Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

ku3a

Post autor: ku3a »

HERMMAN pisze:Myślę, że żadne wielkie procedury nie są w tym zakresie stosowane. Pewnie dużo w tej mierze zależy od M.N. a skoro tak, to ku3a załatwi to po znajomości :) . Fakt faktem to bardzo dobry pomysł, sam już o tym myślałem. To pewnie najlepsza nagroda dla zwycięzcy zabawy :lol:
jotem3 pisze:A chyba tajemnicy nie zdradzę Ku3o (czy zdradzę ???? - jeśli tak to przerpaszam ...) - Ku3a w kwestii zwycięzcy rozmawiał już z Niedźwiedziem ;-)
hehe, no wlasnie :-). Niby miala byc niespodzianka, no ale i tak teraz juz temat zostal rozdmuchany. Tak wiec, jakis czas temu rozmawialem o tym z NieDzwiedziem. Oczywiscie w ciemno nie mogl powiedziec, ze wrzuci zwyciezce do zestawu do glosowania, ale dokladnie sie pytal na czym plebiscyt polega, jakie piosenki i jakich wykonawcow biora udzial i powiedzial, zebym mu przyslal zwycieska piosenke, to zobaczy co sie da zrobic.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

ku3a pisze:
HERMMAN pisze:Myślę, że żadne wielkie procedury nie są w tym zakresie stosowane. Pewnie dużo w tej mierze zależy od M.N. a skoro tak, to ku3a załatwi to po znajomości :) . Fakt faktem to bardzo dobry pomysł, sam już o tym myślałem. To pewnie najlepsza nagroda dla zwycięzcy zabawy :lol:
jotem3 pisze:A chyba tajemnicy nie zdradzę Ku3o (czy zdradzę ???? - jeśli tak to przerpaszam ...) - Ku3a w kwestii zwycięzcy rozmawiał już z Niedźwiedziem ;-)
hehe, no wlasnie :-). Niby miala byc niespodzianka, no ale i tak teraz juz temat zostal rozdmuchany. Tak wiec, jakis czas temu rozmawialem o tym z NieDzwiedziem. Oczywiscie w ciemno nie mogl powiedziec, ze wrzuci zwyciezce do zestawu do glosowania, ale dokladnie sie pytal na czym plebiscyt polega, jakie piosenki i jakich wykonawcow biora udzial i powiedzial, zebym mu przyslal zwycieska piosenke, to zobaczy co sie da zrobic.
sorry Kuba ...... :(
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

ku3a pisze:Oczywiscie w ciemno nie mogl powiedziec, ze wrzuci zwyciezce do zestawu do glosowania, ale dokladnie sie pytal na czym plebiscyt polega, jakie piosenki i jakich wykonawcow biora udzial i powiedzial, zebym mu przyslal zwycieska piosenke, to zobaczy co sie da zrobic.
Ale Ty masz wtyki. :)
Trzymam kciuki za 1 kawałek z tych co pozostały.
ku3a

jotem3 pisze:sorry Kuba ...... :(
nie no, spoko, i tak juz temat odzyl, wiec nie bylo sensu tego chowac w tajemnicy. Po przeczytaniu postu HERMMANa i tak mialem zamiar o tym napisac :-).
kajman

Post autor: kajman »

No cóż, jestem totalnie załamany. Słabiutka piosenka kolejno rozbiła moich dwóch faworytów: najpiew najlepszą piosenkę, potem mój nr 2. Mój numer 4 też przegrał - dobrze chociaż, że z moim numerem 8. Z tego co tutaj widzę może się zdarzyć, że w finale nie będę brał udziału, gdyż obie piosenki będą dla mnie niewarte głosowania.
ku3a

