a Doda? a DJ Tesco?zielonakoniczynka pisze:i jeszcze Crazy FrogJaceK pisze:Zapomnieliście o Gummy Bear? Barbie girl? Nie no klasyka!uzi pisze:Po majteczkach w kropeczki![]()
16. Top Wszech Czasów cz. 2 (1.01.2010)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: 16. Top Wszech Czasów cz. 2 (1.01.2010)
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Enjoy... za nisko, ale i tak nieźle
po tym co się dzieje z innymi utworami.
po tym co się dzieje z innymi utworami.
-
semuś
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Przynajmniej Depesze bez niespodzianki.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Hmmm jestem bardzo zadowolony. Udało im się - co ciekawe - pójść w górę. Jednak i tak nadal marszczę czoło na wspomnienie kawałków pokroju ''Walking In My Shoes'' czy ''In Your Room''. W końcu nie raz wychodziło w wielkich plebiscytach fanów Dm, że to właśnie te rzeczy są zdecydowanie najlepsze w ich dysce, i co? Jajko!
kurcze, ja ciagle narzekam:/ bo i tak zle i tak niedobrze. jakby bylo po staremu, to wszystko przewidywalne. teraz jak duzo zmian to tez zle, bo czemu to nisko, czemu tamto... no trudno, laoche i coma jak nic w pierwszej 10!
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czyżby obawa przed benckami...?Pawelucky pisze:I jest wspomnienie o forum
I nigdy nie było innego zespołu, który potrafiłby nagrać tyle wspaniałych utworów o niczym.
Mimo że tego nagrania chronicznie nie cierpię (jak większości DM) to jednak dobrze, że cioś z tego typu muzyki się uchowało.
Depeche Mode brzmią świetnie. To nie jest mój ulubiony kawałek, ale daje radę 
A już jutro...
Był rok 2007. Rozentuzjazmowany tłum w sopockim amfiteatrze w skupieniu oczekiwał pierwszego dźwięku. I wreszcie wybrzmiał... A wraz z nim, w kłębach dymu, na scenę wszedł on. Właściciel jednego z najpiękniejszych głosów w historii muzyki. Jeśli jakiemuś artyście można by przypiąć łatkę "człowiek-legenda", on zasługiwałby na nią jak mało kto. Drugi dzień grudnia, godzina 18:55. Za oknem już ciemno, podobnie będzie i na naszej antenie. Piotr Kupicha i zespół Feel. Nowość na miejscu pierwszym.

Był rok 2007. Rozentuzjazmowany tłum w sopockim amfiteatrze w skupieniu oczekiwał pierwszego dźwięku. I wreszcie wybrzmiał... A wraz z nim, w kłębach dymu, na scenę wszedł on. Właściciel jednego z najpiękniejszych głosów w historii muzyki. Jeśli jakiemuś artyście można by przypiąć łatkę "człowiek-legenda", on zasługiwałby na nią jak mało kto. Drugi dzień grudnia, godzina 18:55. Za oknem już ciemno, podobnie będzie i na naszej antenie. Piotr Kupicha i zespół Feel. Nowość na miejscu pierwszym.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2010 6:35 pm przez esceth, łącznie zmieniany 1 raz.
Mimo, że lubię "Enjoya" to dziś po takiej dawce brzmi niezwykle blado.
Depeche Mode +3!
Jeeeee!!!
Głośniki podkręcone a Miecia tańcuje!
Głośniki podkręcone a Miecia tańcuje!
- DarekM
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)
Od razu dwieście "rozmienione" 
- zielonakoniczynka
a co to za DJ? ten co w Tesco puszcza muzę? i dżingle?Kertoip pisze: a Doda? a DJ Tesco?
Ajtek pisze:Pan Piotr wspomniał o Forum, czy mi się śniło?
A teraz Depeche Mode. Czy nie za wysoko?
Wspomniał wspomniał
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
I to jest zdrowe podejście. Ja dla mnie jeszcze jakiś elektro-wstrząs by się przydałkajman pisze:Mimo że tego nagrania chronicznie nie cierpię (jak większości DM) to jednak dobrze, że cioś z tego typu muzyki się uchowało.
