Nasza Lista III
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Uwierzcie że dla mnie też. Zupełnie poważnie to piszę. i pisałem to na początku edycji:Robinson pisze:Yacy, to powoli staje się nudne.
Wielke gratulacje!
Ale dziękuję wszystkim za gratulacje.Yacy pisze: Mam nadzieję że teraz będę miał możliwość głosowania w ... finale![]()
![]()
I również interesuje mnie termin następnej edycji. Kilka utworów wrzucę na swoją listę ale przydałaby się świeża krew

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Gloosy z eliminacji.
Tabelę z eliminacji można też znaleźć na moim chomiku
http://chomikuj.pl/adam_gr/Nasza+Lista/ ... III/wyniki
http://chomikuj.pl/adam_gr/Nasza+Lista/ ... III/wyniki
jackal pisze:1.Parov Stelar feat. Odette Di Maio - Faith
2.Yeah Yeah Yeahs - Gold lion
3.Trembling Blue Stars - From a pale blue rosary
4.The Shins - We will become silhouettes
5.California Stories Uncovered - The first pink yell
6.Mum - Now there is that fear again
7.Novi Singers - Prelduium e, op.28
8.Plain White T's - Hey there, Delilah
9.Surowa Kara Za Grzechy - Godzina szczerości
10.Paul Johnson - The masquerade
11.Gogol Bordello - Start wearing purple
z uwagi na zbyt dużą znajomość i osobisty stosunek do paru utworów z bólem serca poza 11 odrzuciłem : Blood, Sweet
and tears, Vladimira Cosmę, Clinta Mansella, Bobby'ego Vintona i Rihannę. Pozdrowienia
stavanger pisze:01. Paul Johnson - Masquerade
Bardzo pogodne nagranie w klimacie lat 80, muzyka przypomina mi jeden z kawałków Sade,
po pierwszym przesłuchaniu wiedziałem, że będzie 12 punktów.
Moja punktacja 5,5/6
02. Zalef - Kiedy miasto śpi
Pamiętam go z Idola, ale dotąd nie słyszałem żadej jego piosenki.
Moja punktacja 5/6
03. Parov Stelar feat Odette Di Maio - Faith
Kompletnie nic mi nie mówi ta nazwa, mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w moim typie i u kogoś jeszcze się
znajdzie w 10.
Moja punktacja 4,5/6
04. Poets of a fall - Sleep
To może być czarny koń tej edycji
Moja punktacja 4,5/6
05. Squaw - Ja tylko śpiewam
Mało polskich kawałkóww NL 3, może Squaw sobie poradzi
Moja punktacja 4,5/6
06. Zielone Żabki - Kultura
Na pewno kiedyś słyszałem...
Moja punktacja 4,5/6
07. Blackout - Studnia bez wody
Patrz pozycja 5.
Moja punktacja 4,5/6
08. Jeff Wayne - Forever Autumn
Z genialnej "Wojny Światów", 8 miejsce tylko dlatego, że znam już to dość dobrze.
Moja punktacja 5,5/6
09. Surowa Kara Za Grzechy - Godzina Szczerości
Numer 2 z mojego ostatniego notowania
Moja punktacja 5,5/6
10. Zdob Si Zdub - Boonika Bate Doba
Pamiętam to z Eurowizji, bardzo energiczny kawałek
Moja punktacja 5/6
...
11. Steppenwolf - Born To Be Wild
To też znam, tyle, że w innym wykonaniu
Moja punktacja 4,5/6
Oprócz wyżej wymienionych, ocenę 4,5 uzyskały:
Suprise - Mój los
Blade Loki - No Pasaran
i poza konkusrem: The Boomtown Rats - I Don't Like Monday
Robinson pisze:Przez pewien czas zastanawiałem się, czy uwzględnić Steppenwolf czy nie (bo znam utwór bardzo
dobrze), ale postanowiłem wypchnąć go jednak poza dziesiątkę i dać szansę utworom mniej znanym lub takim, których w
ogóle nie znałem.
1. Vladimir Cosma - Nadia's Theme (przepiękna melodia z filmu Michał Strogoff)
2. Jeff Wayne - Forever Autumn (Justin Hayward na wokalu i wszystko jasne)
3. Eloy - Rainbow (niemiecka grupa, której utwór Time to turn chyba wszyscy znają, ale z innego wykonania)
4. Pineapple Thief - Wilting Violet (szkoda, że tego zespołu nie było nigdy na LP3)
5. Antimatter - Another Face in a Window (czy to rock gotycki?)
6. Nightwish - Elvenpath (kobieta na wokalu, ale to wcale nie wada w tym wypadku)
7. Jeff Buckley - Hallelujah (bardzo dobrze wykonany cover)
8. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles (trochę bluesa ubarwi plebiscyt)
9. Finger Eleven - Paralyzer (o zespole nic nie wiem, ale utwór mi się podoba)
10. Freak of Nature - Palace of rainy sky (podobnie jak wyżej)
11. Novi Singers - Preludium e op.24 nr 4 (piękna melodia, ciekawe czy też z jakiegoś filmu?)
IZA pisze:Witaj, oto moja 11:
1. Jaime Wyatt - Light Switch
2. Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
3. Farben Lehre - Matura 2001
4. Eisley – Invasion
5. Zdob Si Zdub - Boonika Bate Doba
6. California Stories Uuncovered - The First Pink Yell
7. Cold – Bleed
8. Blood Sweat and Tears - Spinning Wheel
9. Finger Eleven – Paralyzer
10. Pineapple Thief - Wilting Violet
11. Toadies - Possum Kingdom
Pozdrawiam
Vinyl84 pisze:Witam serdecznie. Otóż korzystając z chwili wolnego chciałem zagłosować na utwory, które wg. mnie
zasłużyły na przejście do 2 etapu. Musze powiedzieć, że wybór był bardzo, ale to bardzo trudny. Ale pierwsza
dziesiatka wygląda mniej więcej tak:
1. Farben Lehre - Matura 2001 (jakoś mam słabość do tej piosenki. Może to dlatego, że poznałem Ją w trakcie
przygotowań do Egzaminu Maturalnego w 2004 r. I nawet jakoś poszło.)
2. Die Toten Hosen - Alles aus liebe (wersja lepsza od znanej z wykonania Polskiego zespołu, którego nazwy nie
jestem w stanie wymienić)
3. Suprise - Mój los (ze względu na tekst, muzyke i ogólne wrażenie)
4. Eisley - Invasion (ze względu na głos wokalistki, która przypomina mi Dolores O'Riordan, którą uwielbiam)
5. Eloy - Rainbow (ze względu na sentyment do muzyki lat 80-tych i klimat tego utworu)
6. Surowa Kara Za Grzechy - Godzina Szczerości (za optymizm płynący z tego utworu)
7. Camera Obscura - Keep it clean (patrz punkt poprzedni)
8. Pineapple - Witting Violet (ze względu na magię płynącą z tego kawałka)
9. Plain White T's - Hey there Delillah (patrz punkt poprzedni)
10. Trebling Blue Stars - From a pale blue Rosary (właściwie nie wiem czemu. Coś jest w tym utworze, że w pierwszej
dziesiątce musiał sie zmieścić)
A dalej już coraz ciaśniej i coraz trudniej wytłumaczyć dlaczego ten utwór, a nie na przykład następny (o jedno
miejsce niżej).
Pozdrawiam serdecznie. I mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałem w eliminacjach do NL
-----
To na 11 niech bedzie Nightwish - Elvenpath (z sympatii do zespołu i regionu z którego pochodzi)
prz_rulez pisze:12p Zdob şi Zdub - Boonika bate doba
10p Rihanna & Jay-Z - Umbrella
08p Blade Loki - No pasaran
07p Ratatat - Kennedy
06p Parov Stelar & Odette Di Maio - Faith
05p Houba - Chceme spokojeně žít
04p Farben Lehre - Matura 2001
