1454 (12.12.2009)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

słoik

Re: 1454 (12.12.2009)

Post autor: słoik »

lady pisze:He he he prawda, przed chwilą przysnęłam przy radiu :wink:
Mi się ostatnio śniło, że jestem skrzyżowaniem Eminema z Marianne Faithfull. Nie ma to jak muzyczne sny.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

No to pora na Telesfora.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Dobranoc :D
Awatar użytkownika
Mateusz
młodszy woźny
Kontakt:

Post autor: Mateusz »

Kod: Zaznacz cały

|   1 |   2 |   11 |    +1 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey                                     | PL   |
Awatar użytkownika
Mateusz
młodszy woźny
Kontakt:

Post autor: Mateusz »

Całość:

Kod: Zaznacz cały

+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------------------------+------+
|   1 |   2 |   11 |    +1 | Kto tam? Kto jest w środku? - Hey                                     | PL   |
|   2 |   1 |    9 |    -1 | Papillon - Editors                                                    | ZG   |
|   3 |   6 |    8 |    +3 | Soul Cake - Sting                                                     | ZG   |
|   4 |  10 |    4 |    +6 | Nothing Is Keeping You Here - a-ha                                    | ZG   |
|   5 |   4 |   13 |    -1 | Marysia - Kult                                                        | PL   |
|   6 |   7 |    7 |    +1 | Revelry - Kings of Leon                                               | ZG   |
|   7 |   8 |    9 |    +1 | Got Some - Pearl Jam                                                  | ZG   |
|   8 |   5 |   13 |    -3 | Trwaj chwilo, trwaj - Elżbieta Adamiak i Adam Nowak                   | PL   |
|   9 |  15 |    3 |    +6 | Żyję w kraju - Strachy na lachy                                       | PL   |
|  10 |  11 |    5 |    +1 | Ma czar karma - Spięty                                                | PL   |
|  11 |   3 |   10 |    -8 | This I Love - Guns N' Roses                                           | ZG   |
|  12 |  18 |    2 |    +6 | Bajka o karpiu w trójkowym eterze - Przyjaciele Karpia 2009           | PL   |
|  13 |   9 |   10 |    -4 | Bądź zdrowe, moje serce - Voo Voo ? Haydamaky                         | PL   |
|  14 |  13 |   18 |    -1 | I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight - U2                        | ZG   |
|  15 |  17 |    5 |    +2 | Car Door - Anita Lipnicka                                             | PL   |
|  16 |  16 |    8 |     0 | Hollywood - Dick4Dick                                                 | PL   |
|  17 |  12 |   14 |    -5 | Border Reiver - Mark Knopfler                                         | ZG   |
|  18 |  22 |    4 |    +4 | Odjazd - Renata Przemyk                                               | PL   |
|  19 |  14 |   17 |    -5 | Fragile Tension - Depeche Mode                                        | ZG   |
|  20 |  19 |   13 |    -1 | Haven't Met You Yet - Michael Bublé                                   | ZG   |
|  21 |  29 |    9 |    +8 | Niestety trzeba mieć ambicję - Piotr Bukartyk                         | PL   |
|  22 |  21 |    7 |    -1 | Because of You - Skunk Anansie                                        | ZG   |
|  23 |  26 |    3 |    +3 | Nigdy nie mów nigdy - Ania                                            | PL   |
|  24 |  25 |    2 |    +1 | Kalambury - Pustki                                                    | PL   |
|  25 |  35 |    1 |   +10 | Like a Hobo - Charlie Winston                                         | ZG   |
|  26 |  24 |    2 |    -2 | Who Says - John Mayer                                                 | ZG   |
|  27 |  30 |    3 |    +3 | Got a Song - Kucz/Kulka                                               | PL   |
|  28 |  28 |    2 |     0 | Bodies - Robbie Williams                                              | ZG   |
|  29 |  32 |    1 |    +3 | Startest - T-Raperzy znad Wisły                                       | PL   |
|  30 |  23 |    2 |    -7 | Nie widzę ciebie w swych marzeniach - Marek Piekarczyk                | PL   |
+-----+-----+------+-------+-----------------------------------------------------------------------+------+
|  31 |   0 |      |     N | Undisclosed Desires - Muse                                            | ZG   |
|  32 |  31 |      |    -1 | Your Decision - Alice in Chains                                       | ZG   |
|  33 |   0 |      |     N | Fruhling in Paris - Rammstein                                         | ZG   |
|  34 |  37 |      |    +3 | Time Flies - Porcupine Tree                                           | ZG   |
|  35 |  38 |      |    +3 | Ucieczka z M. - Imish                                                 | PL   |
|  36 |  34 |      |    -2 | Remembrance Day - Mark Knopfler                                       | ZG   |
|  37 |  33 |      |    -4 | Wheels - Foo Fighters                                                 | ZG   |
|  38 |  39 |      |    +1 | Tina - Muniek                                                         | PL   |
|  39 |  41 |      |    +2 | Million Dollar Bill - Whitney Houston                                 | ZG   |
|  40 |  36 |      |    -4 | Mów mi dobrze - Happysad                                              | PL   |
|  41 |   0 |      |     N | Last Christmas - Roberto Blanco                                       | ZG   |
|  42 |  40 |      |    -2 | Green - Armia                                                         | PL   |
|  43 |  45 |      |    +2 | Beautiful People - Pet Shop Boys                                      | ZG   |
|  44 |   0 |      |     N | Hole to Feed - Depeche Mode                                           | ZG   |
|  45 |  44 |      |    -1 | You've Got the Love - Florence & The Machine                          | ZG   |
|  46 |  46 |      |     0 | Monday - Biff                                                         | PL   |
|  46 |  42 |      |    -4 | Stellify - Ian Brown                                                  | ZG   |
|  47 |  44 |      |    -3 | Marek Aureliusz - Karimski Club feat. Wojciech Waglewski i Adam Nowak | PL   |
|  48 |   0 |      |     N | Kiedy blues mnie opuści - Siódma W Nocy                               | PL   |
|  49 |   0 |      |     N | Recurring - Kucz/Kulka                                                | PL   |
|  50 |  50 |      |     0 | Nie taka jak ty - Agnieszka Chrzanowska                               | PL   |
Wyniki - jak zawsze - dzięki Helen!

