Nasza Lista XIII

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

romec

Re: Nasza Lista XIII

Post autor: romec »

Skuteczność 20/30 gdzie nie trafiłem w kilku parach wyrównanych dla mnie, więc nawet jeszcze lepiej. Odpadły moje numery 6, 11 (vs 12), 15, 19(vs14), 22 - małe straty!
Spodziewana przegrana jednego z moich utworów (więc nie boli aż tak).
Jestem bardzo zadowolony z wyników :) Zobaczymy, czy humor się utrzyma po zobaczeniu następnych par
kajman pisze:W pierwszej rundzie odpadły numery 17, 21, 22, 24, 26, 28 i 29 po eliminacjach.
Czyli bez wielkich niespodzianek, w poprzednich edycjach gubiły się w tej fazie utwory z TOP10!
kajman

Post autor: kajman »

Pary II rundy czyli 1/16 finału.
A. *Shels - Water (Full Version) : Phosphorescent - Song For Zula
B. Abraxas - Dorian Gray : Keaton Henson - Kronos
C. Alcest - Sur l'océan couleur de fer : Arc Angel - Harlequins Of Light
D. All About Eve - December : Bird York - In The Deep
E. Amaranthe - The Nexus : Lyapis Trubeckoy - Ya Veryu
F. AmperA - Apokalipsa : John Grant - GMF
G. Austra - Lose It : Into The Presence - Kings Of Men
H. Bez Idola - Siódme niebo : Łagodna Pianka - Łagodną Pianką
I. Big Big Train - Swan Hunter : Glen Hansard & Marketa Irglova - Falling Slowly
J. Cyril - Gone Through Years : Mogwai - Take Me Somewhere Nice
K. Findlay - Off & On : The Reindeer Section - Cold Water
L. Fuzzy Lights - Through Water : Ólafur Arnalds - Only The Winds
M. Fyfe Dangerfield - She Needs Me : HAERTS - All The Days
N. I Santo California - Tornero : Maybeshewill - He Films The Clouds, Pt. 2
O. Jonathan Wilson - Desert Raven : Thirteen Senses - Into The Fire
P. Melpo Mene - Mother : Olivia Anna Livki - Tel Aviv

Głosowanie do 24.11 g. 11.24.
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 10:15 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Odpadły moje nr 4, 5, 7, 8, 10 oraz 12, 13, 14 i 22. :-(
No i moja propozycja …
Awatar użytkownika
mcgrat

Post autor: mcgrat »

wow, większość par jestem w stanie rozstrzygnąć bez dodatkowego odsłuchu utworów, niestety część w ramach selekcji negatywnej
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Obie moje propozycje odpadły, moja jedenastka zdziesiątkowana. Widocznie ludzie wolą smutki... :(

Dalej będzie na pełnym luzie 8)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

kajman, a do kiedy dajesz nam czas? :-)
no i za I i J przydałyby się kropeczki.
kajman

Skuteczność miałem 16/30, ale co z tego, skoro poleciały moje numery 1, 3, 4, 9, 11, 13, 14 i 16. Obroniły się nry 2, 5, 7, 10 i 12. W sumie klęska.
Z końcówki mój nr 1 od końca poleciał (chociaż to dobre), ale ocalał nr 3 (na szczęście jako jedyny z ostatniej dziesiątki).
No i zaskoczeniem jest dla mnie, że właśnie ten mój utwór poległ. Wydawał mi się pewniakiem, natomiast tego drugiego nie spodziewałem się w ogóle w rundzie pucharowej.
Yacy pisze:kajman, a do kiedy dajesz nam czas? :-)
no i za I i J przydałyby się kropeczki.
Zaraz uzupełnię ten post.

I jeszcze uwaga na temat wyników. Były dwa remisy, a w jednej parze zwycięzca miał ponad 20 punktów przewagi.
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 10:17 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

odpadły moje miejsca 7, 8, 9, 15 (i 5, ale walczyło z 3, więc to lepiej ;)), więc 9/17 "moich" zawodników nadal w grze, + obie moje propozycje.
gorzej, że teraz spotkały się miejsca: 17 z 4 (głosuję na... 17), 12 z 3 (tu już po ludzku, na 3 ;)) i 16 z 2 (na 2).
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 10:26 pm przez uzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Odpadła Karnataka :(
I odpadł też mój numer 1 :(
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Mam jeszcze pytanie ile utworów wyżej rozstawionych poległo. Oraz jaka była najwyższa pozycja, która teraz odpadła.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

kajman pisze:I jeszcze uwaga na temat wyników. Były dwa remisy, a w jednej parze zwycięzca miał ponad 20 punktów przewagi.
Raczej bardzo łatwo domyślić się, która to para. Byłem zaskoczony, jak zobaczyłem ten słabszy utwór w fazie pucharowej. Byłem raczej zdania, że nikt na to nie zagłosuje. Ale może się mylę. :wink:
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Grycek pisze:Mam jeszcze pytanie ile utworów wyżej rozstawionych poległo. Oraz jaka była najwyższa pozycja, która teraz odpadła.
kajman pisze:W pierwszej rundzie odpadły numery 17, 21, 22, 24, 26, 28 i 29 po eliminacjach.
Wnioskuję, że odpadło 7 utworów rozstawionych wyżej, oraz że najwyższy był na pozycji 17.
michal91d
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007

Post autor: michal91d »