03p Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
02p Plain White T's - Hey There Delilah
01p Clint Mansell - Summer Overture
00p Die Toten Hosen - Alles aus Liebe
Yacy pisze:Zanim moje typy: WIELKIE DZIĘKI za Jeffa Wayne!!! Mam już tą całą płytę, Spartacusa i jeszcze jednej
szukam. Rewelacyjny. Mam nadzieje że tym razem będę miał okazję głosować w finale i to na Jeffa
1 Jeff Wayne's War Of the Worlds - Forever Autumn - od pierwszego przesłuchania to był mój nr 1. Fragmenty
kojarzę z Trójki (chyba z sobotniej zd3 Piotra Kaczkowskiego, kiedy to chyba Marek Pawlukiewicz czytał kalendarium.
Sporo tych niepewności ale mam nadzieje, że może ktoś to wyjaśni.) W każdym razie to muzyka, która działa na mnie
niesamowicie... Znam już cały album i jeszcze jeden J. Wayne. Świetne!!!
2 Trembling Blue Stars - From A Pale Blue Rosary - Świetny kawałek, wpadający w uch, ale mający jednak coś
więcej poza chwytliwą melodią.
3 Mogwai - Black Spider - j.w.
4 Antimatter - Another Face In A Window - Świetny utwór ze świetnej płyty!!! Poznany w Minimaxie. Świetny
wybór Garego! Chyba po Leaving eaden najlepszy kawałek.
5 Portal – Alone - Pierwsze skojarzenie - Goodsmak. I to absolutnie nie jest zarzut!!!!!
6 Eisley - Invasion - Utwór znam od kilku tygodni. Nie może się przebić do mojego top30, ale 31-33 ma
zagwarantowane Może teraz to się zmieni?
7 Camera Obscura - Keep it Clean - Bardzo lubię ostatnią płytę. Poprzedni singel był u mnie na liście, więc
ten kawałek też bardzo mi się podoba.
8 Plain White T's - Hey There Delilah - z początku prawie odpadł, a potem mnie chwycił i został na dobre.
9 Parov Stelar feat Odette Di Maio - Faith - podobnie jak pozycje 2 i 3
10 Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles - Prawie jak Joe Cocker i Gary Moore razem wzięci. I
dlatego że prawie robi wielką różnicę to jest na 10 miejscu, ale jednak załapał się do moich typów.
11 Henkus - Phoney - Do tego miejsca kandydowało 5 utworów. Nie wiem czy to mu w czymś pomoże ale ma u mnie
miejsce nr 11.
pozdrawiam
Yacy
dominik_fi pisze:O to moje typy:
1. Blade Loki - No Pasaran
Dobrze, że była podana wtyczka do otwrcja tego pliku .mpc bo inaczej ta piosenka nawet niebyłaby brana przezemnie
poduwage.
A tak jako pierwsza polska piosenka znalazła się w elimincjach od początku naszej zabawy. Bo jeszcze nigdy nie
wstawiłem do eliminacyjnej 10 żadnej piosenki
a tu proszę i to odrazu na 1 miejscu.
2. Tierra Santa - Alas de fuego
Ta i wcześniejsza piosenka są dla mnie tak samo świetne jak z II edycji Ametria - Hiszpański Hicior i Jeanette -
Porque te vas.
I nic więcej nie trzeba tu pisać.
3. Houba - Chceme Spokojene Zit
4. Zdob Si Zdub - Boonika Bate Doba
Tak przyjemna do słuchania piosenka z bardzo dobrze wpadającym refrenem.
5. Nightwish - Elvenpath
Wybrałem ze względu na brzmienie, artysta nie przeszkada za bardzo w słuchaniu muzyki, która jest przepiękna.
6. Gogol Bordello - Start Wearing Purple
A ten kawałek znalazł się dlatego, że coś mi przypomina, tzn. jakąś inną piosenkę, ale niestety nie pamietam jaka
to była i do tego ten charakterystyczny rytm.
Ten rytm gdzieś już był. Tylko GDZIE?
7. Long Play - Wild Thing
Jednyna kawałek, który trochę przypomina mi śmieszne z I edycji Herman's Hermits - No Milk Today i Homegrown -
Barbie girl
Ale niestety do ich poziomu mu brakuje.
8. Portal - Alone
Może kogoś dziwić, że tak niemalże idealny jak dlamnie kawałek jest tak nisko, ale postanowiłem dać szansę tym
słąbszym.
9. Zalef - Kiedy miasto śpi
Jeśli ktoś wystawił by Maćka Silskiego to też by się dla niego miejsca w mojej 10 znalazło obowiązkowo.
10. Gackt - Last Song
11. Parov Stelar feat Odette Di Maio - Faith
Jak już cos ma być na tej 11 pozycji to niech to będzie dla odmiany coś spokojnego
Bodeczek pisze:Witam w trzeciej edycji - najciekawszej jak do tej pory!!!
1. Zielone Żabki - Kultura
2. Farben Lehre - Matura 2001
odnośnie tych utworów słyszałem je kiedyś w jakiejś wersji koncertowej, ale i bez koncertowego czadu brzmią
rewelacyjnie - "jak punk to punk" ...
3. Novi Singers - Preludium e op. 28 Nr 4
odjazd ... co prawda jazzujący (dziwne po tekście powyżej no nie?), ale wbija w fotel, właściwie nie wiem dlaczego,
jakby wspomnienie ulubionego serialu dzieciństwa (mam skojarzenie z muzyką filmową ...)
4. Ceti - Ciało i krew
ballada palce lizać, brzmi jak początek lat 80-tych, tych najwspanialszychja słyszę tam Turbo, ciekawe czy
słusznie ...
5. Eloy - Rainbow
anielski głos i nastrój, który zostaje na długo ...
6. Finger Elevens - Paralyzer
nieco drapieżne, trochę amerykańskie, ale podnosi z krzesła i sprawia, że noga zawsze mi podskakuje pod biurkiem
...
7. Jaime Wyatt - Light Switch
coś intrygującego w głosie wokalistki, nawet nie wiem co, ale takie są czasem właśnie przeboje, człowiek nie wie
dlaczego mu się podobają ...
8. Mason Ruffner - Gypsy Blood
jestem starszym panem, więc coś z klimatu Dire Straits i B. Springsteena musiało mnie złapać ... smakowity nastrój
i rytm ...
9. Camera Obscura - Keep It Clean
w życiu człowieka powinno być zawsze miejsce dla czegoś lekkiego i łągodnego, nie wiem o czym ta pani śpiewa,a le
wydaje mi się że łapie motyle na majówce ... lubię to ...
10. Poets Of The Fall - Sleep
jeszcze jeden nastrojowy utwór, który nie pozwala przerwać jego odsłuchiwania, czy nie jestem zbyt romantyczny? ...
11. Bale Loki - No Pasaran
przyznaje się bez bicia znałem, ale jak już napisałem "jak punk to punk" więc nie daję punktów, ale może się
przebije dalej? ...
Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję pomysłu na "naszą listę" ...
Chciałem nadmienić, że dzięki WAM poznałem w ciągu tych trzech 110 piosenek, które weszły do mojego muzycznego
archiwum fajnych rzeczy! To chyba niezły wynik, no nie? ...
tadzio3 pisze:Oto moje typy
1. Eloy Rainbow - Zalef miał być numerem jeden, ale gdy to usłyszałem, zmieniłem zdanie! Ależ fajny utwór,
chociaż w ogóle nie rockowy! Esencja lat 80-tych (chociaż nie wiem z jakiego to roku). Zupełnie coś innego niż
wszystkie pozostałe kawałki konkursu. Chociaż z kazdym przesłuchaniem troche tracił, ale wciąż bardzo mi się
podoba.
2. Zalef Kiedy miasto śpi - Świetny utwór, jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) kawałków ze świetnej
