kajman pisze:Akurat chodzi chyba tylko (a przynajmniej przede wszystkim o ten wątek). A w moim odczuciu ten wątek jest odpowiednikiem czatu i właśnie tutaj takie wypowiedzi są jak najbardziej na miejscu (i te negatywne i te pozytywne).
O to to. Posty są pisane na szybko, w czasie trwania danej piosenki. Raczej się nie analizuje utworu, co w nim fajne a co mniej. Takie szybkie wyrażenie zwięzłej opinii - i myślę że nikt jakoś w tym nie przesadza.
Całego rodzeństwa. A z tych, co całkiem zamilkli to np. też mary boleśnie nie ma. A wiele osób pojawia się tu raczej od święta (Robinson, Robert, mateusz15, nawet bear, martyr i miszon).
Piotr pisze:Ale juz niewiele brakuje, zeby bylo tak jak wszedzie.
W jednym wątku na tydzień. Nie ma czasu, żeby się rozpisywać dokładniej. Gdyby lista trwała cztery (albo jeszcze lepiej pięć) godziny, a wszystkie utwory były w całości, to można byłoby pisać bardziej rozbudowane opinie.
FOXD pisze:A jak chcesz mieć fajnie, miło i tylko przyjemnie, to może zmień formułę tego forum. Moim zdaniem nikt tu nie przesadza ze swoimi opiniami i są one wyważone mimo wszystko. Sugerowanie, że ktoś ma się tak a nie inaczej wypowiadać, jest sporym nadużyciem.
Nic nie będę zmieniał, i pozwolisz, że zachowam swoją ocenę, tak jak uszanuję Twoje zdanie -- bo z nim się zgadzam. Moje ocena dotyczyła wybranych postów, nie zawsze przemyślanych, czasami z rynsztokowymi epitetami. Ale to tez element naszej kultury! Tylko czy chcę to tolerować? Mam wątpliwości.
Widzę, że dyskusja dziś nawet bardziej gorąca niż zwykle Wrzucę zatem i moje dwa grosze.
kamil_snk pisze:Mi się akcja podoba jako taka odmiana - ot po prostu komentujemy tutaj co tydzień, w podobnym tonie od lat, a tu raz będzie inaczej.
Widzisz, ten "podobny ton komentarzy", o którym piszesz faktycznie trwa tu od kilku lat, ale nieco wcześniej tak nie było. Pamiętam na forum fajne dyskusje dotyczące prezentowanej na liście muzyki, opinie o naszych muzycznych faworytach, a nawet różne śmieszne wątki poniekąd off-topicowe, dla których też tu miejsce bywało. Czasami oczywiście się trochę ponarzekało, ale jakoś tak bez przesady. Niestety w pewnym momencie ton komentarzy zaczął się zmieniać, pojawiło się coraz to więcej opinii obraźliwych i sporo tak zwanego "hejtowania". Przyznam szczerze, że był to jeden z głównych powodów, dla których odpuściłem sobie cotygodniowe komentowanie listy na forum. Pomysł naszego administratora utwierdza mnie w przekonaniu, że w mojej opinii nie jestem osamotniony. Choć może zamiast jednorazowej akcji banowania przydałoby się wypracować tutaj jakiś regulamin z zasadami kulturalnego komentowania?
krzysiek83 pisze:Cześć. Dobre to riverside z dobrej płyty. Wyprzedziło mniej dobrego Stevena, od którego na ostatniej płycie są jeszcze lepsze kawałki. Więcej takiej muzyki to i optymizm będzie łatwiej wykrzesać
Cześć Krzysiek A jak tam Twoje zapatrywania co do zlotu, jak już tak pytam...
FOXD pisze:A jak chcesz mieć fajnie, miło i tylko przyjemnie, to może zmień formułę tego forum. Moim zdaniem nikt tu nie przesadza ze swoimi opiniami i są one wyważone mimo wszystko. Sugerowanie, że ktoś ma się tak a nie inaczej wypowiadać, jest sporym nadużyciem.
Nic nie będę zmieniał, i pozwolisz, że zachowam swoją ocenę, tak jak uszanuję Twoje zdanie -- bo z nim się zgadzam. Moje ocena dotyczyła wybranych postów, nie zawsze przemyślanych, czasami z rynsztokowymi epitetami. Ale to tez element naszej kultury! Tylko czy chcę to tolerować? Mam wątpliwości.
Prawdę powiedziawszy, to jak tu jestem, to jeszcze nie natrafiłem na "rynsztokowe epitety" z czyjejkolwiek strony. Być może moja wrażliwość jest inna niż Twoja, stąd ta różnica. Bez względu jednak na wrażliwość moją, czy innych, nie trawie przesady. A dzisiaj takowa się wkradła w wypowiedziach wielu.
Ostatnio zmieniony pt kwie 12, 2013 9:22 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Metalica w dół,najdłużej na liście.dzisiejsza pierwsza trójka 3.cześlaw śpiewa i mela koteluk 2.depeche mode- soothe my soul 1.depeche mode-heaven . Tosą moje typy,ajakie są wasze
Spotrzeżenia Jopkologa pokrywają się jak widzę ze spotrzeżeniami innych weteranów forum.
Mnie tam najbardziej się podobało, jak ocenianie czy coś jest fajne czy nie, czy spada czy nie, było tylko tłem dla innych rozważań o muzyce, czy nawet nie o niej. Czasami jeszcze takie coś się zdarza, ale rzadko.
Mam nadzieję, że szybko pojawi się nowa płyta Metalliki. Zanim calkiem ich znielubię za kowery. Na nowej płycie z pewnością będą wartościowe utwory na które będę często glosował.