Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
kasiasia

Re: Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011

Post autor: kasiasia »

Panie Proszą Panów czy jak to było?
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

lady pisze:Radio spada ? Hurra !!! :D
Nie wiem z czego tu się cieszyć. Żeby Ci się nie potłukło tylko.
Awatar użytkownika
mara

Post autor: mara »

sk pisze:

Kod: Zaznacz cały

|  20 |  25 |    6 |    +5 | Wiyathul - Gurrumul                               | ZG   |
O jak fajnie!
semuś
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
Kontakt:

Post autor: semuś »

temik3 pisze:Gdyby Lady Gaga miała być w zestawie to lepiej żeby zakończyć Listę.
Nie takie wynalazki były na liście więc bez przesady.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

marsvolta pisze: uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.
raczej zbeszcześciło :know:
marsvolta pisze:a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.
i bardzo dobrze !
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

lady pisze:
adameria pisze:Stopa z Voo Voo jest w ciężkim stanie.
:( zdrowia życzę.
A cóż to się stało??

Ten Mongoł czy Aborygen to taki trochę nastrój Cata Stevensa. Mam nadzieję, że dochapie się choć 15-ki, to "z duszą" kawałek jest.

Gagi raczej na liście bym wolał uniknąć ale zgodzę się, że skoro Madonna bywa, to dlaczego nie Lady. 1 kawałek w sumie ma fajny. A jakby puszczali wersje akustyczne to myślę, że bym nawet głosował. O:
http://www.youtube.com/watch?v=r7_M7FGXTNA
No niczym Adele! :)
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

adameria pisze:Stopa z Voo Voo jest w ciężkim stanie.
:( Zdrowia życzę, mam nadzieję, że powrót do pełnej sprawności nie zajmie długo.
edit: właśnie się dowiedziałem, że miał wylew... Będę trzymał kciuki.
Pomyśleć, że jeszcze niedawno miałem okazję Go widzieć na żywo...
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:02 pm przez Brian, łącznie zmieniany 1 raz.
lady

Neo01 pisze:
lady pisze:Radio spada ? Hurra !!! :D
Nie wiem z czego tu się cieszyć. Żeby Ci się nie potłukło tylko.
:mrgreen:
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

lady pisze:
marsvolta pisze:a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.
i bardzo dobrze !
Proponuję, żeby na liście Trójki była tylko muzyka klasyczna.
Szymek79
Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania

Post autor: Szymek79 »

marsvolta pisze:
Szymek79 pisze:A czy "komerchą" nie jest Kings Of Leon, Muse, Coldplay i jakoś to nikomu nie przeszkadza bo to wykonawcy nie popowi a jak ktoś z POP-u osiągnie sukces to jest od razu "komercha".
Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę. Teraz jest to taka trochę niejasna sytuacja. Kiedyś Marak każdą Jenifer Lopez dawał do zestawu i Makarena była, a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.
No właśnie nie dziwię się że w zestawie nie ma jedno-sezonowych polskich gwiazdeczek, ale że pomijany jest zagraniczny mainstream, pewnie że byłoby ciekawiej, dla przykładu posyłam link do list takiej tureckiej "Trójki"
http://www.radyoodtu.com.tr/40Haramiler.asp
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Miszon pisze:
animag pisze:Czyli 3 utwory Adele w jednym notowaniu! Ciekawe, czy był już taki przypadek, aby jeden wykonawca miał 3 kawałki w zestawieniu podstawowym w tym samym notowaniu?
Ba! I to nawet wszystkie obok siebie, miejsce po miejscu po miejscu!
To jest całkiem realne, zważywszy na umiejscowienie w zestawie do głosowania. Po prostu atakuje od początku z potrójną siłą wodospadu.
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

lady pisze:
marsvolta pisze: uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.
raczej zbeszcześciło :know:
ale jednak uwiarygodniło, to że twoje ulubione utwory walczą z hitami pop zawsze daję większą satysfakcję jak je pokona
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 8:56 pm przez marsvolta, łącznie zmieniany 2 razy.
Pawelucky

Post autor: Pawelucky »

temik3 pisze:Gdyby Lady Gaga miała być w zestawie to lepiej żeby zakończyć Listę.

