fazzer pisze:największym problemem dla moich uczniów jest Teoria tektoniki płyt litosfery
Miałem z tego w środę sprawdzian... +budowa wnętrza Ziemi (nieciągłości?! kto to wymyślił...), +dzieje Ziemi, +złoża surowców mineralnych, +zjawiska plutoniczne i wulkaniczne, +pionowe ruchy litosfery, +mapa i przekrój geologiczny, +budowa geologiczna a ukształtowanie terenu. Po lekcjach wybrałem się do kina na film "The Alps" - na początku filmu był opis jak powstały Alpy - myślałem że padnę...
rafalgrm pisze:Ja już prawie po gimnazjum. Byłem w finale fizycznego i geograficznego w tym roku, ale kilku punktów z obu zabrakło.
Musiałem pisać egzamin, ale nie był taki straszny
Pamiętam swoją radość sprzed roku, kiedy dowiedziałem się, że jestem laureatem z chemii... W finale byłem z geografii, biologii, angielskiego, jakiegoś "wiem więcej"... - ale nic z tego mnie nie zwalniało z żadnego egzaminu... (ani tytuły laureata z informatyki i niemieckiego)
rafalgrm pisze:Ja już prawie po gimnazjum. Byłem w finale fizycznego i geograficznego w tym roku, ale kilku punktów z obu zabrakło.
Musiałem pisać egzamin, ale nie był taki straszny
Pamiętam swoją radość sprzed roku, kiedy dowiedziałem się, że jestem laureatem z chemii... W finale byłem z geografii, biologii, angielskiego, jakiegoś "wiem więcej"... - ale nic z tego mnie nie zwalniało z żadnego egzaminu... (ani tytuły laureata z informatyki i niemieckiego)
tanatos pisze:Pytanie brzmi : Gdzie jest dobrze z tektoniką?
W górach?
czy można już przestać o geografii? zapisanie się do klasy z -geo- w nazwie uważam za jeden z największych błędów mojego życia (akurat w moim roczniku moje LO nie oferowało klasy mat-chem...)
"zapisanie się do klasy z -geo- w nazwie uważam za jeden z największych błędów mojego życia (akurat w moim roczniku moje LO nie oferowało klasy mat-chem...)"
Ojacie... aż tak źle jest?
Ostatnio zmieniony pt kwie 30, 2010 8:54 pm przez sulko, łącznie zmieniany 1 raz.
sulko pisze:[quote="mixplusik]zapisanie się do klasy z -geo- w nazwie uważam za jeden z największych błędów mojego życia (akurat w moim roczniku moje LO nie oferowało klasy mat-chem...)
Ojacie... aż tak źle jest?[/quote][/quote]niestety tak... ale może to od nauczyciela zależy...? bo właściwie jedyne, co bym zamienił, to geografię.