well, jak dla mnie w polfinalach sa 3 super piosenki, w tym dwie z mojej siodemki (i to 2. i 3. miejsce)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Moim zdaniem wyniki zaskakujace. Obstawiałem zupełnie inaczej, aczkolwiek przeszły wszystkie piosenki, na które głosowałem :) Szkoda tylko, ze już nie ma mojej propozycji. Jest za to wciąż mój jedynak z siódemki eliminacyjnej i coś czuję, że wygra :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Dzisiaj jeszcze nie zagłosuję, bo z jedną parą mam spory dylemat. Nie wiem, co wybrać. Jeżeli stwierdzę, że żadna nie zasługuje na wyraźny wybór (a inaczej żadna nie zasługuje na odrzucenie), to chyba wstrzymam sięod głosu. Niech inni zadecydują.
herMMan

Post autor: herMMan »

Dwa utwory z mojej 7 walczą dalej i nie trafiają na siebie w kolejnej rundzie :!: :!: :!: Wybór więc bardzo prosty. Na osłodę dodatkowo to, że to moje numery 1 i 2 :D :D :D .
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

tadzio3 pisze:aczkolwiek ...
sory za upomnienie, ale chyba zrobiłeś to, co ja przed chwilą, a co nie jest dozwolone - wyjawiłeś swoje typy z ostatniego głosowania

Nawiasem mówiąc z mojej siódemki został tylko numer 3 i jedna piosenka, której nie miałem w siódemce a ostatnio mi się coraz bardziej podoba; na 100% któraś z nich wygra :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Łucek pisze:
tadzio3 pisze:aczkolwiek ...
sory za upomnienie, ale chyba zrobiłeś to, co ja przed chwilą, a co nie jest dozwolone - wyjawiłeś swoje typy z ostatniego głosowania
Wiem, sorry. :oops:
W gruncie rzeczy jednak w tym etapie zabawy nie ma za dużego pola manewru.
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Jak się uda to w finale mogą spotkać się dwie piosenki z mojego top7 - numer 2 i 6
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Wow - w szoku jestem. Po pierwsze tym, że jednak Mew przeszło dalej (ale mnie to cieszy jednak, więc może nie jest to niespodzianka). No to ktoś się zdziwił, że The Mars Volta nie wygrało :wink: . Po drugie tym jestem zaszokowany, że piosenki z drugiej pary tak daleko zaszły :shock: . Sam nie wiem, co teraz wybiorę w tej parze. A tak w ogóle, to została tylko 1 piosenka z mojej siódemki. I jak tak sobie analizuję, to chyba tym razem odpadnie i finał będzie dla mnie niezaciekawy.

A co do tego, że być możę zwycięzca zostanie umieszczony w zestawie do głosowania - to super sprawa! Aczkolwiek, sądzę, że z niektóymi piosenkami mógłby być z tym problem. Już nawet nie chodzi o to, że niektóre kawałki są dość stare (rekordzista: Herman's Hermits, któy niestety właśnie odpadł :? ), ale o to, ze np. ja w dwóch przypadkach posiadam tylko wersje mp3 tych piosenek, ponieważ niegdy nie zostały wydane oficjalnie. Tzn. w przypadku Mr.Hyde wystarczyłby telefon do kolegi i już, ale z Chinook to nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem, czy jeszcze istnieją (strona chyba działa jeszcze, więc może tak, aczkolwiek bardziej na niej reklamują studio nagraniowe, niż zespół). co prawda nie ma problemu, bo te piosenki jakś czas temu odpadły, ale tak teoretyzując istnieje taka możliwość, że kiedyś wygra jakiś taki kompletnie "undergroundowy" zespół.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze: Aczkolwiek, sądzę, że z niektóymi piosenkami mógłby być z tym problem.
To szkoda, że taki zespół jak Chinook prawdopodobnie nie istnieje. Piosenka jest świetna i gdyby mogła wejść na LP3 i odniosłaby sukces zespół z pewnością szybko by się zreaktywował :)
W ogóle w naszej zabawie popieram polskich wykonawców, bo zagranicznie skoro znane są w Polsce (nawet przez kilka osób) to samo w sobie jest juz sukcesem.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

