KAT musi być w setce, bo zmarł Kostrzewski.
W tym prawdziwym KAT Luczyka śpiewa dziś Jakub Qbek Weigel, który zastąpił 4 lata temu Henry'ego Becka.
Weigel także w Harlemie występuje, tam wszedł za... Dewódzkiego.
GregF pisze: ↑wt maja 03, 2022 12:09 pm
Przez długie lata miałem na kasecie fragment właśnie bez solówki nagrany z Telewizyjnej Listy Przebojów
Może to ta wersja z Ballad?
96. Varius Manx - Piosenka księżycowa 36
To kolejny utwór, który był względnie blisko głosu (miejsce 96 czyli tak jak tutaj). Ale u nas znacznie wyżej (ale nie najwyżej z Variusów).
Janda to kojarzy mi się jako wokalistka przede wszystkim z Gumy do żucia.
GregF pisze: ↑wt maja 03, 2022 12:09 pm
Przez długie lata miałem na kasecie fragment właśnie bez solówki nagrany z Telewizyjnej Listy Przebojów
Może to ta wersja z Ballad?
Janda to kojarzy mi się jako wokalistka przede wszystkim z Gumy do żucia.
O tak, chyba nawet sam Grechuta lepiej by tego nie wykonał.
W TLP część piosenek (a raczej teledysków) pojawiała się tylko we fragmentach, a że "Małpa i ja" w nagrywanym przeze mnie notowaniu była dopiero na dziesiątym, więc wybrzmiała tylko do końca drugiego refrenu.
Markowski z kolegami wcielili w życie przesłanie "Niepokonanych" dopiero 20 lat później z hakiem. Zjazd o ponad 50 miejsc to kolejna zapowiedź zmiany pokoleniowej wśród głosujących?
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2022 12:28 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
95. Krystyna Janda - Na zakręcie 102
94. Lady Pank - Zawsze tam gdzie Ty 73
93. Stare Dobre Małżeństwo - Bieszczadzkie anioły 271
Dwa utwory na porównywalnych miejscach tu i tu.
Kuba1201 pisze: ↑wt maja 03, 2022 12:16 pm
Faktycznie Fisz i Sochacka w takim razie będą wysoko, skoro już leci "Zawsze..."
Zawsze mogą być takie niespodzianki jak Janda.
Przypuszczam, że wątpie, jak mawiał klasyk.
Skoro taki utwór Perfectu w tym miejscu, to to nie wróży dobrze... Jestem boomerem, ale na rozważanie czy nań głosować to jakieś 3 lata za wcześnie. I to minimum.
Kuba1201 pisze: ↑wt maja 03, 2022 12:16 pm
Faktycznie Fisz i Sochacka w takim razie będą wysoko, skoro już leci "Zawsze..."
Zawsze mogą być takie niespodzianki jak Janda.
Przypuszczam, że wątpie, jak mawiał klasyk.
Skoro taki utwór Perfectu w tym miejscu, to to nie wróży dobrze... Jestem boomerem, ale na rozważanie czy nań głosować to jakieś 3 lata za wcześnie. I to minimum.
Będzie Mata? Jak obstawiacie?
haha
, no niestety Katechetek i żółtych flamastrów nie ma w zestawie.