-
lady
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
i jeszcze Crazy FrogJaceK pisze:Zapomnieliście o Gummy Bear? Barbie girl? Nie no klasyka!uzi pisze:Po majteczkach w kropeczkisemuś pisze:(...)1. będzie Jesteś Szalona![]()
Dobrze że Feel nie ma w zestawie do głosowania
To jest jeden z tych utworów, który mi wyszarzał trochę przez masowe granie w stacjach radiowych. Głosowałem na inne DM - "In your room" i "Walking in my shoes", ale pewnie "Enjoy..." będzie najwyżej.
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Ha! Enjoy the Silence awansuje
Choć wśród zagranicznych piosenek to mój nr2 (nr1 wybrzmiał przed chwilą)
Choć wśród zagranicznych piosenek to mój nr2 (nr1 wybrzmiał przed chwilą)
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Ale ja nie mówie konkretnie o tym Topie, też mi osobiście się nie podobają pewne piosenki i nie pasują do zestawienia, pewnie przez system głosowania. Chodziło o to, że autor postu do którego się odniosłem sprawiał wrażenie, jakby każda inna muzyka oprucz tej którą on słucha była zła i chciał by była narzucana z góry wszystkim innym.Nivo pisze: Owszem nie znaczy. Ale tutaj mamy do czynienia z bardzo konkretnym gustem, o którym możemy powiedzieć, że jest gorszy (pod względem wszelkich wartości muzycznych!).
Każdy ma spersonalizowane gusta, ale pewien ogólny pogląd na to co ważne wykreował się sam i jest wynikiem docenienia pewnych cech charakteru. Nikt z nas nie krzyczy - "wszystko musi być jak ja powiem".
Ostatnia dziesiątka tez jest świetna zważywszy ze aż 6 utworów dostało ode mnie głosy.
Miejsca 41-50
1. Deep Purple — Child in Time
2. Guns N' Roses — November Rain
3. Led Zeppellin – Kashmir
4. Pink Floyd – Hey You
5. Eagles – Hotel California
6. Wilki — Eli Lama Sabachtani
7. The Beatles - Let it be
8. Pink Floyd — High Hopes
9. The Verve — Bitter Sweet Symphony
10. Depeche Mode – Enjoy the silence
Miejsca 41-50
1. Deep Purple — Child in Time
2. Guns N' Roses — November Rain
3. Led Zeppellin – Kashmir
4. Pink Floyd – Hey You
5. Eagles – Hotel California
6. Wilki — Eli Lama Sabachtani
7. The Beatles - Let it be
8. Pink Floyd — High Hopes
9. The Verve — Bitter Sweet Symphony
10. Depeche Mode – Enjoy the silence
super sie tak słucha, czyż nie?zielonakoniczynka pisze:ok. to Enjoy the Silence rozkręcając dźwięk na maksa
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jako depeszofan uważam, że jakieś 150 miejsc za wysoko ETS. Zieeewam
Zgadzam się tylko czy ktoś podjąłby sie trudnej roli z jakiej niewątpliwie pięknie wywiązał sie Mistrz Piotr Kaczkowski? Nauczyciela i przewodnika wsród gąszczu rożnej muzyki. Ja Panu Piotrowi będę wdzięczny do końca życia , że nauczył mnie słuchać i poszukiwać muzyki. A kto dziś by sie podobnej roli podjął? Zdaje się "publiczne media" maja misję- czy cos takiego?????kajman pisze:To byłaby większa lekcja, bo nie znają jeszcze wielu rzeczy. Jazzrocka, awangardy i wielu innych wykonawców, których nawet jest trudno pod cokolwiek podpiąć.krzysiek83 pisze:Najgorsze jest to, że większości z progresywnych nagrań młodzi nie znają![]()
Trójka ma chyba lekcję do odrobienia.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
O, Lady, witajlady pisze:Tomi pisze:TO KIEDY TEN 16 TOP WSZECH CZASÓW??
Też chciałabym o to zapytać ...