II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
#34 [34] Kobranocka - KOCHAM CIĘ JAK IRLANDIĘ
pierwsza piosenka która obroniła pozycje z topu nr 1
pierwsza piosenka która obroniła pozycje z topu nr 1
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Najgorsze (czyli Zawsze tam gdzie ty) już za namiMash pisze:A najgorsze ( czyli Jolka ) dopiero przed nami

- tadzio3
- Kontakt:
Co do tego "seplenienia" już dawno zostało to wyjaśnione Panie Piotrze. Tu chodziło o (kiepską) jakośc nagrania, które poszło w eter, stało się szybko popularne i już nikt nie chciał tego zmieniać.
Kobranocka utrzymała pozycję. Piosenka również zajechana przez komercyjne radia.
Butki [bootki, hje hje] Suflera - nierozłącznie mi się kojarzy z Igorem Kwiatkowskim [Paranienormalni]. 
nawet lubię.
a Kocham Cię jak ojczyznę U2 - ble.
uczyłam się tego na muzyce w gimnazjum

nawet lubię.
a Kocham Cię jak ojczyznę U2 - ble.

- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
Gdyby ta pisenka była inaczej zaśpiewana nie byłoby takiego efektu!
Poza tym fajnie się to śpiewa. Wiem bo nie jeden raz świewałe, a nawet udało mi się wygrać dwa razy konkurs karaoke tym utworem w Krakowie.
Poza tym fajnie się to śpiewa. Wiem bo nie jeden raz świewałe, a nawet udało mi się wygrać dwa razy konkurs karaoke tym utworem w Krakowie.
- krzysiek83
Nie chcesz wiedzieć czego ja się uczyłem w podstawówce... (gimnazja szczęśliwie wtedy nie istniały), a było to... Przeżyj to samuzi pisze: a Kocham Cię jak ojczyznę U2 - ble.

- tadzio3
- Kontakt:
Do "Irlandii" mam zawsze sentyment mimo, że na to nie głosowałem. Ukochanej "Hipisówki" oczywiście nie będzie.
Obaj macie racjękrzysiek83 pisze:Najgorsze (czyli Zawsze tam gdzie ty) już za namiMash pisze:A najgorsze ( czyli Jolka ) dopiero przed nami

a Coma oferuje coś nowatorskiego?...tadzio3 pisze:Przecież Doda i Feel nie gra nic nowatorskiego, a Ci co wchodzą na rynek z czymś czego jeszcze się nie słyszało, zawsze powoduje skrajne emocje - od zachwytów, do ostrej krytyki.
o.
no dobra, niech będzie.

- tadzio3
- Kontakt:
A u nas śpiewano "Zawsze tam gdzie ty" i jakoś mi została ukryta niechęc do tego kawałkakrzysiek83 pisze:Nie chcesz wiedzieć czego ja się uczyłem w podstawówce... (gimnazja szczęśliwie wtedy nie istniały), a było to... Przeżyj to samuzi pisze: a Kocham Cię jak ojczyznę U2 - ble.
33 [N] Lao Che - HYDROPIEKŁOWSTĄPIENIE
lubie ten kawałek ale na top 100 chyba jeszcze za wcześnie
lubie ten kawałek ale na top 100 chyba jeszcze za wcześnie
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Właśnie sobie o Lao myślałem, cieszę się, ale uważam, że troche za wysoko. A co do Kobranocki jeszcze to utwór na właściwym miejscu 

Dżizas... Nisko... A pomimo tego Lechu i tak będzie gdzieś na 9....
- krzysiek83
Spokojnie... Hiszpan będzie jutro

Słuchaj Noe... Jak dla mnie to najsłabszy utwór z płyty (!), a i tak znakomity

Słuchaj Noe... Jak dla mnie to najsłabszy utwór z płyty (!), a i tak znakomity

- tadzio3
- Kontakt:
Ooooczywiście! Ale już zamykam dyskusję.uzi pisze:a Coma oferuje coś nowatorskiego?...tadzio3 pisze:Przecież Doda i Feel nie gra nic nowatorskiego, a Ci co wchodzą na rynek z czymś czego jeszcze się nie słyszało, zawsze powoduje skrajne emocje - od zachwytów, do ostrej krytyki.
Lao Che - to było do przewidzenia. Wszak z tym utworem kawałek nie mógł nawet wejść na moją prywatną listę, ale cóż...
Teksty Lao są jeszczcze bardziej pretensjonalne niż Comy (zwłaszcza ten). I niestety wybijają się na pierwszy plan.
Lao Che nie przemawia do mnie. Wg mnie za wysoko i to sporo.
Taaakkrzysiek83 pisze:Spokojnie... Hiszpan będzie jutro![]()
![]()

No i w tym roku też ich trochę było. Myśląc o nich zadałem trochę przewrotne pytanie wczoraj.Mash pisze:Fantastyczne Alibabki - chyba najlepsze chórki w historii polskiej muzyki.
Ktoś wie, ile piosenek z ich udziałem było w propozycjach? Pamiętam też, że rok temu w setce piosenek z ich udziałem było również dość dużo...
Kobranocka niestety największą karierę zrobiła w jednym z najsłabszych swoich utworów. U mnie miejsce 26.
A teraz mogę iść nalać sobie zupy, bo leci najsłabszy utwór dzisiaj z wkurzającymi textami typu Nie odwracaj główki czy Ptysiu miętowy. Dla mnie muzycznie miernota, a textowo żenada.
wiadomo, że Lao kocham, uwielbiam i ubóstwiam, no ale kurczę, to nie jest piosenka wszech czasów. przecież to ma rok. jak można po roku ocenić, że coś zasługuje na miano "utworu wszech czasów"? jest genialne, ale jeszcze nie "wszech czasów". na takie opinie jest jeszcze czas.
przepraszam wszystkich współfanów Lao.
- krzysiek83
Teksty dzielą się na:słoik pisze:Teksty Lao są jeszczcze bardziej pretensjonalne niż Comy (zwłaszcza ten). I niestety wybijają się na pierwszy plan.
A- pretensjonalne
B- banalne

Myślę, że to, co pisał Tadzio o Comie pasuje jak ulał do Lao Che.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Ja jako fan Lao zgadzam się z Tobą. Muszę przyznać, że od razu po oddaniu głosów żałowałem, że postawiłem znaczek właśnie koło Lao Che.uzi pisze:wiadomo, że Lao kocham, uwielbiam i ubóstwiam, no ale kurczę, to nie jest piosenka wszech czasów. przecież to ma rok. jak można po roku ocenić, że coś zasługuje na miano "utworu wszech czasów"? jest genialne, ale jeszcze nie "wszech czasów". na takie opinie jest jeszcze czas.
- tadzio3
- Kontakt:
I tutaj w pełni się z Tobą zgadzam!uzi pisze:wiadomo, że Lao kocham, uwielbiam i ubóstwiam, no ale kurczę, to nie jest piosenka wszech czasów. przecież to ma rok. jak można po roku ocenić, że coś zasługuje na miano "utworu wszech czasów"? jest genialne, ale jeszcze nie "wszech czasów". na takie opinie jest jeszcze czas.
Jestem ciekaw które miejsce zajmie za 10 lat
#32 [51] Grzegorz Turnau - BRACKA