Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Polska utrzymała pozycję, Arahja awansowała o oczko. Chociaż tyle. Przepraszam, że nie było mnie na ostatniej godzince, ale musiałem zawieźć kolegów do monopolowego.
Mam zestawienie wszystkich utworów co były polskich topach TOP100 z podziałem na lata. Wygląda to mniej więcej tak. Chciałby ktoś? Tu link. Plik jest w wordzie
Dzięki bobby !
Tymczasem na stronie jest Top 100, ale są i błędy np. Jeszcze w Zielone Gramy według strony 1-szy raz w Topie (i wszystkie inne powroty też), King Bruce Lee jest jako powrót, a to nowość.
A Chcemy Być Sobą nie jest oznaczone jako powrót.
Na szybko tyle dostrzegłem.
Może poprawią.
Ostatniej godziny słuchałem już off-line i było bardzo przyjemnie.
Dzięki za te dwa dni i oby wszystko jak najszybciej powróciło na swoje w miarę normalne tory.
petergerman pisze: ↑sob maja 02, 2020 9:43 pm
Mam zestawienie wszystkich utworów co były polskich topach TOP100 z podziałem na lata. Wygląda to mniej więcej tak. Chciałby ktoś? Tu link. Plik jest w wordzie
Świetne zestawienie, a podasz legendę?
- szara czcionka - poniżej setki
- a czerwona - bwz ?
a tła komórek:
- ceglasty
- zielony
- szary
- żółty - numer jeden
Mam już statystyki top 100:
40 awansów
44 spadki
8 bez zmian
2 nowości
6 powrotów
Statystyka top 100 bardzo zbliżona do poprzedniego 12. Topu. Tam było 40 awansów, 47 spadków, 7 bez zmian, 2 nowości, 4 powroty. Bardzo stabilny top, tak jak to do 25. edycji było w ogólnym. Chciałbym żeby w polskim topie można było za rok zgłaszać propozycje czego brakuje na top@polskieradio.pl, a zestaw rozszerzyć do równego 1000. "Autobiografia" dokonała niezwykłych rzeczy. Rok temu odrobiła wszystkie 7 punktów do Niemena i zrobiła remis, a w tym roku o 7 punktów jest lepsza od Niemena i stała się samodzielnym liderem podsumowania 13 topów, a jeszcze 2 lata temu było odwrotnie i Niemen też o 7 punktów był lepszy od "Autobiografii", rok temu Niemen prowadził już tylko warunkowo z racji większej liczby wygranych topów w stosunku 4:3. Gdy 2 lata temu 1. raz wygrał Obywatel, to wtedy się także cieszyłem. To był mój ostatni jakikolwiek top, którego słuchałem przed wyprowadzką, od 25. ogólnego już z mojego osiedla słucham i klimat ten sam, ten "nowy" dżingiel Polskiego Topu jest lepszy dla mnie niż pierwsze nutki "Dziwny jest ten świat", bo mnie się wtedy kojarzyło, że teraz w topie ten utwór. Nigdy w polskim topie w przeciwieństwie do ogólnego nie było podwójnych i potrójnych pozycji w 2. 50-tce. Może za rok się uda to na co czekam? Mianowicie chodzi o 200 utworów w historii wszystkich top 100. Warunek: 3. raz z rzędu tylko 2 nowości w top 100. Jeśli za rok efekt po odejściu Lipko będzie działał, to "Dmuchawce, latawce, wiatr" i "Czas ołowiu" powitamy w top 100. Ale Urszulę pamiętamy m.in. z 4. miejsca topu ogólnego w 1996 r., edycja nr 3. Cover "Dmuchawców, latawców" miała Ewa Farna. Nawet niezły. "Niech żyje bal (walc a-moll)" to była sensacja. Maryla osiągnęła podwójny wynik w top 100. Powrót po najdłuższej nieobecności spośród całej szóstki i w dodatku największy awans do top 100, +94. Rok temu Lady Pank "Zamki na piasku", które kiedyś były w top 100 ogólnego miały największy awans do top 100 jako najwyższa nowość, to było +73, a ostatni powrót do top 100 "Szał niebieskich ciał" Maanamu miał aż +59. Pierwszy raz od 12 lat top 100 bez Comy. Na Chomikuj można posłuchać obu dni na bis.
petergerman pisze: ↑sob maja 02, 2020 9:43 pm
Świetne zestawienie, a podasz legendę?
- szara czcionka - poniżej setki
- a czerwona - bwz ?
a tła komórek:
- ceglasty
- zielony
- szary
- żółty - numer jeden
Jasne.
Brązowa komorka to podium, miejsce 3
Szara komorka to podium, miejsce 2
Złota komorka to podium, miejsce 1