debiutanckiej płyty. Najbardziej niedoceniony zwycięzca "Idola". Facet ma talent, głos, a co najważniejsze pomysł
na świetne kawałki, wcale nie przeznaczone do radia. Jedyny utwór, który był na mojej liście i to z dobrym
rezultatem.
3. Jeff Buckley Hallelujah - Znany mi bardzo dobrze utwór, ale częściej słuchałem ją w wesji .... a zapomniałem
(ta ze ścieżki dźwiękowej Shreka 1). W każdym ta jest o niebo lepsza! Piękny nastrój panuje w tej wersji.
4. Plain White T's Hey There Delilah - Przepiękna ballada. Z każdym przesłuchaniem podoba mi się coraz
bardziej. Gdybym miał więcej czasu na słuchanie, to może stał by sie numerem 1.
5. Quiet Riot Cum On Feel The Noize - Od razu spodobał mi sie na tyle, ze wiedziałem iż bedzie to czołowka mojego
zestawienia. Ciekaw jestem jak poradzi sobie u innych. To takie stare, dobre granie.
6. Die Toten Hosen Alles aus liebe - Bardzo osłuchany przeze mnie kawałek i to nie tylko w wersji niemieckiej.
Fakt, że te wersję znałem wcześniej od Ich Troje sprawia, ze mam większy sentyment do niej i w ogóle bardziej lubie
te piosenkę. Chociaż jeszcze lepsza jest wersja live nagerana po latach i wstawiona na singla- znacznie wiekszy
czad.
7. Ceti Ciało i krew - Piekny kawałek z fortepianem. Tym razem tylko dwie piosenki polskie w moich typach,
ale za dużo wyboru nie miałem. Świetny głos wokalisty. Wcześniej nie słyszałem nic o tym zespole.
8. Edguy Insie - Niezła balladka, a wersja live nadaje temu utworowi duzo uro(c)ku.
9. Nightwish Elvenpath - Bardzo dobrze mi znany zespół z jedną z fajniejszych piosenek. Liczę na głosy innych
forumowiczów. A to typowy styl Nightwish.
10. New York Crasnals Long Sleeved Marco Polo - Dobry, rockowy kawałek, ze zmianami nastroju, czyli to co lubię
tadzio3 pisze:Dodatkowy utwór:
Henkus - Phoney
ku3a pisze:1. Blade Loki - No Pasaran
2. Finger Eleven - Paralyzer
3. Jeff Buckley - Halleluyah
4. Plain White T's - Hey There Delilah
5. Gogol Bordello - Start Wearing Purple. Gypsy punk
6. Tierra Santa - Alas de fuego
7. Farben Lehre - Matura 2001
8. Suprise - Mój los
9. Zalef - Kiedy miasto śpi
10. Jaime Wyatt - Light Switch
11. Novi Singers - Preludium e op.24 nr 4
Tadzio3 u mnie jak zwykle w czolowce, ale tez mateusz15 ma 2 piosenki, a trzecia tuz za jedenastka. Mrsap w
dziesiatce raz, ale dwie pozostale tuz za dziesiatka. Na poczatku wydawalo sie, ze bedzie ogromnie trudno stworzyc
dziesiatke, ale po kilku turach przesluchan i eliminacji utworow wyszlo na to, ze to na co glosuje faktycznie jest
wg mnie najlepsze i nie jest to losowy przydzial do miejsc, tak wiec ostatecznie z tych glosow jestem zadowolony.
Miszon pisze:Walka bardzo zacięta. Tyle jestem pewien, że pierwsza czwórka odstaje nieco od reszty, ale
kolejności (zarówno w niej, jak i dalej) nie jestem już pewien. Poziom bardzo dobry, jest też dość ambitnie.
1. Mum - cóż, znałem ich dawno i cieszę się, że się tu znaleźli. Jak zwykle u nich - zachwycające piękno (tym razem
bardziej pod SigurRos podchodzące)
2. Gogol Bordello - co można rzec - PARTY!
3. C.E.T.I. - jedyny kawałek z tych, które lepiej znałem, na który zdecydowałem się głosować
4. Antimatter - wow, pierwsze wrażenie naprawdę genialne. Klimat lekko w stylu Floydów z płyty "Wish you were here"
plus troszkę grunge'owatości
A za tą czołową czwórką napiera druga grupa, aż 12 piosenek:
5. Poets of a Fall
6. Portal - w obydwu przypadakch na pewno pomogło tym piosenkom to, że zbliżają się jesienne melancholiczne
nastroje pogodowe
7. Joe Bonamassa - głównie dzięki genialnej solówce. Czy to z ostatniej płyty?
8. Jeff Wayne - stopniowo spadało w dół klasyfikacji, ale spokojnie zdołało się utrzymać w 10, bo piersze wrażenie
było niesamowite. Strasznie kojarzy mi się z moim zwycięzcą I edycji, czyli "Parsifalem" Rain, pewnie przez tego
narratora (taki sam głos praktycznie )
9. Blade Loki - wcześniej obijało mi się o uszy, ale to nie przeszkodziło w sukcesie tutaj
10. New York Crasnals - głównie dzięki pierwszym i ostatnim sekundom. Czy to nie jest przypadkiem polski zespół? BO
ten angielski jakiś taki...
11. Blood, Sweat and Tears - cóż można rzec, klasyka (chociaż nie wiem, czy akurat to z ich repertuaru znałem
wcześniej)
Dalej minimalnie odpadły:
12. Pineapple Thief - na początku od razu odrzuceni, później szybko szli do góry i przegrali dosłownie rzutem na
taśmę. Dowód na to, że warto dać drugą (i trzecią szansę)
13. Cold - jakoś też z początku się zgubili, stracili kontakt z poets of a Fall i Portalem, które w bardzo podobnym
klimacie i z tego klimatu tamte przeszły jednak
Jeszcze były tu 3 piosenki, które bardzo dobrze znałem i dlatego na nie nie głosowałem w tej fazie. Ale w
pucharowej już jak najbardziej, co zapowiada zmiany w hierarchii.
Artur pisze:Wlasciwie to piszac ten list jeszcze mieszalem w swich glosach ale ostatecznie zdecydowalem sie na
taka kolejnosc:
1. Jeff Wayne - Forever Autumn
2. Poets of the Fall - Sleep
3. Eisley - Invasion
4. Love - Love Alone Again Or
5. God Is An Astronaut - Fragile
6. Trembling Blue Stars - From a Pale Blue Rosary
7. Camera Obscura - Keep it Clean
8. George Dorn Screams - 69 moles
9. Mum - Now There is That Fear Again
10. Vladimir Cosma - Nadia's Theme
11. Eloy - Rainbow
Nr jeden za podobieństwo do Alan Parsons Project i za to ze dzięki tej piosence odkryłem całą świetną płytę.
Nivo pisze:Nareszcie udało mi się w miarę wszystko poukładać i powybierać wszystko...
Miejsce 1
Mogwai - Black Spider
Najklimatyczniejszy... bez skazy... i bez szans na wygranie tej listy
Każdy instrument jest tu najważniejszy (nie ma ich wiele, i to właściwie też jest zaletą - słychać każdy)...
Miejsce 2
California Stories Uncovered - The First Pink Yell
Genialny utworek... doskonałe intro i brzmienie gitary... W takich utworach zakochuję się od pierwszego
przesłuchania
Właściwie do końca nie wiem który z tych 2 jest lepszy...
Miejsce 3
New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
Pierwszy przesłuchany przeze mnie utwór który dostał się do mojej 11... a przynajmniej pierwszy który mocno zapadł
mi w pamięć. Ustawił mocno poprzeczkę i wyrzucanie utworów było znacznie prostszeW zasadzie dopiero po kilku
dniach od ustalenia tej pierwszej trójki (bo biją resztę o kilka klas jakości) zauważyłem, że są z 1 albumu
(którego nie znałem!)... vivat trójka
