Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Re: Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3
Różowi-oliwkowi 7:1, Polska-Reszta Świata 4:4.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
ja jestem za.Yacy pisze:Mam pytanie.
z moich głosów zostały miejsca: 4, 8, 9, 12 i 13. nie za wiele, a i podium już nie ma. właśnie odpadł mój nr 1, za to dzięki temu pozostał nr 4. teraz miałam walkę między 9 a 12.

6:2 dla jednych.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Jestem za głosowaniem na niższe pozycje, może być już od następnej rundy 

6:2 dla różu 
generalnie to szkoda paru utworków, które odpadły ale jest w miarę.

generalnie to szkoda paru utworków, które odpadły ale jest w miarę.
Gospodarze - Goście 4:4 

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Akcje oliwek stoją chyba nisko. Szkoda.
u mnie identyczniePawelucky pisze:Gospodarze - Goście 4:4
- tadzio3
- Kontakt:
No to dzisiaj pierwszy raz włączyłem się do głosowania 

6:2 dla oliwek. 5:3 dla zagranicy.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Co do wyników poprzedniej to na szybko zgadzam się z bearem.
Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Gdyby Forum stanowili Ci co słuchali LP3 na początku to... ale nie stanowią.
Co do Kultu - to jak dla mnie była nadreprezentacja, zrobiło się normalnie.
Para nr 8 mnie po-wa-li-ła na ko-la-na. Para nr 7
.
Choć wreszcie nie będę musiał wstrzymywać się od głosu.
Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Gdyby Forum stanowili Ci co słuchali LP3 na początku to... ale nie stanowią.
Co do Kultu - to jak dla mnie była nadreprezentacja, zrobiło się normalnie.
Para nr 8 mnie po-wa-li-ła na ko-la-na. Para nr 7

Choć wreszcie nie będę musiał wstrzymywać się od głosu.
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
ja powiem szczerze, że nie lubię, jak ktoś pisze wynik głosowania z podaniem dla której konkretnie strony jest zwycięstwo. Bo to takie trochę jakby sondaże przedwyborcze.krzysiek83 pisze:Akcje oliwek stoją chyba nisko. Szkoda.

Mogę się podpisać obydwoma rękoma. Z tym, że przy parze 7 nie wstawiłabym tej buźki z przymrużeniem oka... Szkoda tych układów. Będę to chyba powtarzać do końca zabawy, choć do tej pory nie robiłam tego 'na antenie'.adamwadameria pisze:Para nr 8 mnie po-wa-li-ła na ko-la-na. Para nr 7![]()
.
Mi również bardzo szkoda Depeche Mode
. Zwłaszcza że ten utwór to mój numer jeden w ich wykonaniu. Wysłuchanie [i wyśpiewanie z zespołem
] na żywo tego utworu w lutym 2010 - przeżycie niezwykłe, niezapomniane...

wg mnie nie.Yacy pisze:W Naszej Liście Grycek poddaje pod głosowanie również utwory, które odpadają w 1/4. Czyli są dodatkowe pojedynki o miejsca 5-8. Czy tu również tak robimy? Jeśli tak - to czy robimy podobnie jak w NL czy już od kolejnej rundy podać pary, które będą walczyły o miejsca 9-16? Czekam na Wasze głosy. Opcja, która wygra zostanie przeze mnie zastosowana
Ostatnio zmieniony czw paź 07, 2010 8:12 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
... to cały plebiscyt byłby subiektywny(nastawiony tylko na muzyke z danego okresu) i niewiele wart.adamwadameria pisze: Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Gdyby Forum stanowili Ci co słuchali LP3 na początku to...
A Dżem to miał akurat nową piosenkę

Bez przesady z tą tajemniczością... mam wrażenie, że niektórzy najchętniej zataili by zwycięzców poszczególnych par w rundach, jakby tylko dało się głosować dalej bez ich podawanianeon.ka pisze:ja powiem szczerze, że nie lubię, jak ktoś pisze wynik głosowania z podaniem dla której konkretnie strony jest zwycięstwo. Bo to takie trochę jakby sondaże przedwyborcze. Można się czasem sporo z nich domyślić. Wolałabym, żebyśmy pisali o wyniku 'dla jednej ze stron'...

