i już chyba nikt nie ma szans by mieć w top10 więcej niż jeden utwór, więc Dżem już jest zwycięzcątadzio3 pisze:Ale za to dwa Dżemy w top 10

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
i już chyba nikt nie ma szans by mieć w top10 więcej niż jeden utwór, więc Dżem już jest zwycięzcątadzio3 pisze:Ale za to dwa Dżemy w top 10
o zachwyt nad kimś o przeciwnej płciMash pisze:"Byłaś mi jak prześliczna nimfa,
Co się przegląda nad tafli wodą"
Ktoś mi powie, o co tutaj chodzi?
Ja popieram ;]uzi pisze:przekleństwa, dość 'raperski' styl wykonania... a gdybym tak zgłosiła do zestawu Afro, Fisza albo O.S.T.R.ego, to by mnie nikt nie poparł.trudno.
![]()
Jeszcze Niemen ma szansę.bear pisze:i już chyba nikt nie ma szans by mieć w top10 więcej niż jeden utwór, więc Dżem już jest zwycięzcątadzio3 pisze:Ale za to dwa Dżemy w top 10
Kazik twierdził, że "Spalam się" to pierwszy polski hip-hop.uzi pisze:przekleństwa, dość 'raperski' styl wykonania... a gdybym tak zgłosiła do zestawu Afro, Fisza albo O.S.T.R.ego, to by mnie nikt nie poparł.trudno.
Kazik ma fory, bo jest Kazikiem.
ten Leszek to akurat zupełnie inna liga wkurzania.dyl.sowizdrzal pisze:Tym "mało co" jest na przykład pewien Leszek.
skoro "mało co", to nie da się zbyt dużo wymienić.krzysiek83 pisze:Oj więcej tego "mało co" można naliczyć
Póki co, wymieni przez Ciebie wykonawcy nie zrobili jeszcze nic, co by znało choćby 1/10 Polski. Jak zrobią, na pewno Cię poprę (O.S.T.R.-a baardzo cenię i lubię kilka jego kawałków)uzi pisze:przekleństwa, dość 'raperski' styl wykonania... a gdybym tak zgłosiła do zestawu Afro, Fisza albo O.S.T.R.ego, to by mnie nikt nie poparł.trudno.
Nic z tego - będzie dwa razy Ciechowski, idę o zakład (chociaż raz z Republiką, raz solo).bear pisze:i już chyba nikt nie ma szans by mieć w top10 więcej niż jeden utwór, więc Dżem już jest zwycięzcą
I Niemen, oczywista. Nie powiem, żeby dwa Czesie w 10 specjalnie mnie cieszyły, ale co zrobić. Lepsze to, niż dwa rzępolenia Comy w 20.dyl.sowizdrzal pisze:Nic z tego - będzie dwa razy Ciechowski, idę o zakład (chociaż raz z Republiką, raz solo).bear pisze:i już chyba nikt nie ma szans by mieć w top10 więcej niż jeden utwór, więc Dżem już jest zwycięzcą
1/10 Polski to nie słyszało na pewno Comy, Lao Che i pewnie paru kawałków z setki innych wykonawców. A w zestawie naprawdę było sporo wynalazków.Neo01 pisze:Póki co, wymieni przez Ciebie wykonawcy nie zrobili jeszcze nic, co by znało choćby 1/10 Polski. Jak zrobią, na pewno Cię poprę (O.S.T.R.-a baardzo cenię i lubię kilka jego kawałków)uzi pisze:przekleństwa, dość 'raperski' styl wykonania... a gdybym tak zgłosiła do zestawu Afro, Fisza albo O.S.T.R.ego, to by mnie nikt nie poparł.trudno.
rzeczywiście, uciekło mi to gdzieś.dyl.sowizdrzal pisze: Nic z tego - będzie dwa razy Ciechowski, idę o zakład (chociaż raz z Republiką, raz solo).