Bonus punkty należą się za przefantastyczne nazwy
Miejsce 4
Antimatter - Another Face In The Window
Ten jest już z tych normalniejszych. Też bardzo klimatyczny, dlatego bez trudu wspiął się na szczyt swoich
możliwości
Miejsce 5
Eisley - Invasion
Pogodniejszy utwór... w zasadzie mocno kontrastuje z resztą 11, ale zasłużył na swoje w niej miejsce. Wokal trochę
przypomina Cranberries... Dowód na to, że kobiety potrafią śpiewać (wbrew temu, co próbuje nam udowodnić wiek XXI)
i potrafią robić to znakomicie (tu już w ogóle bez komentarza)
Miejsce 6
Portal - Alone
Byłby i wyżej (potencjał utworu jest ogromny), ale trochę gubi klimat; ciutek na siłę... ciutek za rozpaczliwie...
być może to ta styczność z Eisley przybrała go w takie kolory... ale ostatecznie przegrał ten pojedynek...
Miejsce 7
God Is An Astronaut - Fragile
Podoba mi się coraz bardziej z każdym przesłuchaniem... jeżeli trafi za jakiś czas na Portal lub Eisley to będę
miał ciężki orzech do zgryzienia... W ogóle klasyfikacja w tym etapie to okrutna i paradoksalna mordęgaNajpierw
przyjemna, bo nie można przeczyć oczywistej wysokiej jakości konkurentów, a potem męczy sumienie, czy aby na pewno
nie odjąło się jakiemuś utworowi...
Idealnie złamana kompozycja ostrym (heh...) wejściem. Dzięki temu utwóry zyskuje bardzo wiele...
Miejsce 8
HER - Drzewo
Polski wokal! Dopiero na 8 miejscu... Wobec takich rywali był bez szans, mimo że w ostatniej edycji walczyłby o
podium moich głosów
Miejsce 9
Ratatat - Kennedy
Dziwne, ciekawe, fajne... trochę nazbyt elektroniczne, żeby mnie powalałoZa to jeden z lepszych
elektronicznych, które w życiu słyszałem.
Trochę rozwala go odgłos "klaskania"...
Miejsce 10
Clint Mansell - Summer Overture
Pierwszoedycyjny był rzeczywiście lepszy. Znów krótki i magiczny... i to magiczny na tyle, że zdobył miejsce
punktowane.
W top10 pierwsze dwa utwory od początku i końca są bez wokalu... Można by spekulować nad wokalem w GIAA co dałoby
50% utworów bez wokalu... mocna statystyka
Miejsce 11
George Dorn Screams - 69 Moles
Warto wskazać. Wokal trochę nie po mojemu, natomiast muzycznie i kompozycyjnie - wyjątkowo dobrze.
---------------------
Dlaczego nie Iron Butterfly? Ech... Powiedzmy: poszedłem z duchem czasu
Było jeszcze kilka bardzo dobrych utworów, ale od odpadły i na szczęście zorientowałem się, że zostało 11 ostatnich
Ustalenie dokładnie co gdzie i dlaczego było bynajmniej kłopotliwe.
Cóż dodać jeszcze? Usta Bilizowane pozostają najlepszym utworem z listy, ale czy Band of Horses czy Mogwai jest
lepsze to na razie nie jestem w stanie powiedzieć... może pokuszę się na stworzenie top5 z wszystkich zgłoszonych
piosenek
mateusz15 pisze:Wysyłam swe głosy, nie było latwo (co pewnie slyszysz od każdego uczestnika), mam nadzieję ze
dobrze zagłosowałem.
I przepraszam za te natręctwa przed glosowaniem ?
1. Gogol Bordello - Start Wearing Purple. Gypsy punk (jotem3) – 12pkt
2. Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion (Vinyl84) – 10pkt
3. Rihanna – Umbrella (Dominik_fi) – 8pkt
4. Steppenwolf - Born To Be Wild (łuzek) – 7pkt
5. Plain White T's - Hey There Delilah (lucek) – 6pkt
6. Jaime Wyatt - Light Switch (martyr) – 5pkt
7. Quiet Riot - Cum On Feel The Noize (dominik_fi) – 4pkt
8. Freak of Nature - Palace of rainy sky (retry2) – 3pkt
9. God Is An Astronaut – Fragile Grycek) – 2pkt
10. Ceti - Ciało i krew (stavanger) – 1pkt
11. Camera Obscura - Keep it clean (Jacka) – 0pkt
Zapewne moje typy się róznią od tych prezentowanych przez innych użytkownikow, ale mamy po prostu inne gust![]()
Pozdrawiam
Adameks pisze:Łatwo nie było, ale po kilku tygodniach przesłuchiwań się zdecydowałem. Niektóre Piosenki
które po pierwszych przesłuchaniach były wysoko na liście, szybko się nudziły, albo i odwrotnie.
Na pierwszym miejscu, zespół który znałem, ale piosenki nie.
1. Antimatter - Another Face in the window
2. Poets of the Fall - Sleep
3. Suprise - Mój Los
4. Cold - Bleed
5. Edguy - Inside
6. Zalef - Kiedy miasto śpi
7. Vladimir Cosma - Nadia's theme
8. Tim Finn - Winter Light
9. Henkus - Phoney
10. Plain White T's - Hey There Delilah
11. Mogwai - Black Spider
kajman pisze:Przyznam się, że tylko w kilku miejscach miałem problemy jak ustawić kolejność, ale sobie z tym
poradziłem, szczególnie że jednopunktowe różnice nie dopingowały mnie do głębszego zastanawiania się. Wydaje się,
że więcej emocji byłoby, gdybyśmy obstawiali np. 15-12-10-8-6 i potem po kolei do 1.
Od początku drugiego przesłuchania nie było wątpliwości, że zwycięży rewelacyjny acz typowy bluesik czyli:
1. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles
Także jedyna w moim zestawie polska piosenka była pewniakiem na 2 miejsce:
2. Ceti - Ciało i krew
Potem już było trudniej, bo kolejna trójka bardzo wyrównana, a pozycje 3 i 4 wydają mi się bardzo podobne (chociaż
dzielą je całe Stany).
3. California Stories Uuncovered - The First Pink Yell
4. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
5. Antimatter - Another Face In A Window
Kolejna piosenka początkowo była nieco wyżej, ale nie dała rady
6. Peter Pan - Smiling In The Rain
Akurat tym razem Twój zestaw mi nie podszedł i wybrałem z niego tylko
7. God Is An Astronaut - Fragile
Byłem pewien przed przesłuchaniem, że to będzie gniot, bo Mum w zestawie trójkowym jest beznadziejny, a tutaj:
8. Mum - Now There Is That Fear Again
Kolejny utwór ma momenty na pierwszą trójkę ale i takie, które mocno denerwują. Jest wyjątkowo nierówny i
niespójny.
9. Van Dder Graaf Generator - A Plague Of Lighthouse Keepers
Dziesiątkę kończy klasyk w bardzo dobrym gatunku
10. Mountain - Mississippi Queen
No i piosenka dodatkowa:
11. Poets Of The Tall - Sleep
Pozwolę sobie także wrzucić resztę mojej finałowej 16.
12. Novi Singers- Preludium e op.28 nr 4
13. Edguy - Inside
14. Mogwai - Black Spider
15. Toadies - Possum Kingdom
16. Portal - Alone
Grycek pisze: 1.Jeff Buckley - Hallelujah (tak, jak już wcześniej pisałem, kocham ten utwór)
2.Clint Mansell - Summer Overture (w pierwszej edycji mi się podobał, teraz też)
3.Múm - Now There is That Fear Again (co raz bardziej podoba mi się post-rock)
4.Mogwai - Black spider (patrz wyżej)
5.California Stories Uncovered - The First Pink Yell (patrz wyżej)
6.Antimatter - Another Face in a Window (bardzo dobre, ale ja wole Fighting for lost cause)
