Nasza Lista IX
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Re: Nasza Lista IX
cyan : brown 3:5
Z mojej 11 pozostały: 4, 6, 7, 10, 11.
Żeby było ciekawiej to nr 7 walczy nr 11... i zwycięża.
Z mojej 11 pozostały: 4, 6, 7, 10, 11.
Żeby było ciekawiej to nr 7 walczy nr 11... i zwycięża.
Ech, wyniki jak dla mnie bardzo kiepskie, bo odpadł mój numer 1 (czego się kompletnie nie spodziewałem
) a w dodatku mój numer 2 walczy z numerem 3
z mojej 11 pozostały tylko 4 piosenki, a w dodatku odpadła ostatnia przeze mnie zgłoszona piosenka
W jednej parze będę musiał zrobić dogrywkę

W jednej parze będę musiał zrobić dogrywkę
- iqh
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Moja propozycja ciągle w grze! Ciekawe.
Moi faworyci tak pół na pół, odpadło moje naszolistowe odkrycie, a w jednej parze spotykają się jedynka z dwójką.
Moi faworyci tak pół na pół, odpadło moje naszolistowe odkrycie, a w jednej parze spotykają się jedynka z dwójką.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Cieszę się, że moje obydwie propozycje nadal walczą. Tego jeszcze nie było. 
Z moich faworytów do Top-16 weszły: 1, 2, 5 i cztery utwory z nieszczęśliwej, czyli w sumie jest 9 bardzo dobrych utworów.
W tej rundzie 4:2 dla jednej ze stron.

Z moich faworytów do Top-16 weszły: 1, 2, 5 i cztery utwory z nieszczęśliwej, czyli w sumie jest 9 bardzo dobrych utworów.
W tej rundzie 4:2 dla jednej ze stron.
5:3 dla cyjanowych
- tadzio3
- Kontakt:
Wielu osobom odpadł numer 1 - u mnie również.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Ciekawe czy wszystkim taki sam.tadzio3 pisze:Wielu osobom odpadł numer 1.

u mnie identycznie; zostały tylko moje nr 3,8,9,10. Jest kilka par w których na zwycięzcę głosuje zupełnie bez przekonania, ale coś trzeba wybrać, może w przyszłości będę się wstrzymywał od głosu w parach, w których żadna propozycja nie przypadła mi do gustu. A jak wy robicie w takich przypadkach?kajman pisze:W sumie wyszło 5:3
mnie też odpadł nr 1 i przy okazji 8 ale reszta się ostała. większość par jest niezwykle wyrównanych.
w ogóle to nigdy nie zaszły tak daleko w NL
w ogóle to nigdy nie zaszły tak daleko w NL

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
ja zawsze oddaje głos. Lubię się pomęczyć i wybrać lepszy utwór z dobrych lub mniej niepodobający mi się z niedobrychArtur pisze: może w przyszłości będę się wstrzymywał od głosu w parach, w których żadna propozycja nie przypadła mi do gustu. A jak wy robicie w takich przypadkach?

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Skoro myślisz, że mógłbym wypowiedzią o ''świetnej kapeli'' narzucić jakiejś podatnej na czyjeś zdanie osobie ich muzykę....no to nie wiem czy masz racje. Są tu tacy? To chyba trochę przesadzona opinia.kajman pisze:Moim zdaniem sugerujesz. Zarówno tym, że piszesz, że im kibicowałeś i tym, że to świetna kapela. Ale na pewno są tacy, ktorzy uważają odwrotnie, że to beznadziejna kapela. No i poza tym, skoro przeciwnik też się dostał, to znaczy, że też jest wysoko ceniony i może dokopać temu zawodnikowi.
No i nie wyixowałeś zespołu, więc nadal wiadomo, o czym piszemy.
O przeciwniku się nie wypowiadałem i wcale nie twierdzę, że nie jest tak jak piszesz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007
mój numer 1 też już odpadł...
nie spodziewałem się, że mój nr 2 też odpadnie...
ogólnie to zostały tylko miejsca 3, 4 i 9
moja propozycja też odpadła, ale spodziewałem się tego, gdy zobaczyłem z kim walczy (teraz za to bez wyrzutów sumienia mogę oddać głos na ten utwór
)
2 : 6
nie spodziewałem się, że mój nr 2 też odpadnie...
ogólnie to zostały tylko miejsca 3, 4 i 9
moja propozycja też odpadła, ale spodziewałem się tego, gdy zobaczyłem z kim walczy (teraz za to bez wyrzutów sumienia mogę oddać głos na ten utwór

2 : 6
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No i odpadła ostatnia moja piosenka
Zostały dwa utwory z mojej jedenastki
5:3

Zostały dwa utwory z mojej jedenastki

- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
z moich typów zostały tylko 5, 10 i 11, z których miejsce 11 przegrało przed chwilą w moim głosowaniu z utworem, który początkowo umiejscowiłam nieco niżej ale ostatnio sporo u mnie zyskał.
wynik 4:3.
wynik 4:3.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Zagłosowane! Mój lider odpadł niestety 
Tym razem niebiescy wygrali jedną bramką.

Tym razem niebiescy wygrali jedną bramką.
Dominacja nie-niebieskich. Jak poważna to nie powiem 
Dziwi mnie to, że niebiescy mogą przeważyć w głosach. Oby to nie poszło za bardzo w wyniki.
Grycku, mógłbyś podać statystykę procentową - ilu osobom odpadł numer 1?
Skoro i tak wszyscy się przyznają, to chyba nie będzie to nic złego? Można w ogóle prowadzić ranking "jaki procent uczestników straciło numer 1 przed wyłonieniem top16". Patrząc na ilość żalących się, ta edycja może być rekordowa.

