Aktualności (Około) Trójkowe
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Re: Aktualności (Około) Trójkowe
Nie! Chodzi mi tylko o to, że jesli już się podaje jakąs informację to odsyła się do jej zródla (!!!) (Mystic P.) Marna reklama owej drugiej czesci linka 

To do kogo odsyła Trójka?

Ponad 2 tysiące osób dołączyło już do grona Miłośników Trójki zamieszczając swoje zdjęcia w Albumie. Słuchacze Programu III przesłali swoje zdjęcia z wakacji, z domu, w otoczeniu dzieci, przyjaciół a nawet zwierząt domowych.
Te obrazy zainspirowały nas i zachęciły do jeszcze bliższego poznania Państwa. Stąd zrodził się pomysł akcji „Po drugiej stronie Trójki”, w czasie której Paweł Homa będzie odwiedzał wybranych słuchaczy, których zdjęcia możemy oglądać w Albumie Miłośników Trójki.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
No właśnie ! a co z Wami Forowiczami i Forowiczkami ??? Jacyś bierni jesteście.abd3mz pisze: Ponad 2 tysiące osób dołączyło już do grona Miłośników Trójki zamieszczając swoje zdjęcia w Albumie. Słuchacze Programu III przesłali swoje zdjęcia z wakacji, z domu, w otoczeniu dzieci, przyjaciół a nawet zwierząt domowych.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
http://www.wirtualnemedia.pl/article/28 ... rmacja.htm
Nie tylko o Jedynce. Kilka słów o Trójce pada. Nic konkretnego, ale każdy może wyciągnąć coś dla siebie i zinterpretować jak zechce.
Nie tylko o Jedynce. Kilka słów o Trójce pada. Nic konkretnego, ale każdy może wyciągnąć coś dla siebie i zinterpretować jak zechce.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
trochę postraszyłeś mnie tym artykułem, jak w tytule zobaczyłem słowo "playlista"
Ale na szczęście ten akapit mnie uspokoił:
- Koncepcja Magdaleny Jethon (dotycząca Trójki) jest zbieżna z Pana koncepcją?
- Jeszcze nie miałem okazji z Panią dyrektor porozmawiać na temat szczegółów dotyczących koncepcji zarządzania tą anteną. Nie lubię jednak ruszać rzeczy, które w miarę dobrze funkcjonują. Trójka jest radiem, co do którego słuchacz ma pewne zaufanie. Ono tego zaufania nigdy nie zawiodło. To jest radio wielu wspaniałych osobowości. Tu każdą zmianę trzeba bardzo dokładnie przemyśleć. Uważam, że tej antenie trzeba przede wszystkim nie szkodzić. - powiedział Jarosław Hasiński p.o. prezesa Polskiego Radia

Ale na szczęście ten akapit mnie uspokoił:
- Koncepcja Magdaleny Jethon (dotycząca Trójki) jest zbieżna z Pana koncepcją?
- Jeszcze nie miałem okazji z Panią dyrektor porozmawiać na temat szczegółów dotyczących koncepcji zarządzania tą anteną. Nie lubię jednak ruszać rzeczy, które w miarę dobrze funkcjonują. Trójka jest radiem, co do którego słuchacz ma pewne zaufanie. Ono tego zaufania nigdy nie zawiodło. To jest radio wielu wspaniałych osobowości. Tu każdą zmianę trzeba bardzo dokładnie przemyśleć. Uważam, że tej antenie trzeba przede wszystkim nie szkodzić. - powiedział Jarosław Hasiński p.o. prezesa Polskiego Radia
- krzysiek83
Kolejna wrzutka: http://www.wirtualnemedia.pl/article/28 ... eklame.htm
Według szacunków p.o. prezes Polskiego Radia Jarosława Hasińskiego wyrok TK ograniczy przychody Polskiego Radia o blisko 40 procent.
- W praktyce to musiałoby oznaczać likwidację nawet trzech programów Polskiego Radia. Oczywiście my się nie poddamy, ale to może źle wróżyć całemu rynkowi medialnemu, ponieważ będziemy agresywniejsi na rynku reklamowym
Ostatnia myśl oznacza postępujące zrywanie z resztkami misji w radiu publicznym??
Wtedy zostanie już tylko z niego nazwa, a treść będzie uszyta na miarę "stargetowanego" słuchacza.
Według szacunków p.o. prezes Polskiego Radia Jarosława Hasińskiego wyrok TK ograniczy przychody Polskiego Radia o blisko 40 procent.
- W praktyce to musiałoby oznaczać likwidację nawet trzech programów Polskiego Radia. Oczywiście my się nie poddamy, ale to może źle wróżyć całemu rynkowi medialnemu, ponieważ będziemy agresywniejsi na rynku reklamowym
Ostatnia myśl oznacza postępujące zrywanie z resztkami misji w radiu publicznym??
Wtedy zostanie już tylko z niego nazwa, a treść będzie uszyta na miarę "stargetowanego" słuchacza.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Słuchałem raz takiego minireportażu o słuchaczu. Nawet spoko. Facet opowiadał, że przehandlował kiedyś winyla "The dark side of the moon" za żółte buty, które potrzebne mu były na randkę. Oczywiście, dziś by go chętnie odzyskał, bo buty miały zły rozmiar i dawno się rozpadłybobby-x pisze:No właśnie ! a co z Wami Forowiczami i Forowiczkami ??? Jacyś bierni jesteście.abd3mz pisze: Ponad 2 tysiące osób dołączyło już do grona Miłośników Trójki zamieszczając swoje zdjęcia w Albumie. Słuchacze Programu III przesłali swoje zdjęcia z wakacji, z domu, w otoczeniu dzieci, przyjaciół a nawet zwierząt domowych.

