Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011
Panie Proszą Panów czy jak to było?
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Nie wiem z czego tu się cieszyć. Żeby Ci się nie potłukło tylko.lady pisze:Radio spada ? Hurra !!!
- mara
O jak fajnie!sk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 20 | 25 | 6 | +5 | Wiyathul - Gurrumul | ZG |
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Nie takie wynalazki były na liście więc bez przesady.temik3 pisze:Gdyby Lady Gaga miała być w zestawie to lepiej żeby zakończyć Listę.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
raczej zbeszcześciłomarsvolta pisze: uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.

i bardzo dobrze !marsvolta pisze:a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A cóż to się stało??lady pisze:adameria pisze:Stopa z Voo Voo jest w ciężkim stanie.zdrowia życzę.
Ten Mongoł czy Aborygen to taki trochę nastrój Cata Stevensa. Mam nadzieję, że dochapie się choć 15-ki, to "z duszą" kawałek jest.
Gagi raczej na liście bym wolał uniknąć ale zgodzę się, że skoro Madonna bywa, to dlaczego nie Lady. 1 kawałek w sumie ma fajny. A jakby puszczali wersje akustyczne to myślę, że bym nawet głosował. O:
http://www.youtube.com/watch?v=r7_M7FGXTNA
No niczym Adele!

adameria pisze:Stopa z Voo Voo jest w ciężkim stanie.

edit: właśnie się dowiedziałem, że miał wylew... Będę trzymał kciuki.
Pomyśleć, że jeszcze niedawno miałem okazję Go widzieć na żywo...
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:02 pm przez Brian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Neo01 pisze:Nie wiem z czego tu się cieszyć. Żeby Ci się nie potłukło tylko.lady pisze:Radio spada ? Hurra !!!

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Proponuję, żeby na liście Trójki była tylko muzyka klasyczna.lady pisze:i bardzo dobrze !marsvolta pisze:a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania
No właśnie nie dziwię się że w zestawie nie ma jedno-sezonowych polskich gwiazdeczek, ale że pomijany jest zagraniczny mainstream, pewnie że byłoby ciekawiej, dla przykładu posyłam link do list takiej tureckiej "Trójki"marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę. Teraz jest to taka trochę niejasna sytuacja. Kiedyś Marak każdą Jenifer Lopez dawał do zestawu i Makarena była, a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.Szymek79 pisze:A czy "komerchą" nie jest Kings Of Leon, Muse, Coldplay i jakoś to nikomu nie przeszkadza bo to wykonawcy nie popowi a jak ktoś z POP-u osiągnie sukces to jest od razu "komercha".
http://www.radyoodtu.com.tr/40Haramiler.asp
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
To jest całkiem realne, zważywszy na umiejscowienie w zestawie do głosowania. Po prostu atakuje od początku z potrójną siłą wodospadu.Miszon pisze:Ba! I to nawet wszystkie obok siebie, miejsce po miejscu po miejscu!animag pisze:Czyli 3 utwory Adele w jednym notowaniu! Ciekawe, czy był już taki przypadek, aby jeden wykonawca miał 3 kawałki w zestawieniu podstawowym w tym samym notowaniu?
- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
ale jednak uwiarygodniło, to że twoje ulubione utwory walczą z hitami pop zawsze daję większą satysfakcję jak je pokonalady pisze:raczej zbeszcześciłomarsvolta pisze: uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.![]()
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 8:56 pm przez marsvolta, łącznie zmieniany 2 razy.
temik3 pisze:Gdyby Lady Gaga miała być w zestawie to lepiej żeby zakończyć Listę.
Sytuacja nie do wyobrażenia

Nie sądzę, żeby jakiś kawałek Gagi dostał się do top30. Dziennikarze Trojki dosyć dobrze czują co może się spodobać ich słuchaczom. Zobacz jak zaszalała Kaczka. Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.
-
popieram !prz_rulez pisze: Proponuję, żeby na liście Trójki była tylko muzyka klasyczna.

dziękuję Ci za taką satysfakcjęmarsvolta pisze:to że twoje ulubione utwory walczą z hitami pop zawsze daję większą satysfakcję jak je pokona

Niech sobie będzie. Była kiedyś Rihanna, In-Grid i Ich Troje. I była co najwyżej końcowka poczekalni.temik3 pisze:Gdyby Lady Gaga miała być w zestawie to lepiej żeby zakończyć Listę.
- marsvolta
To to ja postuluje do jasnej cholery o szlaban dla Madonnyz lat osiemdziesiątych. A jednak lubi się przypominać!kajman pisze:Nie sądzę, żeby jakiś kawałek Gagi dostał się do top30. Dziennikarze Trojki dosyć dobrze czują co może się spodobać ich słuchaczom. Zobacz jak zaszalała Kaczka. Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.
Guano Apes, w gruncie rzeczy znów grrrówno.
Dokładnie o to mi chodziło. Śmieszne jest to wzdraganie się przed "komerchą". Zarówno wśród komerchy jak i w tej "ambitnej trójkowej" muzyce zdarzają się i utwory wybitne i gnioty. A lista byłaby ciekawszamarsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę. Teraz jest to taka trochę niejasna sytuacja. Kiedyś Marak każdą Jenifer Lopez dawał do zestawu i Makarena była, a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.

Najbardziej śmieszny jest przykład Hurts - pierwszy singiel OK, bo zespół nieznany a następne ble, bo odnieśli sukces komercyjny i nie damy ich do zestawu.
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:02 pm przez seblit, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Kto wie, co by było z Kaczką, gdyby przez przypadek nie wypadła. Jakby na to nie patrzeć, poradziła sobie niewiele gorzej od mocno promowanej PJ...
Zgadzam się. I tym bardziej dla tej nowej.marsvolta pisze:To to ja postuluje do jasnej cholery o szlaban dla Madonnyz lat osiemdziesiątych. A jednak lubi się przypominać!
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
To nie był przypadek, a porównanie promowanej Pidźejki i Kaczki jest conajmniej nieudane, ponieważ Kaczkę słyszałem w Trójce częściej niż PJ.prz_rulez pisze:Kto wie, co by było z Kaczką, gdyby przez przypadek nie wypadła. Jakby na to nie patrzeć, poradziła sobie niewiele gorzej od mocno promowanej PJ...
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:01 pm przez temik3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ale Kaczka była fajna, nie wiem co się czepiacie. W karnawale powinien być 1 chociaż taki kawałek na Liście. Przecież Lambada doszła do pierwszego nawet i czy komuś to przeszkadzało? (tak, wiem, kajmanowikajman pisze:Nie sądzę, żeby jakiś kawałek Gagi dostał się do top30. Dziennikarze Trojki dosyć dobrze czują co może się spodobać ich słuchaczom. Zobacz jak zaszalała Kaczka. Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.

Lady Gaga i tak by nie wyszła pewnie z Poczekalni. Albo ledwo. Weryfikacja takich wykonawców na Liście zawsze jest bardzo brutalna. Nawet trochę mi szkoda, że chamsko wywalono z zestawu Feela w trakcie jak był w Poczekalni, bo ciekaw jestem, ile tygodni by powalczył. Co by nie mówić - nie było to uczciwe.
-
no właśnie. Lista Trójki jest i powinna pozostać wyjątkowa.kajman pisze:Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:02 pm przez lady, łącznie zmieniany 1 raz.
- marsvolta
No i tam jest ciekawiej. Czy lepiej to nie mnie osądzać.Szymek79 pisze:dla przykładu posyłam link do list takiej tureckiej "Trójki"
http://www.radyoodtu.com.tr/40Haramiler.asp