Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Hmmm jestem bardzo zadowolony. Udało im się - co ciekawe - pójść w górę. Jednak i tak nadal marszczę czoło na wspomnienie kawałków pokroju ''Walking In My Shoes'' czy ''In Your Room''. W końcu nie raz wychodziło w wielkich plebiscytach fanów Dm, że to właśnie te rzeczy są zdecydowanie najlepsze w ich dysce, i co? Jajko!
kurcze, ja ciagle narzekam:/ bo i tak zle i tak niedobrze. jakby bylo po staremu, to wszystko przewidywalne. teraz jak duzo zmian to tez zle, bo czemu to nisko, czemu tamto... no trudno, laoche i coma jak nic w pierwszej 10!
Był rok 2007. Rozentuzjazmowany tłum w sopockim amfiteatrze w skupieniu oczekiwał pierwszego dźwięku. I wreszcie wybrzmiał... A wraz z nim, w kłębach dymu, na scenę wszedł on. Właściciel jednego z najpiękniejszych głosów w historii muzyki. Jeśli jakiemuś artyście można by przypiąć łatkę "człowiek-legenda", on zasługiwałby na nią jak mało kto. Drugi dzień grudnia, godzina 18:55. Za oknem już ciemno, podobnie będzie i na naszej antenie. Piotr Kupicha i zespół Feel. Nowość na miejscu pierwszym.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2010 6:35 pm przez esceth, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapomnieliście o Gummy Bear? Barbie girl? Nie no klasyka!
i jeszcze Crazy Frog [/quote]
Dobrze że Feel nie ma w zestawie do głosowania A tak serio, nie podoba mi się to jak prezentują się obecne gusta słuchaczy Trójki ( gdzie " Enjoy The Silence " a gdzie " Whole Lotta Love " SKANDAL !!! )
To jest jeden z tych utworów, który mi wyszarzał trochę przez masowe granie w stacjach radiowych. Głosowałem na inne DM - "In your room" i "Walking in my shoes", ale pewnie "Enjoy..." będzie najwyżej.
Nivo pisze:
Owszem nie znaczy. Ale tutaj mamy do czynienia z bardzo konkretnym gustem, o którym możemy powiedzieć, że jest gorszy (pod względem wszelkich wartości muzycznych!).
Każdy ma spersonalizowane gusta, ale pewien ogólny pogląd na to co ważne wykreował się sam i jest wynikiem docenienia pewnych cech charakteru. Nikt z nas nie krzyczy - "wszystko musi być jak ja powiem".
Ale ja nie mówie konkretnie o tym Topie, też mi osobiście się nie podobają pewne piosenki i nie pasują do zestawienia, pewnie przez system głosowania. Chodziło o to, że autor postu do którego się odniosłem sprawiał wrażenie, jakby każda inna muzyka oprucz tej którą on słucha była zła i chciał by była narzucana z góry wszystkim innym.
Ostatnia dziesiątka tez jest świetna zważywszy ze aż 6 utworów dostało ode mnie głosy.
Miejsca 41-50
1. Deep Purple — Child in Time
2. Guns N' Roses — November Rain
3. Led Zeppellin – Kashmir
4. Pink Floyd – Hey You
5. Eagles – Hotel California
6. Wilki — Eli Lama Sabachtani
7. The Beatles - Let it be
8. Pink Floyd — High Hopes
9. The Verve — Bitter Sweet Symphony
10. Depeche Mode – Enjoy the silence
krzysiek83 pisze:Najgorsze jest to, że większości z progresywnych nagrań młodzi nie znają
Trójka ma chyba lekcję do odrobienia.
To byłaby większa lekcja, bo nie znają jeszcze wielu rzeczy. Jazzrocka, awangardy i wielu innych wykonawców, których nawet jest trudno pod cokolwiek podpiąć.
Zgadzam się tylko czy ktoś podjąłby sie trudnej roli z jakiej niewątpliwie pięknie wywiązał sie Mistrz Piotr Kaczkowski? Nauczyciela i przewodnika wsród gąszczu rożnej muzyki. Ja Panu Piotrowi będę wdzięczny do końca życia , że nauczył mnie słuchać i poszukiwać muzyki. A kto dziś by sie podobnej roli podjął? Zdaje się "publiczne media" maja misję- czy cos takiego?????