Mi się ostatnio śniło, że jestem skrzyżowaniem Eminema z Marianne Faithfull. Nie ma to jak muzyczne sny.lady pisze:He he he prawda, przed chwilą przysnęłam przy radiu
1454 (12.12.2009)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1454 (12.12.2009)
No to pora na Telesfora.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Dobranoc 

- Mateusz
- młodszy woźny
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
| 1 | 2 | 11 | +1 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey | PL |
- Mateusz
- młodszy woźny
- Kontakt:
Całość:
Wyniki - jak zawsze - dzięki Helen!
Dziękuję za wspólne słuchanie Listy!
Dobranoc!
Kod: Zaznacz cały
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------------------------+------+
| 1 | 2 | 11 | +1 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey | PL |
| 2 | 1 | 9 | -1 | Papillon - Editors | ZG |
| 3 | 6 | 8 | +3 | Soul Cake - Sting | ZG |
| 4 | 10 | 4 | +6 | Nothing Is Keeping You Here - a-ha | ZG |
| 5 | 4 | 13 | -1 | Marysia - Kult | PL |
| 6 | 7 | 7 | +1 | Revelry - Kings of Leon | ZG |
| 7 | 8 | 9 | +1 | Got Some - Pearl Jam | ZG |
| 8 | 5 | 13 | -3 | Trwaj chwilo, trwaj - Elżbieta Adamiak i Adam Nowak | PL |
| 9 | 15 | 3 | +6 | Żyję w kraju - Strachy na lachy | PL |
| 10 | 11 | 5 | +1 | Ma czar karma - Spięty | PL |
| 11 | 3 | 10 | -8 | This I Love - Guns N' Roses | ZG |
| 12 | 18 | 2 | +6 | Bajka o karpiu w trójkowym eterze - Przyjaciele Karpia 2009 | PL |
| 13 | 9 | 10 | -4 | Bądź zdrowe, moje serce - Voo Voo ? Haydamaky | PL |
| 14 | 13 | 18 | -1 | I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight - U2 | ZG |
| 15 | 17 | 5 | +2 | Car Door - Anita Lipnicka | PL |
| 16 | 16 | 8 | 0 | Hollywood - Dick4Dick | PL |
| 17 | 12 | 14 | -5 | Border Reiver - Mark Knopfler | ZG |
| 18 | 22 | 4 | +4 | Odjazd - Renata Przemyk | PL |
| 19 | 14 | 17 | -5 | Fragile Tension - Depeche Mode | ZG |
| 20 | 19 | 13 | -1 | Haven't Met You Yet - Michael Bublé | ZG |
| 21 | 29 | 9 | +8 | Niestety trzeba mieć ambicję - Piotr Bukartyk | PL |
| 22 | 21 | 7 | -1 | Because of You - Skunk Anansie | ZG |
| 23 | 26 | 3 | +3 | Nigdy nie mów nigdy - Ania | PL |
| 24 | 25 | 2 | +1 | Kalambury - Pustki | PL |
| 25 | 35 | 1 | +10 | Like a Hobo - Charlie Winston | ZG |
| 26 | 24 | 2 | -2 | Who Says - John Mayer | ZG |
| 27 | 30 | 3 | +3 | Got a Song - Kucz/Kulka | PL |
| 28 | 28 | 2 | 0 | Bodies - Robbie Williams | ZG |
| 29 | 32 | 1 | +3 | Startest - T-Raperzy znad Wisły | PL |
| 30 | 23 | 2 | -7 | Nie widzę ciebie w swych marzeniach - Marek Piekarczyk | PL |
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------------------------+------+
| 31 | 0 | | N | Undisclosed Desires - Muse | ZG |
| 32 | 31 | | -1 | Your Decision - Alice in Chains | ZG |
| 33 | 0 | | N | Fruhling in Paris - Rammstein | ZG |
| 34 | 37 | | +3 | Time Flies - Porcupine Tree | ZG |
| 35 | 38 | | +3 | Ucieczka z M. - Imish | PL |
| 36 | 34 | | -2 | Remembrance Day - Mark Knopfler | ZG |
| 37 | 33 | | -4 | Wheels - Foo Fighters | ZG |
| 38 | 39 | | +1 | Tina - Muniek | PL |
| 39 | 41 | | +2 | Million Dollar Bill - Whitney Houston | ZG |
| 40 | 36 | | -4 | Mów mi dobrze - Happysad | PL |
| 41 | 0 | | N | Last Christmas - Roberto Blanco | ZG |
| 42 | 40 | | -2 | Green - Armia | PL |
| 43 | 45 | | +2 | Beautiful People - Pet Shop Boys | ZG |
| 44 | 0 | | N | Hole to Feed - Depeche Mode | ZG |
| 45 | 44 | | -1 | You've Got the Love - Florence & The Machine | ZG |
| 46 | 46 | | 0 | Monday - Biff | PL |
| 46 | 42 | | -4 | Stellify - Ian Brown | ZG |
| 47 | 44 | | -3 | Marek Aureliusz - Karimski Club feat. Wojciech Waglewski i Adam Nowak | PL |
| 48 | 0 | | N | Kiedy blues mnie opuści - Siódma W Nocy | PL |
| 49 | 0 | | N | Recurring - Kucz/Kulka | PL |
| 50 | 50 | | 0 | Nie taka jak ty - Agnieszka Chrzanowska | PL |
Dziękuję za wspólne słuchanie Listy!
Dobranoc!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Dobranoc wszystkim 

