XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
No jak tacy Kings of Leon byli na Topie dużo wyżej i szybko spadli, to IMO znaczy, że byli "sezonowi".
Jeśli mogę obstawiać i jeśli Top będzie jeszcze za 10 lat, to zgaduję, że taka Adele będzie się kręcić koło setki, a Gotye zacznie spadać (w sumie już zaczął).
Jeśli mogę obstawiać i jeśli Top będzie jeszcze za 10 lat, to zgaduję, że taka Adele będzie się kręcić koło setki, a Gotye zacznie spadać (w sumie już zaczął).
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Hmmm co do Kings Of Leon to pewnie to było tak, że wtedy byli wysoko na fali bieżącej popularności. Może jakiś fanklub głosował, a teraz już nie głosuje?
Chodziło mi o to, że w końcu na topie głosujemy na swoje ulubione utwory ze wszystkich, więc nie ma tam miejsca na utwory dobre czy bardzo dobre tylko na te najlepsze, ale te dobre czy bardzo dobre nie muszą od razu okazać się po jakimś czasie przez nas zapomniane itd.
Co do Gotye to zgadzam się z Tobą, też stawiam, że za rok już go nie będzie w setce, a Adele będzie.

Co do Gotye to zgadzam się z Tobą, też stawiam, że za rok już go nie będzie w setce, a Adele będzie.

- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Pozwolisz Piotrze, że zacytuję:
Podobno pod koniec listopada czołówka była już wykrystalizowana, a to dopiero było 7-8 tysięcy oddanych głosów. I co Wy na to?
W tym stwierdzeniu można zamknąć całe to głosowanie na Top. Albo głosujecie - w zdecydowanej większości tak na 95%? - na swoje ulubione utwory bądź też na utwory ukochanego wykonawcy lub wykonawców jak zostanie jeszcze parę głosów, a nie obiektywnie na najlepsze utwory. Ulubione, a najlepsze robi różnicę i to kolosalną. Jeśli nie obetnie się ilości możliwych oddanych głosów do max 3, to nie ma co liczyć na większe zmiany w TOP100, że o TOP10 nie wspomnę. A będą i zapewne wielkie niespodzianki nie tylko na górze Topu ale i w środku i na jego dole. I wtedy będzie ciekawie.piotr1990 pisze:Chodziło mi o to, że w końcu na topie głosujemy na swoje ulubione utwory ze wszystkich…
Podobno pod koniec listopada czołówka była już wykrystalizowana, a to dopiero było 7-8 tysięcy oddanych głosów. I co Wy na to?
Dlatego, od kilku lat nie głosuje na utwory z pierwszej setki, a nawet na te, które kiedykolwiek w niej były
SSupras pisze:Archive, w którym moim zdaniem zresztą są totalnymi epigonami Pink Floydów

- Piotr
1265
— • —
1264
1239 • —
1263
1260 • —
1262
1270 • —
NAJWIĘKSZY AWANS W TEJ SETCE
1261
1571 • —
a co to niby znaczy "obiektywnie najlepsze utwory"?...
gdyby istniał jakiś miernik mówiący o tym, które utwory są obiektywnie najlepsze, to nie trzeba by było ich wybierać, one byłyby znane.
tutaj właśnie wybieramy nasze ulubione.
gdyby istniał jakiś miernik mówiący o tym, które utwory są obiektywnie najlepsze, to nie trzeba by było ich wybierać, one byłyby znane.
tutaj właśnie wybieramy nasze ulubione.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1260
1313 • —
1259
1184 • —
1258
1234 • —
1257
1247 • —
1256
1287 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
- tadzio3
- Kontakt:
W tym roku głosowałem właśnie tak, czyli na utwory spoza setki i max po jednym utworze danego wykonawcy.grzes pisze:Dlatego, od kilku lat nie głosuje na utwory z pierwszej setki, a nawet na te, które kiedykolwiek w niej były
De facto nasze ulubione to te najlepsze. Tak jak napisałeś nie ma obiektywnie najlepszych utworów, chociaż są takie, o których przyjęło się mówić "najlepsze".ku3a pisze:tutaj właśnie wybieramy nasze ulubione.
Wybieramy ulubione, ale np moje tegoroczne głosowanie pokazuje, że nie zawsze wybieramy te "najulubieńsze" ale czasem te troszkę inne. Zawsze jest jednak ważny kontekst listowy tzn miejsce zajmowane w poprzednim notowaniu.
Ostatnio zmieniony pt lut 06, 2015 12:30 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
Ciekawe jak poradziłby sobie pierwowzór "Ready or Not" Fugees'ów (albo oba pierwowzory, bo piosenka jest połączeniem Enyi z '87 i The Delfonics z '68). Kiedyś słyszałem jakąś wersję Fugees bez wstawek z "Boadicei" Enyi i dużo bardziej mi się podobała, a połączenie jakoś mnie strasznie drażni...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
No nie, dla mnie wynik Mr. Big to totalne zaskoczenie. Taki przebój
podobnie Love's Divine, kolejny utwór z XXI wieku na miejscach poniżej 1000.

- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
utwory na które ja głosuję to w ogóle są na jakimś szarym końcu.
W 2016 sama sobie ułożę swój własny TWC i razem z Panem Markiem, jak on będzie puszczał piosenki to ja będę wpisywała na forum, co akurat na tym miejscu jest u mnie
o! ale będzie fajnie!
już się nie mogę doczekać
W 2016 sama sobie ułożę swój własny TWC i razem z Panem Markiem, jak on będzie puszczał piosenki to ja będę wpisywała na forum, co akurat na tym miejscu jest u mnie

o! ale będzie fajnie!

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Pewnie zrób własny top. Ja już od kilku lat tworzę własny, fajna sprawa. 
Jakby się uprzeć to można powiedzieć, że niekoniecznie bluesy sobie tak słabo radzą, Muddy waters np. awansował.

Jakby się uprzeć to można powiedzieć, że niekoniecznie bluesy sobie tak słabo radzą, Muddy waters np. awansował.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No właśnie
Przydałoby się więcej bluesów w zestawie, i lepsza promocja Topu Wszech Czasów wśród polskich fanów bluesa.

Przydałoby się więcej bluesów w zestawie, i lepsza promocja Topu Wszech Czasów wśród polskich fanów bluesa.
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Najpierw trzeba dożyć do tego 2016.Nicoletta pisze:W 2016 sama sobie ułożę swój własny TWC i razem z Panem Markiem, jak on będzie puszczał piosenki to ja będę wpisywała na forum, co akurat na tym miejscu jest u mnie![]()
o! ale będzie fajnie!
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
a co Ty Emilio tak źle mi/nam życzysz?Emilia pisze:Najpierw trzeba dożyć do tego 2016.
trochę optymizmu ,....
- Piotr
1255
1201 • —
1254
1248 • —
1253
1331 • —
1252
1269 • —
1251
1227 • —
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
@ku3a - po prostu piszemy o utworach, które lubimy i dlatego marudzimy, że spadają. I bardzo dobrze, że jest pozytywna atmosfera, owszem mógłbym przyhejcić że olbrzymi awans Murray Head to tragedia, bo jest w czołówce największych koszmarów zestawienia, itd. ale po co? Nie lepiej skupiać się na pozytywnych momentach zestawu? Od razu milej się czyta
.
Fajnie że Gene Kelly do góry. Tylko 3, ale zawsze lepiej niż gdyby spadał, a tego się bałem.
A może nie mają swoich faworytów w zestawie?

Fajnie że Gene Kelly do góry. Tylko 3, ale zawsze lepiej niż gdyby spadał, a tego się bałem.
Ja na to, że to jednak nieco dziwne i w sumie nie za bardzo dobre, wskazuje na dużą homogeniczność zestawu osób głosujących, bo to trochę tak, jakby pozostałe osoby były nieco "muzycznymi klonami" tych 8 tysięcy. Z jednej strony, to nieco zrozumiałe, bo wiadomo że Top zapewne przyciąga określonych słuchaczy, ale z drugiej szkoda, że jednak ci o innych gustach, nawet spośród tych słuchających Trójki, nie próbują dołączyć do zabawy.Podobno pod koniec listopada czołówka była już wykrystalizowana, a to dopiero było 7-8 tysięcy oddanych głosów. I co Wy na to?
A może nie mają swoich faworytów w zestawie?
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Nie denerwuj mnieMiszon pisze:owszem mógłbym przyhejcić że olbrzymi awans Murray Head to tragedia, bo jest w czołówce największych koszmarów zestawienia, itd. ale po co?

- Miszon
- Kontakt:
No właśnie i dlatego dobrze, że nie marudzimy, że coś awansuje
.

ja nic nie pisałem o marudzeniu, że coś spada.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
Nie wiem, jak policzyłeś te +3, ale mi wychodzi +17.Miszon pisze: Fajnie że Gene Kelly do góry. Tylko 3, ale zawsze lepiej niż gdyby spadał, a tego się bałem.

- Miszon
- Kontakt:
relatywistyczna matematyka 

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
1250
1147 • —
1249
1207 • —
1248
1099 • —
1247
1230 • —
1246
1173 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Może po zaprezentowaniu 1201 miejsca zrobimy typowanie 10 ulubionych piosenek z pozycji 1530-1201 ?