Dziękuję za wspólne słuchanie Listy!
Dobranoc!
semuś
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
Kontakt:

Post autor: semuś »

Dobranoc wszystkim :D
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Hey najlepszy z utworów ze ścisłej czołówki, baaardzo szkoda Gunsów. Dobranoc : )
Pawelucky

Post autor: Pawelucky »

Hey i dobranoc :)
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

O, "Naszolistowy" utwór - Siddharta - Napoj :D
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Hmm...ciekawe. Niby miał tak ten Charlie Winston wystrzelić przez koncert - a tymczasem nowsza propozycja TONGUE TIED nie pojawia się choćby w Poczekalni. Zastanawiające nieprawdaż?
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Grycek pisze:O, "Naszolistowy" utwór - Siddharta - Napoj :D
Właśnie się tak zastanawiam skąd ja to znam. :D
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

o, chyba zapomniałam się pożegnać. ;-)
to do za tydzień. :-)

PS. doczytałam - kajmanie, z Depeszami chodziło mi o to, że tak nisko - w kontekście znawcy rzecz jasna. :-)
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

zbyszu pisze:Hmm...ciekawe. Niby miał tak ten Charlie Winston wystrzelić przez koncert - a tymczasem nowsza propozycja TONGUE TIED nie pojawia się choćby w Poczekalni. Zastanawiające nieprawdaż?
bo ta piosenka jest nowa, a "Like A Hobo" jest brdziej znana :P
Dobranoc :!:
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: PaTToN »

Jak na złość wzięło i trzasło :twisted:
Awaria internetu uniemożliwiła mi dokończenie listy z forum :cry:
Ogromny spadek Gunsów mam nadzieję że tylko chwilowy (chyba za bardzo napompowaliśmy atmosferę wokół tego utworu)
Strachy idą w górę to może być pierwszy nr 1 dla Grabaża bo przydało by się małe przewietrzenie w czołówce która mi się trochę znudziła
Dziękuję za te półtora godziny razem z forum :)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Słuchałem w oderwaniu od internetu... cieszy fakt, że kolejny tydzień mamy przewagę utworów polskich nad zagranicznymi! Brawo!

