Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
tadzio3 pisze:Że jednostki to pewne[...]bo o te zagraniczne inni się zatroszczą
masz rację. ja w także nie zamierzam zapominać o tych cudach polskiej muzyki. może jakoś to się ułoży. ktoś mądry dojdzie do władzy i zleci naukę o tych największych perłach muzyki w Polsce.
KonradKombajn pisze:a ja mysle, ze Trojki nie sluchaja przypadkowe osoby. po to wlasnie ten Top powinien istniec, aby uczyc innych.
Oczywiście masz rację. I dlatego też należy starać się by te topy nie zniknęły z ramówki Trójki i żeby same radio wciąż pozostawało takie jakie jest. Bo nawet Sobalowe jest dobre póki nie ingeruje w sferę muzyczną.
tadzio3 pisze:Boję się tylko, że zmiana pokoleniowa słuchaczy Trójki spowoduje, że takie kawałki wyginą (czytaj spadną z tego typu zestawień)
ale nieliczne jednostki młodzików zapamiętają to cudo. zapewniam.
Że jednostki to pewne, ale one niestety nie sforsują tego typu piosenek na top, co spowoduje, że dla szerszego grona słuchaczy będzie niedostępny - nie będzie istniał. A przeciętny młody słuchacz zapewne sam po Niemena nie sięgnie - szczególnie po płytę "Enigmatic". A taki top z pewnością promuje te kawałki - mimo że może się wydawać, ze wszyscy je doskonale znają.
Sam jestem wciąż młody i do końca swego życia będę pielęgnował pamięć tych największych polskich kompozycji - bo o te zagraniczne inni się zatroszczą
Może przyczyna leży w nieobecności pana Kaczkowskiego-mnie w dużej od kiedy słucham trójki czyli stosunkowo niedawna to on wychował muzycznie i(mój pierwszy top). Wcześniej słuchałam m in. złotych beretów i nawet takie rzeczy jak Kashmir były mi właściwie nieznane..
Mam nadzieję, ze nikt sie nie obrazi jak napiszę, że b. się cieszę, że "Żałobny" Czesiek tak poleciał....
Pozostałe "Cześki" w TOP-ie są jak najbardziej OK, ale ten to kompletnie nie moja muza...
Przyznam, że traktuję go jak przerwę reklamową na TVN czy Polsacie podczas filmów... idę zrobić kanapki, kawkę, herbatkę...
mark pisze:Właśnie przeglądam top z zeszłego roku i oczom nie wierzę - jakim cudem na miejscu 96 znalazł się niejaki Blenders i Ciągnik ??????????!!!!!!!!!!