Nasi kandydaci do zestawu
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Nasi kandydaci do zestawu
Skoro nie można by było "Lśnienia" lub "Pożegnania z mistrzami" (słownictwo) niech będą i "Trujące rośliny". Też dobry kawałek.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
ja bym prosiła o 'Nadmiar'. 

a ja-jeśli można
- o "Ciszę i ogień"

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
no jeśli nie "Lśnienie", to właśnie "Nadmiar" najchętniej.neon.ka pisze:ja bym prosiła o 'Nadmiar'.

Jeden problem - historia pokazuje, że zespół unika promowania się balladami. A to ważne chyba.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
'Lśnienie' albo 'Popołudnia bezkarnie cytrynowe'
chociaż jakby była 'Cisza i ogień' bądź 'Ekhart' nie pogniewałbym się ;] Może by tak szepnąć coś Balonikowi i sami wybiorą? Bo chyba już żadnego singla nie zamierzają wydawać 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
WE WEREN'T BORN TO FALLOW - BON JOVI z płyty "The Circle", świetny stary Bon Jovi mam nadzieję, że Baron to umieści na liście choć u Niedźwiedzia jest już w głosowaniu podobnie jak nowe A-HA i inny singiel DEPESZÓW. Z polskich utworów brakuje mi od pewnego czasu Bajmu "Zabierz mnie tam" pewnie nikt nikomu nie dogodzi ale pasowałoby żeby Baron do głosowania dorzucał wszystkie single jakie się ukażą a nie tylko wybiurcze. Oczywiście nie piszę tu o wykonawcach którzy nie są muzyczną Trójką typuBritney czy inne wynalazki.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Dla mnie nowy Bajm brzmi gorzej niż niektóre piosenki Britney. Co do Bon Jovi to oni już sa nawet na liście u pana Marka:) I też jestem za. Ja w ogóle jestem zwolennikiem wstawiania do zestawu wszystkich wychodzących utworów, które mieszczą się w konwencji muzyki Trójki, a tym bardziej, tych z nowych płyt.temik3 pisze:WE WEREN'T BORN TO FALLOW - BON JOVI z płyty "The Circle", świetny stary Bon Jovi mam nadzieję, że Baron to umieści na liście choć u Niedźwiedzia jest już w głosowaniu podobnie jak nowe A-HA i inny singiel DEPESZÓW. Z polskich utworów brakuje mi od pewnego czasu Bajmu "Zabierz mnie tam" pewnie nikt nikomu nie dogodzi ale pasowałoby żeby Baron do głosowania dorzucał wszystkie single jakie się ukażą a nie tylko wybiurcze. Oczywiście nie piszę tu o wykonawcach którzy nie są muzyczną Trójką typuBritney czy inne wynalazki.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
No może Bajm nie jest nadzwyczajny, ale to właśnie ten zespół z nielicznych (Republika, Maanam, Lady Pank, Perfect,OZ) tworzył historię Trójkowej listy i chociażby dlatego powinien być w zestawie. Być może nawet nie dotarł by do 50 ale fakt jest faktem nie ma go w zestawie. Najbardziej boleję nad utworami tych zespołów które przez 20 lat tworzyły listę a od kilku lat są często pomijane (jeśli nie wszystkie utwory to część). To jest moje prywatne zdanie. A co do listy Marka to po niej widać jak Baron