Dziwi mnie to, że niebiescy mogą przeważyć w głosach. Oby to nie poszło za bardzo w wyniki.
Grycku, mógłbyś podać statystykę procentową - ilu osobom odpadł numer 1?
Skoro i tak wszyscy się przyznają, to chyba nie będzie to nic złego? Można w ogóle prowadzić ranking "jaki procent uczestników straciło numer 1 przed wyłonieniem top16". Patrząc na ilość żalących się, ta edycja może być rekordowa.
Ostatnio zmieniony czw kwie 08, 2010 10:51 pm przez Nivo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obie moje piosenki przepadły 
W tej rundzie u mnie remis 4:4.

W tej rundzie u mnie remis 4:4.
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
4:4
W jednej parze było mi dosyć przykro wskazać przegranego.
W poprzedniej rundzie zaskoczył mnie bardzo 1 wynik - to że Richard Bona nie dał rady.
W jednej parze było mi dosyć przykro wskazać przegranego.
W poprzedniej rundzie zaskoczył mnie bardzo 1 wynik - to że Richard Bona nie dał rady.
4:3 dla wściekłego cyan'u.
och jakaż radość w sercu mym gości, że została w grze moja propozycja, całe podium i 2 niższe pozycje.
fajnie. fajnie fajnie. chociaż z drugiej strony niefajnie, bo to oznacza, że nie jestem takim niezalem. ale no. jest ok.
och jakaż radość w sercu mym gości, że została w grze moja propozycja, całe podium i 2 niższe pozycje.
fajnie. fajnie fajnie. chociaż z drugiej strony niefajnie, bo to oznacza, że nie jestem takim niezalem. ale no. jest ok.
Mój numer 1 odpadł w poprzedniej rundzie głosowania a teraz pożegnał sie mój nr 2 

2:4 dla bronzowych.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
O! To dobre podejście. Nie ma takiego koloru jak cjan/cyan. Ja tam widzę jasnoniebieski i brązowy
.

wreszcie ktoś to napisał.Miszon pisze:Nie ma takiego koloru jak cjan/cyan.

u mnie remis.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Koloru nie ma, ale jest nazwijmy to oznaczenie/oflagowanie w HTML-u.Miszon pisze:O! To dobre podejście. Nie ma takiego koloru jak cjan/cyan. Ja tam widzę jasnoniebieski i brązowy.
Mam skojarzenie, jak to jeden z programów komputerowych przetłumaczył
oznaczenie "magenta" na "fioletowy" po polsku.

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Takiego jak cjan z pewnością nie ma. Ale już kolor cyjan (ang. cyan) na pewno jest. Nie każdy tylko kolor musi mieć nazwę i nie każdy ma. A czym inny jest potoczne nazywanie kolorów. Możesz sobie mówić jasnoniebieski.Miszon pisze:Nie ma takiego koloru jak cjan/cyan.
Proponuje użyć też opcji cytowanie, post z wynikami który napisał Grycek i tam jest podany kolor odpowiednio cyan i brown.
Cyjan, czyli
Hex (szesnastkowo) #00FFFF
RGB (r, g, b) N (0, 255, 255)
CMYK (c, m, y, k) N (100, 0, 0, 0)
Zakres światła niebieskiego ma długość fali od ok. 420 do ok. 490 nm. I w tym zakresie jest cyjan.
Zgadzam się z kajmane. Wcześniej nie było takiego incydentu, a dokładnie nie przypominam sobie, żeby ktoś złamał, niepisaną zasadę, wspominania o utworach, które są jeszcze w zabawie. W jakikolwiek sposób, chociaż nie coś sobie przypominam, ale jeśli się zdarzyło komuś to poproszony bez problemów usuwał nazwę takiego utworu i zespołu (ukrywał pod "X").saferłel pisze:Skoro myślisz, że mógłbym wypowiedzią o ''świetnej kapeli'' narzucić jakiejś podatnej na czyjeś zdanie osobie ich muzykę....no to nie wiem czy masz racje. Są tu tacy? To chyba trochę przesadzona opinia.kajman pisze:Moim zdaniem sugerujesz. Zarówno tym, że piszesz, że im kibicowałeś i tym, że to świetna kapela. Ale na pewno są tacy, ktorzy uważają odwrotnie, że to beznadziejna kapela. No i poza tym, skoro przeciwnik też się dostał, to znaczy, że też jest wysoko ceniony i może dokopać temu zawodnikowi.saferłel pisze:Już o nich wcześniej pisałem....a może nie?, a może też byli zaiksowaniJest kilka opcji hehe.
Naprawdę nie mogę wymieniać tutaj nazwy tego zespołu? Przecież nic nie sugeruję tym wpisem. To absolutnie poboczny wątek. Po prostu podkreśliłem to, że xxx (skoro w grze zostało xxx, to xxx nie jest chyba jednak najlepszą cenzurą, łapiecie?) byli specyficznym przypadkiem. Od początku im kibicowałem, ale celowo nie dałem do jedenastki, bo wiedziałem, że przejdą dalej
I proszę jak pięknie wylądowali. Bardzo się cieszę, że ktoś zgłosił ten zespół i ma on okazję zaistnieć na forum Trójki. To świetna kapela!
No i nie wyixowałeś zespołu, więc nadal wiadomo, o czym piszemy.
O przeciwniku się nie wypowiadałem i wcale nie twierdzę, że nie jest tak jak piszesz.
A pisanie o grającym jeszcze utworze powoduje, że zapada on w pamięć czytającemu. I nie ważne czy jako dobry czy zły kawałek.
A wynik po tej rundzie: