kajman pisze:Wszystkie 3 piosenki złopatologicznymi textami politycznymi textami idą do góry, a jedyny z textem finezyjnym, odlotowo ironicznym leci w dół. A muzycznie wcale nie jest gorsza. Nie łapię tego.
Jeśli pijesz do "Elity" i "2 000 000 głosów", to mam wrażenie, że ludzie głosowali na nie po tygodniu, który wypełniony był Kultem. A w "Moherowym..." Kazik pojawia się jedynie w chórkach, więc ten mechanizm nie zadziałał w przypadku tej piosenki.
I zgadzam się z Tobą co do "2 000 000 głosów" (choć melodię ma chwytliwą), ale o "Elicie" złego słowa nie powiem.
zbyszu pisze:Bingo - wreszcie sam siebie poprawięłś. I dlatego własnie określenie Maroom 5 jako "muzyka disco" jest klamliwe. Cieszę się, ze to zrozumiałeś. Tylko dlaczego tak dluuuuuuuugo
Ja nie będę słuchając muzyki zastanawiał się, do jakiego gatunku jest zaliczana. Odbieram to jako disco i piszę disco, chociaż wiem, że mogę się mylić terzymając się oficjalnych określeń gatunku.
zbyszu pisze:Bingo - wreszcie sam siebie poprawięłś. I dlatego własnie określenie Maroom 5 jako "muzyka disco" jest klamliwe. Cieszę się, ze to zrozumiałeś. Tylko dlaczego tak dluuuuuuuugo
Ja nie będę słuchając muzyki zastanawiał się, do jakiego gatunku jest zaliczana. Odbieram to jako disco i piszę disco, chociaż wiem, że mogę się mylić terzymając się oficjalnych określeń gatunku.
Tagi dla "Makes Me Wonder" na last.fm: 00s alternative funk indie pop pop rock rock soft rock
mysle, ze nie rozumiecie kajmana, on odbiera ten hicior maroon5 jako disco i wcale nie jest to tak abstrakcyjne jak nazwanie "makes me wonder" techno. ten kawalek ma faktycznie cos z disco, czyli tanecznej muzyki charakterystycznej przede wszystkim dla lat 70 i 80. nie rozumiem waszego zbulwersowania
hurra, AMJ nie na pierwszym. Dla mnie to straszna nuda.
a "What I've Done" to calkiem w porzadku nagranie, choc na poczatku srednio mi sie podobalo i bardzo dlugo sie przekonywalem do tego kawalka. Czyli dobra passa Linkin Park na Liscie trwa.
2 (b/z). No i spełnił się mało radosny wariant - nie żebym słuchał nowej A.M.Jopek z wypiekami na twarzy, ale w obecnej Top 3 to właśnie jej należy się zaszczytne miejsce.
No to Linkin Park na pierwszym
Nie jest to jakieś arcydzieło, ale na tle innych utworów z płyty wypada znakomicie
Poprzednie numery jeden tego zespołu były jednak o wiele lepsze...
Mam nadzieję, że na liście nie pojawi się następny singiel "Given Up", ani kolejny, "Bleed It Out".
Campari pisze:mysle, ze nie rozumiecie kajmana, on odbiera ten hicior maroon5 jako disco i wcale nie jest to tak abstrakcyjne jak nazwanie "makes me wonder" techno. ten kawalek ma faktycznie cos z disco, czyli tanecznej muzyki charakterystycznej przede wszystkim dla lat 70 i 80. nie rozumiem waszego zbulwersowania
Bo młody ejst. Rozumeim w takim razie...Ale się nie zgadzam i juz!
GregF pisze:2 (b/z). No i spełnił się mało radosny wariant - nie żebym słuchał nowej A.M.Jopek z wypiekami na twarzy, ale w obecnej Top 3 to właśnie jej należy się zaszczytne miejsce.
no chyba żartujesz już wole Linkin Park, ewentualnie Travis (mimo to iż juz tam był)
kajman pisze:No cóż, uważam to za zdecydowanie najgorszą piosenkę w 30. Ten rytm słoni kłusujących po sawannie mnie dobija a to mina mina wykańcza.
A co z Maroom 5??? A co z postanowieniem Forum, ze "bedziemy mniej narzekac" ???
No Maroon powraca do mojej koszmarlisty, a Travis tam jest i w tym tygodniu na pewno będzie pierwszy. A co do narzekania to bardzo się cieszę, że Jopek jest ciągle na posdium i cieszę się, chociaż trochę mniej, że Linkin Park będzie na 1.