To dlatego ta piosenka wpadła mi w ucho.

Blenders, to już nie jest ten Blenders co w latach dziewięćdziesiątych. Gdzie im do tej lekkości "Ciągnika" czy innych przebojów, jednak lata robią swoje. Matylda i Radek od jakiegoś czasu byli w kręgu moich zainteresowań (do zgłoszenia tutaj), ale ciągle ktoś okazywał się lepszy i ten tydzień też to potwierdza.

Nie ma to jak porządna porcja metalu w wykonaniu AfM. Dopiero za drugim razem dostrzegłem że Natalia koweruje Brodkę! Można więc napisać, że zrobiła to niepowtarzalnie, chociaż i tak w kiepskim stylu. Po serii piosnek wpadających jednym uchem, a wylatujących drugim (mimo że mam słuchawki)

I najlepszy numer tego zestawu czyli Trzy Krzyże, co naprawdę mnie zaskoczyło, bo poznałem je wcześniej i takiego wrażenia na mnie nie wywarło! Asia i Jacek wypadli naprawdę przyzwoicie, tylko że ostatnio mam nadmiar pieśni w podobnej konwencji i w tej nie odnalazłem czegoś co mogłoby mnie zauroczyć, na tyle by wygrać, bo podium okazało się osiągalne.
Reszta niechaj i tej nocy pozostanie milczeniem...
1. [7,5] ✞✞✞ (Crosses) — SENSATION
2. [7,5] Rival Sons — RAPTURE
3. [7,0] Asia Nawojska & Jacek Sienkiewicz — ZBOLAŁE SERCE
4. [7,0] Mortas — PIES
5. [7,0] Matylda Damięcka & Radek Łukasiewicz — MATKA
-----------------------------------------------------------------------
[6,5] All for Metal — RAISE YOUR HAMMER
[6,5] Far from Saints — LET'S TURN THIS BACK AROUND
[6,5] the Backyard Casanovas — EVIL WOMAN
[6,0] Lewis Capaldi — POINTLESS
[6,0] Aldous Harding — SHE'LL BE COMING ROUND THE MOUNTAIN
[6,0] Sam Brown — GHOST
[5,5] Everything But the Girl — NOTHING LEFT TO LOSE
[5,5] Blenders — BEATCOIN
[5,5] T'Pau — WORLD ON FIRE
[5,0] Natalia Szroeder — DANCING SHOES
[4,5] Rosalie. — ILUZJA
[4,5] Dolly Parton, Belinda Carlisle, Cyndi Lauper, Gloria Estefan, Debbie Harry — GONNA BE YOU
[4,0] les Enfoirés — RÊVONS
[4,0] Caroline Polachek — WELCOME TO MY ISLAND
[3,5] Rhyme So feat. Sophie Ellis-Bextor & Wuh Oh — DEEP IN VOGUE
[3,5] Sabrina Carpenter — NONSENSE
[3,0] Weronika Borowiec — DON JUAN