Zdążyłam to jeszcze przeczytać... Pożałujesz, ty mały szklany kruchy i bezbronny.słoik pisze:ech< ta wszechobecna miniaturyzacja< na księżycu wszak grawitacja niewielka>grawitacja pisze:Spływam na Księżyc. Kolorowych.
1561 - 30.12.2011 (Marek Niedźwiecki)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
Re: 1561 - 30.12.2011 (Marek Niedźwiecki)
Kolorowych< czarodziejko z księżyca>grawitacja pisze:Spływam na Księżyc. Kolorowych.
Dobranocki!
Do napisania w niedzielę 

- DarekM
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)
Ostatnie notowanie w roku przyniosło pewne zmiany w podsumowaniu roku. W pierwszej trzydziestce nastąpiła zamiana utworów na miejscach 1-2 (udał się Zamach na Adele), 5-6 (Luxtorpeda wyprzedziła Pyro), Gotye z m. 15 awansował na m. 12 (wyprzedzając Zakopowera, Foo Fighters i Uberlin), Jane's Addicton z m. 22 na m. 19 (za plecami Stirwater, Hurts i kosmiczna Florencja) a Coldplay awansował o 5 oczek do pierwszej "20" (poza Stirwater, Hurts i kosmiczną Florencją wyprzedził Guano Apes 'Oh What a Night' oraz Mieszkam w Polsce Kultu).
W bieżącym zestawieniu mamy cztery dublety: Adele, Florencja, Nosowska i Red Box.
W bieżącym zestawieniu mamy cztery dublety: Adele, Florencja, Nosowska i Red Box.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Tak się zastanawiam, czy takie sukcesy Red Box w tym roku na Liście przełożą się na TW? Bo dolne stany pierwszej setki powinny być, ale czy coś więcej?
- Miszon
- Kontakt:
A raczej na 8:45, żeby jeszcze przygotować sobie śniadanko, zeszycik i stanowisko do spokojnego (a raczej niespokojnegoGary pisze:Do siego roku wszystkim!![]()
I oczywiście nastawiamy budziki w niedzielę na 8.59 i słuchamy!![]()

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Uwielbiam Adelę, ale dziś po raz pierwszy nie cieszę się z jej pierwszego miejsca.

O rany, to ktoś jeszcze pisze listy do zeszycików? Miło. Ja już tylko czasem wklepuję, i to raczej do komórki niż na papier, co mi się podobało w danym dniu do mojej listy cotygodniowej. W przypadku topu takie coś nie wchodzi w gręMiszon pisze:A raczej na 8:45, żeby jeszcze przygotować sobie śniadanko, zeszycik i stanowisko do spokojnego (a raczej niespokojnego) słuchania
.

Oby tylko to było CZENKO lub ew. For America, ale niekoniecznie ZNAK albo HURAGAN.Miszon pisze:Tak się zastanawiam, czy takie sukcesy Red Box w tym roku na Liście przełożą się na TW? Bo dolne stany pierwszej setki powinny być, ale czy coś więcej?

- Miszon
- Kontakt:
Listy nie, ale Topy takprz_rulez pisze:O rany, to ktoś jeszcze pisze listy do zeszycików? Miło.

Szczerze mówiąc - jedynie to pierwsze brałem pod uwagę oczywiście! Drugie szans nie ma, a tych dwóch ostatnich to nawet nie pamiętałem, że w zestawie są (jeśli są).Gary pisze:Oby tylko to było CZENKO lub ew. For America, ale niekoniecznie ZNAK albo HURAGAN.
wrrreszciesk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 1 | 2 | 5 | +1 | Someone Like You (live) - Adele | ZG |

- Zawiesina
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
- Kontakt:
Pewnie się niektórym narażę, ale...
Średnio mi się podobały piątkowe zabiegi red. Barona, które miały na celu podburzenie ludu Trójkowego do strącenia ze szczytu Somebody That I Used To Know. Jakoś (chyba) nigdy wcześniej w eLPeTrójce nie była grana piosenka z drugiego miejsca (z adnotacją, że jest piękna i wzruszająca). I jakoś nigdy panowie Zmiennicy nie podawali w tej audycji pierwszej dziesiątki ostatniego notowania. Tymczasem red. Baron wymienił z wykonawcy i tytułu piosenki z miejsc 10-2, dodając "A na pierwszym to wiadomo co". To trochę taki sygnał pod tytułem: "Ludzie, macie dziewięć ładnych piosenek do głosowania, ale głosowanie na tę z pierwszego miejsca to sobie raczej darujcie".
Nie jestem takimi akcjami zachwycony nie tylko dlatego, że mogą w jakimś małym stopniu wpływać na kształt listy. Ale również dlatego, że kibicowałem Gotye, by pobił rekord grupy Queen w liczbie tygodni na szczycie. Wolę bowiem taką oto sytuację, że ludzie głosują na piosenkę, ponieważ im się ona podoba niż taką oto sytuację, że ludzie głosują na dość średnią piosenkę, ponieważ jej wykonawca przed chwilą umarł. Chociaż sam na Gotye nigdy nie głosowałem i raczej nie zamierzam.
Coś czuję, że i tak za tydzień Gotye znów będzie na pierwszym.