Hey najlepszy z utworów ze ścisłej czołówki, baaardzo szkoda Gunsów. Dobranoc : )
Hey i dobranoc 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
O, "Naszolistowy" utwór - Siddharta - Napoj 

- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Hmm...ciekawe. Niby miał tak ten Charlie Winston wystrzelić przez koncert - a tymczasem nowsza propozycja TONGUE TIED nie pojawia się choćby w Poczekalni. Zastanawiające nieprawdaż?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Właśnie się tak zastanawiam skąd ja to znam.Grycek pisze:O, "Naszolistowy" utwór - Siddharta - Napoj

- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
o, chyba zapomniałam się pożegnać. 
to do za tydzień.
PS. doczytałam - kajmanie, z Depeszami chodziło mi o to, że tak nisko - w kontekście znawcy rzecz jasna.

to do za tydzień.

PS. doczytałam - kajmanie, z Depeszami chodziło mi o to, że tak nisko - w kontekście znawcy rzecz jasna.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
bo ta piosenka jest nowa, a "Like A Hobo" jest brdziej znanazbyszu pisze:Hmm...ciekawe. Niby miał tak ten Charlie Winston wystrzelić przez koncert - a tymczasem nowsza propozycja TONGUE TIED nie pojawia się choćby w Poczekalni. Zastanawiające nieprawdaż?

Dobranoc

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Jak na złość wzięło i trzasło
Awaria internetu uniemożliwiła mi dokończenie listy z forum
Ogromny spadek Gunsów mam nadzieję że tylko chwilowy (chyba za bardzo napompowaliśmy atmosferę wokół tego utworu)
Strachy idą w górę to może być pierwszy nr 1 dla Grabaża bo przydało by się małe przewietrzenie w czołówce która mi się trochę znudziła
Dziękuję za te półtora godziny razem z forum

Awaria internetu uniemożliwiła mi dokończenie listy z forum

Ogromny spadek Gunsów mam nadzieję że tylko chwilowy (chyba za bardzo napompowaliśmy atmosferę wokół tego utworu)
Strachy idą w górę to może być pierwszy nr 1 dla Grabaża bo przydało by się małe przewietrzenie w czołówce która mi się trochę znudziła
Dziękuję za te półtora godziny razem z forum

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Słuchałem w oderwaniu od internetu... cieszy fakt, że kolejny tydzień mamy przewagę utworów polskich nad zagranicznymi! Brawo!
Karp awansuje, chociaż nie w tak szalonym tempie jak poprzednie. Może to i dobrze... czekam na Stingowe ciasteczko na szczycie...
Do-bar-na-noc!
Karp awansuje, chociaż nie w tak szalonym tempie jak poprzednie. Może to i dobrze... czekam na Stingowe ciasteczko na szczycie...
Do-bar-na-noc!
Heh. Wreszcie przeleciałem oczami przez wszystkie strony. Przeleciałem, bo za dużo czytania to nie było... No, ale ja już nie narzekam...
A ja powiedziałem, że chyba było na Naszej Liście.
W końcu wygrało się tam kiedyś tego Znawcę forum.
Notowanie bardzo dobrze się przeżywało od środka, a jak wyszło na antenie to dopiero będę miał okazję przesłuchać. Mam nadzieję, że ciekawie.
Hehe. Byliśmy z Kubą trochę dłużej w Trójce i akurat to słyszeliśmy i Kuba powiedział coś w ten deseń.Robinson pisze:Właśnie się tak zastanawiam skąd ja to znam.Grycek pisze:O, "Naszolistowy" utwór - Siddharta - Napoj