Sytuacja nie do wyobrażenia :? Brawo Guano
kajman

Post autor: kajman »

marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.
Nie sądzę, żeby jakiś kawałek Gagi dostał się do top30. Dziennikarze Trojki dosyć dobrze czują co może się spodobać ich słuchaczom. Zobacz jak zaszalała Kaczka. Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.
lady

prz_rulez pisze: Proponuję, żeby na liście Trójki była tylko muzyka klasyczna.
popieram ! :D serio, lepsze to niż Adele.
marsvolta pisze:to że twoje ulubione utwory walczą z hitami pop zawsze daję większą satysfakcję jak je pokona
dziękuję Ci za taką satysfakcję :mrgreen:
kajman

Niech sobie będzie. Była kiedyś Rihanna, In-Grid i Ich Troje. I była co najwyżej końcowka poczekalni.
Awatar użytkownika
marsvolta

kajman pisze:
marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę.
Nie sądzę, żeby jakiś kawałek Gagi dostał się do top30. Dziennikarze Trojki dosyć dobrze czują co może się spodobać ich słuchaczom. Zobacz jak zaszalała Kaczka. Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.
To to ja postuluje do jasnej cholery o szlaban dla Madonnyz lat osiemdziesiątych. A jednak lubi się przypominać!
słoik

Post autor: słoik »

Guano Apes, w gruncie rzeczy znów grrrówno.
seblit

Post autor: seblit »

marsvolta pisze:Dokładnie Lady Gaga to współczesna Madonna i tylko przeświadczenie o wyższości gustu muzycznego nad plebsem trójkowych redaktorów sprawiło, że nie ma w trójce 5 numerów jeden. A to tylko jeden z oczywistych przykładów. O ile lista byłaby ciekawsza gdyby Gaga ścigała się z Blackfield czy Dżemem, a dodatkowy przeciągałoby to nowych słuchaczy i uatrakcyjniło oraz uwiarygodniło listę. Teraz jest to taka trochę niejasna sytuacja. Kiedyś Marak każdą Jenifer Lopez dawał do zestawu i Makarena była, a teraz w życiu by Spice Girls na listę nie wpuścił jak za dawnych lat.
Dokładnie o to mi chodziło. Śmieszne jest to wzdraganie się przed "komerchą". Zarówno wśród komerchy jak i w tej "ambitnej trójkowej" muzyce zdarzają się i utwory wybitne i gnioty. A lista byłaby ciekawsza :D
Najbardziej śmieszny jest przykład Hurts - pierwszy singiel OK, bo zespół nieznany a następne ble, bo odnieśli sukces komercyjny i nie damy ich do zestawu.
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:02 pm przez seblit, łącznie zmieniany 3 razy.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Kto wie, co by było z Kaczką, gdyby przez przypadek nie wypadła. Jakby na to nie patrzeć, poradziła sobie niewiele gorzej od mocno promowanej PJ...
kajman

marsvolta pisze:To to ja postuluje do jasnej cholery o szlaban dla Madonnyz lat osiemdziesiątych. A jednak lubi się przypominać!
Zgadzam się. I tym bardziej dla tej nowej.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

prz_rulez pisze:Kto wie, co by było z Kaczką, gdyby przez przypadek nie wypadła. Jakby na to nie patrzeć, poradziła sobie niewiele gorzej od mocno promowanej PJ...
To nie był przypadek, a porównanie promowanej Pidźejki i Kaczki jest conajmniej nieudane, ponieważ Kaczkę słyszałem w Trójce częściej niż PJ.
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:01 pm przez temik3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

kajman pisze:
Ale Kaczka była fajna, nie wiem co się czepiacie. W karnawale powinien być 1 chociaż taki kawałek na Liście. Przecież Lambada doszła do pierwszego nawet i czy komuś to przeszkadzało? (tak, wiem, kajmanowi ;-) )
Lady Gaga i tak by nie wyszła pewnie z Poczekalni. Albo ledwo. Weryfikacja takich wykonawców na Liście zawsze jest bardzo brutalna. Nawet trochę mi szkoda, że chamsko wywalono z zestawu Feela w trakcie jak był w Poczekalni, bo ciekaw jestem, ile tygodni by powalczył. Co by nie mówić - nie było to uczciwe.
lady

kajman pisze:Może by i ściągnęło nowych słuchaczy ale odpędziłoby starych, bo chcą słuchać w Trojce innej muzyki niż leci wszędzie.
no właśnie. Lista Trójki jest i powinna pozostać wyjątkowa.
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:02 pm przez lady, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marsvolta

Szymek79 pisze:dla przykładu posyłam link do list takiej tureckiej "Trójki"
http://www.radyoodtu.com.tr/40Haramiler.asp
No i tam jest ciekawiej. Czy lepiej to nie mnie osądzać.
ODPOWIEDZ