kajman pisze:I tak samo jak w przypadku Adeli z pominięciem, co się udało do tej pory 3 piosenkom (pomijając 1 notowanie), a zapoczątkował to Karp (bodajże Siódmy).
Kajman, jesteś w błędzie. Nie 3 a 4 utwory:
- not. 175 Republika "Ciało"
- not. 640 Edyta Górniak "To nie ja"
- not. 1141 Przyjaciele Karpia IV "Karp IV - Restauracja"
- not. 1502 Artur Andrus "Ballada o Baronie, Niedźwiedziu i Czarnej Helenie"
Jestem w błędzie, bo pomyliłem Karpia, ale Ciało w 174 notowaniu było na miejscu 32, więc w poczekalni.
Trzeba rozróżnić dwa typy debiutów na 1 miejscu:
1. Debiut na pierwszym (niezależnie od tego, gdzie poza podstawowym zestawieniem utwór przebywał tydzień wcześniej)
2. Debiut na pierwszym z pominięciem poczekalni wprost z zestawu do głosowania.
Tylko że wytknąłeś mi błąd, a ja napisałem, że moje wyliczenie dotyczy debiutów z pominięciem. A jeżeli byśmy brali jeszcze ten z poczekalni to tych utworów jest 5, bo jeszcze Edyta Górniak - To nie ja.
kajman pisze:Tylko że wytknąłeś mi błąd, a ja napisałem, że moje wyliczenie dotyczy debiutów z pominięciem. A jeżeli byśmy brali jeszcze ten z poczekalni to tych utworów jest 5, bo jeszcze Edyta Górniak - To nie ja.
Dobrze, dobrze, wiemy już, co każdy z nas miał na myśli. No i był "naturalny" nr 1 w notowaniu 1. Czyli z tym przypadkiem w sumie 6.
No nieźle, debiut na szczycie. Na liście zaczynają się dziać bardzo ciekawe rzeczy. Szkoda, że dotyczą one raczej ruchów w zestawieniu niż warstwy muzycznej...
Statystycznie rzecz ujmując podczas tego notowania żadna, powtarzam żadna zagraniczna piosenka nie poszła do góry w ramach podstawowej trzyciechy. Adele jedyna, która poszła w górę wskoczyła do trzyciestki z poczekalni, hmm.