Dziennikarz Radiowej Trójki, Dariusz Bugalski został uhonorowany wyróżnieniem w kategorii „Depresja – przełamać tabu” za audycję „Trójka pod księżycem”, w ogólnopolskim konkursie dla dziennikarzy. Wyróżnienie zostało przyznane przez Firmę Servier Polska, za zwiększanie społecznej świadomości na temat realnych zagrożeń związanych z depresją.
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=121461
http://www.polskieradio.pl/trojka/aktua ... ?id=121461
- krzysiek83
O cóż ten protest?Gary pisze:Apel w obronie radiowej Trójki
A bo to pierwszy raz

Ha, ha, ha. Faryzeusze....
A Trójka czy pod PO czy pod Pisem jest podobna. Tylko politycznie się przechyla, ale głowna treść pozostaje niezmienna.
Duuuużo gorzej jest z jedynką, która w ostatnich miesiącach została zarżnięta przez politruków bodajże z SLD

- tadzio3
- Kontakt:
Tu też trochę o tym.
http://www.wirtualnemedia.pl/article/29 ... mu_III.htm
I mi się nie podoba to co się dzieje w zarządzie Polskiego Radia. na razie tego nie odczuwamy, ale co to będzie jak nagle zaczna znikać audycje i prowadzący, a radio będzie się rozsypywać. Jednakze mam nadzieję, że tak nigdy sie nie stanie
http://www.wirtualnemedia.pl/article/29 ... mu_III.htm
I mi się nie podoba to co się dzieje w zarządzie Polskiego Radia. na razie tego nie odczuwamy, ale co to będzie jak nagle zaczna znikać audycje i prowadzący, a radio będzie się rozsypywać. Jednakze mam nadzieję, że tak nigdy sie nie stanie
- krzysiek83
EDIT: Gapa ze mnie...
Mentalność Kalego...
Chyba sedno artykułu to ten cytat: Prezes zastanawia się także, czy działania, tj. poniedziałkowy list, nie mają przypadkiem za zadanie zapewnić "niektórym osobom" stabilnej pracy. Hasiński nie chce jednak powiedzieć kogo ma na myśli.
Mentalność Kalego...
Chyba sedno artykułu to ten cytat: Prezes zastanawia się także, czy działania, tj. poniedziałkowy list, nie mają przypadkiem za zadanie zapewnić "niektórym osobom" stabilnej pracy. Hasiński nie chce jednak powiedzieć kogo ma na myśli.
Ostatnio zmieniony śr lis 25, 2009 11:37 am przez krzysiek83, łącznie zmieniany 1 raz.
Link wyżej. 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Nieco ponad pół roku temu taką stabilną pracę też próbowano "komuś" zapewnić, powołując jakieś komitety obrony demokracji itp.krzysiek83 pisze:Chyba sedno artykułu to ten cytat: Prezes zastanawia się także, czy działania, tj. poniedziałkowy list, nie mają przypadkiem za zadanie zapewnić "niektórym osobom" stabilnej pracy. Hasiński nie chce jednak powiedzieć kogo ma na myśli.

- Robert
- Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984
krzysiek83 pisze:EDIT: Gapa ze mnie...
Mentalność Kalego...

Dla mnie sednem jest ochrona jakości Programu Trzeciego i w trosce o nią powstał ten apel , a nie polityczne i personalne uprzedzenia , które przebijają z Twoich postów... Nic nie musi się wydarzyć , ale ważna jest sama myśl , która przyświeca autorom...
Nie wytrzymałem i musiałem napisać jak ktoś dowolnie żongluje i interpretuje sens takich listów...
- krzysiek83
To daje do myślenia 
Od razu widać komu bliżej do jakiej opcji politycznej, a nie że leży mu dobro Polskiego Radia na sercu... Uważam jednak, że jeśli teraz ktoś broni własną piersią "pewnych osób", to niestety ma dziwne intencje. A Trójka jest dla nich kolejnym frontem walki... Śmieszą mnie swoją drogą wszelkie listy napuszonych artystów i "autorytetów". Bez względu na poruszany w nich temat.

