Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3

Nasze gusta niekoniecznie reprezentowane są przez zestaw cotygodniowych notowań LP3... Może mamy nasze własne?

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
albarn
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
Kontakt:

Re: Wybieramy Forumowy Utwór 1500 notowań LP3

Post autor: albarn »

Różowi-oliwkowi 7:1, Polska-Reszta Świata 4:4.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Yacy pisze:Mam pytanie.
ja jestem za.

z moich głosów zostały miejsca: 4, 8, 9, 12 i 13. nie za wiele, a i podium już nie ma. właśnie odpadł mój nr 1, za to dzięki temu pozostał nr 4. teraz miałam walkę między 9 a 12. :-(

6:2 dla jednych.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Jestem za głosowaniem na niższe pozycje, może być już od następnej rundy :)
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

6:2 dla różu ;)
generalnie to szkoda paru utworków, które odpadły ale jest w miarę.
Pawelucky

Post autor: Pawelucky »

Gospodarze - Goście 4:4 :P
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Akcje oliwek stoją chyba nisko. Szkoda.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Pawelucky pisze:Gospodarze - Goście 4:4 :P
u mnie identycznie
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

No to dzisiaj pierwszy raz włączyłem się do głosowania :)
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

6:2 dla oliwek. 5:3 dla zagranicy.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Co do wyników poprzedniej to na szybko zgadzam się z bearem.
Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Gdyby Forum stanowili Ci co słuchali LP3 na początku to... ale nie stanowią.
Co do Kultu - to jak dla mnie była nadreprezentacja, zrobiło się normalnie.

Para nr 8 mnie po-wa-li-ła na ko-la-na. Para nr 7 :nie: :wink: .
Choć wreszcie nie będę musiał wstrzymywać się od głosu.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

krzysiek83 pisze:Akcje oliwek stoją chyba nisko. Szkoda.
ja powiem szczerze, że nie lubię, jak ktoś pisze wynik głosowania z podaniem dla której konkretnie strony jest zwycięstwo. Bo to takie trochę jakby sondaże przedwyborcze. ;-) Można się czasem sporo z nich domyślić. Wolałabym, żebyśmy pisali o wyniku 'dla jednej ze stron'...
adamwadameria pisze:Para nr 8 mnie po-wa-li-ła na ko-la-na. Para nr 7 :nie: :wink: .
Mogę się podpisać obydwoma rękoma. Z tym, że przy parze 7 nie wstawiłabym tej buźki z przymrużeniem oka... Szkoda tych układów. Będę to chyba powtarzać do końca zabawy, choć do tej pory nie robiłam tego 'na antenie'.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Mi również bardzo szkoda Depeche Mode :cry: . Zwłaszcza że ten utwór to mój numer jeden w ich wykonaniu. Wysłuchanie [i wyśpiewanie z zespołem :mrgreen: ] na żywo tego utworu w lutym 2010 - przeżycie niezwykłe, niezapomniane...
Yacy pisze:W Naszej Liście Grycek poddaje pod głosowanie również utwory, które odpadają w 1/4. Czyli są dodatkowe pojedynki o miejsca 5-8. Czy tu również tak robimy? Jeśli tak - to czy robimy podobnie jak w NL czy już od kolejnej rundy podać pary, które będą walczyły o miejsca 9-16? Czekam na Wasze głosy. Opcja, która wygra zostanie przeze mnie zastosowana ;-)
wg mnie nie.
Ostatnio zmieniony czw paź 07, 2010 8:12 pm przez Martyr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Geephard
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003

Post autor: Geephard »

adamwadameria pisze: Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Gdyby Forum stanowili Ci co słuchali LP3 na początku to...
... to cały plebiscyt byłby subiektywny(nastawiony tylko na muzyke z danego okresu) i niewiele wart.