I po raz kolejny spotkały się dwie dobre piosenki z dwiema beznadziejnymi. No Mikt... był dla mnie jednynym faworytem i dłogo dłogo nic no ale w takiej sytuacji ...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

tadzio3 pisze:
Miszon pisze: Aczkolwiek, sądzę, że z niektóymi piosenkami mógłby być z tym problem.
To szkoda, że taki zespół jak Chinook prawdopodobnie nie istnieje. Piosenka jest świetna i gdyby mogła wejść na LP3 i odniosłaby sukces zespół z pewnością szybko by się zreaktywował :)
Niestety, dobrze przeczuwałem... Oto zresztą dowód:
http://www.chinookband.republika.pl/
Szkoda, faktycznie :? .

Mam też kilka innych, wcześniejszych piosenek, z pierwszego i drugiego demo.

PS. W końcu sam nie wiem - głosowałem już na 1/2, czy nie?
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Miszon pisze: PS. W końcu sam nie wiem - głosowałem już na 1/2, czy nie?
Głosowałeś. Wysłałem Ci potwierdzenie.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Miszon pisze:Niestety, dobrze przeczuwałem... Oto zresztą dowód:
http://www.chinookband.republika.pl/
Szkoda, faktycznie :? .

Mam też kilka innych, wcześniejszych piosenek, z pierwszego i drugiego demo.
:? Nie lubię takich momentów, kiedy poznany niedawno przeze mnie zespół juz nie istnieje.
Ale utwór byc może znajdzie się na mojej liście przebojów.
Grycek

Statystyka: głosowało 17 osób.
Bój jest niesamowicie wyrównany.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Mam nadzieje ze zdązyłem i głos zostanie przyjęty.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Ja równiez przed chwila zagłosowałem.
Grycek

I uwaga,uwaga!!

Finał: Mew - The Zookeeper's Boy vs. Thirteen Senses - Thru The Glass
Rozgrywka o 3 miejsce: XIII. Století - Elizabeth vs. Hot Blood - Soul Dracula

Głosowało 20 osób.

Głosowanie trwa do 15 VI 2007 do godz. 22:00.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Nie ma co robic tajemnicy- głosowałem na piosenki, które znalazły się w finale, więc jest nieźle. Oczywiście teraz nie powiem, na kogo już oddałem głos w dwóch parach, ale nie miałem watpliwości.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

O cholera. Jestem w totalnym szoku jeśli chodzi o finał! (mimo, że własnie tak głosowałem ;) ). Szczerze mówiąc, XIII Stoleti, po tym, jak pokonało Parsifala, który mnie oczarował, wydawało mi się głównym faworytem (a kolejnych przeciwników też miał swietnych). Natomiast Thru the Glass kompletnie mnie zaskoczyło. Słuchałem tego kawałka mniej niż innych, bo wpadał na moje piosenki. A teraz aż muszę dokładnie sobie przesłuchać, co takiego jest w tej piosence, czego na początku nie zauważyłem, bo naprawdę sukces tego kawałka jest zaskakujący (mimo, że naprawdę jest OK).

Zastanawiam się już, co wrzucić w drugiej rundzie zabawy. Czy 3 kompletnie inne zespoły, czy też może powtórzyć któryś z nich? Może macie jakieś sugestie?
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

No to w finale znalzały sie piosenki które chciałem żeby znalazły się w finale. Co do pojedynku o trzecie miejsce to mnie osobiście skład zaskakuje. Pewnie duży wpływ miało rozstawienie drabinek. Z miejscem pierwszym nie bede miał problemu bo piosenka na którą zagłosuje była moim numerem jeden od samego początku, druga nr 4. W finale pocieszenia chyba zagłosuje na utwór do którego przekonałem się dopiero w fazie pucharowej, ale musze jeszcze posłuchac obu piosenek.
Bo moze lokalny patriotyzm zwycięży.
ODPOWIEDZ