7.LoocasM - Tear (co to u licha jest? nie mogę nic o tym znaleźć)
8.Portal - Alone (bardzo podobne do Hurtu)
9.Ratatat - Kennedy (takie radosne)
10.Death Cab For Cutie - A Movie Script Ending (patrz wyżej)
11.Cold - Bleed (a tu takie smutne:) )
Martyr pisze:Cześć;-)
Najwyższy czas oddać głosy..
1. Farben Lehre - Matura 2001
2. Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
3. California Stories Uncovered - The First Pink Yell
4. Zdob Si Zdub - Boonika Bate Doba
5. Mountain - Mississippi Queen
6. Quiet Riot - Cum On Feel The Noize
7. Eisley - Invasion
8. Suprose - Mój los
9. Maison Ruffner - Gypsy Blood
10. Long Play - Wild Thing
11. Bobby Vinton - Blue Velvet
Martyrka
Gary pisze:No i w końcu się udało. Do końca nie wiem czy bardziej podoba mi się numer 1, czy też numer 2, ale
ponieważ numer 2 już znałem to na 1 miejscu wstawiłem ten nieznany mi wcześniej.![]()
Ale najbardziej martwi mnie to co zobaczyłem przed chwilą. Mianowicie, że zgłosił go.....Yacy. Znowu ma wygrać?
![]()
Oto wyniki:
1. California Stories Uncovered - The First Pink Yell
2. Jeff Buckley - Hallelujah
3. Poets of a fall - Sleep
4. Jeff Wayne - Forever Autumn
5. George Dorn Screams - 69 moles
6. Ceti - Ciało i krew
7. Gogol Bordello - Start Wearing Purple. Gypsy punk
8. New York Crasnals- Long Sleeved Marco Polo
9. Múm - Now There is That Fear Again
10. Plain White T's - Hey There Delilah
11. Edguy - Inside
Z pozdrowieniami.
Gary
retry2 pisze:Moje głosy będą nieco dziwne, wiem, że część, sympatycznych utworów na pewno wejdzie, a ja
zagłosuję tak, aby reszta trochę dziwniejszych teżmiała szansę. No, ale 1. trójka i tak była bezapelacyjna
1.Forever Autumn - Jeff Wayne: piękne, Bauhaus z dobrymi utworami + Hawkind z tych trzech które znam -
bezwzględna jedynka
2.The First Pink Yell - California Stories Uncovered: natchnął mnie do zakupu całej Offensywy2
3.Long Sleeved Marco Polo - New York Crasnals: jak wyżej
4.Spinning Wheel - Blood Sweat and Tears: utwór nie w moim stylu, ale tak się jakoś za mną ciągnie
5.Wilting Violet - Pineapple Thief:
6.Another Face in a Window - Antimatter: znam dobrze, a może nie wejść
7.Black spider - Mogwai: A to ci dopiero niespodzianka, urocze
8.In-A-Gadda-Da-Vida - Iron Butterfly: znam prawie na pamięć, śliczne, a pewnie będę pierwszym oddającym
głosy. zgodnie z niepisaną zasadą nie powinienem, ale ku pokrzepieniu serc...
9.Nadia's Theme - Vladimir Cosma: natchnęło mnie do obejrzenia całego filmu
10.Smiling in the rain - Peter Pan: nie jestem w stanie ocenić dobrze tego utworu, jakaś marna jakość, ale
mimo wszystko...
11.69 Moles - George Dern Screams: i tak wiem, że wejdzie dalej, ku mojej sympatii
jotem3 pisze:witaj,
pierwszy raz, kiedy mogłem wszystkie utwory troszkę dłużej posłuchać i wybrać po troszkę dokładniejszych
przesłuchaniach. I nie wiem czy to tak bardzo dobrze ... Do dziś pozostało mi 12 utworów, które chciałbym umieścić
w pierwszej dyszce. Ale tak się nie uda. A może jednak ...
Tak - podam 12, ale wiadomo liczyć się będzie pierwsza 10 plus dyscyplina dodatkowa.
I dziwnym trafem pozostałe na placu boju utwory równo podzieliły się - 6 krajowe, 6 zagramaniczne.
A otóż i końcowe wyniki - a tutaj - POLSKA górą !!!
1. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
2. Peter Pan - Smiling In The Rain (do ostatniej chwili zastanawiałem się który z tych dwóch utworów umieścić na
topie)
3. Ceti - Ciało i krew
4. Freak of Nature - Palace of rainy sky (zespół, który też miałem zaproponować w swojej trójce. Ale wybrałbym Bad
Dreams)
5. Zalef - Kiedy miasto śpi (jeden z lepszych Idoli, albo nawet najlepszy. Podobało mi się jego mocne wykonanie
What I Am - Edie Brickell)
6. LoocasM - Tear (tajemniczy wykonawca ....)
7. Eloy - Rainbow (piękny utwór, który ... lat temu miałem nagrany na takiej fajnej kasecie z nagraniami z
Muzycznej Poczty UKF Tomka Beksińskiego)
8. Henkus - Phoney (miła dla ucha piosenka, która w pewnym momencie przypomina solówkę gitarową z Niech żyje bal ;
-)
9. Jaime Wyatt - Light Switch
10. Poets of a fall - Sleep
i dyscyplina dodatkowa:
11. Jeff Wayne - Forever Autumn (powinno być dużo wyżej, ale postanowiłem przeznaczyć pierwszą dziesiątkę dla
"nowych" utworów, więc zarówno to jak i 12 troszkę niżej)
a to niestety na pechowym - dwunastym miejscu:
12. Valdimir Cosma - Nadia's Theme
pozdrawiam
jacek
adr pisze:1. Iron Butterfly - In-A-Gadda-Da-Vida
2. Jeff Buckley - Hallelujah
3. Ratatat - Kennedy
4. Clint Mansell - Summer Overture
5. Farben Lehre - Matura 2001
6. California Stories Uncovered - The First Pink Yell
7. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
8. Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
9. Antimatter - Another Face In A Window
10. Múm - Now There Is That Fear Again
11. Blade Loki - No Pasaran
blisko były: LoocasM - Tear, Ceti - Ciało i krew, Finger Eleven - Paralyzer, God is an Astronaut - Fragile
Łucek pisze:pozdro, już wysyłam, po ostatnim przesłuchaniu jeszcze sporo zmian nastąpiło, ale końcowego układu
jestem pewien, dodam jeszcze kilka tych, które były blisko, bo generalnie ta 17-stka trzymała dobry, równy poziom i
nawet znalazły się perełki, seria bardzo dobra, porównywalna z pierwszą
1)Mum - Now There is That Fear Again - najlepszy kawałek, awansował niedawno, ale jest tego wart...
2)Zalef - Kiedy miasto śpi - jeden z faworytów od początku
3)Jeff Buckley - Hallelujah - j.w.
4)Jeff Wayne - Forever Autumn - miał być niżej, ale w sumie to bardzo dobry kawałek i to chyba dobre miejsce dla
niego, nawet zastanawiałem się pod koniec, czy nie powinien być wyżej...
5)Quiet Riot - Cum On Feel The Noize - 5 i 6 to klasyki, ale trzeba przyznać dobre...
6)Blood Sweat and Tears - Spinning Wheel
7)Ceti - Ciało i Krew - ten i 4 następne to kawałki ciekawe i dające do myślenia...
God Is An Astronaut - Fragile
9)Poets of the fall - Sleep
10)Eloy - Rainbow
11)Freak of nature - Palace of rainy sky
12)Long Play - Wild Thing
13)Trembling Blue Stars - From a Pale Blue Rosary
14)Blade Loki - No Pasaran
15)Squaw - Ja Tylko Spiewam
16)Paul Johnson - The Masquerade
17)Finger Eleven - Paralyzer
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Dzięki za wszystkie głosy i komentarze do zgłaszanych przeze mnie piosenek
@ tadzio3: 1988

