując na listę forumową to oczywiście nie powinien w tym drugim zestawie jej uwzględniać.
Nie mam takiego zwyczaju i nigdy czegoś takiego nie zrobiłem, ale to jest jednak specyficzna sytuacja i powinno się do niej inaczej podchodzić.
Tak samo jak za wyjątkową sytuację uznałem taką, kiedy nie mogłem oddać głosu na Shy boya, bo go usunięto z zestawu. Wtedy zrezygnowałem z głosowania na LP3.
Robinson

Ja zawsze głosuję tak samo na LP3 jak i na forumową i chyba jednak zostanę przy tym.
W każdym razie jak ktoś nie zagłosuje na promowany utwór na forumową, to niech wyraźnie zaznaczy, że zagłosuje na ten utwór na LP3.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Zagłosowałem i na forumową i na LP3 :)
Awatar użytkownika
Gary

Wydaje mi się, że dobrym kompromisowym wyjściem, byłoby zastosowanie patentu JC, który zastosował głosując na listę forumową. Zostawić wolne miejsce na miejscu 10, a na dole dopisać, że głos poświęcony na.....
Robinson

Gary pisze:Wydaje mi się, że dobrym kompromisowym wyjściem, byłoby zastosowanie patentu JC, który zastosował głosując na listę forumową. Zostawić wolne miejsce na miejscu 10, a na dole dopisać, że głos poświęcony na.....
Rzeczywiście jest to ciekawe rozwiązanie.
Nie pomyślałem o czymś takim.
kajman

A ja jednak w tym tygodniu nie zagłosuję na Blonde Redheat z prostego powodu, że już się głosuje na notowanie z 20 lipca.
Robinson

kajman pisze:A ja jednak w tym tygodniu nie zagłosuję na Blonde Redheat z prostego powodu, że już się głosuje na notowanie z 20 lipca.
No to zachęcam wszystkich do głosowania na HUMANITY - Scorpions
kajman

Robinson pisze:
kajman pisze:A ja jednak w tym tygodniu nie zagłosuję na Blonde Redheat z prostego powodu, że już się głosuje na notowanie z 20 lipca.
No to zachęcam wszystkich do głosowania na HUMANITY - Scorpions
No ale ja zrobię to dopiero za kilka dni. Jeszcze do końca nie jestem pewien, na co w tym tygodniu oddam głos na forumową, a gdzie tu o przyszłym myśleć.
Awatar użytkownika
Bodeczek

Post autor: Bodeczek »

tak propozycja podtrzymana - w tym tygodniu próbujemy ze Scorpionsami!!!!!
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Dopiero teraz trafiłem na ten wątek, chociaż o akcji głosowania na jeden utwór oczywiście słyszałem.
Ciekawy pomysł. Tez chętnie zaproponowałbym jakiś utwór.
ku3a

Post autor: ku3a »

jeszcze tydzien temu bylem na 100% pewien, ze po mojej propozycji poleci Akurat, a teraz to juz musialbym sie zastanowic co :-)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Ku3a jako moderator i kolejna osoba, która proponuje utwór który mamy wypromować, może założysz jakiś wątek gdzie by było uporządkowane kto kiedy i co proponuje do promocji. Może przesadzam ale byłoby to bardziej przejrzyste. Chyba już każdy kto chciał dołączyć to zrobił to, więc kolejność jest już pewnie ostateczna i się nie zmieni.
I podaj na co mamy głosować :-)
Awatar użytkownika
Gary

Czyli teraz lista będzie zamknięta, a zgłaszający się później będą trafiać na koniec kolejki? :)
ODPOWIEDZ