A co do pisania o wyniku jednej ze stron to byłoby to bez sensu, bo informacja ta praktycznie nic nikomu nie mówi. Podobnie jak pisanie o pojedynkach swoich numerków z eliminacji, jak nikt nie wie co się zanimi kryje...
- krzyniu102
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992
Uff, tym razem się nie spóźniłem.
Różowi vs. Oliwkowi 7:1
Polska vs. Reszta Świata 5:3
Różowi vs. Oliwkowi 7:1
Polska vs. Reszta Świata 5:3
głosowanie z automatu, tylko przy dwóch parach musiałem chwilę pomyśleć.
3:5.
3:5.
Ja tego tak nie widzę. Słucham od początku i np. w tej rundzie powinni wygrać młodsi (lub byłby remis). Myślę, że utwory przynajmniej w tej fazie rywalizavji są dobrze znane i głosy nie układają się na zasadzie czasowej. Wystarczy zresztą popatrzeć co zostało. Sporo jest utworow mających kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt lat.Geephard pisze:... to cały plebiscyt byłby subiektywny(nastawiony tylko na muzyke z danego okresu) i niewiele wart.adamwadameria pisze:Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Ja osobiście np w tej rundzie jak wynik będzie między 6:2 a 2:6 to go podam. Przy wyniku do zera nie podam strony zwycięskiej, przy 7:1 (1:7) się zastanowię. Uważam, że wynik do zera zdradza wszystkie głosy, a inne tylko podstawy do przypuszczeń, przy czym do jednego to prawie pewność.neon.ka pisze:ja powiem szczerze, że nie lubię, jak ktoś pisze wynik głosowania z podaniem dla której konkretnie strony jest zwycięstwo. Bo to takie trochę jakby sondaże przedwyborcze. Można się czasem sporo z nich domyślić. Wolałabym, żebyśmy pisali o wyniku 'dla jednej ze stron'...
Ja jestem za głosowaniem na miejsca 9-16.
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
No to dobrze, to świadczy o zdrowym podejściu do muzyki. Ja jestem przedstawicielem młodszego pokolenia i nie miałem możliwości słuchać listy od początku (urodziłem się ok. 6 lat po jej starcie) i bardzo nie podobają mi się komenatrze osób starszych uważających, że muzyka lat wcześniejszych była lepsza od dzisiejszej. Była inna. A to, że im podoba się bardziej wynika z tego, że to była muzyka ich młodości itd. To jest normalne u każdego człowieka, że muzyka kojarząca się z wcześniejszymi czasami, wspomnieniami podoba się bardziej od tej nowej. Ale to nie jest obiektywny osąd. I tak np. w Topie Wszechczasów wielu użytkowników uważa, że nowe piosenki nie powinny w tym topie istnieć, ale tak naprawdę utworem wszechczasów jest taki utwór który podoba się ludziom z pokolenia późniejszego niż te które bezpośrenio uczestniczyło w czasach premiery danego utworu. Więc żeby było sprawiedliwie osobom starszym powinno się zakazać głosowania bo nie są obiektywni. Wiem, że w tym momencie to jest trochę nie na temat... ale niektórzy mogli by się czasem zastanowić co piszą, bo czasem można odnieść wrażenie, że jak nie ma się 40-stki, 50-siątki na karku to generalnie gust muzyczny ma się do niczego. Czasem trzeba zaakceptować fakt, że czasy się zmieniają, świat się zmienia i muzyka też...kajman pisze:Ja tego tak nie widzę. Słucham od początku i np. w tej rundzie powinni wygrać młodsi (lub byłby remis). Myślę, że utwory przynajmniej w tej fazie rywalizavji są dobrze znane i głosy nie układają się na zasadzie czasowej. Wystarczy zresztą popatrzeć co zostało. Sporo jest utworow mających kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt lat.Geephard pisze:... to cały plebiscyt byłby subiektywny(nastawiony tylko na muzyke z danego okresu) i niewiele wart.adamwadameria pisze:Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
swoje głosy oddały do tej pory 33 osoby. zarówno starsze jak i młodsze 
wynik starsze - młodsze 3:5
remisów nie ma ale 4 pary są blisko siebie.
jeden utwór ma wynik jednocyfrowy. który to ?

wynik starsze - młodsze 3:5

remisów nie ma ale 4 pary są blisko siebie.
jeden utwór ma wynik jednocyfrowy. który to ?

