Catchy znaczy wpadający(łatwo wpadajacy) np. w ucho, okokajman pisze:Może ja nie jestem na bieżąco, ale czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, co to jest catchy.prz_rulez pisze:poza tym szczerze mowiac w tej edycji nie poznalem zadnego swietnego kawalka. byc moze dlatego, ze nie wsrod nich niczego "catchy". (nie licze tych, ktore wczesniej juz znalem)
Nasza Lista III
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Czy ja wiem?Moim zdaniem twoje propozycje byly OK,co prawda nie glosowalem na nie,ale na pewno mile zapamietam min.dwie. Moje kawalki tez po raz pierwszy nie przeszly dalej,ale jakos z tego powodu nie robie tragedii,mowi sie trudno;-).prz_rulez pisze:doskonale wiem, że ja mam tak dziwaczny gust, że moje propozycje nie mają szans na przejście przez eliminacje.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
ja tez nie robie tragediiMiszon pisze:Czy ja wiem?Moim zdaniem twoje propozycje byly OK,co prawda nie glosowalem na nie,ale na pewno mile zapamietam min.dwie. Moje kawalki tez po raz pierwszy nie przeszly dalej,ale jakos z tego powodu nie robie tragedii,mowi sie trudno;-).prz_rulez pisze:doskonale wiem, że ja mam tak dziwaczny gust, że moje propozycje nie mają szans na przejście przez eliminacje.

- dominik_fi
- tadzio3
- Kontakt:
Więc wciąż masz czym się emocjonowaćprz_rulez pisze:Na szczęście są, o ile się nie mylę to chyba 2.tadzio3 pisze:To, ze odpadły Twoje piosenki, nie powinno oznaczać, ze już nie obchodzą Cię wyniki listy.prz_rulez pisze:a mnie juz wyniki naszej listy niewiele obchodzą.
A piosenki na które głosowałeś jeszcze jakieś są?

no, cóż parę dni byłem nieco zajęty, nawet jedno głosowanie mnie ominęło, a tu moje kawałki odpadły (Plain white T's jeszcze jakoś sobie radził), a z moich faworytów w 1/16 odpadł mój kawałek numer 1 - Mum
podobnie jak 5,6,8,11
(z tych to nie wszystkie nawet eliminacje pokonały) no i teraz też walczą moje miejsca 2. i 4. oraz 3. i 7.
czyli generalnie jak zwykle w NL ale na poziom na pewno bym nie narzekał
głosy oddane 3-1 i 3-0, czekam na półfinał

czyli generalnie jak zwykle w NL ale na poziom na pewno bym nie narzekał

głosy oddane 3-1 i 3-0, czekam na półfinał

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
1-4
a. Antimatter - Another Face in a Window vs. California Stories Uncovered - The First Pink Yell
b. Jeff Buckley - Hallelujah vs. Jeff Wayne - Forever Autumn
5-8
a. Ceti - Ciało i krew vs. Zalef - Kiedy miasto śpi
b. Farben Lehre - Matura 2001 vs. Poets of the fall - Sleep
9-12
a. Blade Loki - No Pasaran vs. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
b. Gogol Bordello - Start Wearing Purple vs. Plain White T's - Hey There Delilah
13-16
a. Eisley - Invasion vs. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles
b. Eloy - Rainbow vs. Vladimir Cosma - Nadia's Theme
Głosowały 22 osoby.
Czas głosowania do 11 X 2007 godz. 24:00.
Wyszła taka sama sytuacja jak w pierwszej edycji Naszej Listy. W półfinale są utwory, które zajmowały miejsca pierwsze, drugie, trzecie i czwarte.
a. Antimatter - Another Face in a Window vs. California Stories Uncovered - The First Pink Yell
b. Jeff Buckley - Hallelujah vs. Jeff Wayne - Forever Autumn
5-8
a. Ceti - Ciało i krew vs. Zalef - Kiedy miasto śpi
b. Farben Lehre - Matura 2001 vs. Poets of the fall - Sleep
9-12
a. Blade Loki - No Pasaran vs. New York Crasnals - Long Sleeved Marco Polo
b. Gogol Bordello - Start Wearing Purple vs. Plain White T's - Hey There Delilah
13-16
a. Eisley - Invasion vs. Joe Bonamassa - If Heartaches Were Nickles
b. Eloy - Rainbow vs. Vladimir Cosma - Nadia's Theme
Głosowały 22 osoby.
Czas głosowania do 11 X 2007 godz. 24:00.
Wyszła taka sama sytuacja jak w pierwszej edycji Naszej Listy. W półfinale są utwory, które zajmowały miejsca pierwsze, drugie, trzecie i czwarte.

Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2007 12:10 am przez Grycek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Dla mnie wyniki są bardzo dobre
chociaż [ten tekst uzupełnię po zakończeniu tej edycji] 
wynik 2:4 lub 4:2 plus dwa moje utwóry w każdej połowce
Finał będzie ciekawy
W walce z [ten tekst uzupełnię po zakończeniu tej edycji] wygra [ten tekst uzupełnię po zakończeniu tej edycji], a o trzecie miejsce wygra [ten tekst uzupełnię po zakończeniu tej edycji] przed [ten tekst uzupełnię po zakończeniu tej edycji] 
ps. pozwoliłem sobie [te miejsca] wysłać do Grycka
sam jestem ciekawy jak mi pojdzie 

wynik 2:4 lub 4:2 plus dwa moje utwóry w każdej połowce

Finał będzie ciekawy

ps. pozwoliłem sobie [te miejsca] wysłać do Grycka

Mój numer 1 walczy tylko o miejsce 13, a mój numer 2 wyłożył się w ćwierćfinale.
Na szczęście w półfinale spotykają się moje numery 3 i 5 (i z tego, co widzę w innym miejscu, to 5 wygra), a w drugim półfinale jest moja propozycja (co ciekawe trochę z przypadku, bo odrzucono Boomtown Rats).
Mój numer 4 załapał się do walki o miejsce 9
, więc ogólnie wyszło raczej na plus.

Ja też nie rozumiem powodzenia 1 utworu (u mnie odpadł na wstępie), ale pewnie innego niż Ty. Jeżeli myślimy o tym samym coverze, to oryginał moim zdaniem to jedna ze słabszych propozycji w dorobku artysty, a przeróbka bije go na głowę.Miszon pisze:Skoro rzeczywiscie zaszla taka sytuacja,jak w pierwszej edycji,to w minimum 1 przypadku kompletnie nie rozumiem takiego powodzenia utworu(ciekawe,ze podobnie bylo wtedy z Thru The Glass),a w innym uwazam,ze to dzieki swietnemu oryginalowi...
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Z rozmow zlotowych wynika,ze faktycznie o czym innym myslimy jako o slabym polfinaliscie.Co do przerobki-znam min.2 bijace ta na glowe(nawet chcialem jedna z nich w tej edycji wrzucic:-)).kajman pisze:Ja też nie rozumiem powodzenia 1 utworu (u mnie odpadł na wstępie), ale pewnie innego niż Ty. Jeżeli myślimy o tym samym coverze, to oryginał moim zdaniem to jedna ze słabszych piosenek tego pana,a przerobka bije go na glowe
- dominik_fi
Zagłosowałem na wszytko i wyszło tak:
różowi 6 - 2 ciemno żółci
Myślę, że już można by zacząć myśleć o kolejnej edycji. Za 3 tygodnie jest wszystkich świętych to można by jakiś top z muzyką ciszy zrobić za którą osobiście nie przepadam ale są kawałki których jestem w stanie posłuchać. A może wśród propozycji by się coś znalazło. A po nim można by zrobić jakiś top np świąteczny (np. z dzwoneczkami)
różowi 6 - 2 ciemno żółci
Myślę, że już można by zacząć myśleć o kolejnej edycji. Za 3 tygodnie jest wszystkich świętych to można by jakiś top z muzyką ciszy zrobić za którą osobiście nie przepadam ale są kawałki których jestem w stanie posłuchać. A może wśród propozycji by się coś znalazło. A po nim można by zrobić jakiś top np świąteczny (np. z dzwoneczkami)