Notowanie bardzo dobrze się przeżywało od środka, a jak wyszło na antenie to dopiero będę miał okazję przesłuchać. Mam nadzieję, że ciekawie.

oby teraz na stałe, a nie znowu z przerwąmcgrat pisze:witam, podpisuje listę obecnościmiło poczytać forum po tak długiej przerwie...

trzpaw pisze:U2 zostało
czy te posty coś wnoszą? chyba każdy słyszał, że U2 się utrzymało. wybrałem tylko 2 Twoje posty, a mogłem wybrać ze 20.trzpaw pisze:Karp w top 10
uzi pisze:iiiii... do nienapisania za tydzień!jeśli już, to ew. do zobaczenia.

abd3mz pisze:W końcu wygrało się tam kiedyś tego Znawcę forum.![]()

i jeszcze trochę o "This I Love", bo chyba jeszcze nie pisałem co myślę (pomijając pozycję w Mojej 30). jak dla mnie to osiągnęło zdecydowanie za dużo jak na swoje możliwości, bo to jest moim zdaniem po prostu słaby kawałek. a mogło być tak pięknie - pierwsze 1.5 minuty jest super i gdy wydaje się, że utwór będzie się ładnie rozwijać, to zamiast mocnego wejścia perkusji, które aż się prosi, wchodzą smyki które zabijają cały klimat, a potem to już tylko copy+paste, żeby dociągnąć do końca utworu. szkoda, zmarnowany duży potencjał.
To po co było wymieniać w Topie Gunsów słabe kawałki?ku3a pisze:"This I Love" (...) to jest moim zdaniem po prostu słaby kawałek.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Jeśli chodzi o mnie - słuchałem od deski do deski, aczkolwiek część w połowie trzydziechy nieco drzymając po piątkowym koncercie.
Co cieszy:
- Winston, jak przewidywałem, wyskoczył w okolice 25 miejsca.
- Depeche po dodaniu nowego kawałka do zestawu z pozostałymi dwoma
nieco spadły. Bo ten niższy już za długo kisi się w środku trzydziechy, a ten wyższy to koszmar i szkoda, że nadal jest na podium (mam nadzieję, że na pierwsze już nie wróci).
- bardziej polsko nam się zrobiło
- udana licytacja
- KoL i Spięty powolutku, krok po kroku, ale coraz wyżej, podobnie Anita, zaś D4D przynajmniej nie spadło
Co martwi:
- odbicie się Bukartyka
- wolne nabieranie rozpędu przez Karpia, który jest jednym z lepszych w historii. Czyżby nie wszedł do piątki?
- spory spadek G'n'R. Co prawda także nie przepadam za tym kawałkiem, odczuwam takie połączenie nudy ze śmiechem z autoparodii jak to słyszę, ale to jednak w jakiś sposób "Bodeczkowy" utwór i chciałem, aby choć do końca roku utrzymał się w 10-ce. A one powoli nam dezerterują z Listy (Melody, Temper Trap, Nouvelle Vague, Fleet Foxes jakoś nie zapowiada się, aby miało wejść, reszta długo już jest i też pewnie zaraz będzie wypadać)
- mocny spadek poza Listę Gaby
Co cieszy:
- Winston, jak przewidywałem, wyskoczył w okolice 25 miejsca.
- Depeche po dodaniu nowego kawałka do zestawu z pozostałymi dwoma