Robinson pisze:3. Eloy - Rainbow (niemiecka grupa, której utwór Time to turn chyba wszyscy znają, ale z innego wykonania)
Vinyl84 pisze:5. Eloy - Rainbow (ze względu na sentyment do muzyki lat 80-tych i klimat tego utworu)
Bodeczek pisze:5. Eloy - Rainbow
anielski głos i nastrój, który zostaje na długo ...
tadzio3 pisze:1. Eloy Rainbow - Zalef miał być numerem jeden, ale gdy to usłyszałem, zmieniłem zdanie! Ależ fajny utwór,
chociaż w ogóle nie rockowy! Esencja lat 80-tych (chociaż nie wiem z jakiego to roku). Zupełnie coś innego niż
wszystkie pozostałe kawałki konkursu. Chociaż z kazdym przesłuchaniem troche tracił, ale wciąż bardzo mi się podoba.
@ Robinson: oczywiście, chodzi o Noc Komety Budki Suflerajotem3 pisze:7. Eloy - Rainbow (piękny utwór, który ... lat temu miałem nagrany na takiej fajnej kasecie z nagraniami z
Muzycznej Poczty UKF Tomka Beksińskiego)
@ tadzio3: 1988
Tylko dwie osoby doceniły ten utwór, ale 15 punktów, o mało co nie dało awansu do 1/16.dominik_fi pisze:2. Tierra Santa - Alas de fuego
Ta i wcześniejsza piosenka są dla mnie tak samo świetne jak z II edycji Ametria - Hiszpański Hicior i Jeanette -
Bodeczek pisze:4. Ceti - Ciało i krew
ballada palce lizać, brzmi jak początek lat 80-tych, tych najwspanialszych Laughing ja słyszę tam Turbo, ciekawe czy słusznie ...
tadzio3 pisze:7. Ceti Ciało i krew - Piekny kawałek z fortepianem. Tym razem tylko dwie piosenki polskie w moich typach,
@ Bodeczek: Z tym Turbo to dobrze wyczułeś, bo Ceti to formacja Grzegorza KupczykaMiszon pisze:3. C.E.T.I. - jedyny kawałek z tych, które lepiej znałem, na który zdecydowałem się głosować

- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Nie da się ukryć, wykrakałeśGary pisze: Oto wyniki:
1. California Stories Uncovered - The First Pink Yell
...
No i w końcu się udało. Do końca nie wiem czy bardziej podoba mi się numer 1, czy też numer 2, ale ponieważ numer 2 już znałem to na 1 miejscu wstawiłem ten nieznany mi wcześniej. Smile
Ale najbardziej martwi mnie to co zobaczyłem przed chwilą. Mianowicie, że zgłosił go.....Yacy. Znowu ma wygrać?

Nivo pisze:Miejsce 5
Eisley - Invasion
Pogodniejszy utwór... w zasadzie mocno kontrastuje z resztą 11, ale zasłużył na swoje w niej miejsce. Wokal trochę przypomina Cranberries... Dowód na to, że kobiety potrafią śpiewać
Ja też mam w zanadrzu piosenkę z wokalem przypominającym Dolores O'RiordanVinyl84 pisze: 4. Eisley - Invasion (ze względu na głos wokalistki, która przypomina mi Dolores O'Riordan, którą uwielbiam)

Przepraszam za te dwa posty pod rząd

Wyniki ostatniej rundy praktycznie zadowalają mnie całkowicie. Wszystkie utwory z par, na które głosowałem, wygrały, parę Zalef - Farben L olałem, bo uznałem ją za słabiutką, a Antimatter wcale mnie nie zmartwił zwycięstwem nad moją piosenką. A tak ogólnie 1 był mój numer 3, 3 moja 5 (co ciekawsze w półfinale obstawiłem odwrotnie), na 5 była moja 2, a na 11 (chyba) mój nr 4 (Krasnale), a niestety na 15 mój zwycięzca.
Poza tym szalał u mnie Yacy: miejsca 3, 4 i 6. Niestety nie mogłem zrozumieć jakim cudem efekciarski utwór z przerostem formy nad treścią mógł dotrzeć do finału (ale tam na szczęście przegrał).
No i jeszcze jedno - głosując nie pamiętałem wszystkiego, co czytałem przedtem i potem okazało się, że moje 2, 3, 4 i 6 to polszczyzna.
Poza tym szalał u mnie Yacy: miejsca 3, 4 i 6. Niestety nie mogłem zrozumieć jakim cudem efekciarski utwór z przerostem formy nad treścią mógł dotrzeć do finału (ale tam na szczęście przegrał).
No i jeszcze jedno - głosując nie pamiętałem wszystkiego, co czytałem przedtem i potem okazało się, że moje 2, 3, 4 i 6 to polszczyzna.
Ja tak nie narzekam, mimo że w finale znalazł się utwór daleko spoza mojej 30 czyli odrzucony za pierwszym przesłuchaniem.Miszon pisze:ja pitole!WTF?! Mimo ze ogolnie ta edycje uwazam za najlepsza,to jeszcze nigdy nie zdarzylo sie,by taki sukces(a nawet zwyciestwo!) osiagnal kawalek,ktory odrzucilem w pierwszym rzucie,czyli w tym przypadku nawet do 40 sie nie zakwalifikowal!
Cytujac zbysza: BUUUUUUUUUUU, NUUUUDAAAA!
Pierwsze moje skojarzenie podczas przesłuchiwania tego utworu to była płyta Myslovitz "Skalary, mieczyki, neonki"... Ciekawe, co?Grycek pisze:1. California Stories Uncovered - The First Pink Yell [0] pkt.{70}

Wielkie gratulacje dla niezwyciężonego Yacy'ego!!!