Karp awansuje, chociaż nie w tak szalonym tempie jak poprzednie. Może to i dobrze... czekam na Stingowe ciasteczko na szczycie...

Do-bar-na-noc!
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Heh. Wreszcie przeleciałem oczami przez wszystkie strony. Przeleciałem, bo za dużo czytania to nie było... No, ale ja już nie narzekam...
Robinson pisze:
Grycek pisze:O, "Naszolistowy" utwór - Siddharta - Napoj :D
Właśnie się tak zastanawiam skąd ja to znam. :D
Hehe. Byliśmy z Kubą trochę dłużej w Trójce i akurat to słyszeliśmy i Kuba powiedział coś w ten deseń. :mrgreen: A ja powiedziałem, że chyba było na Naszej Liście. :P W końcu wygrało się tam kiedyś tego Znawcę forum. :wink:

Notowanie bardzo dobrze się przeżywało od środka, a jak wyszło na antenie to dopiero będę miał okazję przesłuchać. Mam nadzieję, że ciekawie. :)
ku3a

Post autor: ku3a »

mcgrat pisze:witam, podpisuje listę obecności :) miło poczytać forum po tak długiej przerwie...
oby teraz na stałe, a nie znowu z przerwą :-)
trzpaw pisze:U2 zostało
trzpaw pisze:Karp w top 10
czy te posty coś wnoszą? chyba każdy słyszał, że U2 się utrzymało. wybrałem tylko 2 Twoje posty, a mogłem wybrać ze 20.
uzi pisze:iiiii... do nienapisania za tydzień! :D jeśli już, to ew. do zobaczenia. ;)
:-)
abd3mz pisze:W końcu wygrało się tam kiedyś tego Znawcę forum. :wink:
:mrgreen:

i jeszcze trochę o "This I Love", bo chyba jeszcze nie pisałem co myślę (pomijając pozycję w Mojej 30). jak dla mnie to osiągnęło zdecydowanie za dużo jak na swoje możliwości, bo to jest moim zdaniem po prostu słaby kawałek. a mogło być tak pięknie - pierwsze 1.5 minuty jest super i gdy wydaje się, że utwór będzie się ładnie rozwijać, to zamiast mocnego wejścia perkusji, które aż się prosi, wchodzą smyki które zabijają cały klimat, a potem to już tylko copy+paste, żeby dociągnąć do końca utworu. szkoda, zmarnowany duży potencjał.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a pisze:"This I Love" (...) to jest moim zdaniem po prostu słaby kawałek.
To po co było wymieniać w Topie Gunsów słabe kawałki? 8)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Jeśli chodzi o mnie - słuchałem od deski do deski, aczkolwiek część w połowie trzydziechy nieco drzymając po piątkowym koncercie.
Co cieszy:
- Winston, jak przewidywałem, wyskoczył w okolice 25 miejsca.
- Depeche po dodaniu nowego kawałka do zestawu z pozostałymi dwoma ;-) nieco spadły. Bo ten niższy już za długo kisi się w środku trzydziechy, a ten wyższy to koszmar i szkoda, że nadal jest na podium (mam nadzieję, że na pierwsze już nie wróci).
- bardziej polsko nam się zrobiło
- udana licytacja
- KoL i Spięty powolutku, krok po kroku, ale coraz wyżej, podobnie Anita, zaś D4D przynajmniej nie spadło