jest do tyłu, tam jest lub było(choćby najlepszy utwór Lady Pank czyli WSPINACZKA - czemy takiej perły nie można grać w 3) wiele utworów które w Trójce nie były grane, albo były grane conajmniej miesiąc później. Tak jak każdy z Nas (Was) ma życzenie aby dana piosenka była w zestawie tak i ja mam, może właśnie takim tropem idzmy i doprowadzmy aby Baron dodawał do zestawu conajmniej jeden utwór z wybranej przez nas płyty(niesinglowy).
Balonik poprosił dziś mnie, żebym zebrał od forowiczów propozycje tego co mogłoby się pojawić w zestawie do głosowania. Oczywiście powinny to być rzeczy muzycznie wpasowujące się w trójkowe klimaty, nie powinny to być utwory wykonawców którzy są obecnie w pierwszej dziesiątce albo za chwilę mogą być i dobrze by było, żeby były to nagrania z płyt przegapionych przez załogę Listy, tzn. jeśli z jakiejś płyty były już na Liście utwory, to można podejrzewać, że płyta jest redaktorom znana i jeśli by chcieli, to sami by coś jeszcze z niej wrzucili. Ostatni warunek nie musi być spełniony, ale jest szansa, że jak nie będzie spełniony, to utwór będzie miał mniejszą szansę dostać się do zestawu. Poproszę o propozycje i umówmy się, że zgłaszacie (tylko jako tytuł + wykonawca) przez prawie 2 tygodnie, do piątku, 25.09. Ustalmy też limit 2 utworów na osobę. Oczywiście nie ma żadnej gwarancji, że te utwory się znajdą w zestawie, ale każdy zostanie wzięty pod uwagę i rozważony, tym bardziej, że teraz propozycja wyszła z drugiej strony.
A propos Gunsów - tym razem dostałem informację, że o "This I Love" pamiętają, ale tym razem zestaw nowości był wyjątkowo bogaty, a to nie jest singlowy utwór, więc akurat jego można jeszcze o tydzień przełożyć.
A propos Gunsów - tym razem dostałem informację, że o "This I Love" pamiętają, ale tym razem zestaw nowości był wyjątkowo bogaty, a to nie jest singlowy utwór, więc akurat jego można jeszcze o tydzień przełożyć.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Hmmm...
W sumie propozycja podawania piosenek z płyt nie granych dotychczas mi odpowiada, ale trochę łyso, że ostatnio zgłaszaliśmy i każdy miał nadzieję, że jego propozycja ma szansę...
Czyli zasada jest jasna: płyta, z której nie było jeszcze piosenki w zestawie i w dodatku singiel. Zasada prosta, oby tylko wybrany numer miał szansę znaleźć się w zestawie
Na marginesie: Myślę, że nie oddajemy tu głosów na piosenki niezgodne z Trójkowym duchem.
Po pojawieniu się kota Behemota
to już wszystko jest w trójkowym duchu (i Dodę i Feela tu mieliśmy - najbardziej ich szkoda w perspektywie Naszej Listy...
) 
W sumie propozycja podawania piosenek z płyt nie granych dotychczas mi odpowiada, ale trochę łyso, że ostatnio zgłaszaliśmy i każdy miał nadzieję, że jego propozycja ma szansę...
Czyli zasada jest jasna: płyta, z której nie było jeszcze piosenki w zestawie i w dodatku singiel. Zasada prosta, oby tylko wybrany numer miał szansę znaleźć się w zestawie