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Więcej na temat dziwnego (jak dla mnie) zwycięzcy napisałem w fazie głosowania na finał. Ale mówiąc krótko - nie było to nic pochlebnego. Naprawdę nic nie widzę w tym utworze. Tam praktycznie nic się nie dzieje. OK, sytuację ratuje perkusja, bo tylko dzięki niej da się tego w ogóle słuchać... I z każdym przesłuchaniem raczej się upewniam w swej opinii, także nie jest ona raczej pochopna (no, chyba że za pół roku zmienię zdaniekajman pisze:Ja tak nie narzekam, mimo że w finale znalazł się utwór daleko spoza mojej 30 czyli odrzucony za pierwszym przesłuchaniem.Miszon pisze:ja pitole!WTF?! Mimo ze ogolnie ta edycje uwazam za najlepsza,to jeszcze nigdy nie zdarzylo sie,by taki sukces(a nawet zwyciestwo!) osiagnal kawalek,ktory odrzucilem w pierwszym rzucie,czyli w tym przypadku nawet do 40 sie nie zakwalifikowal!
Cytujac zbysza: BUUUUUUUUUUU, NUUUUDAAAA!

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Moje propozycje nie zawsze są to utwory dla mnie znaczące, istotne czy bardzo ważne. Zawsze swoje propozycję próbuję umiejscowić wśród swoich typów i tak w 1 edycji MEW w było wg mnie na miejscu 5. THE FUNERAL jest do tej pory ważne i było dla mnie nr 1 dawno przed. W minionej edycji California Stories Uncovered i pozostałe to był wybór dosłownie "za 5 12-sta" i ja go ustawiłem na pozycji ... 11 czyli byłby u mnie bez punktów. I poważnie liczyłem na możliwość głosowania w finale ...Miszon pisze:Naprawdę nic nie widzę w tym utworze. Tam praktycznie nic się nie dzieje. OK, sytuację ratuje perkusja, bo tylko dzięki niej da się tego w ogóle słuchać... I z każdym przesłuchaniem raczej się upewniam w swej opinii, także nie jest ona raczej pochopna (no, chyba że za pół roku zmienię zdanie).
Ale to przecież Twoi Ziomkowie więc powinni mieć Twoją sympatięMartyr pisze:Pierwsze moje skojarzenie podczas przesłuchiwania tego utworu to była płyta Myslovitz "Skalary, mieczyki, neonki"... Ciekawe, co?Tamten album bardzo lubie, a teraz i ta piosenka zdobyła moją sympatie
![]()
Wielkie gratulacje dla niezwyciężonego Yacy'ego!!!

Raz jeszcze dziękuję za gratulacje i ... Grycek kiedy startujemy

Yacy, po raz kolejny - szczere gratulacje (co prawda 2 raz wspieram cię w finale, ale pierwsze były szczere za debiut
) Komentarz: DOMINATING
Jeff Wayne odrzucił mnie od razu
(odwrotnie jak obie inne propozycje Grycka) Przeciwnie California! W tamtym kawałku nie musi się nic dziać. Trzyma klimat (który bardzo mi pasuje), tak jak Thru the Glass... który w zasadzie wiele nie odbiega od grania (moi rodzice twierdzą że jedno i drugie przypomina Myslovitz; apropos: Grycek, kłamisz mówiąc, że jesteś z mysłowic
i to nawet nie o Wrocław mi chodzi
)
Muzyka nie musi zarzucać tonami popisów artystycznych, wymyślnych riffów... jeżeli jest prawdziwie sztuką, to moim zdaniem powinna wprowadzać nastrój, a tamte przymioty powinny ewentualnie w tym pomagać.
Podobnie jak w wytypowanym przeze mnie Mogwaiu.
Pisałem, że pierwsza trójka ustaliła się po pierwszym przesłuchaniu. Te 3 utwory mają własnego ducha (tj. w moim odczuciu rzecz jasna). To samo miały Usta Bilizowane i Band of Horses i stąd moje uznanie w formie 1 miejsca
Najlepsza edycja - na pewno
Chociaż głosowałem czasem w pewnym amoku, ale nagromadziło się dużo dobrej muzyki (w tym sporo polskich artystów!)
Pewnym zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że mało osób głosowało w finale na Antimatter i Californię jednocześnie... dominowały 2 schematy, w których występował dokładnie 1 z powyższych utworów
Czekam na następną edycję (postaram się coś wrzucić)!

Jeff Wayne odrzucił mnie od razu

Muzyka nie musi zarzucać tonami popisów artystycznych, wymyślnych riffów... jeżeli jest prawdziwie sztuką, to moim zdaniem powinna wprowadzać nastrój, a tamte przymioty powinny ewentualnie w tym pomagać.
Podobnie jak w wytypowanym przeze mnie Mogwaiu.
Pisałem, że pierwsza trójka ustaliła się po pierwszym przesłuchaniu. Te 3 utwory mają własnego ducha (tj. w moim odczuciu rzecz jasna). To samo miały Usta Bilizowane i Band of Horses i stąd moje uznanie w formie 1 miejsca

Najlepsza edycja - na pewno

Pewnym zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że mało osób głosowało w finale na Antimatter i Californię jednocześnie... dominowały 2 schematy, w których występował dokładnie 1 z powyższych utworów

Czekam na następną edycję (postaram się coś wrzucić)!
Re: Gloosy z eliminacji.
Grycek pisze:7.LoocasM - Tear (co to u licha jest? nie mogę nic o tym znaleźć)
Muszę się tu przyznać do prywaty ponieważ ten tajemniczy wykonawca to ktoś mi dobrze znanyjotem3 pisze:6. LoocasM - Tear (tajemniczy wykonawca ....)

Odnośnie zwycięskiego utworu... no to już wiemy kto jest w układzie

A poważnie, gratuluję Yacy po raz 3 i tym razem szczególnie, ponieważ kawałek "The First Pink Yell" to pierwszy zwycięzca zabawy, który naprawdę przypadł mi do gustu i na pewno pozostanie na playliście przez dłuższy czas.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Co prawda trudno porównywać, bo poprzednio głosowaliśmy na więcej piosenek, ale ogólnie wygląda to w ten sposób, że zwycięzcy dostawali dotąd tyle głosów/ilość głosujących ogólnie:
MEW - 10/20
BAND OF HORSES - 8/20
CALIFORNIA STORIES UNCOVERED - 9/24
Co pokazuje jak sądzę, że ta edycja, mimo że najwięcej piosenek mogliśmy typować, była najbardziej zażarta.
Co do tych, którym Novi Singers "z czymś się kojarzą" - przecież pisałem, że to Chopin
MEW - 10/20
BAND OF HORSES - 8/20
CALIFORNIA STORIES UNCOVERED - 9/24
Co pokazuje jak sądzę, że ta edycja, mimo że najwięcej piosenek mogliśmy typować, była najbardziej zażarta.
Co do tych, którym Novi Singers "z czymś się kojarzą" - przecież pisałem, że to Chopin