Odpadła jedna z moich propozycji... Kilka par też nie po mojej myśli, ale generalnie to z tych najwyższych pozycji to odpadł mój numer 6 i 9, później 17, 19, 20, 21.
Gorzej, że teraz mój numer 2 spotyka się z numerem 4 i myślę, że ogólnie ten drugi przejdzie :( Niestety są też pary, w których będę musiał przeprowadzić selekcję negatywną...
Przewaga jednej ze stron jest tak miażdżąca, że nawet nie będę podawał wyniku :)
ku3a

Post autor: ku3a »

odpadły moje numery 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11...
odpadły obydwie moje propozycje...
niby przeszło 16 na które głosowałem, ale głównie w mało interesujących mnie parach...
a na podium mam jeden utwór, któremu wcale nie wiem czy kibicować...

to tyle na temat tej rundy :-P.
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

Skuteczność 23/31, czyli nieźle, zwłaszcza że większość rozstrzygnięć nie po mojej myśli to te, w których i tak wybierałem mniejsze zło. Tak naprawdę żal mi tylko mojego numeru 3 (chociaż spodziewałem się, że zbyt daleko nie zajdzie) i 7 (a tu się nie spodziewałem).

W drugiej rundzie bez większych konfliktów, z wyjątkiem 5 vs 13 i 1 vs 16 - bardziej szkoda tego drugiego. No i moja propozycja nadal jest w grze :shock: (tym samym jest to mój największy sukces w historii NL :))
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Skuteczność 23/30. Odpadły moje numery 3, 5, 7. Moje propozycje źle ulokowały swoje uczucia - oj będzie płacz.
romec

Post autor: romec »

Trochę statystyk.
Z pakietu 22 najgorzej ocenionych przeze mnie utworów (najniższa liga) pozostał tylko JEDEN utwór! Jest to jednak utwór z ostatniego miejsca. Spodziewam się, że teraz odpadnie. Z mojego TOP36 pozostały 24 utwory - rewelacyjny wynik wg mnie (szczególnie czytając raporty od kajmana, Yacego, ku3y).
W grze pozostają oba utwory od: Aro, Artur, Brian, rafal92, uzi
A w tej rundzie:
8:7
Hit kolejki to 4 vs 8.
PS: Ile osób ostatecznie zagłosowało? ktoś dosłał głos w ostatnich minutach?
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Najbardziej dziwi mnie fakt, że odpadł mój numer 2, ale numeru 4 też mi bardzo szkoda.

... czyli następne głosowanie skończy się pewnie o 11:27 albo minutę później pewnie. :wink:
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

Nie no teraz to jestem zadowolony. Moi faworyci zostali no i jeszcze są ciekawie sparowani :)
Zobaczymy co będzie dalej
Dede

Post autor: Dede »

Jestem bardzo zadowolony z wyników I rundy. Skuteczność 24/32. Odpadły co prawda moje numery 4., 5. i 9. (no trudno), ale przetrwało całe moje podium, a z pozostałych w grze 32 utworów ujemnie oceniam zaledwie pięć.
W II rundzie ponownie żaden utwór z mojej czołówki nie trafił na inny utwór z mojej czołówki, a więc i tym razem obejdzie się bez walki bratobójczej. Tym razem w trzech przypadkach zagłosowałem na utwór, na który nie głosowałem w I rundzie, przeciwko utworowi, który w I rundzie mój głos dostał.
W kolorach remis 8:8
kajman

Zagłosowało 37 osób. Sporo zgłaszających tego nie uczyniło.
W dwóch parach zdecydowała ostatnia runda. Jeden z dolnej połówki zdobył decydujący punkt, a jeden z górnej doprowadził do remisu.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

11 utworów z 32 dzięki moim głosom załapało się na kolejną rundę.
Klęska moich faworytów. Z rozstawionej 16 w grze pozostały 4 utwory (1,9,12,15) . kajman postanowił dobić mnie ostatecznie, ponieważ w kolejnej rundzie w jednej parze zagrają ..1 z 9.
Na pocieszenie (choć jestem bardzo zaskoczony) moje propozycje wciąż w grze. Choć tym razem łatwo już nie będzie, jedna z nich moim zdaniem trafiła na killera NL.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Mój numer 1 odpadł, ale ogólnie nie jest źle.
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

Druga runda wysłana. Tym razem nie miałem problemów z wyborem ale zdecydowana przewaga pomarańczowych tzn. 13:3
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

Jak dla mnie w pierwszej rundzie dużym zaskoczeniem był fakt, że odpadło bardzo wiele dobrych piosenek z mocnym brzmieniem, a takie smęty bez wyrazu przeszły! :shock: Nie mam nic przeciwko smętom, bo sam też na kilka głosuję, ale muszą mieć w sobie to coś! Widocznie dla innych mają?
Skuteczność mych głosów była przeciętna, bo jedynie 16/30. I aż pięć moich piosenek z pierwszej dziesiątki odpadło (w tym jedna i tak musiała, gdyż spotkała się z inną z tej grupy)! A z pozostałej piątki dwie i to ze ścisłej czołówki znowu zmierzą się ze sobą! :? Wybór będzie bardzo trudny.
Ogólnie pisząc przeszło mnóstwo piosenek ocenionych przeze mnie na 4, 5 pkt. a nie dały rady takie na 7, 8! :STOP:
Jedyne pocieszenie w tym wszystkim, że mój gust (jak i kilku innych osób wyraźnie odbiega od reszty)!
Jaką taką ciekawostkę dodam, że w kilku przypadkach celowo głosowałem przeciwko w mym odczuciu wyżej notowanej piosence i o dziwo dwa razy wygrały właśnie te z niższej półki! :roll:
Teraz biorę się za kolejną rundę. :D
ODPOWIEDZ