Na marginesie: Myślę, że nie oddajemy tu głosów na piosenki niezgodne z Trójkowym duchem.
Po pojawieniu się kota Behemota

a czy ktoś się tym zajmował? nie wydaje mi się. osoba która zajmowała się tym tematem bez słowa sobie poszła (choć kiedyś jeszcze w innym temacie coś napisała na forum).krzysiek83 pisze:W sumie propozycja podawania piosenek z płyt nie granych dotychczas mi odpowiada, ale trochę łyso, że ostatnio zgłaszaliśmy i każdy miał nadzieję, że jego propozycja ma szansę...
Czy Indukti jest w trójkowym kilmacie?ku3a pisze:Balonik poprosił dziś mnie, żebym zebrał od forowiczów propozycje tego co mogłoby się pojawić w zestawie do głosowania. Oczywiście powinny to być rzeczy muzycznie wpasowujące się w trójkowe klimaty
Bo zdaje mi się, że tak

A skoro tak to na listę mogłoby trafić Nemesis Voices bo długością jest najbardziej listowe i w dodatku występuje wokal, czyli piosenka do zestawu jak się patrzy

EDIT: Miało być w jednej linijce więc proponuję:
NEMESIS VOICES - Indukti
VODKA - Korpiklaani
Ostatnio zmieniony śr wrz 16, 2009 1:05 pm przez Yoda, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
A co z "Time Flies" Porcupine Tree?
Porcupine Tree - Time Flies
Porcupine Tree - Time Flies
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 12:11 pm przez Grycek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Miszon
- Kontakt:
A ja się poważnie zastanawiam, co by tu wrzucić "Żywiołaka"...
żeby potem nie przegapić czegoś, proszę o pisanie w oddzielnej linijce tytułu utworu i nazwy wykonawcy.Yoda pisze:A skoro tak to na listę mogłoby trafić Nemesis Voices bo długością jest najbardziej listowe i w dodatku występuje wokal, czyli piosenka do zestawu jak się patrzy
Podzielam zdanie Miszona i chyba najlepszym kawałkiem byłyby "Wiły"
Może jeszcze coś Animal Collective?
Świetny pomysł, Balonik zaskoczył bardzo pozytywnie, tylko niewiem czy tak naprawdę będzie szansa aby choć dwa-trzy utwory znalazły się w zestawie - (oby więcej), jeśli taki pomysł przyjąłby się to super. Moje dwie propozycje to (jedna to specjalnie dla mojego mężczyzny - wiem , że też zgłosi to do propozycji, ale przyznam, że od dawien dawna nie nagrali takiego numeru).
1. Lady Pank - WSPINACZKA (CZYLI HISTORIA PEWNEJ REWOLUCJI)
2. Foreigner - WHEN IT COMES TO LOVE (COULD'VE BEEN YOU)
1. Lady Pank - WSPINACZKA (CZYLI HISTORIA PEWNEJ REWOLUCJI)
2. Foreigner - WHEN IT COMES TO LOVE (COULD'VE BEEN YOU)
- Miszon
- Kontakt:
POwiem szczerze, że ze względu na długość rozważałem raczej "Wojownika" i "Oko dybuka". To drugie ma też mocno wchodzącą w głowę melodię i troszkę behemothowego wokaluKertoip pisze:Podzielam zdanie Miszona i chyba najlepszym kawałkiem byłyby "Wiły"

1. Nine Inch Nails - NOT SO PRETTY NOW
Może w końcu się uda... utwór z ostatniej, kolaboracyjnej epki, A.D. 2009. Myślę, że warto, tym bardziej, że zespół żegna się na czas nieokreślony...
I proszę mi nie mówić bez słuchania, że to zbyt ciężki utwór, czy coś takiego - skoro w poczekalni jest Behemoth...
2. Radiohead - THESE ARE MY TWISTED WORDS
Pobudka!!! Nowy Radiohead i nie ma go w zestawie?
Może w końcu się uda... utwór z ostatniej, kolaboracyjnej epki, A.D. 2009. Myślę, że warto, tym bardziej, że zespół żegna się na czas nieokreślony...
I proszę mi nie mówić bez słuchania, że to zbyt ciężki utwór, czy coś takiego - skoro w poczekalni jest Behemoth...