A Dżem to miał akurat nową piosenkę :P
neon.ka pisze:ja powiem szczerze, że nie lubię, jak ktoś pisze wynik głosowania z podaniem dla której konkretnie strony jest zwycięstwo. Bo to takie trochę jakby sondaże przedwyborcze. Można się czasem sporo z nich domyślić. Wolałabym, żebyśmy pisali o wyniku 'dla jednej ze stron'...
Bez przesady z tą tajemniczością... mam wrażenie, że niektórzy najchętniej zataili by zwycięzców poszczególnych par w rundach, jakby tylko dało się głosować dalej bez ich podawania :P Po za tym może i można się czegoś domyślić, ale wyniki wcześniejszych rund pokazały, że i tak było wiele niespodzianek których nie dało się domyślić z tych wyników...
A co do pisania o wyniku jednej ze stron to byłoby to bez sensu, bo informacja ta praktycznie nic nikomu nie mówi. Podobnie jak pisanie o pojedynkach swoich numerków z eliminacji, jak nikt nie wie co się zanimi kryje...
Awatar użytkownika
krzyniu102
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1992

Post autor: krzyniu102 »

Uff, tym razem się nie spóźniłem.
Różowi vs. Oliwkowi 7:1
Polska vs. Reszta Świata 5:3
bear

Post autor: bear »

głosowanie z automatu, tylko przy dwóch parach musiałem chwilę pomyśleć.
3:5.
kajman

Post autor: kajman »

Geephard pisze:
adamwadameria pisze:Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
... to cały plebiscyt byłby subiektywny(nastawiony tylko na muzyke z danego okresu) i niewiele wart.
Ja tego tak nie widzę. Słucham od początku i np. w tej rundzie powinni wygrać młodsi (lub byłby remis). Myślę, że utwory przynajmniej w tej fazie rywalizavji są dobrze znane i głosy nie układają się na zasadzie czasowej. Wystarczy zresztą popatrzeć co zostało. Sporo jest utworow mających kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt lat.
neon.ka pisze:ja powiem szczerze, że nie lubię, jak ktoś pisze wynik głosowania z podaniem dla której konkretnie strony jest zwycięstwo. Bo to takie trochę jakby sondaże przedwyborcze. Można się czasem sporo z nich domyślić. Wolałabym, żebyśmy pisali o wyniku 'dla jednej ze stron'...
Ja osobiście np w tej rundzie jak wynik będzie między 6:2 a 2:6 to go podam. Przy wyniku do zera nie podam strony zwycięskiej, przy 7:1 (1:7) się zastanowię. Uważam, że wynik do zera zdradza wszystkie głosy, a inne tylko podstawy do przypuszczeń, przy czym do jednego to prawie pewność.
Ja jestem za głosowaniem na miejsca 9-16.
Awatar użytkownika
Geephard
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003

Post autor: Geephard »

kajman pisze:
Geephard pisze:
adamwadameria pisze:Zwłaszcza szkoda DM i Dżemu, a jeszcze bardziej zwłaszcza... Perfectu.
Ja tego tak nie widzę. Słucham od początku i np. w tej rundzie powinni wygrać młodsi (lub byłby remis). Myślę, że utwory przynajmniej w tej fazie rywalizavji są dobrze znane i głosy nie układają się na zasadzie czasowej. Wystarczy zresztą popatrzeć co zostało. Sporo jest utworow mających kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt lat.
No to dobrze, to świadczy o zdrowym podejściu do muzyki. Ja jestem przedstawicielem młodszego pokolenia i nie miałem możliwości słuchać listy od początku (urodziłem się ok. 6 lat po jej starcie) i bardzo nie podobają mi się komenatrze osób starszych uważających, że muzyka lat wcześniejszych była lepsza od dzisiejszej. Była inna. A to, że im podoba się bardziej wynika z tego, że to była muzyka ich młodości itd. To jest normalne u każdego człowieka, że muzyka kojarząca się z wcześniejszymi czasami, wspomnieniami podoba się bardziej od tej nowej. Ale to nie jest obiektywny osąd. I tak np. w Topie Wszechczasów wielu użytkowników uważa, że nowe piosenki nie powinny w tym topie istnieć, ale tak naprawdę utworem wszechczasów jest taki utwór który podoba się ludziom z pokolenia późniejszego niż te które bezpośrenio uczestniczyło w czasach premiery danego utworu. Więc żeby było sprawiedliwie osobom starszym powinno się zakazać głosowania bo nie są obiektywni. Wiem, że w tym momencie to jest trochę nie na temat... ale niektórzy mogli by się czasem zastanowić co piszą, bo czasem można odnieść wrażenie, że jak nie ma się 40-stki, 50-siątki na karku to generalnie gust muzyczny ma się do niczego. Czasem trzeba zaakceptować fakt, że czasy się zmieniają, świat się zmienia i muzyka też...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

swoje głosy oddały do tej pory 33 osoby. zarówno starsze jak i młodsze :-P
wynik starsze - młodsze 3:5 ;-)

remisów nie ma ale 4 pary są blisko siebie.
jeden utwór ma wynik jednocyfrowy. który to ? ;-)
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

Ten, który był na 49. miejscu w eliminacjach?
Chyba że znowu byłoby to zbyt proste :)
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

Ktoś z ósmej pary ma pewnie jedną cyferkę. A kto, to pewnie każdy się domyśla :P
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Geephard pisze: (...)
nie podobają mi się komenatrze osób starszych uważających, że muzyka lat wcześniejszych była lepsza od dzisiejszej. Była inna.
A to, że im podoba się bardziej wynika z tego, że to była muzyka ich młodości itd.
(...)
Więc żeby było sprawiedliwie osobom starszym powinno się zakazać głosowania bo nie są obiektywni.
Pojechałeś teraz. Wiecej szacunku - tak ogólnie do Wszystkich.
Ja tylko stwierdziłem fakt, że Autobiografia nie przepadłaby tak szybko. Dla mnie to jest niewyobrażalne.
A kajman napisze Ci dokladnie cos odwrotnego. To kwestia pokolenia, to prawda, ale glownie jednak GUSTU.
Zjadlo mi polskie fonty...
I to nieprawda, ze starszym podobaja sie tylko stare utwory. Nie lubie takich uogolnien.
To moze jeszcze napisz, ze nie mam prawa sluchac LP3 :STOP: :know: bo jestem za stary...

A co do Topu, to napisze tak: kiedys sluchalem radia Wawa. Czasy kiedy nie tylko polska muzyka
byla tam grana i tamtejszy TWC (nazwa inna, ale chodzilo o to samo) wygral... Las Ketchup.

Potem sprawdzisz sobie jak glosowalem... co do tajemniczosci - jest OK. Ja i tak nie mam czasu
na analizy i szczegolowe sledzenie.

Miejsca 9-16 - jest mi to obojetne.

Kupilem 5 oliwek.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Program Trzeci włączył się w naszą akcję wyboru utworu 1500 notowań lp3! W LpTrójce zaprezentowany został utwór Steve'a Hacketta, a w Muzycznej Poczcie UKF Sztywny Pal Azji!!! A do końca tej tury jeszcze ponad 3 dni! Czekamy na kolejne prezentacje!
Dziękujemy.
:-P
kajman

Post autor: kajman »

krzysiek83 pisze:Ktoś z ósmej pary ma pewnie jedną cyferkę. A kto, to pewnie każdy się domyśla :P
No nie przesadzaj. Aż tak nisko notowane Nie pytaj chyba nie jest.
Ja bym stawiał na utwór z 4 pary (niestety).
W innej kwestii. Autobiografia wcale nie wypadła wcześnie. Poza tym przegrała z utworem tylko o niecałe 6 lat młodszym. Utworem politycznie istotnym. A po drodze pokonała lidera zestawienia wszechczasów.
Nota bene ciekawe jest to, że są w grze nadal aż 3 utwory o zabarwieniu politycznym dotyczące innej epoli, przez wielu nie pamiętanej lub nawet nie znanej.
Awatar użytkownika
Arkano
Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe

Post autor: Arkano »

Zagłosowane! W mnie 5:3.
Został mi jeszcze jeden rodzynek i będzie miał b. ciężko.

W sprawie miejsc 9-18 albo 5-8 - jestem za niegłosowaniem. Tylko przegrani w półfinałach powinni zawalczyć o pudło.
Rakka92

Post autor: Rakka92 »

Zagłosowane ;)
6-2 dla różowych ;)
ODPOWIEDZ