Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
DEPECHE MODE - Freelove
MYSLOVITZ - Acidland
T. LOVE - Ajrisz
A. M. JOPEK - Na dłoni
RAZ DWA TRZY - Oczy tej małej
ENYA - May It Be
A-HA - Lifelines
GORDON HASKELL - How Wonderful You Are
REPUBLIKA - Śmierć na pięć
HEY - [sic!]
WILKI - Baśka
LIVE - Overcome
COLDPLAY - In My Place
KORA - Nim zakwitnie 1000 róż
JOE COCKER - Never Tear Us Apart
1. RAZ DWA TRZY - Oczy tej małej
2. REPUBLIKA - Śmierć na 5
3. HEY - [sic!]
4. MYSLOVITZ - Acidland
5. ANNA MARIA JOPEK - Na dłoni
6. P.O.D. - Youth Of The Nation
7. WILKI - Baśka
8. COLDPLAY - In My Place
9. GORDON HASKELL - How Wonderful You Are
10. TORI AMOS - A Sorta Fairytale
11. EDYTA BARTOSIEWICZ - Niewinność
12. T. LOVE - Ajrisz
13. EVA CASSIDY - Time After Time
14. LECH JANERKA - Wieje
15. KORA - Nim zakwitnie 1000 róż
Witam,
nie widziałem na tym forum żeby ktoś udostępniał nagrania z tych płyt. Sam natknąłem się na nie przeglądając jakieś forum. Postanowiłem więc jest tutaj wrzucić:
[dalszą część postu usunięto... chyba wiadomo z jakich względów. Proszę nie powtarzać tego typu praktyk. Administrator]
OK, więcej się to nie powtórzy. Przepraszam i przyznaje się do błędu - to było nie w porządku z mojej strony, że przekopiowałem te linki na to forum.
Ostatnio zmieniony pt mar 30, 2007 11:47 pm przez dominik_fi, łącznie zmieniany 2 razy.
DEPECHE MODE - Freelove
HEY - [sic!]
NICKELBACK - How You Remind Me
REPUBLIKA - Śmierć na pięć
P.O.D. - Youth Of The Nation
T. LOVE - Ajrisz
A-HA - Forever Not Yours
WILKI - Urke
THE CRANBERRIES - Time Is Ticking Out
SOYKA - Życie to krótki sen
LIVE - Overcome
EWA BEM - Mówię tak, myślę nie
GORDON HASKELL - How Wonderful You Are
GRZEGORZ TURNAU - Liryka, liryka
VANESSA CARLTON - A Thousand Miles
Nie bedzie to na pewno jedna z moich ulubionych plyt, choc jest kilka rzeczych ktore lubie, a nawet bardzo lubie ("Freelove", "Youth Of The Nation" najbardziej). "How You Remind Me" - nie znosze tego tworu. W dodatku kilka kawalkow wywalilem na roznych etapach tworzenia mojego zestawu-typu. No ale to pewnie kazdy tak ma. Wyniki typowania powinny byc wczesnym popoludniem.
Typowalo 12 osob (rekord).
Wyniki przedstawiaja sie tak:
DEPECHE MODE - Freelove (4: decadent, Tomekk, mr.pusiak, Martyr)
HEY - [sic!] (6: decadent, Tomekk, Miszon, ku3a, Martyr, Robinson)
NICKELBACK - How You Remind Me (4: decadent, mr.pusiak, Miszon, stavanger)
REPUBLIKA - Śmierć na pięć (12: decadent, Taataah, JC, Gary, Tomekk, mr.pusiak, Miszon, jotem3, ku3a, stavanger, Martyr, Robinson)
P.O.D. - Youth Of The Nation (2: decadent, Robinson)
T. LOVE - Ajrisz (9: decadent, Taataah, Gary, mr.pusiak, Miszon, jotem3, ku3a, Martyr, Robinson)
A-HA - Forever Not Yours (3: Gary, mr.pusiak, ku3a)
WILKI - Urke (1: decadent)
THE CRANBERRIES - Time Is Ticking Out (0)
SOYKA - Życie to krótki sen (1: decadent)
LIVE - Overcome (4: decadent, Miszon, ku3a, Martyr)
EWA BEM - Mówię tak, myślę nie (0)
GORDON HASKELL - How Wonderful You Are (12: decadent, Taataah, JC, Gary, Tomekk, mr.pusiak, Miszon, jotem3, ku3a, stavanger, Martyr, Robinson)
GRZEGORZ TURNAU - Liryka, liryka (1: Miszon)
VANESSA CARLTON - A Thousand Miles (2: Tomekk, Miszon)
Tak wiec zdecydowanym zwyciezca zostaje decadent! Wielkie brawa!!