2. Radiohead - THESE ARE MY TWISTED WORDS
Pobudka!!! Nowy Radiohead i nie ma go w zestawie?

- Miszon
- Kontakt:
A mam jeszcze pytanko - jak stara maxymalnie może to być płyta? Tzn. czy może być z 2008, czy raczej nie ma co takiego czegoś wstawiać?
Ale tymczasem, z racji tego że polskiego mało na Liście:
Żywiołak - WIŁY
Na płycie jak widzę jest video do tego kawałka, w dodatku skróconego do 3:02, czyli można mniemać, że to jest taka "singlowa" wersja, czyli że to był singiel.
NAIV - WYBORY
Aczkolwiek zastrzegam sobie, że mogę to jeszcze zmienić.
A tak poza konkursem że tak powiem:
Karolina Cicha - Miłość bez jutra
Ale tymczasem, z racji tego że polskiego mało na Liście:
Żywiołak - WIŁY
Na płycie jak widzę jest video do tego kawałka, w dodatku skróconego do 3:02, czyli można mniemać, że to jest taka "singlowa" wersja, czyli że to był singiel.
NAIV - WYBORY
Aczkolwiek zastrzegam sobie, że mogę to jeszcze zmienić.
A tak poza konkursem że tak powiem:
Karolina Cicha - Miłość bez jutra
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 10:25 am przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Ciekawe, czy Balonik będzie miał jakikolwiek wpływ na to, żeby Trójka nadawała chociaż od czasu do czasu te utwory, które ewentualnie zostaną dodane do zestawu.
Bo jak widać w przeszłości nawet jeśli utwór został dodany, to i tak nikt go nie nadawał i chyba prawie nikt poza forowiczami na to nie głosował, bo w życiu tego nie usłyszał.
Mamy już 2 utwory zgłoszone wcześniej:
Guns N'Roses - THIS I LOVE (zgłoszony przez nas)
Green Day - PEACEMAKER (zgłoszony przez Balonika)
To ja jeszcze zgłaszam:
Saxon - BATTALIONS OF STEEL (płyta chyba w ogóle nie zauważona przez Trójkę)
Future Of The Left - THE HOPE THAT HOUSE BUILT (G.Hoffman czasem nadaje coś z tej płyty)
Bo jak widać w przeszłości nawet jeśli utwór został dodany, to i tak nikt go nie nadawał i chyba prawie nikt poza forowiczami na to nie głosował, bo w życiu tego nie usłyszał.
Mamy już 2 utwory zgłoszone wcześniej:
Guns N'Roses - THIS I LOVE (zgłoszony przez nas)
Green Day - PEACEMAKER (zgłoszony przez Balonika)
To ja jeszcze zgłaszam:
Saxon - BATTALIONS OF STEEL (płyta chyba w ogóle nie zauważona przez Trójkę)
Future Of The Left - THE HOPE THAT HOUSE BUILT (G.Hoffman czasem nadaje coś z tej płyty)
wejście do zestawu "Peacemakera" wydaje się przesądzone i to raczej tylko kwestia czasu.
nie ustalaliśmy limitu wieku, ale osobiście uważam, że utwory z 2008 roku mają bardzo małe szanse na wejście.Miszon pisze:A mam jeszcze pytanko - jak stara maxymalnie może to być płyta? Tzn. czy może być z 2008, czy raczej nie ma co takiego czegoś wstawiać?
- tadzio3
- Kontakt:
To i ja się włączę, ale nie będę przedstawiał jednej piosenki, tylko wypisze kilka. Moze z tego cos by Balonik wybrał. Bo ja nie wiem, co "pasuje" na listę.
VODKA - Korpiklaani
SKÓRA - Blade Loki
PIEWCY - Akurat
WAŻNE ABY BYĆ - Bank
ALTERNATYWNA DROGA - Gaga Zielone Żabki
a może też:
W NASZYM NIEBIE - Cisza Jak Ta
KASIA - Blenders
VODKA - Korpiklaani
SKÓRA - Blade Loki
PIEWCY - Akurat
WAŻNE ABY BYĆ - Bank
ALTERNATYWNA DROGA - Gaga Zielone Żabki
a może też:
W NASZYM NIEBIE - Cisza Jak Ta
KASIA - Blenders
jakbyś jednak mógł wybrać z tego zestawu 2 propozycje, to każdy by miał równe szanse
.
zgodnie z tym co napisałem na początku.

zgodnie z tym co napisałem na początku.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
A co robi w zestawie Like a Hobo?ku3a pisze: osobiście uważam, że utwory z 2008 roku mają bardzo małe szanse na wejście.
To ewidentnie rok 2008 (wystarczy wstukać YouTube i pojawią się klipy z tym numerem z tegoż roku).