lady pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:35 pm
A u mnie blues - cała empetrójka ustawiona na losowo ... I czy to zwykły zbieg okoliczności, że lecą prawie same smutne tytuły ? 'Crazy Crying Blues', 'Sad, Sad Day' ... A przecież blues wcale nie musi być smutny
Mnie prawie niosło przed trzema godzinami na płacz przy... wesołym (i w dodatku mojoliściastym) Love Again...
A mi się wydaje, że ta Lista będzie w Internecie trwała, znaczy dzisiaj po 22.00 jakiś bot wypluje tam parę nowości (chociaż nie wiem skąd one miałyby się tam wziąć, może Fisz, może nowa Beth Hart) i znowu będzie głosowanie i w piątek po 19.00 wyniki i tak "w kółko, i w kółko tak cały tydzień..."
Długo się zastanawiałem jak tą straszną i tragiczną sytuację skomentować i niech przemówi Chopin. https://youtu.be/ztPvDv8LVg8
Moim zdaniem niestety Pan Marek nigdy to Trójki już nie wróci, oby jak najszybciej można było go uslyszeć gdzieś i kiedyś.....
barb42 pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:39 pm
Notowanie 1998 było ostatnim, więc mój ostatni komentarz w wątku, bo nic dwa razy się nie zdarza, wiec nie włączę już Trójki, a Wy miejcie się dobrze!
Na odchodne wypada się zgodzić.
Dla spotifajowców polecam zajrzeć co przygotowała nam na dziś Anna Gacek. Dla pozostałych - trzymajcie się, nie bądźcie zajęci, gdy nasz kraj znika.
krzysiek83 pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:38 pm
Lady, każdy dobry blues musi być smutny, nie widzę innej możliwości. To jak w doom metalu
Dla mnie właśnie każdy doom/death/black metal jest raz że niestrawny, a dwa że smutny i okrutny. Posłuchałabym minutę i depresja gotowa. A blues przeważnie daje nadzieję ... albo rozwesela ... 'papa's on the house top, won't come down'.
A teraz 'Moonshine' czyli po prostu domowej roboty whiskey. Nic tylko się upić dzisiaj ... I to piszę ja, która prawie w ogóle nie pije alloholu.
4989341 pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:31 pmmaseczki na twarzach i większość zachowywała 1,5m
gdyby zgromadzenie było po myśli władzy ani jednego kulsona tam by nie było...
nie będę wchodził w polityczne spory, bo z żadną partią mi nie po drodze i nie będę adwokatem czyichś poglądów czy zachowań, natomiast ciekawi mnie, czy gdy zmieni się w końcu władza, to ci sami ludzie w Twoich oczach nabiorą cech ludzkich i przestaną być kulsonami
a ja zawsze będę za swobodami i prawami obywateli!
policja jest dla obywateli a nie dla władzy
tutaj ich interwencja nie była potrzebna...
barb42 pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:39 pm
Notowanie 1998 było ostatnim, więc mój ostatni komentarz w wątku, bo nic dwa razy się nie zdarza, wiec nie włączę już Trójki, a Wy miejcie się dobrze!
Basiu, ja Cię nie żegnam ... Piszę 'do przeczytania', bo mam nadzieję że jeszcze kiedyś spotkamy się tu przy komentowaniu normalnej Listy ...
Jeśli ktoś chciałby posłuchać ciekawej audycji dzisiaj, można sobie włączyć Radio Poznań. Audycja "Noc u Berniego" od godz. 21 do 24.
Ma być podobno jakieś wspomnienie dotyczące Listy Trójki. Prowadzący audycję z tego co wiem też słuchał kiedyś Listy.
Dziwnie jakoś nie czuję traumy jaką tutaj wielu przejawia, choć rozumiem. Jednak przypomnę, że rozkład Trójki trwał od lat i wcale nie od 2016 roku gdy nastała "dobra zmiana". Wielu tego nie dopuszczało do siebie, albo wypierało i stąd zapewne to obecne brutalne zderzenie się z realiami. Myślę, że ludzi, którzy odeszli gdzieś jeszcze spotkam/my, może i w jakimś jednym gangu, jak powiedział Stelka.
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2020 9:06 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
kacper94 pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:54 pmO, "Wojownik z Miłości" w Radiu Poznań z komentarzem, że "dla niego ostatnie dni nie są na pewno najłatwiejsze"... A notowanie pewnie wygrają Purple
Kacper, pierwszy raz słuchasz Radia Poznań czy już któryś z kolei?