Taki scenariusz mi odpowiada.
Wiem, że są sceptycy co do ognicha, ale może jeszcze ze dwóch wariatów się znajdzie i rozpalimy sobie we trzech (bo zmuszać nikogo nie trzeba). Tak więc proponuję zgłosić, by naszykowano nam chrust.
nie no, oczywiście że w czwartek, w pierwszy zlotowy wieczór
Myślę, że z okazji święta wypadającego w piątek jest szansa na ogólnopolską dyspensę. Zbyszu pewnie wie lepiej.
W piątek to jakiś normalny obiad, jak będzie
Chodziło mi o władzę kleru nad szarym człowiekiem.konwicki1980 pisze: ↑czw wrz 29, 2022 12:34 am Co do średniowiecza to pewnie wtedy się jadło mięso jakiegoś zwierza i ziemniaki prosto z ogniska
mięso raczej rzadko, pewnie z raz-dwa w tygodniu (może na dworze książecym częściej) prędzej jakaś kasza.konwicki1980 pisze: ↑czw wrz 29, 2022 12:34 am Co do średniowiecza to pewnie wtedy się jadło mięso jakiegoś zwierza i ziemniaki prosto z ogniska![]()
Forowicz jest człowiekiem inteligentnym. Kościół nie ma nad nim władzy. Forowicz przyjmuje/ rozwija/ określoną wiarę z własnej woli, bo czuje że posiada jej łaskę. Tym samym przyjmuje jej zasady. Nikt mu ich nie narzuca, bierze wiarę z całością. To nie władza kleru nad nim, to jego świadomy wybór i praktyka. Pozwól innym zlotowiczom działać z własną wolą, nie narzucaj swojej.
A co ja napisałem?
jollyroger72 pisze: ↑śr wrz 28, 2022 11:03 pm Pości kto chce, a nie, że ktoś lub coś pozwala lub zabrania. To nie średniowiecze.