I ponownie się potwierdza kto jest tym zespołem wszech czasówbear pisze:i już chyba nikt nie ma szans by mieć w top10 więcej niż jeden utwór, więc Dżem już jest zwycięzcątadzio3 pisze:Ale za to dwa Dżemy w top 10
Bardzo dziękuje.Robinson pisze:Została jeszcze dycha:
30 35 2 Kazik na Żywo - CELINA
29 29 2 Dżem - SEN O VICTORII
28 38 2 Obywatel G.C. - TAK ... TAK ... TO JA
27 42 2 Hey & Edyta Bartosiewicz - MOJA I TWOJA NADZIEJA
26 14 2 Marek Grechuta - KOROWÓD
25 17 2 Czesław Niemen - BEMA PAMIĘCI ŻAŁOBNY RAPSOD
24 19 2 Jacek Kaczmarski - OBŁAWA
23 27 2 Martyna Jakubowicz - W DOMACH Z BETONU NIE MA WOLNEJ MIŁOŚCI
22 --- 1 Coma - LESZEK ŻUKOWSKI
21 --- 1 Kult - BARANEK
20 23 2 Budka Suflera - JOLKA, JOLKA PAMIĘTASZ
19 31 2 Hey - TEKSAŃSKI
18 7 2 Kult - POLSKA
17 --- 1 Jacek Kaczmarski, Przemysław Gintrowski, Zbigniew Łapiński - MURY
16 --- 1 Coma - SPADAM
15 8 2 Myslovitz - DŁUGOŚĆ DŹWIĘKU SAMOTNOŚCI
14 32 2 Daab - W MOIM OGRODZIE
13 6 2 Kult - DO ANI
12 15 2 Dżem - WEHIKUŁ CZASU
11 16 2 Kazik - 12 GROSZY
Leszka też nie wszyscy. nawet zacni słuchacze i forowicze lp3. a zaszedł przerażająco wysoko. dziwne.Neo01 pisze:Póki co, wymieni przez Ciebie wykonawcy nie zrobili jeszcze nic, co by znało choćby 1/10 Polski.
Chodziło mi tu akurat o Kazika, który jest bardzo popularny, a tamci wykonawcy jednak niszowi. Natomiast Lao Che i Coma to z pewnością awangarda jeśli chodzi o muzykę rockową tego 10-lecia, więc nie mogło ich zabraknąć (w tym liczne nagrody tzw. branży, także jej bardziej niszowej części - wyróżnienie Lao Che przez "Politykę" i TVP Kultura)słoik pisze: 1/10 Polski to nie słyszało na pewno Comy, Lao Che i pewnie paru kawałków z setki innych wykonawców. A w zestawie naprawdę było sporo wynalazków.
I pisze ciekawsze teksty... Afro to akurat nie może narzekać - promowane było ogromnie w Trójce (ciekawe dlaczego... nieładnie).uzi pisze:przekleństwa, dość 'raperski' styl wykonania... a gdybym tak zgłosiła do zestawu Afro, Fisza albo O.S.T.R.ego, to by mnie nikt nie poparł.trudno.
![]()
Wypluj to! I tak denerwuję się co mogło wypaść, a kolejnej nowości nie zniósł bymGary pisze:Coś czuję, że może być jeszcze jedna nowość. Może "Chomiczówka"?
Uzi, nie Ci słuchacze. My lubimy Kazika, Leszka i tym podobnychuzi pisze:Leszka też nie wszyscy. nawet zacni słuchacze i forowicze lp3. a zaszedł przerażająco wysoko. dziwne.
ja nie mówię nawet o tym, żeby się wymienione zespoły znalazły w Topie, ale sam zestaw - tam też jest wiele utworów, których mnóstwo ludzi nie zna.
A ciekawe, czy by się obruszył jakby Kazik zaśpiewał, że komentowanie Eurowizji to obciach.słoik pisze:Pamiętam jak się Artur Orzech obruszył za tę Muzyczną Jedynkę.
nie powiedziałabym. ile znasz kawałków Afro?krzysiek83 pisze:I pisze ciekawsze teksty...
tym bardziej mogłoby się znaleźć w zestawie do Trójkowego Topu.Afro to akurat nie może narzekać - promowane było ogromnie w Trójce (ciekawe dlaczego... nieładnie).