Od razu widać komu bliżej do jakiej opcji politycznej, a nie że leży mu dobro Polskiego Radia na sercu... Uważam jednak, że jeśli teraz ktoś broni własną piersią "pewnych osób", to niestety ma dziwne intencje. A Trójka jest dla nich kolejnym frontem walki... Śmieszą mnie swoją drogą wszelkie listy napuszonych artystów i "autorytetów". Bez względu na poruszany w nich temat.
- Żywiołak…na żywo!
Koncert nietuzinkowego zespołu Żywiołak już w niedzielę, 29 listopada. Szalonej mieszanki różnych stylów muzycznych będzie można posłuchać – transmisja na antenie o 20.05. Ale muzyków Żywiołaka także zobaczymy w akcji, dzięki transmisji wideo na stronie internetowej Trójki.
- W poniedziałek 30 listopada w Trójce rusza nowy konkurs „O nich mówił świat”, w którym można wygrać Suzuki SX4.
Koncert nietuzinkowego zespołu Żywiołak już w niedzielę, 29 listopada. Szalonej mieszanki różnych stylów muzycznych będzie można posłuchać – transmisja na antenie o 20.05. Ale muzyków Żywiołaka także zobaczymy w akcji, dzięki transmisji wideo na stronie internetowej Trójki.
- W poniedziałek 30 listopada w Trójce rusza nowy konkurs „O nich mówił świat”, w którym można wygrać Suzuki SX4.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Dzisiaj Piotr Stelmach ogłosił plebiscyt na najlepszą piosenkę Myslovitz. Wysyłamy po 5 propozycji na odpowiednie adresy (357 lub piotr.stelmach), a za 2 tygodnie wybrzmi cała 20. Super
Nie będę ukrywał, że zależy mi na wysokiej pozycji 'Chciałbym umrzeć z miłości' zapewne wtedy szybciej przebiłaby się do Topu.

- krzysiek83
Świetny koncertabd3mz pisze: Koncert nietuzinkowego zespołu Żywiołak już w niedzielę, 29 listopada. Szalonej mieszanki różnych stylów muzycznych będzie można posłuchać – transmisja na antenie o 20.05. Ale muzyków Żywiołaka także zobaczymy w akcji, dzięki transmisji wideo na stronie internetowej Trójki.

Przed chwilą Baron zapowiedział kolejną płytę związaną z listą. Ma być 20 utworów, w tym jeden specjalny.
Tutaj więcej o tym.grzes pisze:Przed chwilą Baron zapowiedział kolejną płytę związaną z listą. Ma być 20 utworów, w tym jeden specjalny.
PS. Zastanawiam się dlaczego akurat "Chenko" jest bonusem na tym albumie. Same nowe i taki świetny staruch, który przykrywa swoim blaskiem te wcześniej wspomniane.
Tak, to już ukazało się na kilku składankach ze znakiem Trójki. Myślę, że głównym powodem jest otrzymanie nieodpłatnego prawa do tego nagrania przez Piotra Kaczkowskiego. Pisał kiedyś o tym we wkładce firmowanej Jego nazwiskiem płyty Mini Max. Dlatego w dzisiejszych, kulawych finansowo czasach Polskiego Radia korzystają z tego gestu na maxa.Gary pisze:PS. Zastanawiam się dlaczego akurat "Chenko" jest bonusem na tym albumie. Same nowe i taki świetny staruch, który przykrywa swoim blaskiem te wcześniej wspomniane.

- krzysiek83
Czy jest przewidziane jakieś wspomnienie na antenie Trójki w formie audycji o zmarłym przed dziesięcioma laty red.T. Beksińskim?
Teraz Rock - pismo, w którym pisał o nim nie zapomniało.
A Trójka...? Mam nadzieję, że świąteczny okres kojarzący się ogółowi ludzkości z prezentami, bombkami oraz obżarstwem (w wypadku słuchaczy Trójki także zacnymi licytacjami
) nie przysłonił Osobom Odpowiedzialnym za ramówkę tej rocznicy.
Teraz Rock - pismo, w którym pisał o nim nie zapomniało.
A Trójka...? Mam nadzieję, że świąteczny okres kojarzący się ogółowi ludzkości z prezentami, bombkami oraz obżarstwem (w wypadku słuchaczy Trójki także zacnymi licytacjami