Wow - w szoku jestem. Po pierwsze tym, że jednak Mew przeszło dalej (ale mnie to cieszy jednak, więc może nie jest to niespodzianka). No to ktoś się zdziwił, że The Mars Volta nie wygrało

. Po drugie tym jestem zaszokowany, że piosenki z drugiej pary tak daleko zaszły

. Sam nie wiem, co teraz wybiorę w tej parze. A tak w ogóle, to została tylko 1 piosenka z mojej siódemki. I jak tak sobie analizuję, to chyba tym razem odpadnie i finał będzie dla mnie niezaciekawy.
A co do tego, że być możę zwycięzca zostanie umieszczony w zestawie do głosowania - to super sprawa! Aczkolwiek, sądzę, że z niektóymi piosenkami mógłby być z tym problem. Już nawet nie chodzi o to, że niektóre kawałki są dość stare (rekordzista: Herman's Hermits, któy niestety właśnie odpadł

), ale o to, ze np. ja w dwóch przypadkach posiadam tylko wersje mp3 tych piosenek, ponieważ niegdy nie zostały wydane oficjalnie. Tzn. w przypadku Mr.Hyde wystarczyłby telefon do kolegi i już, ale z Chinook to nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem, czy jeszcze istnieją (strona chyba działa jeszcze, więc może tak, aczkolwiek bardziej na niej reklamują studio nagraniowe, niż zespół). co prawda nie ma problemu, bo te piosenki jakś czas temu odpadły, ale tak teoretyzując istnieje taka możliwość, że kiedyś wygra jakiś taki kompletnie "undergroundowy" zespół.