Lemmy pisze:Wg mnie, istnieją tylko dwa przypadki, w których to zespoły coverujące były lepsze od oryginału. Jeden to 'All Along The Watchtower' Dylana, w wykonaniu Hendriksa. Drugi to 'Knockin' on heaven' door' tegoż samego Dylana w aranżacji Pistoletów i Róż.
Jak dla mnie to minimum kilkaset utworów jest w przeróbkach lepsze od oryginałow. Kilkadziesiąt z nich ma w swoim dorobku rewelacyjny Jose Feliciano.
Nie wiem, może wynika to z innego gustu. A może po prostu z tego, że muzycznie mam jeszcze spore braki .
słoik pisze:Znalazłem całkiem przyjemną listę.
Stu najstarszych żyjących liderów państw. Na setnym Kiszczak (to trochę naciągane, był tylko desygnowany na premiera).
Stu najstarszych żyjących liderów państw. Na setnym Kiszczak (to trochę naciągane, był tylko desygnowany na premiera).
To musi być fascynująca lektura.
Najstarszy jest premier Niderlandów w latach 1967-1971 Piet de Jong, niedawno skończył 98 lat. Z aktualnie urzędujących najwyżej jest Szymon Perez, zbliżający się do 90. Z "naszych" oprócz Kiszczaka jest jeszcze Jaruzelski (na 61.). To jest nawet ciekawsze niż lista stu najstarszych żyjących biskupów.
To musi być fascynująca lektura.
Najstarszy jest premier Niderlandów w latach 1967-1971 Piet de Jong, niedawno skończył 98 lat. Z aktualnie urzędujących najwyżej jest Szymon Perez, zbliżający się do 90. Z "naszych" oprócz Kiszczaka jest jeszcze Jaruzelski (na 61.). To jest nawet ciekawsze niż lista stu najstarszych żyjących biskupów.
słoik pisze:Najstarszy jest premier Niderlandów w latach 1967-1971 Piet de Jong, niedawno skończył 98 lat. Z aktualnie urzędujących najwyżej jest Szymon Perez, zbliżający się do 90. Z "naszych" oprócz Kiszczaka jest jeszcze Jaruzelski (na 61.). To jest nawet ciekawsze niż lista stu najstarszych żyjących biskupów.
Dziwny jesteś. W sensie pozytywnym.
Hmmm, jak dla mnie nie jest dziwny (nawet w sensie pozytywnym). To powinna być normalność, że człek poszukuje i nie jest za to napiętnowany. W naszym kraju to trudne niestety aczkolwiek wiele się zmienia na plus