Średnio mi się podobały piątkowe zabiegi red. Barona, które miały na celu podburzenie ludu Trójkowego do strącenia ze szczytu Somebody That I Used To Know. Jakoś (chyba) nigdy wcześniej w eLPeTrójce nie była grana piosenka z drugiego miejsca (z adnotacją, że jest piękna i wzruszająca). I jakoś nigdy panowie Zmiennicy nie podawali w tej audycji pierwszej dziesiątki ostatniego notowania. Tymczasem red. Baron wymienił z wykonawcy i tytułu piosenki z miejsc 10-2, dodając "A na pierwszym to wiadomo co". To trochę taki sygnał pod tytułem: "Ludzie, macie dziewięć ładnych piosenek do głosowania, ale głosowanie na tę z pierwszego miejsca to sobie raczej darujcie".
Nie jestem takimi akcjami zachwycony nie tylko dlatego, że mogą w jakimś małym stopniu wpływać na kształt listy. Ale również dlatego, że kibicowałem Gotye, by pobił rekord grupy Queen w liczbie tygodni na szczycie. Wolę bowiem taką oto sytuację, że ludzie głosują na piosenkę, ponieważ im się ona podoba niż taką oto sytuację, że ludzie głosują na dość średnią piosenkę, ponieważ jej wykonawca przed chwilą umarł. Chociaż sam na Gotye nigdy nie głosowałem i raczej nie zamierzam.
Coś czuję, że i tak za tydzień Gotye znów będzie na pierwszym.
z ust mi to wyjąłeśZawiesina pisze:Nie jestem takimi akcjami zachwycony nie tylko dlatego, że mogą w jakimś małym stopniu wpływać na kształt listy. Ale również dlatego, że kibicowałem Gotye, by pobił rekord grupy Queen w liczbie tygodni na szczycie. Wolę bowiem taką oto sytuację, że ludzie głosują na piosenkę, ponieważ im się ona podoba niż taką oto sytuację, że ludzie głosują na dość średnią piosenkę, ponieważ jej wykonawca przed chwilą umarł. Chociaż sam na Gotye nigdy nie głosowałem

Jeśli tak było (musiałem akurat nie słuchać), to bardzo nieładnie. (łagodnie mówiąc)
-
fantastiquement!DarekM pisze: Jane's Addicton z m. 22 na m. 19 (za plecami Stirwater, Hurts i kosmiczna Florencja)
Z tej jasnej strony, chociaż... There is no dark side of the moon really, as a matter of fact it's all darksłoik pisze:Kolorowych< czarodziejko z księżyca>
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Nie przesadzajmy, bo dało się usłyszeć Gotye w tym tygodniu na antenie. Co nie zmienia faktu, że Adele częściej... To mi się nie podobało już za czasów szczytu Amy Macdonald. Uważam, że numer jeden listy Trójki powinien być grany tak samo często, jak nowości na playliście.
pewnie, że szkoda Gotye, ale Adela chyba długo nie będzie piastowała pierwszego miejsca. Podobało mi się jak Niedźwiedź odpowiadał na pytanie o przepis na przebój. Powiedział, że nawet do głowy mu nie przyszło, że Gotye może dojść na szczyt, nie mówiąc już o tylu tygodniach na topie. Mi osobiście bardziej nawet podobała się sama Kimbra (może dlatego, że Marcel w poranku tak ją promował "długo i namiętnie"), a na liście nie poszalała
- Miszon
- Kontakt:
Ja ostatnio zacząłem Gotye słyszeć nawet na TVN (w czasie reklamy Władcy Pierścieni
), albo jakiejś nieznanej mi stacji, która myślałem że jest Trójką, ale po chwili poleciała Ewa Farna (zresztą, bardzo fajny kawałek), co oznaczało, że Trójką nie jest.
Także, co by tu nie mówić - Trójka wylansowała ogólnopolski (a podobno nawet ogólnoeuropejski) przebój
.

Także, co by tu nie mówić - Trójka wylansowała ogólnopolski (a podobno nawet ogólnoeuropejski) przebój

Na Last.Fm w ostatnim rankingu słuchalności Gotye jest na 103 miejscu (a licząc z tagiem feat. Kimbra) to około 30 miejsca. I to nie my Polacy wywindowaliśmy ten utwór, bo nie jesteśmy procentowo aż tak liczni w tym serwisie. 

- Miszon
- Kontakt:
Heh, niezłe.
No ja na pewno nie, bo słuchałem tego tylko na yutubie, nie posiadam zdaje się pliku.
No ja na pewno nie, bo słuchałem tego tylko na yutubie, nie posiadam zdaje się pliku.
z Youtuba też można scroblować. 

- Miszon
- Kontakt:
A to nie wiedziałem
.

- konwicki1980
- Kontakt:
Byłem pewny, że Someone like you w końcu doczłapie się do pierwszego miejsca. No i Coma też chyba kiedyś da radę tam wskoczyć.
wspaniałe notowanie
.
cudowna zmiana na pierwszym, zsunięcie się Zamacha, ładny powrót "Autystycznego", no i oczywiście debiut Buldoga!
oby za tydzień to wszystko utrzymać
.
a jak dla mnie najlepszym komentarzem tego notowania jest:

cudowna zmiana na pierwszym, zsunięcie się Zamacha, ładny powrót "Autystycznego", no i oczywiście debiut Buldoga!

a jak dla mnie najlepszym komentarzem tego notowania jest:
Artur pisze:Zwycięstwo Adeli przypomina mi dzisiejsze zwycięstwo Szlirencałera w TCS, nie poszło za pierwszym razem więc anulowali pierwszą turę.