Jak widac wszyscy odgadlismy Republike i, co jest mala niespodzianka, Gordona Haskella.
Punktacja po trzech kolejkach ("N" oznacza, ze sie nie wzielo udzialu w danej kolejce):
Wiedziałem, że Marek ma trochę gustu i nie da niestrawialnej "Baśki" Z drugiej strony miałem nadzieję na Noir Desir, bo ich piosenka jest naprawdę bardzo ładna i bardziej wysublimowana od np. Vanessy Carlton.
Wiedziałem, że Marek ma trochę gustu i nie da niestrawialnej "Baśki" Z drugiej strony miałem nadzieję na Noir Desir, bo ich piosenka jest naprawdę bardzo ładna i bardziej wysublimowana od np. Vanessy Carlton.
ja na przyklad sie ciesze ze jest Vanessa Carlton chociaz juz wiecej chyba nic nie nagrala, a szkoda bo uzdolniona jest
dominik_fi pisze:A o co chodzi niewolno umieszczać linków?
Co ma do tego admin?
Przeglądałem regulamin, ale może czegoś nie pamiętam - możesz napisać o co chodzi?
to nie chodzi o regulamin a o logikę i szczyptę przyzwoitości!
często wysyłamy do Marka Niedźwieckiego maile aby reklamował to forum na lp3 - co udało sie najlepiej w czasie topu wszechczsów. Teraz może np. zapowiedzieć :
dzień dobry wieczór. 7 milionów po 19. Zapraszam do słuchania lp3 i przeglądania forum.lp3.pl, z którego za darmo możecie Państwo ściągnąć sobie wszystkie utwory z kolekcji 25-lecia. To forum zaprzyjaźnione i są tam sami fani lp3, więc ciągnijcie słuchacze i słuchawki, zamiast zakupić w kiosku za 19.90.
myslę że to jest nie zla reklama dla forum...
Wydaje mi się że są pewne granice których raczej się nie przekracza. Na stronie Kasi Groniec ktoś zapytał o mp3 z jakimś utworem, poprosił o link i ...już go tam nie było widać. ban i już! Z kolei ja na forum Renaty Przemyk dostałem link do Jej piosenki, NIEPUBLIKOWANEJ - jest chyba pewna różnica?
Jeśli się mylę to może ktoś mi to mgłby wytłumaczyć? Bardzo proszę.
Co ma do tego admin?
Przeglądałem regulamin, ale może czegoś nie pamiętam - możesz napisać o co chodzi?
często wysyłamy do Marka Niedźwieckiego maile aby reklamował to forum na lp3 - co udało sie najlepiej w czasie topu wszechczsów. Teraz może np. zapowiedzieć :
dzień dobry wieczór. 7 milionów po 19. Zapraszam do słuchania lp3 i przeglądania forum.lp3.pl, z którego za darmo możecie Państwo ściągnąć sobie wszystkie utwory z kolekcji 25-lecia. To forum zaprzyjaźnione i są tam sami fani lp3, więc ciągnijcie słuchacze i słuchawki, zamiast zakupić w kiosku za 19.90.
Wydaje mi się że są pewne granice których raczej się nie przekracza. Na stronie Kasi Groniec ktoś zapytał o mp3 z jakimś utworem, poprosił o link i ...już go tam nie było widać. ban i już! Z kolei ja na forum Renaty Przemyk dostałem link do Jej piosenki, NIEPUBLIKOWANEJ - jest chyba pewna różnica?
Zgadzam się z tym co napisał Yacy. Jeszcze jak chodzi o trudno dostępne piosenki..... to jestem w stanie zrozumieć...... pomoc w znalezieniu, podpowiedź jak szukać...... ale zamieszczać całe pliki z płyt powszechnie dostępnych, na ogólniedostępnych forach????? Polecam lekturę przepisów prawa autorskiego.
ku3a pisze:
THE CRANBERRIES - Time Is Ticking Out (0)
- ach, szkoda, pod sam koniec odrzuciłem...
ku3a pisze:EWA BEM - Mówię tak, myślę nie (0)
- to akurat największy babol w zestawie. Zdaję się, że wszyscy bardzo nie chcieli, żeby to było i dlatego nikt tak nie typował .
ku3a pisze:Punktacja tego tygodnia:
Mógłbyś przypomnieć, na czym polega ta klasyfikacja (55,50 itp.)? Bo wygląda mi na to, że dostałem 12 punktów za Haskella, a 1 za Turnaua. A powinno być chyba odwrotnie, czyli jeśli wszyscy zgadli, to mało punktów się dostaje, a jeśli nikt prawie, to dużo. Bo przecież trudniej zgadnąć w pojedynkę, niż w 12 osób...
ku3a pisze:Jak widac wszyscy odgadlismy Republike i, co jest mala niespodzianka, Gordona Haskella.
