lady pisze:Oj, tu się zdecydowanie nie zgadzam.
To dla mnie nie nowość. Ale napisałem to dlatego żeby pokazać że każdy coś innego uważa za trójkowe lub nie. Aha i to czy coś pasuje do Trojki niekoniecznie ma coś wspólnego z tym czy to lubię czy nie.
avalon1 pisze:Trzeba to było nawet trochę wcześniej po Knopflerze zrobić...
Jeżeli już to przed Knopflerem, bo on gra cały czas tak samo i to samo.
avalon1 pisze:Uważam że Lista gdzieś skręciła, ...na manowce.
A ja uważam że przeżywa obecnie okres rozkwitu. Wprawdzie jak zawsze są rzeczy słabsze ale te lepsze przeważają zdecydowanie chociaż już mniej niż na początku roku.
adameria pisze:Wybacz, ale w kwestii Lao Che specem nie jesteś
Nie wybaczę, bo akurat nie uważam żebyś Ty był znacznie większym specem był i podejrzewam, że większość ludzi, która na ten utwór głosowała zna ich twórczość znacznie mniej niż ja.
adameria pisze:m.in. za to nawiązanie ludzie tak pokochali ten utwór
Może ale to nie oznacza, że to jest dobre i moje zdanie o tym wtręcie jest równie wartościowe jak Twoje.
avalon1 pisze:W pierwszej 30-tce mamy 6 utworów wyprodukowanych przez te same osoby.
Z czego wynika po pierwsze że jest cenionym producentem a po drugie że producent ma jednak nie aż tak wielki wpływ na kształt utworu skoro są one brzmieniowo tak od siebie różne.
avalon1 pisze:Trójka ostatnimi laty chce być dla wszystkich i to straszny błąd, bo za niedługo będzie dla nikogo.
Swoją drogą jest ciekawe, bo na tym forum zdecydowanie jest więcej opinii, że Trojka jest za bardzo hermetyczna i nie wpuszcza muzyki dla większości odbiorców tylko dla siebie.
adameria pisze:Hej, a może to tzw. światowej muzyce "odbiło"?
Aż tak nie, ale do wielu ciekawych rzeczy Trojka nie dociera lub nie chce prezentować bo nawet jak na nią są zbyt niszowe. A z tego co króluje Trójka stara się wybrać to co najlepsze (albo chociaż nadające się do słuchania) i słuchacze tego jakoś nie kupują.
avalon1 pisze:Polska muzyka była, jest i będzie wtórna względem zagranicznej.
W zdecydowanej większości tak. Ale w tej chwili 99,9% muzyki na świecie jest wtórnej i nic się na to nie poradzi. Ale że jest wtórna nie oznacza, że może być wybitna, a nawet rewelacyjna.
avalon1 pisze:No i tak mamy zalew niewiele wartej rodzimej twórczości, która na wieki z nami nie zostanie bo jest jednosezonowa...
O tym przekonamy się za kilka może nawet za kilkanaście lat.
avalon1 pisze:Co z tego, że w zestawie do głosowani jest sporo dobrego, skoro się tego wcale nie puszcza.
Głosuję co tydzień na takie utwory i góra trafiają do szczęśliwej 13-tki
Część tego na co głosuje też nigdzie nie trafia. A część trafia bardzo wysoko. A mogę Cię zapewnić że cały zestaw przesłuchałem dokładnie kilka razy i wybrałem to co uważałem za najlepsze.
avalon1 pisze:Bo lobby jest gdzieś indziej...
Teoria spiskowa? Ludzie głosują to na co im się podoba i muszę się z tym pogodzić chociaż dla mnie prywatnie takie rzeczy jak Zaklęcię, Pył czy Ja jestem to zwykły kicz.