Co martwi:
- odbicie się Bukartyka
- wolne nabieranie rozpędu przez Karpia, który jest jednym z lepszych w historii. Czyżby nie wszedł do piątki?
- spory spadek G'n'R. Co prawda także nie przepadam za tym kawałkiem, odczuwam takie połączenie nudy ze śmiechem z autoparodii jak to słyszę, ale to jednak w jakiś sposób "Bodeczkowy" utwór i chciałem, aby choć do końca roku utrzymał się w 10-ce. A one powoli nam dezerterują z Listy (Melody, Temper Trap, Nouvelle Vague, Fleet Foxes jakoś nie zapowiada się, aby miało wejść, reszta długo już jest i też pewnie zaraz będzie wypadać)
- mocny spadek poza Listę Gaby
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

Debiut Muse na progu trzydziestki - jupi! Cieszę się!
Spadek GNR - jupi! A już się bałem, że wejdzie na pierwsze...
Karp zaledwie na 12. - zaskoczenie. Może już wyżej nie będzie?
Nowe DM zaledwie na 44. - cóż, z płyty "Sounds Of The Universe" dużych przebojów nie ma. W porównaniu z "Playing the Angel" wygląda to dość kiepsko.

No i najważniejsze - świetny lider! Gratulacje dla Heya.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Hehe, widzę, 1981, że mamy chyba dokładnie przeciwny gust.
Bo co do tych 5 utworów, o których piszesz, to mój komentarz byłby idealnie przeciwny. :mrgreen:
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

Bo utwory, o których wspomniałem, to takie "punkty zapalne". Albo w jedną, albo w drugą stronę... :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Gunsi w odwrocie - Pan Piotr wiedział co mówi w TuBaronie :D
Jak tu się nie cieszyć, przy takim doskonałym wyniku Axla wszystko schodzi na dalszy plan :D
Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie :? :x :evil:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

krzysiek83 pisze:Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie :? :x :evil:
To bój się, bo jeśli tak...
krzysiek83 pisze:Gunsi w odwrocie - Pan Piotr wiedział co mówi w TuBaronie :D
...to ostatnio zapowiedział, że Strachy będą na pierwszym miejscu.

[.......]
marsvolta pisze:A Balonik mówi, że nie wie co się stało. Nic nie sugeruje, ale z reguły jest tak, że jak coś bąknie o jakimś utworze to on potem dokładnie tak się zachowuje jak przewidział to Balonik. A potem wielkie oczy robi, zdziwko, a mnie to już nie bawi! Chyba w środe już coś tak powiedział.
A z tym zgadzam się w całej rozciągłości. Mnie też przestało bawić. :?
W sobotę wieczorem powinno się żonę do kina zabierać albo do innej kawiarni.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Gary pisze:
krzysiek83 pisze:Za tydzień będę pewnie łkał na wieść o kolejnym awansie piosenki z ch w refrenie :? :x :evil:
To bój się, bo jeśli tak...
krzysiek83 pisze:Gunsi w odwrocie - Pan Piotr wiedział co mówi w TuBaronie :D
...to ostatnio zapowiedział, że Strachy będą na pierwszym miejscu.
Jedyne co mogę zrobić, to docenić strachy w głosowaniu na Koszmar Roku :twisted:
Gary pisze:
marsvolta pisze:A Balonik mówi, że nie wie co się stało. Nic nie sugeruje, ale z reguły jest tak, że jak coś bąknie o jakimś utworze to on potem dokładnie tak się zachowuje jak przewidział to Balonik. A potem wielkie oczy robi, zdziwko, a mnie to już nie bawi! Chyba w środe już coś tak powiedział.
A z tym zgadzam się w całej rozciągłości. Mnie też przestało bawić. :?
Obiektywnie muszę stwierdzić, że powinien czasem mniej mówić. Ja odbieram tego typu teksty jako wyraz niechęci do piosenek.
Wiadomo, że promowania pewnych utworów nie da się uniknąć - każdy gra w audycji co lubi i ceni, ale kampania negatywna?
Brzydka sprawa.
ODPOWIEDZ