Wygląa na to, że jednak jest to niespodzianka tylko dla ciebie, bo skoro wszyscy siętego spodziewali, to chyba nie jest to dla nich niespodzianka .
Co ma do tego admin?
Zgadzam się z tym co napisał Yacy. Jeszcze jak chodzi o trudno dostępne piosenki..... to jestem w stanie zrozumieć...... pomoc w znalezieniu, podpowiedź jak szukać...... ale zamieszczać całe pliki z płyt powszechnie dostępnych, na ogólniedostępnych forach????? Polecam lekturę przepisów prawa autorskiego.
Ja tych płyt nie zgrywałem skopiowałem tylko w to miejsce linki z innego forum.
I ja również polecam lekturę przepisów prawa autorskiego o ile dobrze pamiętam to jest tam napisane coś o udostępnianiu nagrań że jest to karalne natomiast nic o pobieraniu niema, tak więc pobieranie nie jest zabronione. Ja tych płyta nie posiadam więc nie złamałem prawa podając te linki.
czas na typowanie 2003 ( odnosząc sie do linków - od groma jest mulo-tornentpodobnych stronek jak ktoś koniecznie chce to niech szuka bo umieszczenie ich tutaj jest niepotrzebne i nieeleganckie)
2003 wg taataah:
ARCHIVE - Again
MAREK GRECHUTA & MYSLOVITZ - Kraków
BORYSEWICZ & KUKIZ - Bo tutaj jest jak jest
BLUE CAFE - You May Be In Love
RAZ DWA TRZY - Trudno nie wierzyć w nic
ANNA MARIA JOPEK & PAT METHENY - Tam, gdzie nie sięga wzrok
KAYAH - Testosteron
ANITA LIPNICKA & JOHN PORTER - Bones Of Love
HEY - Muka!
KORA - Wyjątkowo zimny maj
DIDO - White Flag
NORAH JONES - Don't Know Why
THE RASMUS - In The Shadows
ANNA MARIA JOPEK - Małe dzieci po to są
OUTKAST - Hey Ya!
1. RAZ DWA TRZY - Trudno nie wierzyć w nic
2. MAREK GRECHUTA & MYSLOVITZ - Kraków
3. ARCHIVE - Again
4. JAN BORYSEWICZ & PAWEŁ KUKIZ - Bo tutaj jest jak jest
5. EVANESCENCE - Bring Me To Life
6. THE RASMUS - In The Shadows
7. KAYAH - Testosteron
8. NORAH JONES - Don't Know Why
9. DIDO - White Flag
10. BLUE CAFE - You May Be In Love
11. REAMONN - Star
12. RENATA PRZEMYK & KASIA NOSOWSKA - Kochana
13. ANITA LIPNICKA & JOHN PORTER - Bones Of Love
14. ROBBIE WILLIAMS - Me And My Monkey
15. PLACEBO - The Bitter End
01. Borysewicz i Kukiz - Bo tutaj jest jak jest 02. Starsailor - Silence is easy 03. Blue Cafe - You may be in love
04. Raz Dwa Trzy - Trudno nie wierzyć w nic 05. Kayah - Testosteron
06. The Rasmus - In the shadows
07. Travis - Re-offender
08. Marek Grechuta i Myslovitz - Kraków 09. Reamonn - Star
10. Renata Przemyk i Kasia Nosowska - Kochana
11. Pudelsi - Uważaj na niego
12. Moloko - Familiar feelings
13. Goya - Kawałek po kawałku
14. eM - Tramwaje jak komety
15. Simply Red - Sunrise
Ostatnio zmieniony ndz kwie 01, 2007 12:53 am przez JC, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Reamonn - Star
2. Borysewicz & Kukiz - Bo tutaj jest jak jest
3. Kayah - Testosteron
4. Raz, dwa, trzy - Trudno nie wierzyć w nic
5. Anna Maria Jopek - Tam, gdzie nie sięga wzrok
6. Coldplay - The Scientist
7. Blue Cafe - You may be in love
8. Robbie Williams - Feel
9. Tori Amos - A sorta fairytale
10. Evanescence - Bring me to life
11. Reni Jusis - Kiedyś cię znajde
12. Blur - Out of time