Ten, który był na 49. miejscu w eliminacjach?
Chyba że znowu byłoby to zbyt proste
Chyba że znowu byłoby to zbyt proste

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Ktoś z ósmej pary ma pewnie jedną cyferkę. A kto, to pewnie każdy się domyśla 

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Pojechałeś teraz. Wiecej szacunku - tak ogólnie do Wszystkich.Geephard pisze: (...)
nie podobają mi się komenatrze osób starszych uważających, że muzyka lat wcześniejszych była lepsza od dzisiejszej. Była inna.
A to, że im podoba się bardziej wynika z tego, że to była muzyka ich młodości itd.
(...)
Więc żeby było sprawiedliwie osobom starszym powinno się zakazać głosowania bo nie są obiektywni.
Ja tylko stwierdziłem fakt, że Autobiografia nie przepadłaby tak szybko. Dla mnie to jest niewyobrażalne.
A kajman napisze Ci dokladnie cos odwrotnego. To kwestia pokolenia, to prawda, ale glownie jednak GUSTU.
Zjadlo mi polskie fonty...
I to nieprawda, ze starszym podobaja sie tylko stare utwory. Nie lubie takich uogolnien.
To moze jeszcze napisz, ze nie mam prawa sluchac LP3

A co do Topu, to napisze tak: kiedys sluchalem radia Wawa. Czasy kiedy nie tylko polska muzyka
byla tam grana i tamtejszy TWC (nazwa inna, ale chodzilo o to samo) wygral... Las Ketchup.
Potem sprawdzisz sobie jak glosowalem... co do tajemniczosci - jest OK. Ja i tak nie mam czasu
na analizy i szczegolowe sledzenie.
Miejsca 9-16 - jest mi to obojetne.
Kupilem 5 oliwek.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Program Trzeci włączył się w naszą akcję wyboru utworu 1500 notowań lp3! W LpTrójce zaprezentowany został utwór Steve'a Hacketta, a w Muzycznej Poczcie UKF Sztywny Pal Azji!!! A do końca tej tury jeszcze ponad 3 dni! Czekamy na kolejne prezentacje!
Dziękujemy.

Dziękujemy.

No nie przesadzaj. Aż tak nisko notowane Nie pytaj chyba nie jest.krzysiek83 pisze:Ktoś z ósmej pary ma pewnie jedną cyferkę. A kto, to pewnie każdy się domyśla
Ja bym stawiał na utwór z 4 pary (niestety).
W innej kwestii. Autobiografia wcale nie wypadła wcześnie. Poza tym przegrała z utworem tylko o niecałe 6 lat młodszym. Utworem politycznie istotnym. A po drodze pokonała lidera zestawienia wszechczasów.
Nota bene ciekawe jest to, że są w grze nadal aż 3 utwory o zabarwieniu politycznym dotyczące innej epoli, przez wielu nie pamiętanej lub nawet nie znanej.
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Zagłosowane! W mnie 5:3.
Został mi jeszcze jeden rodzynek i będzie miał b. ciężko.
W sprawie miejsc 9-18 albo 5-8 - jestem za niegłosowaniem. Tylko przegrani w półfinałach powinni zawalczyć o pudło.
Został mi jeszcze jeden rodzynek i będzie miał b. ciężko.
W sprawie miejsc 9-18 albo 5-8 - jestem za niegłosowaniem. Tylko przegrani w półfinałach powinni zawalczyć o pudło.
Zagłosowane 
6-2 dla różowych

6-2 dla różowych