miszony pisze:
Myślę ze Gotye i Kimbra , mimo wszystko nie zasłużyli na taki duży sukces.
zgadzam się.
Nivo pisze:Lady, to w połączeniu z podpisem wychodzisz niemal na zapaloną fankę Comy
najpierw zostałam fanką podpisu, do uwielbiania Comy jeszcze dużo mi brakuje
Mnie się po prostu jedne utwory podobają bardziej ( choć mogę nie być fanką zespołu ), a inne mniej ( choć mogę być fanką ). Jednym słowem - mam coś z kajmana
stycznik fajnie że się pojawiłeś bo chciałam Ci z osobna życzyć bluesowych Świąt, bo pamiętam że fanem błękitnej muzy jesteś
Witam dopiero teraz jestem na forum ale cały czas słuchałem w kuchni
Gotye
ostatnio koleżanka (która mieszka w Niemczech) wysłała mi linka do tej piosenki i mówiła że ciągle leci ta piosenka w radiu u nich a u nas już dużo wcześniej i troszkę się zdziwiła , myślę że teraz słucha TRÓJKI
animag pisze:Czyli wszystko jasne...
Nie pamiętam kto, ale mniej więcej 12 tygodni temu napisał, że GiK mogą, jak dla niego, być na 1 miejscu aż do Świąt Bożego Narodzenia. I... sprawdziło się!
nie do końca, bo raz Coldplay znalazł sposób. Jeszcze raz dobranoc!
No i w podsumowaniu wygrywa Adela przed Zamachem i Blackfield... pssst... zdradziłem. A Gotye 15. miejsce w podsumowaniu roku. Pozdrawiam i życzę wszystkim forumowiczom i redaktorom trójki zdrowych, wesołych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia. I do napisania w drugi dzień świąt
krzysiek83 pisze:Myślę, że musimy być pełni wiary w Comę i pod żadnym pozorem nie wspierać większego zła jakim jest gniot z miejsca drugiego. Nie wylewajmy dziecka z kąpielą!
Mówiąc prościej< mój dylemat brzmi: czy głosować tylko na Comę czy na Comę i Gotyego> Święta< a jeszcze tyle trzeba znieść (najlepiej znieść zwyczaj łamania się opłatkiem)< allez>
miszony pisze:
Myślę ze Gotye i Kimbra , mimo wszystko nie zasłużyli na taki duży sukces.
zgadzam się.
Nivo pisze:Lady, to w połączeniu z podpisem wychodzisz niemal na zapaloną fankę Comy
najpierw zostałam fanką podpisu, do uwielbiania Comy jeszcze dużo mi brakuje
Mnie się po prostu jedne utwory podobają bardziej ( choć mogę nie być fanką zespołu ), a inne mniej ( choć mogę być fanką ). Jednym słowem - mam coś z kajmana
stycznik fajnie że się pojawiłeś bo chciałam Ci z osobna życzyć bluesowych Świąt, bo pamiętam że fanem błękitnej muzy jesteś
osobno lady dziękuję i wzajemnie Wesołych Swiąt...dobrze pamiętasz, zaraził mnie bluesem Riedel, dawno temu
No, to niech Gotye będzie jeszcze dwa tygodnie, coby Queena słabiutkiego przebić (a może nawet wspomogę głosem?), a potem niech Coma nastanie nad światem (na zmianę z Kazikiem).
jerzyko70 pisze:No i w podsumowaniu wygrywa Adela przed Zamachem
W gruncie rzeczy to jest remis, bo mają tyle samo pkt. Adelka wygrywa tylko dzięki temu, że jest takie a nie inne sortowanie. U mnie w takiej sytuacji wygrałby Zamach, bo ja w drugiej kolejności liczę liczbę tygodni w zestawie.
Z resztą nasze Archiwum też tak liczy, bo tam Zamach jest numerem 1
jerzyko70 pisze:No i w podsumowaniu wygrywa Adela przed Zamachem
W gruncie rzeczy to jest remis, bo mają tyle samo pkt. Adelka wygrywa tylko dzięki temu, że jest takie a nie inne sortowanie. U mnie w takiej sytuacji wygrałby Zamach, bo ja w drugiej kolejności liczę liczbę tygodni w zestawie.
Z resztą nasze Archiwum też tak liczy, bo tam Zamach jest numerem 1
Zajrzałem i widzę, że jednak Zamach na szczycie. Ciekawe jak będzie to wyglądać 26 grudnia
Jeszcze się nie zapoznałam z dzisiejszą dyskusją ale tak póki mam w głowie wrażenia.
1)Jelonek..cieszę się że św Mikołaj tym razem do sań dołączył jelonka:)
2) OME..nie wiem czy się cieszyć -jeżeli lada moment nie wyleci to cieszę się ogromnie-jeśli wyleci to jestem w rozpaczy. Ciekawy znak..jutro rocznica śmierci Tomka..nie wierzę w życie pozagrobowe ale naprawdę jeżeli lista nie jest sterowana przez trójkę to naprawdę fajnie to wyszło tak jakby ktoś to sprawił.
3) Wszystkiego Najlepszego na Święta.
2 i 3/4 ) Dawno nie słuchałam listy nie formując, słucha się zupełnie inaczej..nie wiem jak to jest ale gdy nie forumuję to docierają do mnie te wszystkie wiadomości od słuchaczy do Barona..uwielbiam tą magię która dzięki temu się stwarza.
Wielkie dzięki dla Piotra za dzisiejszy dyżur na Forum! Mam nadzieję, że wszystko działało poprawnie, bez kłopotów, zwieszeń, przestojów... krótko: tak jak być powinno!
Kilka miłych niespodzianek jak nowy Red Box, Mastodon.
Kilka przykrych spraw jak Zamach, czy Gotye.
Lista znów "taka sobie".
Wracam do słuchania genialnej (de)fensywy
Podium byłoby rewelacyjne, gdyby je obrócić do góry nogami.
Myślę, że za tydzień Gotye już na bank spadnie z pierwszego, a czy jego miejsce zajmie Adele, Coma, czy Mastodon i tak będzie dobrze.
Fajnie, że Triquetra weszła do 30-ki. Natomiast Snow Patrol zaczyna mi już serio działać na nerwy. Dziwię się, że Buszkejt jeszcze jest na liście, chyba tylko za nazwisko.