słoik pisze:Słyszeliście utwór, od którego nazwę wzięła grupa Deep Purple. Poznałem kilka miesięcy temu, dość to zaskakujące.
A cóż cię w tym zaskoczyło?
Rozdźwięk pomiędzy stylem zespołu a stylem utworu.
Ale to można przypisać wielu kapelom, jak chociażby także Zeppelinom. Ja tam nigdy nie doszukuję się ideologii jeśli chodzi o nazwę kapeli, bo to zawsze jest kwestia umowna, a wręcz pozostawiona dowolnej interpretacji słuchaczy.
Riversi, w zalewie mizeroty n szczycie ten spadek odczytuję jako niekorzystne przejaw, aczkolwiek utwór nijaki do poprzednich.
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 10:22 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
gżegoż pisze:192. Nie ma nic, prócz ciebie (lady) Strach sie bac 2007 listen
To mam na myśli, że to chyba jest specjalnie napisane dla naszej koleżanki z forum
Ale że co ? Prócz mnie nie ma nic, czy strach się mnie bać ?
Jedno z drugim tak fajnie się zgrało, to fakt Ale że starsi panowie z takiej znanej grupy wzdychają do młodej gwiazdki z forum, to jest zaskakujące i godne podziwu
Może warto umieścić na pasku wiadomość o głosowaniu na przebój Roku 2013, bo z frekwencją na razie dość marnie? http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=25&t=9354
Zresztą Sundrajta już to wcześniej sugerował
Rozumiem o co Ci chodziło. Kwestia jednak nie w tym z jakiego utworu bierze się nazwa kapeli, ale w ogóle źródeł takiej a nie innej konotacji nazwy. Bardziej chciałem zwrócić uwage, że ma to z reguły (w zasadzie winno mieć) drugorzędne znaczenie.
Myślałem, że się obrazisz, że napisałem "gwiazdki", a nie "gwiazdy"
lady pisze:Co do wzdychania, to może Borysewicz miałby szanse, gdyby był młodszy
Jemu Twój młody wiek nie przeszkadza, a Tobie jego stary tak
No ale nikogo do niczego nie należy zmuszać Myślę jednak, że im podziękujesz za ten utwór i to wyznanie
Awans tego koszmaru Pablo nie cieszy, wręcz przeciwnie, ale jeśli to ma być kres wzlotów, to poczytuję to jako wartość dodaną, która objawi się za tydzień