- bardziej polsko nam się zrobiło
- udana licytacja
- KoL i Spięty powolutku, krok po kroku, ale coraz wyżej, podobnie Anita, zaś D4D przynajmniej nie spadło
Co martwi:
- odbicie się Bukartyka
- wolne nabieranie rozpędu przez Karpia, który jest jednym z lepszych w historii. Czyżby nie wszedł do piątki?
- spory spadek G'n'R. Co prawda także nie przepadam za tym kawałkiem, odczuwam takie połączenie nudy ze śmiechem z autoparodii jak to słyszę, ale to jednak w jakiś sposób "Bodeczkowy" utwór i chciałem, aby choć do końca roku utrzymał się w 10-ce. A one powoli nam dezerterują z Listy (Melody, Temper Trap, Nouvelle Vague, Fleet Foxes jakoś nie zapowiada się, aby miało wejść, reszta długo już jest i też pewnie zaraz będzie wypadać)
- mocny spadek poza Listę Gaby
Debiut Muse na progu trzydziestki - jupi! Cieszę się!
Spadek GNR - jupi! A już się bałem, że wejdzie na pierwsze...
Karp zaledwie na 12. - zaskoczenie. Może już wyżej nie będzie?
Nowe DM zaledwie na 44. - cóż, z płyty "Sounds Of The Universe" dużych przebojów nie ma. W porównaniu z "Playing the Angel" wygląda to dość kiepsko.
No i najważniejsze - świetny lider! Gratulacje dla Heya.
Spadek GNR - jupi! A już się bałem, że wejdzie na pierwsze...
Karp zaledwie na 12. - zaskoczenie. Może już wyżej nie będzie?
Nowe DM zaledwie na 44. - cóż, z płyty "Sounds Of The Universe" dużych przebojów nie ma. W porównaniu z "Playing the Angel" wygląda to dość kiepsko.
No i najważniejsze - świetny lider! Gratulacje dla Heya.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Hehe, widzę, 1981, że mamy chyba dokładnie przeciwny gust.
Bo co do tych 5 utworów, o których piszesz, to mój komentarz byłby idealnie przeciwny.
Bo co do tych 5 utworów, o których piszesz, to mój komentarz byłby idealnie przeciwny.

Bo utwory, o których wspomniałem, to takie "punkty zapalne". Albo w jedną, albo w drugą stronę... 

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Gunsi w odwrocie - Pan Piotr wiedział co mówi w TuBaronie
Jak tu się nie cieszyć, przy takim doskonałym wyniku Axla wszystko schodzi na dalszy plan
Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie

Jak tu się nie cieszyć, przy takim doskonałym wyniku Axla wszystko schodzi na dalszy plan

Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie

To bój się, bo jeśli tak...krzysiek83 pisze:Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie![]()
![]()
...to ostatnio zapowiedział, że Strachy będą na pierwszym miejscu.krzysiek83 pisze:Gunsi w odwrocie - Pan Piotr wiedział co mówi w TuBaronie![]()
[.......]
A z tym zgadzam się w całej rozciągłości. Mnie też przestało bawić.marsvolta pisze:A Balonik mówi, że nie wie co się stało. Nic nie sugeruje, ale z reguły jest tak, że jak coś bąknie o jakimś utworze to on potem dokładnie tak się zachowuje jak przewidział to Balonik. A potem wielkie oczy robi, zdziwko, a mnie to już nie bawi! Chyba w środe już coś tak powiedział.

W sobotę wieczorem powinno się żonę do kina zabierać albo do innej kawiarni.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Jedyne co mogę zrobić, to docenić strachy w głosowaniu na Koszmar RokuGary pisze:To bój się, bo jeśli tak...krzysiek83 pisze:Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie![]()
...to ostatnio zapowiedział, że Strachy będą na pierwszym miejscu.krzysiek83 pisze:Gunsi w odwrocie - Pan Piotr wiedział co mówi w TuBaronie![]()

Obiektywnie muszę stwierdzić, że powinien czasem mniej mówić. Ja odbieram tego typu teksty jako wyraz niechęci do piosenek.Gary pisze:A z tym zgadzam się w całej rozciągłości. Mnie też przestało bawić.marsvolta pisze:A Balonik mówi, że nie wie co się stało. Nic nie sugeruje, ale z reguły jest tak, że jak coś bąknie o jakimś utworze to on potem dokładnie tak się zachowuje jak przewidział to Balonik. A potem wielkie oczy robi, zdziwko, a mnie to już nie bawi! Chyba w środe już coś tak powiedział.![]()
Wiadomo, że promowania pewnych utworów nie da się uniknąć - każdy gra w audycji co lubi i ceni, ale kampania negatywna?
Brzydka sprawa.